Заглавие: Класация на най добрите БГ Металдетектори Вто Яну 08, 2013 10:25 am
Обръщам се към всички които имат опит с Българските металдетектори, да споделят своите впечатления за най добър МД. Да направим класация, кои са най добрите 5 детектора. Аз мнения не мога да дам защото не съм имал до сега МД, само съм чел и гледал клипчета за тях. Но бих се радвал да разбера кои са сред най добрите. Може би и други "новобранки" като мен се чудят! Благодаря ви предварително!!
charon Цезар
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Вто Яну 08, 2013 10:47 am
Колега едвали, ще получиш отговор на този въпрос.Всеки, ще си хвали своята машинка и ще стане една какафония.Всяка машинка си има своите предимства и недостатаци, важното е какво очакваш ти от нея.Успех.
Viver est militare!
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Вто Яну 08, 2013 11:12 am
Честно ти казвам, очаквах такива мнения . Значи, аз забравих да напиша че производителите да не изразяват мнения защото естествено ще са нереални тъй като всеки ще гледа да похвали произведението си! Нека хора които са работили с такива детектори или са виждали работата им да се изкажат. Нали си правите събори, там нали се състезавате, хвалите кой какъв детектор има и тн.
charon Цезар
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Вто Яну 08, 2013 11:21 am
Аз нямах впредвид пройзводителите, а колегите.Всеки си хвали машинката с която работи, и за него е най-добра.Има някаква истина в това,защото колкото повече свикнеш с машинката си толкова повече можеш да извлечеш максимума от нея, и за тебе става най-добрата.Аз например работя с Миладинка, за мене е добра машинка-прилична дълбочина, хубава дискриминация, добре изработена сонда, за толкова години не е мръднала(да чукна на дърво)държи се г/д добре на уродени терени-за сметка на това малко бавна, но се има напредвид, че е малко старичък модел.
Viver est militare!
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Класация на най добрите БГ Металдетектори Вто Яну 08, 2013 11:42 am
Има логика в това което казваш . Все пак благодаря за мнението ти! Но да видим по нататък какво ще излезе! Аз си имам една класацийка, но тя е на базата на четене и гледане на клипчета, която автоматично не се брои. Иначе бързо мога да ги наредя първите три,
Колега и аз бих казал добра дума за Миладинката като се има предвид че е един от първите производители,другите всички са копирали платките от него ...наскоро чух че някой от Враца също правел металдетектори които вадели много дълбоки сигнали но не зная име,но това тепърва ще проверя като го видя скоро надявам се...
Колега и аз бих казал добра дума за Миладинката като се има предвид че е един от първите производители,другите всички са копирали платките от него ...наскоро чух че някой от Враца също правел металдетектори които вадели много дълбоки сигнали но не зная име,но това тепърва ще проверя като го видя скоро надявам се...
Аз освен Енигма, друга машинка не съм чувал, да се прави във Враца, те също не са лоши машинки.
Обръщам се към всички които имат опит с Българските металдетектори, да споделят своите впечатления за най добър МД. Да направим класация, кои са най добрите 5 детектора. Аз мнения не мога да дам защото не съм имал до сега МД, само съм чел и гледал клипчета за тях. Но бих се радвал да разбера кои са сред най добрите. Може би и други "новобранки" като мен се чудят! Благодаря ви предварително!!
Колега, мисля, че темата ще е по-интересна, ако е по-правилно формулирана като запитване. Какво е "добър" метадетектор? или "Лош"? Много разтегливи са тези понятия...и ще последва едно разтягане на локуми...иди та гледай. По скоро би могло да се направи една сравнителна характеристика между отделните металдетектори с български произход на база определени параметри. Нека дам един пример:
1. Възможност за бързо и коректно гаранционно и извънгаранционно обслужване. 2. Здравина, надеждност и качество на материалите, от които е изработен металдетектора. 3. Удобство при работа и експлоатация. 4. Възможност за ъпгрейдване на машината ( всеки си има специфични изисквания при работа) 5. СТАБИЛНОСТ на работата на детектора при тежки почвени условия, замърсявания с черни метали или електромагнитни смущения от ел. стълбове, влага и т.н. 6. Параметри на дискриминация при ОПТИМАЛНО зададени настройки за работа на машината при РЕАЛНИ УСЛОВИЯ В ПОЧВАТА. 7. Дълбочина на засичане при ОПТИМАЛНО зададени настройки...при РЕАЛНИ УСЛОВИЯ В ПОЧВАТА.
Според мен това са основните изисквания за една машина. Няка някой колега прибави нещо, ако съм пропуснал. Поздрави!
Аз освен Енигма, друга машинка не съм чувал, да се прави във Враца, те също не са лоши машинки.
Баир-Будала, Така формулирано пак е добре, но за мен няма значение аз го казах директно от 1 до 5. Вече всеки си преценява как да си определи характерисиките за това. Но пък от друга страна тези 7 точки помагат за това да подсети кои са основните предимствата за определяне .
Баир-Будала, Така формулирано пак е добре, но за мен няма значение аз го казах директно от 1 до 5. Вече всеки си преценява как да си определи характерисиките за това. Но пък от друга страна тези 7 точки помагат за това да подсети кои са основните предимствата за определяне .
Да, така е, но предложих по-горните характеристики единствено с цел "новобранците" в хобито да се ориентират и сами актуално по отношение на това, какъв БГ металдетектор да изберат. Хората в хобито със стаж от по 10-20 че и повече години няма какво да им се разяснява - пределно им е ясно за какво става въпрос (на повечето, но има и изключения ха-ха...Но от друга страна, на начинаищите търсачи трябва да им се помага в избора, за да не изпадат в заблуди, гледайки съмнителни любителски клипчета на засичане във въздух и слушайки "митове и легенди" за това как еди коя си марка машина вадила монети на по 50 санта дълбочина...примерно...Имам в предвид, че в една реална ситуация, след като са си закупили дадена "препоръчана" марка металдетектор "новобранците" ще се разочароват много бързо от разликите между рекламата и действителността. Затова винаги съм бил привърженик на принципа и това е моят съвет към тях - преди да си закупите БГ металдетектор, четете, образовайте се по въпроса за да схванете принципа на работа на тези машини, и ако имате предпочитания след това към някоя машина, задължително намерете начин да я изпробвате в реални условия, на полигон с човек, който има опит с нея.
тази имала много копчета по нея ))
Ами дано някой колега, който знае за какво иде реч ни просветли.
Да, така е, но предложих по-горните характеристики единствено с цел "новобранците" в хобито да се ориентират и сами актуално по отношение на това, какъв БГ металдетектор да изберат. Хората в хобито със стаж от по 10-20 че и повече години няма какво да им се разяснява - пределно им е ясно за какво става въпрос (на повечето, но има и изключения ха-ха...Но от друга страна, на начинаищите търсачи трябва да им се помага в избора, за да не изпадат в заблуди, гледайки съмнителни любителски клипчета на засичане във въздух и слушайки "митове и легенди" за това как еди коя си марка машина вадила монети на по 50 санта дълбочина...примерно...Имам в предвид, че в една реална ситуация, след като са си закупили дадена "препоръчана" марка металдетектор "новобранците" ще се разочароват много бързо от разликите между рекламата и действителността. Затова винаги съм бил привърженик на принципа и това е моят съвет към тях - преди да си закупите БГ металдетектор, четете, образовайте се по въпроса за да схванете принципа на работа на тези машини, и ако имате предпочитания след това към някоя машина, задължително намерете начин да я изпробвате в реални условия, на полигон с човек, който има опит с нея.
Благодаря за препоръката която се отнася и за мен, "новобранец" с желание за хоби М.детектинг. И в скоро време мисля да се здобия с една хуба машинка, дай боже .
Извън темата charonе имаше диана 91. Тя пусна една тема и от нея стана легионер. Колегата или колежката " Gandalf" незнам защо , но начина на писане много ми прилича на въпросното лице което споменах по-горе.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
Извън темата charonе имаше диана 91. Тя пусна една тема и от нея стана легионер. Колегата или колежката " Gandalf" незнам защо , но начина на писане много ми прилича на въпросното лице което споменах по-горе.
Не се впрягай, за такива неща темата е интересна и може да се научи нещо от нея, което е хубаво (нека не я спамим)
Не се впрягай, за такива неща темата е интересна и може да се научи нещо от нея, което е хубаво (нека не я спамим)
На мен темата също ми харесва дори гласувах вече! Така , с интерес ще следя класацията.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Не знам за кой говориш, но аз съм мъж на 30 год. На скоро се регнах в тоя форум, нямам МД и не съм виждал. Но съм се зарибил да имам в най скоро време. Ако не вярваш, това ми е скайпа dido.drumev , немери ме и ще видиш че не лъжа. Темата я пуснах за да може такива като мен които искат да си купуват МД и се чудят какъв да е, тая тема да им помогне до колкото се може да се ориентират по добре
Не знам за кой говориш, но аз съм мъж на 30 год. На скоро се регнах в тоя форум, нямам МД и не съм виждал. Но съм се зарибил да имам в най скоро време. Ако не вярваш, това ми е скайпа dido.drumev , немери ме и ще видиш че не лъжа. Темата я пуснах за да може такива като мен които искат да си купуват МД и се чудят какъв да е, тая тема да им помогне до колкото се може да се ориентират по добре
sorry