Mikron пускат подобрена версия на новия NRG 100. Апарата се предлага с 27см. и 36см. сонди.
Технически характеристики:
- Микропроцесорно управление на дискриминацията и автоматичния земен баланс. - Възможност за избор между автоматичен и ръчен баланс към условията на почвата. - Ръчен земен баланс може да бъде избран по желание на оператора за фиксирна настройка към точно определена почва. Подходящ е за нормални почви с по-ниска минерализация. - Автоматично звуково различаване на металите по време на търсене – висок тон за цветни метали, нисък тон за черни (магнитни). - Допълнителен режим на работа само за цветни (благородни) метали (IRON MASK). Този режим позволява да се работи бързо и ефективно и е особено подходящ за замърсени местности с железни отпадъци. - Режим VCO за точно локализиране на засечения обект. - Автоматична настройка спрямо температурните изменения. - Регулиране степента на дискриминация на различните метали. - Настройка на уреда към почвата в зависимост от степента на минерализация. - Регулиране силата на звука. - Настройка прага на звука. - Повишена стабилност на електронния блок при електромагнитни смущения( далекопроводи, радари и др.) - Мигащ червен индикатор за изтощен акумулатор. - Работна честота – 12,5 кHz - Металдетекторът е частично херметизиран и можe да се потапя във вода до кутията. Когато се търсят единични монети, той показва положението им в земята: хоризонтално или вертикално . Захранването на NRG-100 е с акумулаторен блок 12V / 2800mAh. В комплекта на апарата има автоматично зарядно устройство за него. Зареждането става без да се демонтира от апарата. Времето за работа с едно зареждане е около 30 часа. Тегло на апарата в сглобен вид – 1,4 кг. с батериите. Към всеки апарат има инструкция за работа с него. NRG-100 се предлага комплектован с 27см. сонда. С него може да се използва също и търсеща сонда: 36см. По малката 27см. е предназначена предимно за единични монети и дребни предмети, а 36см. се използва за по-големи предмeти на по-голяма дълбочина.
Rosi Легионер
Заглавие: Черупка Чет Фев 28, 2008 9:34 am
Не само защото с Микрон сме в отлични делови отношения, а защото лично видях новата им глава, смея да твърдя следното: изработката и дизайнът са перфектни - без никакви забележки. Материалът е с изключителни механични и естетически качества.
imperio Цезар
Заглавие: Re: Mikron пускат подобрен NRG 100 Чет Фев 28, 2008 11:11 am
Напоследък доста известни производители залагат на DD сонда.
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
Малко видео от фирмата производител.Павето е гранит дава много силен сигнал, когато не е изчистено. На този тест DISC e в положение към капачката, "Mineralisation" e малко след средата.
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
imperio Цезар
Заглавие: Re: Mikron пускат подобрен NRG 100 Сря Мар 05, 2008 2:01 am
Още един клип на NRG 100. Режим "желязна маска".
imperio Цезар
Заглавие: Re: Mikron пускат подобрен NRG 100 Чет Мар 13, 2008 6:55 pm
Днес опитах NRG 100 на открито. По липса на време не можах да търкам продължително и на различен терен, но и краткото изпитание което направих ми дава повод да твърдя това което казвах и преди, а именно че в тази ценова категория това е един от най-добрите апарати По-натам ще пусна обстойна информация.
riko Новобранец
Заглавие: микрон Пон Мар 17, 2008 4:35 pm
империо с малка или с голяма антена пробва нрг 100,защото се закрастих да взема,но много ме навиват за голяма,а досега не съм работил с нестандартни и се притеснявам дали няма да испуска по малките предмети,даи един акъл, щото вече немам нерви.
лично мнение: ако нямаш опит с големи антени по-добре не взимай.за някъде са идеални.примерно за нереголвани обекти,където плитките сигнали са обрани и са останали по-дълбоките.но забрави за малки монетки и хубаво локализиране.лично за мен голямата антена е ташак работа.
Днес правих доста обстойно изпитание на един терен с размер 20х20 метра, където съм опитвал с часове Екплорер СЕ, Енигма (от по-старите модели) УЛФ 21, и два врачански апарата. Мястото не е археологически паметник но излизат разни дребни дрънкулки, не е замърсено със съвременни боклуци.Почвата е с ниска, до средна степен на минерализация. Хванах 6 бронзови сигнала, всичките в дълбочина а не просто пропуснати в повърхностния слой. Два от сигналите извадих в режим "желязна маска", с допълнително pin point локализиране при ваденето. Тези дни специално ще тествам автоматичния режим на грундиране.
Radislav Цезар
Заглавие: Re: Mikron пускат подобрен NRG 100 Чет Май 28, 2009 11:50 am
По какво се различават подобрения от стария NRG-100.Визуално може ли да се разбере , кой е новият ?
Последната промяна е направена от Radislav на Сря Ное 18, 2009 11:07 am; мнението е било променяно общо 1 път
imperio Цезар
Заглавие: Re: Mikron пускат подобрен NRG 100 Чет Май 28, 2009 3:17 pm
Ако купуваш втора ръка е препоръчително да е с голяма остатъчна гаранция. Ако го вземаш да търсиш гърнета трябва да си наясно че това е монетар който в това отношение не се различва от апарати за 2000 лева. Сиреч, вероятността за детекция на килиграмово гърне на 80 сантиметра със стандартна сонда е минимална дори почвата да не е силно минерализирана.
Последната промяна е направена от imperio на Съб Ное 21, 2009 1:24 am; мнението е било променяно общо 1 път
Като е вертикално монетата дава двоен сигнал(без център). Това е характерно май само за ДД антената.Някой ако има детектор с концентрична да пробва и да сподели резултата че ми стана интересно