Заглавие: метеорит ли е това Нед Ное 14, 2010 4:08 pm
Някой по-запознат може ли да каже има ли вероятност това да е метеорит.
gen4o Легионер
Заглавие: Re: метеорит ли е това Нед Ное 14, 2010 9:10 pm
не пишеш привличат ли се от магнит,къде са намерени,и най вече трябва да срежеш малка част за да се види какво е вътре
vasil Новобранец
Заглавие: Re: метеорит ли е това Пет Ное 19, 2010 10:31 am
Намерени са в ройона на с.Мелник до гр. Сандански. Реагира на магнит.
vasil Новобранец
Заглавие: метеорит ли е това Пон Ное 29, 2010 10:10 am
Направих тест за никел и е отрицателен. Сигурно е желязна руда.
adminn Admin
Заглавие: Re: метеорит ли е това Пон Ное 29, 2010 10:37 am
Щом реагира на магнит, значи цветните добавки са под 5-6% ако има такива изобщо.
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
gen4o Легионер
Заглавие: Re: метеорит ли е това Пон Ное 29, 2010 9:45 pm
може и да е руда може и да е метеорит,процентното съдържание на метал е малко особенно на рудите в България когато го срежеш и полираш ако се вижда нещо подобно http://www.meteorites.com.au/collection/NWA%201879%20%28Mesosiderite%29%201.20g.jpg
значи е почти 100% метеорит
akvamarin Новобранец
Заглавие: Re: метеорит ли е това Пон Ное 07, 2011 10:54 am
gen4o написа:
не пишеш привличат ли се от магнит,къде са намерени,и най вече трябва да срежеш малка част за да се види какво е вътре
Здравейте,
От скоро чета за метеорити паднали на земята и искам да си закупя някакви малки парченца.Моля ако има някой който е намерил и има желание да продаде да ми пише.
Благодаря предварително
georgesavoy Новобранец
Заглавие: тест Сря Яну 11, 2012 11:33 am
нов съм и само се пробвам как се работи в този форум иначе смятам да си направя подводно роботче и на дъното има интересни неща
Копачев Новобранец
Заглавие: Re: метеорит ли е това Съб Яну 14, 2012 6:33 pm
Купи си магнит бе колега. Не знам дали се продават в България , но аз имам -- силата му е 400 кг. Исползвамго често във водоемите , доста интересни неща се хващат. Магнитите са със различна сила -100-200- 300- 400 - 600 - 800 кг.Желая ти късмет !!!
Копачев Новобранец
Заглавие: Re: метеорит ли е това Съб Яну 14, 2012 6:39 pm
1гр.метеорит започва от 1 дол. Товае цена в Москва в магазина .
Magikman Консул
Заглавие: Re: метеорит ли е това Съб Мар 31, 2012 10:32 am
http://www.meteoriteguy.com/catalog.htm Това е линк към метеоритната колекция на Майкъл Фармър.С много снимки и цени на метеоритите.Хубаво е да знаем как изглеждат метеоритите,и ако попаднем на нещо,да не го хвърляме,както направих преди време аз
Всяко идиотско начинание има своето философско оправдание.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: метеорит ли е това Съб Мар 31, 2012 11:53 am
Magikman написа:
http://www.meteoriteguy.com/catalog.htm Това е линк към метеоритната колекция на Майкъл Фармър.С много снимки и цени на метеоритите.Хубаво е да знаем как изглеждат метеоритите,и ако попаднем на нещо,да не го хвърляме,както направих преди време аз
Да разгледах някой снимки и до колкото разбрах че метеорита се различава от обикновения камък че по него има следи от горевина - все едно си го духал със горелка и след като се шлифова се разбира какво е - така ли е...?
Magikman Консул
Заглавие: Re: метеорит ли е това Съб Мар 31, 2012 5:04 pm
Така е,и аз останах със същото впечатление.
Всяко идиотско начинание има своето философско оправдание.
gen4o Легионер
Заглавие: Re: метеорит ли е това Пон Апр 02, 2012 10:32 pm
аааа това че е със обгорял слой може да те подхлъзне
метеорита е доста по тежък и плътен от другите скали,някой имат естествен магнетизъм метеоритите са различни класове падащите най често са най евтини а по редките са по скъпи лунни и от марс грама е около 6000евра съдържание основно оливин паласит никел желязо ,по рядко платина и диаманти,ама те са много скъпички и са от друг клас
neliobolcheva Новобранец
Заглавие: Re: метеорит ли е това Чет Юни 21, 2012 4:23 pm
Тия дни намерих два железни метеорита на едно византийско кале притова полирани в древноста някой бая си е играл да ги търка.Друг колега ми показа подобен,неговият е от селище.
peer Новобранец
Заглавие: Re: метеорит ли е това Пет Юни 22, 2012 3:52 pm
neliobolcheva написа:
Тия дни намерих два железни метеорита на едно византийско кале притова полирани в древноста някой бая си е играл да ги търка.Друг колега ми показа подобен,неговият е от селище.
По тоя въпрос за метеоритите мисля,че Кирил админа е доста на ти.Така,че да вземе отношение по темата.
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: метеорит ли е това Пет Юни 22, 2012 4:41 pm
peer написа:
neliobolcheva написа:
По тоя въпрос за метеоритите мисля,че Кирил админа е доста на ти.Така,че да вземе отношение по темата.
За да си сигорен дали е метеорит ,ти предлагам да се свържеш с Живка Янакиева от музея земята и хората от мое име.Тя ще ти направи анализ и ще ти каже най добре дали е метеорит или шлака или нещо друго.