Преди месец бях там, водиха ме на много уродени места където с GP-та ходят и нямаше проблем , но трябва да знаеш какъв апарат да си вземеш не да се нашиваш с самоделки .
B.K. написа:
нямаше проблем
Така , като ме гледаш , че съм новобранец тук новобранец съм , но нали не мислиш , че навсякъде съм такъв и , че съм толкова бос за да не знам , че на тези почви тук само пулсаци работят. Всичко друго що е инд. бал. умира. Та тия не на мене...........и не мога да те разбера аджеба защо трябва да повтаряш няколко пъти , че съм се набутал след , като съм дал 300 за Микрон , който е Инд. бал. , като повечето други Бг. марки с , които почти няма разлика. А ти една мешка пари , поне 7000 , 8000 за Пулс индукции , които първо нямат нищо общо , като принцип на действие спрямо Инд. бал. машинките , нито са от един клас , ,,Нерди Ямбол , нерди Стамбул,,. Остава обаче изводът и съмнението , че и ти си един от многото , поръчкови хора тука за антиреклама по Микрон. Ако греша взимай една Инд. бал. машинка и те чакам.
Има и индуктивен баланс апарати които си работят много добре по тези места но не са правеняци . И не съм поръчков човек за антиреклама ти в това се справяш отлично и без да си поръчков, впрочем такава си е истината и е добре че не я спестяваш , защото малко хора биха си признали че апарата им е кофти .
Мн. си е добър Микрона , просто тр. малко да се пренастрои спрямо нашия специфичен терен , както сам казва и Стефчо , че има вариант макар и мисля за сметка на бързината или дълбочината , няма пълно щастие. Между другото то си и пише в спецификациите на продукта , че не е за силно орудени почви. Сигурен съм , че този уред на леки почви ще работи мн. добре наравно с другите Бг машинки , ако не и по добре в някой случай. Поздрави и спрете с тези оплювания.
Колеги, аз също проявявам любопитство към тази марка детектори, но бих искал да знам с какво образование е Стефчо от Микрон?
Примерно за собственика на фирма Детеч, която прави сондите тип "SEF", прочетох, че имал машиностроително образование, тоест нищо общо с електрониката, дали и Стефчо е среднист-любител, захванал се с производство на детектори?
За Владо, производителя на Маските, май ситуацията е същата - селско момче, решило да се занимава с електроника, вместо с овчарлък?
За Пирата също ми е любопитно дали има поне средно образование, на клиповете, които качва в ЮТуб, ми прави впечатление, че доста простоват език има.
Последната промяна е направена от Одергас на Вто Апр 08, 2014 3:49 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Да, най-вече за него ми е интересно. Значи приемаме, че мястото, където човек може да получи специалност "инженер по електроника" е военноморското училище във Варна, така ли? Питам, понеже не съм много в час и си мислех, че точното място е някой технически университет.
Колеги, аз също проявявам любопитство към тази марка детектори, но бих искал да знам с какво образование е Стефчо от Микрон?
Примерно за собственика на фирма Детеч, която прави сондите тип "SEF", прочетох, че имал машиностроително образование, тоест нищо общо с електрониката, дали и Стефчо е среднист-любител, захванал се с производство на детектори?
За Владо, производителя на Маските, май ситуацията е същата - селско момче, решило да се занимава с електроника, вместо с овчарлък?
За Пирата също ми е любопитно дали има поне средно образование, на клиповете, които качва в ЮТуб, ми прави впечатление, че доста простоват език има.
Надали има някой който не те разбра кой си , ами вземи ги напиши тези неща от другата си регистрация , по достойно е някак си .
Ейй аман от от провокатори.........ама , айде още малко да се обясня. Ти като четеш темата как четеш , през редовете ли , а снимки на ракетните установки също ли не видя??? Що не си отговориш сам как се става началник стартово отделение или оператор на подвижна ракетна установка , без образование и познания по електроника ли? Аз , като съм със средно спец./машиностроене/ , а не съм завършил специално електроника или прехваления от теб университет сигурно и понятие си нямам от електроника , значи трябва да имаш висше за да си майстор по електроника???. Едно време двигатели с вътр. горене се учеха във физика през 8 клас. А електрониката се учеше поне в средно специалните училища. Отделно , че ако имаш мерак и голямото влечение не е задължително да изкараш висше за да чаткаш добре електрониката , щото знаеш ли колко вишисти познавам завършили електроника дето мн. говорят , а на практика една платка не могат ръчно да направят по схема. Та върни се назад в темата и ще разбереш. Не го познавам Стефчо , но се оказахме колеги по оръжия за масово поразяване.Повярвах му защото знам добре какво е началник стартово отделение и оператор на ППУ , а и търсех Микрон 150 и жестът бе негов , може би защото преди всичко за мен е човек , а сега хората са на изчезване колега. Благодарско Стефчо!
Последната промяна е направена от traper2504 на Сря Апр 09, 2014 1:22 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Да, най-вече за него ми е интересно. Значи приемаме, че мястото, където човек може да получи специалност "инженер по електроника" е военноморското училище във Варна, така ли? Питам, понеже не съм много в час и си мислех, че точното място е някой технически университет.
Странен въпрос. Още повече, че назад в темата вече стана дума какъв съм бил. Какво значение има образованието на собственика или управителя на една фирма, ако има достатъчно кадърни хора и умее да ги организира и стимулира. Имам приятел германец, който създаде край Варна най добрата стоматологична клиника в Европа. Вложи в нея 5,6млн. евро, привлече най-добрите специалисти стоматолози и вече няколко години бизнеса му процъфтява. Миналогодишната класация - измежду 62-те най-елитни клиники в Европа, неговата се оказа на първо място по всички показатели. ... А той самия няма понятие от стоматология, нито медицинско образование! Но за това пък е добър организатор. Друг въпрос е, че вече има толкова много свободна и богата информация, че ако някой има достатъчно желание да се научи на нещо, само от интернет може да получи поне няколко висши образования. Света се променя постоянно
laki Консул
Заглавие: по темата Сря Апр 09, 2014 8:31 am
Образование акъл не дава.....Особено като се има на предвид в днешно време как се купува/дава/подарява образованието.
Какво значение има образованието на собственика или управителя на една фирма, ако има достатъчно кадърни хора и умее да ги организира и стимулира.
Принципно е така, но нали не забряваме, че акцентът в случая касае т.нар. "Абсурдистан"? Не е ли традиция у нас всеки да се смята за специалист по всичко и се занимава с неща, за които хич го не бива? Затова и сме толкова жалки като държава, икономика и постижения изобщо, независимо от сферата, макар понякога да има някакви епизодични проблясъци, примерно в спорта, но тези изключения са потвърждение на правилото, както се казва.
Ами направи нещо по въпроса. Нали ако всеки се старае повече, ще е добре за всички? Да седим да се жалваме и да мърморим колко сме зле, и че живеем в "Абсурдистан", няма полза и няма да помогне на никой. Мога също да те уверя, че по света има и много по-големи Абсурдистани. Колкото до моето образование, ако е толкова важно - за разлика от гражданските ВУЗ-ове, от военните училища се излизаше с две специалности, военна и цивилна. Военната ми специалност е "тактически и оперативно тактически ракети", а цивилната "Инженер по ЕИТ" (електронно-изчислителна техника). Електрониката се учеше за "предястие". Някъде назад вече писах, че схемата с електрониката на ракетата заемаше цялата стена на залата няколко метра и е многократно по-сложна от тази на един метал детектор. Дано съм задоволил любопитството?
P.S. Много офтопик се събра в тая тема. Колегата търсеше NRG и го намери. Останалото е разтягане на локуми...
Военната ми специалност е "тактически и оперативно тактически ракети", а цивилната "Инженер по ЕИТ" (електронно-изчислителна техника).
Ами аз точно това исках да знам - дали собственикът и разработчик на детектори Микрон все пак има някакви базови понятия по електроника, получени именно в някой ВУЗ, а не на любителски начала, така че твоята цивилна специалност само може да ме радва, тоест предполага поне базови познания по електроника. Но не виждам, все пак, каква е гаранцията, че един тесен специалист по ракетна електроника би бил също толкова компетентен и при разработка на металдетектори - ако беше така, то детекторите "Микрон" отдавна да бяха разбили тотално конкуренцията в лицето на компании като Майнлаб, Уайт'с, Гарет, Тесоро и прочее реномирани производители.
Примерно в другия форум има една тема за ВДИ-калкулатор, където едно скромно момче от Русе показва собствена разработка, която е доста по-добра от твоя ВДИ-модул, за когото сам признаваш, че доста играе, тоест явно нямаш достатъчно научно-технически капацитет, за да разработиш надежден и стабилен ВДИ- калкулатор, прав ли съм?
Одергас като те слушам най- вероятно си производител на някоя друга марка Бг детектори
Нямам нищо общо с никой производител на детектори, просто искам да се ориентирам на кой от българските производите мога да имам доверие, така че засега Микрон ми изглеждат най-надеждни, все пак собственикът на фирмата има що-годе адекватно за тази сфера образование, докато другите производители ми изглеждат доста простовати момчета, примерно Пирата и Маската - няма как да се доверя на селски бекове.
За пирата нямам впечатления , но от маската имам и си е доста добър апарат. Излизал съм с колега който е с маска 3 и си работи апарата. Вади бая от дълбоко цветове, а и Владо е коректен.
...Примерно в другия форум има една тема за ВДИ-калкулатор, където едно скромно момче от Русе показва собствена разработка, която е доста по-добра от твоя ВДИ-модул, за когото сам признаваш, че доста играе, тоест явно нямаш достатъчно научно-технически капацитет, за да разработиш надежден и стабилен ВДИ- калкулатор, прав ли съм?
Със скромното момче се познаваме и знам как работи, неговия "VDI калкулатор". Правил ли си и тествал ли си го че реши, че е много стабилен? Защо реши че единия е по-добър от другия? Чувствителността на VDI индикацията може да се регулира и може да бъде супер стабилен и да кове показанието или да е по "нервен", както казваш да играе, ако се увеличи чувствителността? Освен това индикацията зависи от много фактори - големина и форма на предмета, в някаква степен разстоянието до сондата, разположението му в пространството, ако е сложна форма, еднороден метал или сплав и т.н. Няма на 100% съвършен VDI калкулатор който да не прави грешки. Могат да го потвърдят и колегите с много скъпите топ детектори.
Одергас като те слушам най- вероятно си производител на някоя друга марка Бг детектори
Нямам нищо общо с никой производител на детектори, просто искам да се ориентирам на кой от българските производите мога да имам доверие, така че засега Микрон ми изглеждат най-надеждни, все пак собственикът на фирмата има що-годе адекватно за тази сфера образование, докато другите производители ми изглеждат доста простовати момчета, примерно Пирата и Маската - няма как да се доверя на селски бекове.
Интересно с какви очи ще ги погледнеш тези хора които плюеш , а ще ти се наложи със сигурност, ясен си на всички кой си . И остави го това образование,виждал съм много образовани идиоти и некадърници .