Форум за Металотърсачи www.imperio.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz

Металотърсачи България. Форум за мнения за металдетектори и металдетектинг. Спортен клуб по металдетектинг MDETECTORS

ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Мнениея за МеталотърсачиМнениея за Металотърсачи  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  Списание IMPERIO.BGСписание IMPERIO.BG  
Клондайк Металотърсачи
Металотърсач от Клондайк
Съвет за избор на металотърсач
Съвет за избор на металотърсач
ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

Similar topics
Keywords
нишани VANQUISH wave Minelab Simplex prodavam грунда пират Fisher Майнлаб врътка mask nokta TEKNETICS deus nexus маск голден Spectrum tesoro kupuvam lorenz Coil miladinka МЕТАЛОТЪРСАЧИ GOLD

Форума на Slavitoooo

Go down 
+65
tepes
Джони
vende
мерцедес G
vale
danio1978
Magikman
leo 1
monetar
sitalk
индиана джоунс
Teres
sc
vaskonti
jenjpr
ivan113
adminn
tchoci
тато
dukavataz
бушон
Avrelian
elinor
deultum
bumbum
comander
nikito
xenon
pechkata
топи
zempar
hercones
naikon42
vasilevs
cosmopolitania
aiko
severus
K7650
Aemilivs
pet1r90
stater
amm
diabloGT
BLISSTООL
Михаил Ш.
Primus Pilus
BEKS
Moharem
aureus
NERON
sony147
Ancient Hunter
rock
pulsar
kuprqnov
Golden Mask
yaponetsa
Kiril62
djasko
stan960
PlovdivTrakiq
gaqco64
imperio
van
slavitoooo
69 posters
Иди на страница : Previous  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40  Next
АвторСъобщение
dukavataz
Новобранец
Новобранец
dukavataz

Форума на  Slavitoooo - Page 25 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyСъб Дек 12, 2009 4:48 pm

pechkata написа:
slavitoooo написа:
https://2img.net/r/ihimizer/img198/155/dsc02436r.jpg

Тази сутрин гледам побеляло по нашия край !!!!
Нищо ще си ецваме мишката днеска....... Basketball :yes:
И по нашия трупа здраво,време само за чистене на монети.Без скука и носталгия .
Върнете се в началото Go down
zempar
Цезар
Цезар
zempar

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyСъб Дек 12, 2009 6:18 pm

тъй говориш щото имаш ко да чистиш , аз кат съм изчистил всичко ко да прая Sad

Български металотърсачи
Avrelian
Цезар
Цезар
Avrelian

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyСъб Дек 12, 2009 7:02 pm

Кажете,някоя тънкост ?,при чистенето на бронзови и медни монети?
zempar
Цезар
Цезар
zempar

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyСъб Дек 12, 2009 7:26 pm

тънкости много , зависи от ситуацията
попитай кирил за тази книжка http://numizma.com/nnnn/popup_image.php?pID=243
там ще намериш доста отговори

Български металотърсачи
pechkata
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyСъб Дек 12, 2009 8:27 pm

Avrelian написа:
Първо я накисни във малко вода и сок от стиснат лимон и търкош със вълнобразни или кръгобразни движения със заоблено острие - шило...... Idea Basketball :yes:
NERON
Цезар
Цезар
NERON

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyНед Дек 13, 2009 12:57 am

pechkata написа:
Avrelian написа:
Първо я накисни във малко вода и сок от стиснат лимон и търкош със вълнобразни или кръгобразни движения със заоблено острие - шило...... Idea Basketball :yes:

може и с лимонена киселина
но и в двата случая не трябва да се прекалява
колкото до шилото няма ли да се е.. м..... на монетката
по принцип се използва след това четка за зъби и клечка пак за зъби
четката може да се потърка преди това и в сапунче
pechkata
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyНед Дек 13, 2009 4:16 pm

NERON написа:
pechkata написа:
Avrelian написа:

може и с лимонена киселина
но и в двата случая не трябва да се прекалява
колкото до шилото няма ли да се е.. м..... на монетката
по принцип се използва след това четка за зъби и клечка пак за зъби
четката може да се потърка преди това и в сапунче
Става дума за бронз а не за сребро...... scratch Basketball
zempar
Цезар
Цезар
zempar

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyНед Дек 13, 2009 5:06 pm

бронз чистя само с това
https://2img.net/r/ihimizer/img502/1691/instr1.jpg
накисвам във вода и стържа по-малко и през лупа , и така една седмица голд

Български металотърсачи
slavitoooo
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyНед Дек 13, 2009 5:55 pm

zempar написа:
бронз чистя само с това
https://2img.net/r/ihimizer/img136/7214/dsc02029m.jpg

И аз ги използвам но използвам и изсъхнало дърво !!!!!!
zempar
Цезар
Цезар
zempar

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyНед Дек 13, 2009 6:13 pm

с бамбукови шишове пак става , по-бавно но по-сигурно е че няма да увредиш патината

Български металотърсачи
pechkata
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyНед Дек 13, 2009 6:23 pm

zempar написа:
бронз чистя само с това
Да във водата може да се капни няколко капки лимонов сок за омекотяване на водата - става по бързо - и аз използвам такива инструменти........ Basketball santa :yes:
zempar
Цезар
Цезар
zempar

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyНед Дек 13, 2009 7:46 pm

сигурно си чистил монета с малки язви по патината(бронзова болест) , лимончето дето го капваш не ти ли разширява азвичките , никога не съм ползвал такова нещо , затова питам

Български металотърсачи
slavitoooo
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyНед Дек 13, 2009 9:43 pm

zempar написа:
сигурно си чистил монета с малки язви по патината(бронзова болест) , лимончето дето го капваш не ти ли разширява азвичките , никога не съм ползвал такова нещо , затова питам

Колега нали знаеш всичко зависи от качеството на метала !! После вече и околната среда !! А лимоновата киселина помага доста за размекване на вкаменяването по монетите !!
Също помага и за премахването на онзи черен, като катран налеп , но разтвора трябва да е много слаб ! При силна концентрирана лимонена киселина има опасност да свлече патината !!
elinor
Новобранец
Новобранец
elinor

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyНед Дек 13, 2009 9:49 pm

Здравей Слави,честит първи сняг на всички колеги santa скара бира
tchoci
Легионер
Легионер
tchoci

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyНед Дек 13, 2009 9:55 pm

elinor написа:

Kiril62 написа:
Колеги, след като се чухме с председателя на федерацията,направихме уточнение за датата на общото събрание.В предвид ситуацията, много по добре е,събранието да се проведе на 20.12(неделя).Знам че,не всички ще може да присъстват,но това е много важно.Поправките по закона за културното наследство са почти готови и "чукат" на вратата на Парламента за дебатиране и гласуване.После не искам във форума да има упреци,че сме закъсняли фатално.Това което правим е добро за всички нас.

Щом е добро за нас Аз съм за-20.12(неделя).
slavitoooo
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyНед Дек 13, 2009 10:04 pm

elinor написа:

А сега де не знам какво да ти пиша !! Изчезваш без да ме питаш ,не знам къде си , какво правиш , абе въобще много непослушна !!

Но ти прощавам !!

Благодаря за снега днес го пробвах , бива пързаля се леко но не е страшно !! Като сложи човек едни ски на антената става по лесно !!
zempar
Цезар
Цезар
zempar

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyНед Дек 13, 2009 10:07 pm

slavitoooo написа:
zempar написа:

Колега нали знаеш всичко зависи от качеството на метала !! После вече и околната среда !! А лимоновата киселина помага доста за размекване на вкаменяването по монетите !!
Също помага и за премахването на онзи черен, като катран налеп , но разтвора трябва да е много слаб ! При силна концентрирана лимонена киселина има опасност да свлече патината !!
наистина не съм работил така , колко слаба трябва да е концентрацията , дай рецепта , проценти или там някаква дозировка , това няколко капки на колегата печка не ми говори нищо

Български металотърсачи
elinor
Новобранец
Новобранец
elinor

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyНед Дек 13, 2009 10:16 pm

А трябваше ли да те питам?!! pale Ето сега съм тук, и щом ми прощаваш разкажи какво правиш в този студ? geek
тато
Легионер
Легионер
тато

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyПон Дек 14, 2009 10:45 am

Ей измъчи го тоз Слави завалията!
slavitoooo
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyПон Дек 14, 2009 3:19 pm

zempar написа:
slavitoooo написа:
zempar написа:

наистина не съм работил така , колко слаба трябва да е концентрацията , дай рецепта , проценти или там някаква дозировка , това няколко капки на колегата печка не ми говори нищо

Като видя ,че налепа е от много здравия и противен и при чистенето по механичен начин може да вдигне и патината ,слагам една щипка суха лимонена киселина на прах в 150гр. топла вода - бъркам за да се разтвори хубаво и пускам монетата за 5мин. после пробвам дали се размекнало вкаменяването и ако се наложи я пускам за още 2 или 3 минути ! На око съм свикнал колко лимонена киселина да слагам според специфичното покритие над патината !

Но ако монетата видимо има в патината язви или има следи от бронзовата болест няма смисъл от киселината ! Киселината се използва само при видимо наличие на здрава патина !
А когато монетата е ценна, била малко в употреба ,и майсторите не са биле пияни при отсичането ,използвам дестилирана вода тя разяжда вкаменяването идеално без да докосва патината само че отнема седмици и дори месеци ,но когато си струва какво значение има времето !!
pechkata
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyПон Дек 14, 2009 9:36 pm

zempar написа:
slavitoooo написа:
zempar написа:

Не става дума за лимон тузу , споменах няколко капки ЛИМОНОВ СОК от натурален лимон стиснат във водата - служи за омикотяване на водата защото много е твърда...... наистина процеса е много бавен........ scratch Basketball santa :yes: коледа
zempar
Цезар
Цезар
zempar

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyПон Дек 14, 2009 9:45 pm

това значи ли че ако ползвам дестилирана вода лимоновите капки се обезмислят

Български металотърсачи
pechkata
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyПон Дек 14, 2009 9:52 pm

zempar написа:
това значи ли че ако ползвам дистилирана вода лимоновите капки се обезмислят
Може и дитилирана вода със лимонов сок - колкото повече капки толлкова ускоряваш процеса което не е много добре...... Basketball :yes: коледа
zempar
Цезар
Цезар
zempar

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyПон Дек 14, 2009 9:57 pm

а опитвал ли си с калгон , ония хапове дето ги слагат по пералните против отлагане на варовик

Български металотърсачи
pechkata
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Форума на Slavitoooo   Форума на  Slavitoooo - Page 25 EmptyПон Дек 14, 2009 10:02 pm

zempar написа:
а опитвал ли си с калгон , ония хапове дето ги слагат по пералните против отлагане на варовик
Не калгона е на киселинна основа - солна киселина която разяжда патината.....

Форума на Slavitoooo
Върнете се в началото 
Страница 25 от 40Иди на страница : Previous  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40  Next
 Similar topics
-
» за всички във форума
» За хората и форума ..........
» Излет със колеги от форума.

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz :: Общи форуми :: Общ форум-
Идете на: