Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Чет Яну 24, 2013 8:15 pm
charon написа:
Gandalf написа:
charon написа:
Говоря принципно колега, за БГ-уредите.
Не съм разбрал, извинявай за безпокойството!
Е няма за какво, да ми се извиняваш колега
Помислих отговора ти за нервен за това!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Чет Яну 24, 2013 8:51 pm
До "Gandalf" ! Слушай , Приятелю , ако не си с нов ник , а наистина си нов в това хоби моя съвет , както каза един от админите , няма да кажа от кой сайт "не е важно какъв БГ детектор ще си вземеш"/говоря за репутацията , която следиш внимателно/, важното дали този БГ производител ти е личен познат и ти е направил МД , като за ПРИЯТЕЛ. Тогава уреда е изпитан .Тестван много пъти. Изпратени са много материали от почвата където живееш , остранени са всички дефекти. Много нови иноваций -копирани от западните МД са добавени в него. Дори и да е използван МД то си е класика. Останалите МД, всеки майстор ги произвежда на конвейр. Пример: В момента той залива антените, след 3 дни помощникът му , след няколко дни друг дойде и т.н. И всяка антена е различна / и при фабричните коли има отклонения/. Униката е БГ детектор направен от самият майстор който го е направил да докаже себе си- за изложение някъде или само за много близък човек , затова си държат тези уреди и високите цени! Макар и втора употреба.
p.s. Един мой приятел е много добър познат с един БГ производител. Направил му е уред, но го връща доста пъти за донастройки . В момента работи по-добре дори и от моя МД, макар , че е западен. Не търси новото постоянно. Не всичко ново е най-качествено. Успех в избора си!
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Чет Яну 24, 2013 9:15 pm
ivanasen написа:
До "Gandalf" ! Слушай , Приятелю , ако не си с нов ник , а наистина си нов в това хоби моя съвет , както каза един от админите , няма да кажа от кой сайт "не е важно какъв БГ детектор ще си вземеш"/говоря за репутацията , която следиш внимателно/, важното дали този БГ производител ти е личен познат и ти е направил МД , като за ПРИЯТЕЛ. Тогава уреда е изпитан .Тестван много пъти. Изпратени са много материали от почвата където живееш , остранени са всички дефекти. Много нови иноваций -копирани от западните МД са добавени в него. Дори и да е използван МД то си е класика. Останалите МД, всеки майстор ги произвежда на конвейр. Пример: В момента той залива антените, след 3 дни помощникът му , след няколко дни друг дойде и т.н. И всяка антена е различна / и при фабричните коли има отклонения/. Униката е БГ детектор направен от самият майстор който го е направил да докаже себе си- за изложение някъде или само за много близък човек , затова си държат тези уреди и високите цени! Макар и втора употреба.
p.s. Един мой приятел е много добър познат с един БГ производител. Направил му е уред, но го връща доста пъти за донастройки . В момента работи по-добре дори и от моя МД, макар , че е западен. Не търси новото постоянно. Не всичко ново е най-качествено. Успех в избора си!
Мерси за съвета! От скоро се регистрирах тук, не съм някое подставено лице! Нямам познат майстор, аз даже не знаех че съществуват БГ металдетектори. Като разбрах че има има доста марки които се произвеждат в БГ, даже и гаражни да са, останах учуден. Почнах да чета тук там и главно, в тоя форум за тях, как работят, кои са водещите марки, абе гледах да се образовам дето се вика. Но това което казваш, малко хора ги огрява да попаднат на МД зглобен от производителя и идеално работещ. Купуваш си на риск. Пък и се предполага че трябва да работят еднакво. След като направих анкетата, за детекторите получих много лични на които ми обясняваха кои са хубавите детектори. И все за две марки се говореше. Но няма да ги споменавам. Сега е въпрос на време кога ще си взема един и аз. Още се образовам и между временно се озъртам за някой хубав МД, втора употреба, че нов е доста пари. Оценил съм всички препоръки до сега от хората в тоя форум за което
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Чет Яну 24, 2013 9:26 pm
Gandalf написа:
ivanasen написа:
Мерси за съвета! От скоро се регистрирах тук, не съм някое подставено лице! Нямам познат майстор, аз даже не знаех че съществуват БГ металдетектори. Като разбрах че има има доста марки които се произвеждат в БГ, даже и гаражни да са, останах учуден. Почнах да чета тук там и главно, в тоя форум за тях, как работят, кои са водещите марки, абе гледах да се образовам дето се вика. Но това което казваш, малко хора ги огрява да попаднат на МД зглобен от производителя и идеално работещ. Купуваш си на риск. Пък и се предполага че трябва да работят еднакво. След като направих анкетата, за детекторите получих много лични на които ми обясняваха кои са хубавите детектори. И все за две марки се говореше. Но няма да ги споменавам. Сега е въпрос на време кога ще си взема един и аз. Още се образовам и между временно се озъртам за някой хубав МД, втора употреба, че нов е доста пари. Оценил съм всички препоръки до сега от хората в тоя форум за което
В момента тече обява за българси МД на Миладин-адреналин , познавам лично собстеника на този МД.Майстора му го е правил. Излиза ли сме заедно единствено го бия на урудено , на всичко друго ме превъзхожда/неговият цена - 400лв може да свали до 350- моят го купих за 1000лв/. Чисто нови батерии и за двата режима. Момчето заминава за Англия и затова го продава. Немога да го купя , защото си имам вече. Помисли си!
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
бобо Джадай
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Чет Яну 24, 2013 10:25 pm
ivanasen написа:
Този детектор ще работи добре във вашия район,ами в други райони????,ами след два месеца????Какви донастройки бе приятелю,това си е електротехника, не някаква окултна наука,ако схемата работи,само някоя кофти спойка може да я скапе,или евентуално някоя некачествена китайска част,кви са тея специални изработки!!!Приказки от хиляда и две нощи!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Чет Яну 24, 2013 10:45 pm
Колега Gandalf, вслушай се в съвета на ivanasen и вземи машината за която говори - миладинката. Няма да съжаляваш... И след като извадиш първия цветен сигнал, да не забравиш да почерпиш...
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Чет Яну 24, 2013 10:54 pm
jordan_nenov написа:
Колега Gandalf, вслушай се в съвета на ivanasen и вземи машината за която говори - миладинката. Няма да съжаляваш... И след като извадиш първия цветен сигнал, да не забравиш да почерпиш...
Мисля да не прибързвам още! А и има време до лятото. И без това сега не може да се ходи на излети в това време. До тогава, ще излязат още много примамливи оферти.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Пет Яну 25, 2013 8:58 am
Gandalf написа:
jordan_nenov написа:
Мисля да не прибързвам още! А и има време до лятото. И без това сега не може да се ходи на излети в това време. До тогава, ще излязат още много примамливи оферти.
Нали си чул приказката за птичката и рамото? А относно времето - няма как да стане такова лошо време, че да ми попречи да изляза на полето. Няма лошо време, има неподходящо облечен ! Късмет !
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
charon Цезар
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Пет Яну 25, 2013 9:09 am
Gandalf написа:
jordan_nenov написа:
Не колега, точно сега му е времето, за излети.Преди да са тръгнали тревите, и разни пълзящи гадини....
Viver est militare!
Баир-Будала Легионер
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Пет Яну 25, 2013 4:43 pm
А, и тази тема заприличала на всички предишни. Не се стърпяха няколко човека да си извадят и тук ..."долуподписаните" за да докажат на всички останали колко са надарени. Жална му майка на всеки читател, който влезе тук с единствената цел да събере някаква обективна информация...Ще затъне до шия в...лайна. Трагедия, разиграна типично по "български" маниер. Узаконяване на хобито ли? Надали. Най-малкото не го заслужаваме с този манталитет. И най-много...защото никога няма да можем да застанем единни зад една проста и чиста идея, като тази. Не и с това дребнаво мислене. Поздрави...
А, и тази тема заприличала на всички предишни. Не се стърпяха няколко човека да си извадят и тук ..."долуподписаните" за да докажат на всички останали колко са надарени. Жална му майка на всеки читател, който влезе тук с единствената цел да събере някаква обективна информация...Ще затъне до шия в...лайна. Трагедия, разиграна типично по "български" маниер. Узаконяване на хобито ли? Надали. Най-малкото не го заслужаваме с този манталитет. И най-много...защото никога няма да можем да застанем единни зад една проста и чиста идея, като тази. Не и с това дребнаво мислене. Поздрави...
Останалите МД, всеки майстор ги произвежда на конвейр. Пример: В момента той залива антените, след 3 дни помощникът му , след няколко дни друг дойде и т.н. И всяка антена е различна / и при фабричните коли има отклонения/. Униката е БГ детектор направен от самият майстор който го е направил да докаже себе си- за изложение някъде или само за много близък човек , затова си държат тези уреди и високите цени! Макар и втора употреба.
Много си прав колега. Има хора дето много години си работят с един уред и не го заменят за друг. Наистина с българските е въпрос на късмет да случиш на уред. Цялата работа идва от там колко време ще отдели майстора за настройка на антената и електрониката. Ако се направи както трябва се получава уникат по-добър и от заводските.