Заглавие: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Нед Май 11, 2014 6:58 pm
колеги случвало ли ви се е да работите на терен на който грунд-баланса е над 90?
:
kateracha_86 Новобранец
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Нед Май 11, 2014 8:23 pm
Колега при мен е много орудено и е постоянно грунда ми е 84 до 86, я кажи Ф75 работили добре на този терен с грунд 91, че ако работи добре направо да кажа на брата да си купува Ф75.
бобо Джадай
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Нед Май 11, 2014 9:53 pm
Не съм много сигурен,но мисля,че различните машини различно отчитат грунда.....
pavli_q Про-Консул
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Пон Май 12, 2014 8:33 am
бобо написа:
Да може и да има малка разлика но 90-91 си е 90 а не е 70 нали щото на всички машина грунда е до 99 Значи е доста люта земята към вас Podlecii.avg
pechkata Джадай
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Пон Май 12, 2014 8:54 am
бобо написа:
Да точно така - особенно 20ст. на грунд 90 е трепач...
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Пон Май 12, 2014 10:10 am
kateracha_86 написа:
Колега при мен е много орудено и е постоянно грунда ми е 84 до 86, я кажи Ф75 работили добре на този терен с грунд 91, че ако работи добре направо да кажа на брата да си купува Ф75.
Грунд 91 е доста, на това незнам кое ще работи. В същност относително е понятието работи. С една дума за толкова орудени почви имаш избор само да Fisher F75 или XP DEUS
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
бобо Джадай
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Пон Май 12, 2014 1:59 pm
www.mdetectors.com написа:
kateracha_86 написа:
Грунд 91 е доста, на това незнам кое ще работи. В същност относително е понятието работи. С една дума за толкова орудени почви имаш избор само да Fisher F75 или XP DEUS
Мойта философия е,че за силно орудено най подходящи са Голд детекторите.....А Фишера пък- кво толкоз може на орудено ???
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Пон Май 12, 2014 2:18 pm
бобо написа:
kateracha_86 написа:
Мойта философия е,че за силно орудено най подходящи са Голд детекторите.....А Фишера пък- кво толкоз може на орудено ???
Могат могат и двата могат и Fisher F75 или XP DEUS само да можеш да ги караш
който търси намира
mario321 Цезар
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Пон Май 12, 2014 2:40 pm
бобо написа:
kateracha_86 написа:
Само тези които са работили повечко време на орудено знаят
borislav123 Консул
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Пон Май 12, 2014 5:16 pm
За орудено не са ли по-подходящи детекторите с ниска честота.
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Пон Май 12, 2014 6:34 pm
pavli_q написа:
бобо написа:
Да може и да има малка разлика но 90-91 си е 90 а не е 70 нали щото на всички машина грунда е до 99 Значи е доста люта земята към вас Podlecii.avg
за щастие почвата по моя край е доста по-привлекателна, само на едно малко обектче се грундира на около 78-80 но това си е направо за предпочитане в сравнение с терена на който ми се случи да проверявам преди няколко дни !!! само ще ви кажа че направих тест с 20ст. на 2 пръста дълбочина на кръстосани махове в едната посока апарата ги свири желязо а в другата цвят !!!! 99% от сигналите в едната посока са цвят а в другата желязо, направо че чудя има ли бангия която да работи нормално на подобна почва, все още се сещам колко очудено гледах и се маях кво му става на скапания апарат! на нито един от сигналите които извадих апарата не можа да издаде категоричен сигнал, 50/50-% цвят-черно http://prikachi.com/images.php?images/980/7320980Y.jpg http://prikachi.com/images.php?images/989/7320989Z.jpg http://prikachi.com/images.php?images/995/7320995y.jpg
:
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Пон Май 12, 2014 6:46 pm
kateracha_86 написа:
забравих да спомена че терена е между Ямбол и Елхово, или поне там някъде!!! а Ф75 при сензитив 30-35 работи що годе задоволително но ДО 5см. дълбочина !!! иначе ми направи впечатление че на това място керамика и цветни сигнали БОЛ!!!!!
:
бобо Джадай
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Пон Май 12, 2014 9:28 pm
Podlecii.avg написа:
20ст. на 2 пръста дълбочина на кръстосани махове в едната посока апарата ги свири желязо а в другата цвят !!!! 99% от сигналите в едната посока са цвят а в другата желязо, направо че чудя има ли бангия която да работи нормално на подобна почва, все още се сещам колко очудено гледах и се маях кво му става на скапания апарат! на нито един от сигналите които извадих апарата не можа да издаде категоричен сигнал, 50/50-% цвят-черно http://prikachi.com/images.php?images/980/7320980Y.jpg http://prikachi.com/images.php?images/989/7320989Z.jpg http://prikachi.com/images.php?images/995/7320995y.jpg
В Странджа повечето обекти са такива.Това имам в предвид когато говоря за орудено-ТОЧНО ТАКИВА ТЕРЕНИ!
BEKS Консул
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Пон Май 12, 2014 9:43 pm
Ама и Пепелянки си имате като гледам снимката.На малките пепелянки им е по-силна отровата от на големите,та не ги закачайте.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Пон Май 12, 2014 9:51 pm
Колега бобо, има разлика между руда и ферит. В странджата са повече феритните почви. А как се държат ПИ апаратите на ферити?
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
бобо Джадай
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Пон Май 12, 2014 10:57 pm
jordan_nenov написа:
Колега бобо, има разлика между руда и ферит. В странджата са повече феритните почви. А как се държат ПИ апаратите на ферити?
Ни ги знам почвите дали са феритни,знам,че от време оно, тук се добива мед и злато.Има много желязо наистина,щото като прекарам магнита по земята-целия се натрупва с пръс,а колкото до до пулсаците-перфектно се държат ,за разлика от другите-и по-добра дискриминация имат,за смут на лаиците И мноооого по дълбоко барат,-само дет са малко скъпички,ма...А колкото до Ф75-тука не важи-просто-нищо особено.....прехвалена стока-иначе става...но нищо особено.Струва ми се,че тука от влф най бачкат минелабите -,ноооо-относителна работа....Тука ДжПХ е просто №1-далеееече преди която и да е конкуренция.....
comander Цезар
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Пон Май 12, 2014 11:45 pm
jordan_nenov написа:
имено заради ферита и магнетита,се полу4ава ефекта на магнитопровода от там идва и огромната дълбо4на на пулса.За това GPX на по4ва с ниска минерализация дълбо4ината не е кой знае какво.Но пак ве4е има и пулсова която при 4исти по4ви вади 20 ст от 45 см с ясен сигнал
pechkata Джадай
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Вто Май 13, 2014 9:01 am
comander написа:
[Но пак ве4е има и пулсова която при 4исти по4ви вади 20 ст от 45 см с ясен сигнал
Това май ще е машината на Венци...
kronos555 Про-Консул
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Вто Май 13, 2014 10:38 am
Кой е тоя Венци?
comander Цезар
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Вто Май 13, 2014 11:46 am
pechkata написа:
comander написа:
[Но пак ве4е има и пулсова която при 4исти по4ви вади 20 ст от 45 см с ясен сигнал
Това май ще е машината на Венци...
На Венци машината много ме съмнява да е пулсова индукция, и да работи в стая толкова спокойно.Но пак може човек никога не знае но в земята работата е друго нещо
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Вто Май 13, 2014 6:58 pm
бобо написа:
Ни ги знам почвите дали са феритни,знам,че от време оно, тук се добива мед и злато.Има много желязо наистина,щото като прекарам магнита по земята-целия се натрупва с пръс,а колкото до до пулсаците-перфектно се държат ,за разлика от другите-и по-добра дискриминация имат,за смут на лаиците И мноооого по дълбоко барат,-само дет са малко скъпички,ма...А колкото до Ф75-тука не важи-просто-нищо особено.....прехвалена стока-иначе става...но нищо особено.Струва ми се,че тука от влф най бачкат минелабите -,ноооо-относителна работа....Тука ДжПХ е просто №1-далеееече преди която и да е конкуренция.....
абсолютната истина , на кофти терени Ф-75 наистина агонизира
:
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Вто Май 13, 2014 8:13 pm
Podlecii.avg написа:
бобо написа:
абсолютната истина , на кофти терени Ф-75 наистина агонизира
А как се държи Ноктата на този ужасен терен?
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Вто Май 13, 2014 9:13 pm
jordan_nenov написа:
не съм я пробвал там. но не вярвам да е по-розлична от Ф75
:
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Вто Май 13, 2014 9:32 pm
Podlecii.avg написа:
jordan_nenov написа:
не съм я пробвал там. но не вярвам да е по-розлична от Ф75
Ами Краси, ние не откриваме топлата вода... за тежките почви - GPX 4500 и по-нови...
sdsds Про-Консул
Заглавие: Re: терен на който Ф75 се грундира на 90-91 Вто Май 13, 2014 10:52 pm
Относно грундирането маи няма как да е еднакво даже и при едни и същи марки Зависи от всичко ...честота ,предназначение на мд,сонда....разликата може и да е 20-30 еденици