Заглавие: Re: Форума на Slavitoooo Пет Яну 22, 2010 12:27 pm
Не ми позволява времето да правя тестове навън ! Машината е много лека и по- мобилна от Tejon ! Прекрасна четиритонална дискриминация ! Плюс това има малчъливка без да губи златото и среброто , има ясно изразен алметал и отделно пинпойт ! Характерно за TESOROTO e естествено бързия и удобен достъп до изброените неща ! Всичко ми стъпи на 950лв ! Машината е с ръчен баланс !
Сега за Теjon да кажа малко неща щото гледам във Форума има доста специалисти на тоя детектор ! Преди всичко колеги Tesoro Tejon e реликва машина и е създадена специално за археология ! Особено добър и дълбок апарат за дребни монети и ненадминат ! Но силата на Тejon е в откриването на реликви в замърсени участъци ( тоест на археологични обекти ) там където дори GPX серията на MINELAB не може да работи заради голямата концентрация на метални обекти на квадратен метър ! Tejon е добър за метални обекти с неправилна форма по-големи от сестерция !
Колеги каква стана тя от както взех махайрата време не дава да я развъртя ! Обаче желанието е голямо и след този обилен сняг ще я превърна в лопата за почистване на сняг ! Това съвсем няма да е лоша реклама за TESOROто щото плюс всичките добри качества на тези детектори може и сняг да ринеш с тях !
Ммм Даа Адаш - И при нас така го върти от сутринта.VCO-викаш му е прецизно -не мое да са сета сега а и не ми се рови из нета -Гледах некъв Американски форум-май не са много доволни от двата средни тона -почти не се различавали казват -ако не греша де щото тогава гледах писано и за Golden UMax та да не съм ги объркал моделите.
Колеги каква стана тя от както взех махайрата време не дава да я развъртя ! Обаче желанието е голямо и след този обилен сняг ще я превърна в лопата за почистване на сняг ! Това съвсем няма да е лоша реклама за TESOROто щото плюс всичките добри качества на тези детектори може и сняг да ринеш с тях !
Ммм Даа Адаш - И при нас така го върти от сутринта.VCO-викаш му е прецизно -не мое да са сета сега а и не ми се рови из нета -Гледах некъв Американски форум-май не са много доволни от двата средни тона -почти не се различавали казват -ако не греша де щото тогава гледах писано и за Golden UMax та да не съм ги объркал моделите.
Точно са казали момчетата в Щатските форуми адаш !!!! Много ясен звук има на желязото другите звучи се преливат но знаеш че е 100% цвят ! Разделянето на цветните звуци ще стане с времето и практиката ! ХРе Паулара и той е с подобни звуци - ясен не двусмислен звук за железата и за цвета звук с три или повече отенъка !
дали няма да пуснат роторни металдетектори
Колега zempar не се базикай ами ходи да търкаш ако няма сняг при теб щото виж при нас какви са бели мечки !
Точно са казали момчетата в Щатските форуми адаш !!!! Много ясен звук има на желязото другите звучи се преливат но знаеш че е 100% цвят ! Разделянето на цветните звуци ще стане с времето и практиката ! ХРе Паулара и той е с подобни звуци - ясен не двусмислен звук за железата и за цвета звук с три или повече отенъка !
Не е лоша машинката и аз и са вгледах -пък и става и без слушалки което е идеално.Американчеата пишат че бъркала добре ма на едно друго място гледах таблица на сравнение -беше някъде малко над нормалният ценови клас.Жалко че сега не можеш да дадеш отзиви от проби на живо.
Колеги в тази криза https://2img.net/r/ihimizer/img11/8674/krizak.jpg вие ми говорите за металдетектори
Че криза има колега има но това не ни пречи да си мечтаем за металдетектори ! В тоя сняг какво ни остава друго !!!!!!!!
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Форума на Slavitoooo Вто Фев 02, 2010 1:05 am
slavitoooo написа:
индиана джоунс написа:
Колеги в тази криза https://2img.net/r/ihimizer/img11/8674/krizak.jpg вие ми говорите за металдетектори
Че криза има колега има но това не ни пречи да си мечтаем за металдетектори ! В тоя сняг какво ни остава друго !!!!!!!!
Да не позволяваме на бялото вино да се застоява..
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Форума на Slavitoooo Вто Фев 02, 2010 11:24 am
Слави,кажи къкво им направи на тия мамашки че само се снимат и ми пращат снимки,с молбата при теб да ги слагам и искат индивидуално състезание с теб да правят.Каква магия им направи от разстояние незнам,но нещата ще излязат извън контрол.Много станаха,харем ли ще правиш незнам ,но и има и млади момчета тук споделяй и стях,нали знаеш приказката ако имаш две ризи дай едната на ближния.То при теб май ризите ще бъдат доста много.
Че на всичкото отгоре знаят и с коя ръка се държи металотърсача.Наистина са забележителни нека и българските колежки вземат пример от тях дано се сепнат поне малко, не само да се крият и да вадят
Разглеждайки 1-2 пъти чужди форуми,най-вече руски. на тия рускини май просто им е кеф да се снимат с апарат,да позират и после да се показвам в руските форуми на ония пияни тумбаци.Нищо повече.
Слави,кажи кdкво им направи на тия мамашки че само се снимат и ми пращат снимки,с молбата при теб да ги слагам и искат индивидуално състезание с теб да правят.Каква магия им направи от разстояние не знам,но нещата ще излязат извън контрол.Много станаха,харем ли ще правиш не знам ,но и има и млади момчета тук споделяй и стрях,нали знаеш приказката ако имаш две ризи дай едната на ближния.То при теб май ризите ще бъдат доста много.
Кирца добре пишеш там по руските форуми , обаче няма ли начин да отвориш една тема специално за руските девачки ,и да ги поканиш да се представят в нея !
Например : Предмет Русский поисковых дамам
Естествено вътре ще ухажваме руските момичета само на руски ! Поговори с тях попитайки ще ни навестяват ли във форума и ако изявят желание пускай темата ! На пиенето ми е слаб коловоза ама на приказването не се давам още така ,че криво -ляво надявам се ще се представим добре ! Може и някакви екскурзиики да се организират по линия на Федерацията !
Хей къде се затрихте всички , да не би всички да празнуват ?????????
[img][/img]
На Петльовден се почита мъжката сила
Датата 2 февруари в народните традиции се свързва с Петльовден, наричан още Петлов, Петларовден. С този празник се отбелязва спасението, оцеляването и съхраняването на мъжката сила. На него народът ни отдава чест и възхвала на мъжката челяд, на която се е крепяло семейството и мира. Празнично облечени момчета излизали насред селото и през целия ден били в центъра на вниманието. Били оглеждани от старейщините кой за какво става: за овчар, за дюлгерин, за даскал или за писар.
Знаейки този български обичай, по време на турското робство, еничарите минавали точно на този ден и отвеждали в еничарския корпус най-хубавите и най-здравите момчета. Домовете са огласявали от плач, проливали се сълзи и кръв. От която къща вземали момче, турците поставяли кървав знак на портата. Ето защо тази жестока традиция е наречена кръвен данък. Намерили се обаче умни жени, които откъсвали главите на петли и с кръвта рисували по вратниците зловещия знак. Еничарите, като го видели, си отивали с убеждението, че други преди тях са минали и са взели живия данък.
Колко време са били заблуждавани с тази хитрост не се знае, но празникът продължил под друго име - Петльовден. Съдържанието обаче не се променило: пак мъжката челяд се изкъпвала, обличала нови дрехи и се събирала за песни и разкази за мъжки подвизи. Но вече не на мегдана, а в мази и соби.
Основна традиция на този ден е да се заколи петел във всяка къща, в която има момченца, където са само момиченца - за курбан отива някоя ярка. Жертвената птица се заколва на прага, като стремежът е кръвта и да изпръска наоколо. С кръвта на закланата птица по челата на момчетата се прави кръстен знак, за да бъдат живи и здрави. Главата на птицата се оставя на портата, а перата се запазват и използват при болести на децата. Закланият петел се сготвя , от него се раздава на съседи за здравето на момчетата - продължители на рода. Къща без петел не бива - ще запустее. Той я прави недосегаема за зли духове със събуждането си рано сутрин, когато ги прогонва и съобщава на стопаните, че могат да излизат.
Традиционната храна за празника са т.н. тиганици, кравайчета, пресни питки, зелник или пък сготвен петел със зеле, ориз и каша.
Ето такъв е празника втори февруари,както го написа Слави. А не на педалите,както някои си мислят. Те,да си праазнуват на 8 март,а не да окепазяват този ден(2 февр.)
Ето такъв е празника втори февруари,както го написа Слави. А не на педалите,както някои си мислят. Те,да си праазнуват на 8 март,а не да окепазяват този ден(2 февр.)
Колега не съм по емотивихрогоните но ще сложа един !
педалите си го празнуват на тази дата от време оно и не мисля че е редно да се посрамва деня на шената /майката/ , един посрамен празник е достатъчен. според мен трябва да си изберат някаква неутрална дата като например 29.02 мисля че на 4 г. празник им е напълно достатъчно.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Форума на Slavitoooo Чет Фев 04, 2010 10:26 pm
vanko1.1975 написа:
sitalk написа:
педалите си го празнуват на тази дата от време оно и не мисля че е редно да се посрамва деня на шената /майката/ , един посрамен празник е достатъчен. според мен трябва да си изберат някаква неутрална дата като например 29.02 мисля че на 4 г. празник им е напълно достатъчно.
Аааааа,не! Тук не позна! На 29.02 съм роден,извинявам се много,ама...НЕ ПОЗНА!
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Форума на Slavitoooo Чет Фев 04, 2010 10:59 pm
А кога си празнуваш рождения ден
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Форума на Slavitoooo Пет Фев 05, 2010 1:09 am
Ако няма 29-ти,различно.28-ми,първи..
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: Форума на Slavitoooo Пет Фев 05, 2010 8:03 pm
Кирца момчетата явно искат да направят нещо като референдум за или против закона за културното наследство ! Това не е лошо ! Не може ли администрацията да направи една табличка с никовете ни и срещу тях да пишем да или не ! Подобно на проучването " Какъв апарат имате ? " !!!!!!!