Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Пет Яну 11, 2013 12:47 am
Не е важно с каква машина си ,а къде търсиш и колко ти са познанията и свободното време -на един кантар са почти
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Пет Яну 11, 2013 7:46 am
Освен това машините трябва да са поставени при еднакви условия, щото иначе няма да е вярна класацията...
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
pantera Легионер
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Пет Яну 11, 2013 7:51 am
Няма енигма в класацията - а е толкова копирана машина...
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Пет Яну 11, 2013 9:04 am
nasko75 написа:
Защо да няма и друга анкета КОЯ Е НАЙ-ДОБРАТА марка фабрични/ВНОСНИ / металдетектори???и сонди за тях Minelab Fisher White’s Garrett XP..............................
Защото всеки знае отговора на тая тема!! N1 - Minelab . А за следващите остават споровете кой е 2,3,4,5, и тн.!!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Пет Яну 11, 2013 9:57 am
Gandalf написа:
nasko75 написа:
Защо да няма и друга анкета КОЯ Е НАЙ-ДОБРАТА марка фабрични/ВНОСНИ / металдетектори???и сонди за тях Minelab Fisher White’s Garrett XP..............................
Защото всеки знае отговора на тая тема!! N1 - Minelab . А за следващите остават споровете кой е 2,3,4,5, и тн.!!
Заповядай колега при мен на съвместен излет с твоя майнлаб, за да видя как се справя с пеещите камъни и да видя дали ще извадиш цвят...
П.С. Идвали са хора при мен и знаят за какво иде реч. Справка колегата с ник fisher... Следва цитат от поста и срамът на г-н фишер:
"А аз г-н Фишер в предишни постове в друга тема забравих да кажа, че когато те размазах с моя фишер, твоя майнлаб беше с антена колкото снегоходка в покрайнините на Сибир.... Нека колегите да знаят, че единственото предимство на Майнлаб Суверен ГТ пред Фишер Ф75 е, че на майнлаба кутията му е синя... Късмет колеги !!!"
"
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Пет Яну 11, 2013 9:59 am
Затова в предишния пост казах, че при различни условия, различните машини се справят РАЗЛИЧНО !!! Затова трябва да ги поставим в равни условия...
miroslav Легионер
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Пет Яну 11, 2013 10:28 am
Предполагам тогава, че ще има места където фишера не се справя добре??????
Късмет на всички колеги !
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Пет Яну 11, 2013 10:32 am
Най-вероятно ще има такива условия, макар че досега не съм срещал такива...
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Пет Яну 11, 2013 10:54 am
Аз нямам Minelab, просто навсякъде се пише че e номер 1. Затова и казах че първенецът се знае.
Баир-Будала Легионер
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Пет Яну 11, 2013 10:56 am
jordan_nenov написа:
Затова в предишния пост казах, че при различни условия, различните машини се справят РАЗЛИЧНО !!! Затова трябва да ги поставим в равни условия...
Колега, във връзка с това, което си написал по-горе в пълна сила важи и факта, че поставени при "равни условия" някои машини ще покажат плюсовете си при работа но ще прикрият недостатъците си (примерно при работа на оруден терен) Други, ще покажат слабите си страни, но няма да могат да изявят превъзходствата си в определени ситуации. Именно това имах в предвид в предишните си постове, че определението "добър" "най-добър" и т. н. е много разтегливо и субективно понятие. Предполага се, че в случая се има в предвид това, доколко добре се представя една машина при различни условия на работа. Тоест, където и да отидеш - и на леките почви в равнината и в тежките орудени почви високо в планината, машината ти ще работи дотолкова задоволително, че да имаш успешен излет (доколкото и това да зависи от куп други фактори). Според мен, колкото "по-добра" е една машина, толкова е по "универсална" за работа. Колегите, които работят с известни марки чужди металдетектори им е ясно за какво говоря. Работил съм с 3 от марките детектори, предложени за гласуване и твърдо мога да заявя, че класацията между тях ми се вижда напълно реална. Предполагам, че същото ще важи и за другите детектори. Нормално е, че накрая все ще се появят коментари на някакви хейтъри, недоволни, плюещи и принципно негативно настроени към живота колеги, но това за съжаление си е жестоко заболяване на българския ни манталитет, от което няма да се оттървем в скоро време. Поздрави!
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Пет Яну 11, 2013 11:01 am
Баир-Будала написа:
jordan_nenov написа:
Колега, във връзка с това, което си написал по-горе в пълна сила важи и факта, че поставени при "равни условия" някои машини ще покажат плюсовете си при работа но ще прикрият недостатъците си (примерно при работа на оруден терен) Други, ще покажат слабите си страни, но няма да могат да изявят превъзходствата си в определени ситуации. Именно това имах в предвид в предишните си постове, че определението "добър" "най-добър" и т. н. е много разтегливо и субективно понятие. Предполага се, че в случая се има в предвид това, доколко добре се представя една машина при различни условия на работа. Тоест, където и да отидеш - и на леките почви в равнината и в тежките орудени почви високо в планината, машината ти ще работи дотолкова задоволително, че да имаш успешен излет (доколкото и това да зависи от куп други фактори). Според мен, колкото "по-добра" е една машина, толкова е по "универсална" за работа. Колегите, които работят с известни марки чужди металдетектори им е ясно за какво говоря. Работил съм с 3 от марките детектори, предложени за гласуване и твърдо мога да заявя, че класацията между тях ми се вижда напълно реална. Предполагам, че същото ще важи и за другите детектори. Нормално е, че накрая все ще се появят коментари на някакви хейтъри, недоволни, плюещи и принципно негативно настроени към живота колеги, но това за съжаление си е жестоко заболяване на българския ни манталитет, от което няма да се оттървем в скоро време. Поздрави!
Много добре казано!!! И аз съм на това мнение! Който си е добър ще е добър навсякъде, не само на определени места(почви).
Баир-Будала Легионер
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Пет Яну 11, 2013 11:10 am
benigi написа:
Не е важно с каква машина си ,а къде търсиш и колко ти са познанията и свободното време -на един кантар са почти
Колега, на един кантар са при леките почви - напълно съм съгласен с теб. Но при тежки почви, замърсено и орудено, разликите започват да стават парадоксални.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Пет Яну 11, 2013 11:10 am
Абсолютно съм съгласен с горните постове. Хиляди пъти съм казал и пак ще повторя: всичко иде от късмета !!!!! Като казвам равни условия имам впредвид различни по сложност почви и терени. Изпробване на машините на максимум различни условия. Но да са една до една с еднакви антени. Тогава пак ще има разлики, идващи от различните настройки и от кадърността на търсача. Всичко е късмет на тоя свят. Затова винаги пожелавам късмет на колегите. КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ !
гущера Про-Консул
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Пет Яну 11, 2013 11:29 am
jordan_nenov написа:
Абсолютно съм съгласен с горните постове. Хиляди пъти съм казал и пак ще повторя: всичко иде от късмета !!!!! Като казвам равни условия имам впредвид различни по сложност почви и терени. Изпробване на машините на максимум различни условия. Но да са една до една с еднакви антени. Тогава пак ще има разлики, идващи от различните настройки и от кадърността на търсача. Всичко е късмет на тоя свят. Затова винаги пожелавам късмет на колегите. КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ !
За късмета сте абсолютно прав!!!аз минавам градината на село с апарата и нямам сигнал ,а майка копа лука с мотичката и вади 2 монетки....
Баир-Будала Легионер
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Пет Яну 11, 2013 12:21 pm
jordan_nenov написа:
Евала, колега! Много добре си го написал! И за мен това са едни от най-важните фактори за успех - КАДЪРНОСТ, ОПИТ и КЪСМЕТ! Всичко останало е само катализатор за успешен излет!
бобо Джадай
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Пет Яну 11, 2013 2:21 pm
гущера написа:
jordan_nenov написа:
За късмета сте абсолютно прав!!!аз минавам градината на село с апарата и нямам сигнал ,а майка копа лука с мотичката и вади 2 монетки....
Таз мотичка,продава ли се? А иначе моят идеал за детектор е: да не "почерня сигнала на орудено,да е бърз ,да е дълбок/30 санта за денар ми стигат ,ама и на орудено! /,добра дискриминация,да е водоустойчив,достатъчно видове антени,гаранция и сервиз....абе нещо като DEUS GPX,ама такова животно нема,така че-въпрос на компромиси.Нема най добър.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Нед Яну 13, 2013 11:09 am
бобо написа:
гущера написа:
jordan_nenov написа:
Таз мотичка,продава ли се? А иначе моят идеал за детектор е: да не "почерня сигнала на орудено,да е бърз ,да е дълбок/30 санта за денар ми стигат ,ама и на орудено! /,добра дискриминация,да е водоустойчив,достатъчно видове антени,гаранция и сервиз....абе нещо като DEUS GPX,ама такова животно нема,така че-въпрос на компромиси.Нема най добър.
Като гледам Голден Маск ще си остане номер 1. Не съм гласувал за него, защото според мен цената му е необосновано висока. За тези пари и малко отгоре има по-добри вносни алтернативи.
Та нали това казвам бре, от цялото поле, да минеш с машината точно над целта. Това е късмет !
Много сте прави за късмета. Познавам хора, които дълги години търкат като хоби и никога не са намирали нищо златно, дори малко парченце. Дали е от късмет или от калпав апарат не знам.