Обръщам се към всички които имат опит с Българските металдетектори, да споделят своите впечатления за най добър МД. Да направим класация, кои са най добрите 5 детектора. Аз мнения не мога да дам защото не съм имал до сега МД, само съм чел и гледал клипчета за тях. Но бих се радвал да разбера кои са сред най добрите. Може би и други "новобранки" като мен се чудят! Благодаря ви предварително!!
Колега, мисля, че темата ще е по-интересна, ако е по-правилно формулирана като запитване. Какво е "добър" метадетектор? или "Лош"? Много разтегливи са тези понятия...и ще последва едно разтягане на локуми...иди та гледай. По скоро би могло да се направи една сравнителна характеристика между отделните металдетектори с български произход на база определени параметри. Нека дам един пример:
1. Възможност за бързо и коректно гаранционно и извънгаранционно обслужване. 2. Здравина, надеждност и качество на материалите, от които е изработен металдетектора. 3. Удобство при работа и експлоатация. 4. Възможност за ъпгрейдване на машината ( всеки си има специфични изисквания при работа) 5. СТАБИЛНОСТ на работата на детектора при тежки почвени условия, замърсявания с черни метали или електромагнитни смущения от ел. стълбове, влага и т.н. 6. Параметри на дискриминация при ОПТИМАЛНО зададени настройки за работа на машината при РЕАЛНИ УСЛОВИЯ В ПОЧВАТА. 7. Дълбочина на засичане при ОПТИМАЛНО зададени настройки...при РЕАЛНИ УСЛОВИЯ В ПОЧВАТА.
Според мен това са основните изисквания за една машина. Няка някой колега прибави нещо, ако съм пропуснал. Поздрави!
Едно от най-важните неща е бързото възстановяване след запушване. При положение че имаш голям черен сигнал и до него малък цветен, при запушване поне един мах машината неработи, с което естествено изпускаш малкия цветен сигнал...
според мен голден маска е много добър но не знам дали е най добрия защото съм ориентиран към вносните но маската 3+ въпреки малкото време в което я използвах ме удиви чувствителността и донякъде дискриминацията
Golden Mask e най - хубавия апарат за мен има и други но голдена е идеален за мен лично перфектна стабилност и дълбочина е това е най- важното Пожелав на производителя успех жив и здрав и се така хубави апарати да прави ???
Обръщам се към всички които имат опит с Българските металдетектори, да споделят своите впечатления за най добър МД. Да направим класация, кои са най добрите 5 детектора. Аз мнения не мога да дам защото не съм имал до сега МД, само съм чел и гледал клипчета за тях. Но бих се радвал да разбера кои са сред най добрите. Може би и други "новобранки" като мен се чудят! Благодаря ви предварително!!
Колега, мисля, че темата ще е по-интересна, ако е по-правилно формулирана като запитване. Какво е "добър" метадетектор? или "Лош"? Много разтегливи са тези понятия...и ще последва едно разтягане на локуми...иди та гледай. По скоро би могло да се направи една сравнителна характеристика между отделните металдетектори с български произход на база определени параметри. Нека дам един пример:
1. Възможност за бързо и коректно гаранционно и извънгаранционно обслужване. 2. Здравина, надеждност и качество на материалите, от които е изработен металдетектора. 3. Удобство при работа и експлоатация. 4. Възможност за ъпгрейдване на машината ( всеки си има специфични изисквания при работа) 5. СТАБИЛНОСТ на работата на детектора при тежки почвени условия, замърсявания с черни метали или електромагнитни смущения от ел. стълбове, влага и т.н. 6. Параметри на дискриминация при ОПТИМАЛНО зададени настройки за работа на машината при РЕАЛНИ УСЛОВИЯ В ПОЧВАТА. 7. Дълбочина на засичане при ОПТИМАЛНО зададени настройки...при РЕАЛНИ УСЛОВИЯ В ПОЧВАТА.
Според мен това са основните изисквания за една машина. Няка някой колега прибави нещо, ако съм пропуснал. Поздрави!
Едно от най-важните неща е бързото възстановяване след запушване. При положение че имаш голям черен сигнал и до него малък цветен, при запушване поне един мах машината неработи, с което естествено изпускаш малкия цветен сигнал...
Напълно съм съгласен с теб, колега! Наистина много важен показател, който пропуснах...Поздрави!
Напълно съм съгласен с теб, колега! Наистина много важен показател, който пропуснах...Поздрави!
Нещата с българските металдетектори са доста по-различни от колкото със вносните. Затова и има много разнопосочни мнения за един и същ металдетектор. Проблема идва от там, че при изработката често се получават детектори с по-лоши и по-добри показатели. Повечето "майстори" знаят, че на 10 бр. се случва един супер и два дето стават, но не са толкова чувствителни. Зависи на какво ще попаднете, какъвто ви е късмета. Поради тази причина има доволни и разочаровани от една и съща марка. Друго интересно е, че има стари модели с по-добри показатели от новите. Българските детектори вече гонят цените на вносните, аз лично ги харесвам повече, но при тези цени харесването почва да ми се изпарява. Така, че ако купувате- пробвайте предварително и ако ви допадне- взимайте.
Очертават се първите 5 места благодарение на вас, за което ви благодаря! Тоя вот който се оформи до сега, на мен лично много ще ми помогне когато дойде момента да си купя и аз МД! За съжаление моят фаворит е много скъп, но пък виждам че има и други също много добри МД-ри! Поздравявам всички производители!
galus Легионер
Заглавие: А ЕНИГМА? Вто Яну 08, 2013 6:56 pm
Интересно, защо липсва ЕНИГМАТА?С какво е по лоша от останалите?
Варненска гъдулка - по дълбочина няма кой да е победи , а тези другите са еднакви , Миладинките са най- разпространени.
laki Консул
Заглавие: по темата Вто Яну 08, 2013 8:14 pm
Имал съм повечето от посочените в класацията апарати.Гласувах за ЧЕРНАТА ПИРАТКА,защото според мен тя работи най добре-лично мое и неангажиращо мнение.