Заглавие: Тест на замърсен терен ? Сря Фев 16, 2011 8:39 am
Интересувам се,дали някой е правил тест на замърсен терен ? Има ли апарат,който да засича монета в земята,когато над нея има железни предмети ? Като тия железни предмети са ръждиви пирони,телове и др. подобни.
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Сря Фев 16, 2011 8:54 am
Цитат :
Интересувам се,дали някой е правил тест на замърсен терен ? Има ли апарат,който да засича монета в земята,когато над нея има железни предмети ? Като тия железни предмети са ръждиви пирони,телове и др. подобни.
Много зависи какви са железата. Ако са по-големи и плътни, и монетата е точно отдолу забрави да я засечеш с какъвто и да е апарат. Но за по дребни и силно ръждясали железа имаш шанс да засечеш монета, под, над и между тях. Както в случая:
wallb2 Консул
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Сря Фев 16, 2011 9:32 am
Тия тестове във въздуха изобщо не са критерий за детекция, а поредната заблуда за купувача! Запомнете го това! Едно засичат апаратите във въздух, друго във земята при престояли и вече ръждясали неща.... може би 10% ще я засече, а 90% само желязото, а във всички положения железните предмети са по-големи и това свежда детекцията до 0
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Сря Фев 16, 2011 10:45 am
Всичко е относително и е "според зависи" Тия железа са стояли много в земята и са силно ръждясали. Ако сложим лопата върху монетата, естествено няма да е същия резултата. Пропуснал съм да напиша, че зависи и как е настроена дискриминацията.
N@SKO Про-Консул
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Сря Фев 16, 2011 10:46 am
Това е един според мен по правилен тест.Един вид цветния сигнал е малко по-дълбок от черния и няма никой https://www.youtube.com/watch?v=43zVaEbL5Uo
FILIP2 Консул
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Сря Фев 16, 2011 12:14 pm
deus
pavlinbass Про-Консул
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Сря Фев 16, 2011 12:34 pm
maximus_kn написа:
Има ли апарат,който да засича монета в земята,когато над нея има железни предмети ? Като тия железни предмети са ръждиви пирони,телове и др. подобни.
Няма...Виж как се справя френската машина при тези условия които си посочил
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Сря Фев 16, 2011 1:55 pm
Ancient Hunter написа:
Всичко е относително и е "според зависи" Тия железа са стояли много в земята и са силно ръждясали. Ако сложим лопата върху монетата, естествено няма да е същия резултата. Пропуснал съм да напиша, че зависи и как е настроена дискриминацията.
Как трябва да е настроена дискриминацията? Аз си настройвам уреда на дискриминация да отхвърля железните предмети и така си работя.
makedonski Легионер
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Сря Фев 16, 2011 8:11 pm
И аз по същия начин настроивам апарата колега,но от гвоздей до подкова или по голямо желязо има разлика.Така че според мен зависи и от обекта какви железа излизат и за това ако се съмнявам в сигнала увеличавам дискриминацията и след това пак продължавам.
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Чет Фев 17, 2011 11:00 pm
Ancient Hunter написа:
Цитат :
Много зависи какви са железата. Ако са по-големи и плътни, и монетата е точно отдолу забрави да я засечеш с какъвто и да е апарат. Но за по дребни и силно ръждясали железа имаш шанс да засечеш монета, под, над и между тях. Както в случая:
Само Микрона ли ги докарва уредите
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Пет Фев 18, 2011 12:20 pm
maximus_kn написа:
Ancient Hunter написа:
Цитат :
Само Микрона ли ги докарва уредите
Ще се сетите вие, отдавна ви разправям че с новите подобрявки NRG100 работи супер добре, а на замърсено няма равен ! (виж клипа по-горе) Сега чакам да излезе новия 150 ама от фабриката казаха че тъкмо завършвали последната прошивка . Надявам се за новия сезон да се оборудвам с една от новите техники .
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Пет Фев 18, 2011 1:29 pm
Знаех си,че има нещо,ама си траете.
Последната промяна е направена от maximus_kn на Пет Фев 18, 2011 2:01 pm; мнението е било променяно общо 1 път
ztec Консул
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Пет Фев 18, 2011 1:43 pm
Ancient Hunter написа:
Цитат :
Че какво не му харесвате на клипа. Микрона даже доста добре се спрявя
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Пет Фев 18, 2011 2:00 pm
Супер е . Нали това се търси. Апарат,който да работи на замърсено.
toni83 Новобранец
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Пет Фев 18, 2011 3:15 pm
здравеите колеги,искам да попитам NRJ100 нашенско производство ли е и каква му е цената?
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Пет Фев 18, 2011 8:28 pm
toni83 написа:
здравеите колеги,искам да попитам NRJ100 нашенско производство ли е и каква му е цената?
http://www.mikronbg.com/index.html
toni83 Новобранец
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Съб Фев 19, 2011 10:16 am
мисля да си взема NRG150 мисля че не е скъп и си заслужава аз до сега ползвах на братовчед ми фишера но и тои е добър
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Съб Фев 19, 2011 11:15 pm
toni83 написа:
мисля да си взема NRG150 мисля че не е скъп и си заслужава аз до сега ползвах на братовчед ми фишера но и тои е добър
На клипа много ми хареса как дели металите.Дали вече го има на пазара?
toni83 Новобранец
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Нед Фев 20, 2011 8:45 am
мисля че е излезнал но тука във форума много го упрекват а и на мен ми хареса много
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Нед Фев 20, 2011 10:34 am
toni83 написа:
мисля че е излезнал но тука във форума много го упрекват а и на мен ми хареса много
Ами да попитаме някой колега . Ако някой има наблюдения как работи NRG 150 на замърсен терен,нека сподели .
toni83 Новобранец
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Нед Фев 20, 2011 11:36 am
на клипа с теста наистина се доказва но някои беше писал че половината екстри са лъжа и че клипа е измама.ако наистина е добър ще си го купя.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Нед Фев 20, 2011 12:00 pm
toni83 написа:
на клипа с теста наистина се доказва но някои беше писал че половината екстри са лъжа и че клипа е измама.ако наистина е добър ще си го купя.
https://www.youtube.com/watch?v=eoTv_rSLqUU&feature=related За въздушен тест да ама в почвата няма да има по-голяма разлика от този...
4орта Про-Консул
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Нед Фев 20, 2011 1:43 pm
pechka, голям спец си станал, на всяка тема даваш компетентно мнение. Ето ти идея за бизнес - отваряш консултантска фирма и почваш да даваш съвети по металдетектори. Жалко че затвориха Кремиковци, щях да се обадя да ти отлеят един медал "Гуру по металдетектори"
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Нед Фев 20, 2011 2:00 pm
4орта написа:
pechka, голям спец си станал, на всяка тема даваш компетентно мнение. Ето ти идея за бизнес - отваряш консултантска фирма и почваш да даваш съвети по металдетектори. Жалко че затвориха Кремиковци, щях да се обадя да ти отлеят един медал "Гуру по металдетектори"
Защо станал можеби съм...Не ме познаваш и не ме коментирай - както и аз не те коментирам...А медала го поръчай за себе си... https://www.youtube.com/watch?v=eoTv_rSLqUU&feature=related Фактите говорят...
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Тест на замърсен терен ? Нед Фев 20, 2011 2:52 pm
Печка, като си толкова голям спец, как не си разбрал, че показваш стар модел, който не се произвежда от поне 2 години? С други думи, не си актуален. Или пак трупаш мнения, за актив?