[quote="traper2504"]Да нещо такова , като на 110 се получава дори и малко повече смесва сигналите , когато ръждивата малка тел е в земята , а при въздушен тест , като този е по добре. Ти добре си го замислил може би , като настройка , но явно тука и силната оруденост оказва своето влияние. Днес още повече се убедих , че ще трябва настройка от вътре понеже хванах гората и там нацелих доста орудено место и понеже ми омръзна да ми пищи на вятъра / да харчи тока на батерията/ реших да го ръгна на ауто грунд след , което ми направи впечатление , че по често приписква освен жуженето прихълцванията. Абе ще трябва малко барване , но дано идваш към нашия край. Да с предния край на сондата по се издава , че свири черно. За настройките ще трябва ли осцилоскоп или от определен тример ще стане?Поздрави!
Абе пак пробвам не мога и не мога да кача снимки по никакъв начин от компютъра , в другите форуми нямам такива проблеми. [/quote] я, кажи сега метал детектор ли си купил или квачкка според мен xp deus щеше да ти върши по добра работа
Няма смисъл колеги ........да цената ми бе 300лв. и жеста на Стефан си е жест не си кривете душата.Що някой друг Б-г производител не не го направи???? От близо 600 нов да предложи на 300. И спрете заяжданията и елате с вашите бангии тук да ви видя ......хем сте стари кучета , а ази съм новобранец. Днес изрових в гората две парчета желязна руда на около 10см. от , което стигнах до мисълта , че тия залежи е въпрос на време да бъдат надушени от големити рудни компании и тогава чао на дивия джендем на Странджа. И нека някой пише , как да кача снимки тука директно от компа , а не линк към сайт. Поздрави!
На добрата и търсена стока цената не пада под никакъв предтекст , като промоции ,жестове и ала бала зарибявки . За 300 лв се продават много по добри машинки на старо са но поне вършат някаква работа , но не е луд тоя дето яде баницата ......
Petronii Цезар
Заглавие: Re: КУПУВАМ МИКРОН 150 Пет Апр 04, 2014 1:07 am
B.K. написа:
Това ако не се лъжа е Вакуерото на Японеца което е с ръчен грунд . И да се сравнява АКА с Tesoro е меко казано смешно че и нагло бих казал . Тия изгорели руснаци само алкохолици става от тях .
Е то има ли толкова слаб апарат, който да сe сравнява с Тесорото, може би Zlat или някой на принципа BFO.
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: КУПУВАМ МИКРОН 150 Пет Апр 04, 2014 2:32 am
B.K. написа:
На добрата и търсена стока цената не пада под никакъв предтекст , като промоции ,жестове и ала бала зарибявки . За 300 лв се продават много по добри машинки на старо са но поне вършат някаква работа , но не е луд тоя дето яде баницата ......
Не всичко е пари Те изобщо не ми липсват и можех дори изцяло да го подаря апарата на колегата. Раздал съм не един и два апарата на приятели и колеги и без стотинка да са ми дали за тях, и как да ги напъвам да ги плащат, като виждам как някои от тях едва връзват двата края...
Това ако не се лъжа е Вакуерото на Японеца което е с ръчен грунд . И да се сравнява АКА с Tesoro е меко казано смешно че и нагло бих казал . Тия изгорели руснаци само алкохолици става от тях .
Е то има ли толкова слаб апарат, който да сe сравнява с Тесорото, може би Zlat или някой на принципа BFO.
. Днес още повече се убедих , че ще трябва настройка от вътре понеже хванах гората и там нацелих доста орудено место и понеже ми омръзна да ми пищи на вятъра / да харчи тока на батерията/ реших да го ръгна на ауто грунд след , което ми направи впечатление , че по често приписква освен жуженето прихълцванията. Абе ще трябва малко барване , но дано идваш към нашия край. Да с предния край на сондата по се издава , че свири черно. За настройките ще трябва ли осцилоскоп или от определен тример ще стане?Поздрави!
:
Не е от апарата ,от почвата е! При първа възможност ще се свържа с теб,да видиш,че и прехвалените западняци и правеняци просто увяхват тук! но...,все пак има и подробности.....
Не всичко е пари Те изобщо не ми липсват и можех дори изцяло да го подаря апарата на колегата. Раздал съм не един и два апарата на приятели и колеги и без стотинка да са ми дали за тях, и как да ги напъвам да ги плащат, като виждам как някои от тях едва връзват двата края...
Ами има хора които не разбират човещината и я отхвърлят!
Ето и от днес малко впечатления от старите лозя. Обецата все още е неоткрита , уреда ми прави впечатление , че винаги , когато има ръждива желязна тел или пирон заедно с ниския тон ми дава и високия , който е за цвят. Дали не е от силната оруденост на района , а не толкова от замърсеността на района с парчета тели разни железарии. По едно време ми писна и хванах пътя с Витарата до една бивша /ТКЗС/нива , която отдавна не се оре и обработва.Там бе добре от към замърсеност на железа , орудеността си я имаше , грунда до 4 не можеше да стигне , а в повечето време бе близо до 3. Въпреки всичко това там постигнах 3 цветни резултата от 10тина разкопавания общо , еее не е онова жълтото , но все пак хващам чалъма. Една медна голяма и стара халка в единия край отворена с диаметър около 50мм. и сечение на медта около5мм , една месингова гайка за пръскачка от едно времешните . По едно време ми писна пак на цвят , подкарах копането и на около 30см. вижте може би виновника за всички писъци. Кажете каква руда е това , малко снимката е без фокус , щото исках да е в по близък план , но от тела толкова. Иначе много тежи , но не е олово , захапах я със единия зъб и мисля , ако бе олово щеше да е мека , а се оказа твърдо нещо. Та ако може някой собственник на Микрон150 да ми отговори. Когато засече ръждиво желязно пиронче само нисък тон ли му дава или съпроводен тук там и висок т.е. цвят? Утре следва продължение , но не в гадния , мръсен , лозарски район! Поздрави! Какво е според вас това тежкото , отсвири ми го цвят? Кво става ...не ми дава да кача снимка от компа???? ,,Edit,, ,,Host an image,, ,,Избор на файл,, зареждам файла от компа и нищо??? Колеги как качвате снимки от компа тук.....това е първия форум в , който ми се случва да не мога???
Този път май ще успея да пусна снимки от компа. Та какво е това колеги ,тежи , бяло е , свири го цвят??? Не е меко , мислех го за оловна руда и го захапах с удъртелия зъб , но се оказа твърдо. Малко нямат фокус ама исках да е макс.в близък план , но явно съм прекалил с тела.
Днес реших да направя един реален тест с Микрона как ще хване златото.Изкопах дупка в градината и на дъното и направих страничен отвор в пръстта.Апарата едвам съм го грундирал в нашата шибана почва.Свалих от ухото на жената една малка обеца пъхнах я в целофан от кутия цигари да не ми иьбяга в лепкавата кал. Извинявам се за лошото качство , но камерата ми не записва аудио , единия ми телефон есента го одавих с лодката в морето и на него му отказа микрофона , накрая набарах един забравен стар тел. и ето. Но не очаквах че толкова грозна картинка ще се получи. Едва когато вкарах клипа в компа след , като го разпънах и ооо ужас , но това е за сега. Дупката е дълбока 24см. После вкарах и 1 стотинка и нея я засича. Е какво не му харесвате на Микрон 150 , дълбочината малка ли е за чисто нов детектор за 300лв.? Ето View My Video
Един въпрос към компетентните. Като извадих златната обеца да я пробвам на въздушен тест ми я свири , като желязо/черно/ , зашо се получава?И да ви се похваля днес отново набарах цветно , около 20 стотинки на дребно около 7 монети сегашни под едно дебело дърво на една отдавна необработвана нива. Поздрави утре пак.
Не е от апарата ,от почвата е! При първа възможност ще се свържа с теб,да видиш,че и прехвалените западняци и правеняци просто увяхват тук! но...,все пак има и подробности.....
Споко .......взех да хващам чалъма , но много е орудена почвата , на повечето камъни ми пищи цвят , а на места грунда едвам се докарва и иска постоянно връткане и то мн. фино.
))) жест 300 лв.??? пффффффф човека е платил реалната му цена...даже и повече!!! смехория.... а ние плашаме по 600 или по-малко, ако е на "промоция" ... ще има още много тел и пирони да вадиш, независимо от почвата..не е тя виновника, ама нз...
Споко .......взех да хващам чалъма , но много е орудена почвата , на повечето камъни ми пищи цвят , а на места грунда едвам се докарва и иска постоянно връткане и то мн. фино.
Първото ми излизане с последната ми бангия-Гарет АТ голд,беше на плажчето във Варвара.След като поджитках малко реших и аз като тебе да си правя някои тестчета,и понеже машината е за самородно злато-свалих обецата на жената-0.5гр-и я слагам на пясъка-минавам отгоре-никой -направо позеленях!!!Викам на колегата да дойде да види-е успокоих се,като видях,че и неговото SD мълчи като пукал А златото е много близко до желязото,и просто трябва да си намалиш дискриминацията,докато ти го даде цвят!Успех
Като ти писне някой камък-грундирай направо на него-би трябвало да се кротне и успокои.!
Като ти писне някой камък-грундирай направо на него-би трябвало да се кротне и успокои.!
Да това го бях чел и го знаех , но нали съм новобранец и от мн. трепет и вълнение за това просто не се сетих. За златото на въздушен тест дето ми го дава черно и за него уж бях чел в упътването на Микрона , че тр. дискр. да е намалена ама айде де пуста тиква кво ли няма в нея , хард диск претъпкан и не поема явно.
... Като извадих златната обеца да я пробвам на въздушен тест ми я свири , като желязо/черно/ , зашо се получава?...
Защото DISC и Iron Disc са на максимум. Постави DISC между IRON и FOIL, а Iron Disc примерно на 3 часа или поне малко след средата, и ще си дойде цветна обицата.
Нали ти писах, че ще му хванеш чалъма. Ходене и копане си иска.
Да но като се вземе нова сопа си иска поне 2 дена си поиграеш с нея, да разбереш как работи най добре. Вземаш обеци, монети и каквото се сетиш, заравяш ги на дълбочина, до която достига апарата и почваш го настройваш всякак си докато се разбере как работи най добре и после почва голямото търсене. Аз лично мисля че така е най добре.
... Като извадих златната обеца да я пробвам на въздушен тест ми я свири , като желязо/черно/ , зашо се получава?...
Защото DISC и Iron Disc са на максимум. Постави DISC между IRON и FOIL, а Iron Disc примерно на 3 часа или поне малко след средата, и ще си дойде цветна обицата.
Здравей Стефане.Това за обецата е така сега е ок , въпреки всичко дано идваш насам някой ден , а и не знам на място ще можеш ли да му промениш настройките. Въпреки всичко уреда е мн. неспокоен по тази земя. Мн. трудно дискраминира дребните ,ръждиви , малки железца в почвата. Освен това на по орудените места , като го включа на Авто грунд заедно с постоянното хълцане и пропукване си писka дори повече от режим на ръчен грунд. Абе трябва да се види на място и в тази почва , но , как и дали може това да стане това е друг въпрос. Може би ще трябва да се направи онази настройка за , която споменаваш в по горен пост.Иначе машинката си е супер. Правихме тестове с един авер с неговия , оня си дискраминира точно цвят или черно през другото време си мълчи и е спокоен. Днес е мокро и приръмява и не става за тестове , ще пищи повечко. Колегата дето пише да го грундирам върху камъка на , който пищи , номера не става. Повечето камъни ги свири чист цвят , а други /по рядко/ чисто черно и грундирането не помага. Поздрави и късмет!
Последната промяна е направена от traper2504 на Пон Апр 07, 2014 4:28 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Здравей Стефане.Това за обецата е така сега е ок , въпреки всичко дано идваш насам някой ден , а и не знам на място ще можеш ли да му промениш настройките. Въпреки всичко уреда е мн. неспокоен по тази земя. Мн. трудно дискраминира дребните ,ръждиви , малки железца в почвата. Освен това на по орудените места , като го включа на Авто грунд заедно с постоянното хълцане и пропукване си писка цвят. Абе трябва да се види на място и в тази почва , но , как и дали може това да стане това е друг въпрос. Може би ще трябва да се направи онази настройка за , която споменаваш в по горен пост.Иначе машинката си е супер. Правихме тестове с един авер с неговия , оня си дискраминира точно цвят или черно през другото време си мълчи и е спокоен. Днес е мокро и приръмява и не става за тестове , ще пищи повечко. Колегата дето пише да го грундирам върху камъка на , който пищи , номера не става. Повечето камъни ги свири чист цвят , а други /по рядко/ чисто черно и грундирането не помага. Поздрави и късмет!
Здравей Стефане.Това за обецата е така сега е ок , въпреки всичко дано идваш насам някой ден , а и не знам на място ще можеш ли да му промениш настройките. Въпреки всичко уреда е мн. неспокоен по тази земя. Мн. трудно дискраминира дребните ,ръждиви , малки железца в почвата. Освен това на по орудените места , като го включа на Авто грунд заедно с постоянното хълцане и пропукване си писка цвят. Абе трябва да се види на място и в тази почва , но , как и дали може това да стане това е друг въпрос. Може би ще трябва да се направи онази настройка за , която споменаваш в по горен пост.Иначе машинката си е супер. Правихме тестове с един авер с неговия , оня си дискраминира точно цвят или черно през другото време си мълчи и е спокоен. Днес е мокро и приръмява и не става за тестове , ще пищи повечко. Колегата дето пише да го грундирам върху камъка на , който пищи , номера не става. Повечето камъни ги свири чист цвят , а други /по рядко/ чисто черно и грундирането не помага. Поздрави и късмет!
С две думи - Поредния прее...
Колега няма смисъл............ако идваш по южното черноморие обади се с твоите машинки струващи една мешка пари да ги видим и тях , а накрая ще се пуснем на ,,онова замърсено,, бившите стари лозя ама от твоите май ще правим цяла дискотека , че май по модерни и повече песни знаят да пеят. Поздрави!
Преди месец бях там, водиха ме на много уродени места където с GP-та ходят и нямаше проблем , но трябва да знаеш какъв апарат да си вземеш не да се нашиваш с самоделки .
Преди месец бях там, водиха ме на много уродени места където с GP-та ходят и нямаше проблем , но трябва да знаеш какъв апарат да си вземеш не да се нашиваш с самоделки .
B.K. написа:
нямаше проблем
Така , като ме гледаш , че съм новобранец тук новобранец съм , но нали не мислиш , че навсякъде съм такъв и , че съм толкова бос за да не знам , че на тези почви тук само пулсаци работят. Всичко друго що е инд. бал. умира. Та тия не на мене...........и не мога да те разбера аджеба защо трябва да повтаряш няколко пъти , че съм се набутал след , като съм дал 300 за Микрон , който е Инд. бал. , като повечето други Бг. марки с , които почти няма разлика. А ти една мешка пари , поне 7000 , 8000 за Пулс индукции , които първо нямат нищо общо , като принцип на действие спрямо Инд. бал. машинките , нито са от един клас , ,,Нерди Ямбол , нерди Стамбул,,. Остава обаче изводът и съмнението , че и ти си един от многото , поръчкови хора тука за антиреклама по Микрон. Ако греша взимай една Инд. бал. машинка и те чакам.