а опитвал ли си с калгон , ония хапове дето ги слагат по пералните против отлагане на варовик
Не калгона е на киселинна основа - солна киселина която разяжда патината.....
Печка имам един ас на Агрипа с вбесяващ калциран налеп.Търкам го вече месец и съм на половината аверс. Това с лемона ще помогне ли,като имаш впредвид че е пиринич а не бронз.
Колега, с лимонов сок ще я "оправиш" един път за винаги. По добре да пробваш с обезмаслител за домакинството за разграждане на мазнини. Продава се навсякъде.
а опитвал ли си с калгон , ония хапове дето ги слагат по пералните против отлагане на варовик
Не калгона е на киселинна основа - солна киселина която разяжда патината.....
Печка имам един ас на Агрипа с вбесяващ калциран налеп.Търкам го вече месец и съм на половината аверс. Това с лемона ще помогне ли,като имаш впредвид че е пиринич а не бронз.
Сложи в чашка 20гр. вода и една чаена лъжичка лимонов сок накисни 5 минути и търкаш със заоблено острие - може и със кокал животински и така докато се очисти......Това със обезмаслителя на преседателя малко ме съмнава защото той разгражда мазнини , лимоновия сок е натурален от лимон а не химикали......
За чегърталце е най-добре връх от въдица, ама не карбон а стъклопласт - купуват се в ловно - рибарските. На шмиргел го заостряш в желаната форама и така.
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
cosmopolitania Новобранец
Заглавие: Re: Форума на Slavitoooo Сря Дек 16, 2009 8:36 am
С киселина върху медни и бронзови монети - патината пада. Може с киселина, но трябва да се третира локално точно на мястото, където е налепа, напр. с клечка за уши. А не да се третира цялата монета...
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: Форума на Slavitoooo Пет Дек 18, 2009 3:14 pm
За какво мие е ? С кусури не ми трябва наистина ! И без кусури да беше щях още преди да го отворя да го обявя за продан , после щях да се наснимам малко , щях да го тествам и после знае ли ,човек !
няма машина без косур , а на деуса най ме притеснява това че не може да се подменя батерията на антената , иначе с всичко друго се свиква ше изчакам Славито да си купи и , ако не се опита след 2 месеца да я продаде вземам и аз
няма машина без косур , а на деуса най ме притеснява това че не може да се подменя батерията на антената , иначе с всичко друго се свиква
Не разбирам колега от електроника но на bandito 2 акумулатора не знам вече на колко е години и Владо надали знае и той - но този акумулатор няма мърдане няма за него падане ,карал съм и по 4 дена и го зареждам така за сигурност !
Мисълта ми ,че на дали е това проблема сега трябва да са още по напред в технологиите ! Може пък по нататък да отстранят допуснатите грешки !
абе аз какъвто съм карък от 1000 продадени машини ше дефектира една и тя ше е мойта , затуй малко са плаша , но пък обичам да рискувам
Е като има дефект се изпраща и толкова ! И мерцедес бяха пуснали дефектни коли става въпрос за А класата - изтеглиха ги и ги оправиха !
За ДЕУСа не се къхаря въобще- но го няма ! Все пак - машината е нещо - много напредничаво и даде тласък за подобни новации при металдетекторите ! Ако ХР не успеят да реализират проекта може би друга фирма след години ще успее !
Може би сега проекта изглежда невъзможен но след няколко години ..........! Все пак ХР заслужават адмирации за смелия проект !
абе аз какъвто съм карък от 1000 продадени машини ше дефектира една и тя ше е мойта , затуй малко са плаша , но пък обичам да рискувам
Е като има дефект се изпраща и толкова ! И мерцедес бяха пуснали дефектни коли става въпрос за А класата - изтеглиха ги и ги оправиха !
За ДЕУСа не се къхаря въобще- но го няма ! Все пак - машината е нещо - много напредничаво и даде тласък за подобни новации при металдетекторите ! Ако ХР не успеят да реализират проекта може би друга фирма след години ще успее !
Може би сега проекта изглежда невъзможен но след няколко години ..........! Все пак ХР заслужават адмирации за смелия проект !
Айде , айде и без Деус ще минем - и без него пак сме си ние , ще работим със каквото има.......
май сбъркаха от ХР като презентираха толкова рано апарата , рискуват да ги изпреварят конкурентите , но доколкото разбирам от сайта им май тази технология е патентована , а дали не целят да печелят само от продажба на патент
няма машина без косур , а на деуса най ме притеснява това че не може да се подменя батерията на антената , иначе с всичко друго се свиква ше изчакам Славито да си купи и , ако не се опита след 2 месеца да я продаде вземам и аз
Земпар ти гледали онзи клип за Експовера направо ми скри шайбите виж на тема "тест металдетектори"........