Заглавие: Мнение апарати за В.Търновския край Чет Окт 29, 2015 7:58 pm
Добър вечер Колеги!!! Пиша ви от Велико Търново смених много апарати правени , смених и съответните за тях сонди та ми писна от тяхните магийки .. Писна ми да направя няколко крачки и да сменя почвата . А когато смени почвата си правите страхотна разходка из някой хубава нива но си остава само разходката ... Не съм някой който се занимава от 2 3 месеца с това и мога да си настройвам апарата .Казвам го поради това да няма коментари че не мога да си настроя земята и т.н. Търся си фабричен апарат който да работи по Търновският край . Прехвърлих много апарати и тук в форума и в тубата гледах много тестове ,и се спрях на Тесоро Тежон ... А сега да питам някой от В.Т или региона да има такава машинка ? Дали хваща динара на 30 см както показват на видеото ? Изчезва ли сигнала при копането на дупката? И как се държи из този край ? Гледах също въздушни тестове, но дали ще бъде същото в земята ?Как върви в орудено и пада ли много дълбочината? Сега вече мога само да ви благодаря за отделеното време с този пост и да ви пожелая успех в хобито .
adminn Admin
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Чет Окт 29, 2015 8:05 pm
Изброй с кои металотърсачи си работил до сега, за да е ясно от какво искаш по-добро.
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
Balbinus Новобранец
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Чет Окт 29, 2015 8:17 pm
adminn написа:
Изброй с кои металотърсачи си работил до сега, за да е ясно от какво искаш по-добро.
Ами работил съм с Правени апарати .. Иванчовка , Галъовка разград, и Пират .. Сменят почвата има аномалий по някога. Апарата който ми трябва може да работи на 20 30 см но да знам че като съм минал веднъж да не повтарям . Да не се смущава от смяна на земята и т.н
adminn Admin
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Чет Окт 29, 2015 8:23 pm
Я кажи колко е тежка земята. При апарат с ръчен грунд можеш да разбереш колко е тежка или ако са пробвали с фабричен апарат който мери фазата на земята. Имаш ли такава информация?
Balbinus Новобранец
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Чет Окт 29, 2015 8:40 pm
adminn написа:
Я кажи колко е тежка земята. При апарат с ръчен грунд можеш да разбереш колко е тежка или ако са пробвали с фабричен апарат който мери фазата на земята. Имаш ли такава информация?
Ами не никога не сме я замервали ,повечето при нас е чернозем и на места има жълтаво клисъва почва. От изброените апарати два от тях се настройват ръчно .. Но незнам и там как се замерва
adminn Admin
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Чет Окт 29, 2015 9:05 pm
С Golden Mask с ръчен баланс работил ли си, ако да, къде правиш земята крайно ляво по средата или крайно дясно. На колко часа.
Balbinus Новобранец
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Пет Окт 30, 2015 8:37 am
adminn написа:
С Golden Mask с ръчен баланс работил ли си, ако да, къде правиш земята крайно ляво по средата или крайно дясно. На колко часа.
Ами не съм работил ,не е за часове а за секудни може да мръднеш 2 3 метра и апарата започва да диша . Не е на всякъде така но го прави.
vasilio Про-Консул
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Пет Окт 30, 2015 8:50 am
Извенявам се за спама колега ,Админа те пита на колко чеса е копчето на грунда когато е грундиран апарата за да си направи сметка колки е тешка почвата ви .А не за колко време губи баланса
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Пет Окт 30, 2015 10:09 am
Щом се променя много почвата за предпичетане е металотърсач с ТРАКИНГ баланс.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Balbinus Новобранец
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Пет Окт 30, 2015 10:41 am
Balbinus написа:
adminn написа:
Ами не съм работил ,не е за часове а за секудни може да мръднеш 2 3 метра и апарата започва да диша . Не е на всякъде така но го прави.
не съм работил с маска . Иванчовката тя е с два грунд баланса хруб и финен ,обикновени са потенциометрите и са межеу 12 и 1 часа . Разградската е с много оборотен потенциометър и при нея неможе да се разбере на колко часа изчиства почвата но при различни обекти различно се настройва .
Balbinus Новобранец
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Пет Окт 30, 2015 10:42 am
vasilio написа:
Извенявам се за спама колега ,Админа те пита на колко чеса е копчето на грунда когато е грундиран апарата за да си направи сметка колки е тешка почвата ви .А не за колко време губи баланса
да разбрах благодаря
Balbinus Новобранец
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Пет Окт 30, 2015 10:45 am
www.mdetectors.com написа:
Щом се променя много почвата за предпичетане е металотърсач с ТРАКИНГ баланс.
Дс съгласен съм с вас какво може да ми препоръчате и да има прилична дълбочина . Предварително благодаря на всички който вземат мнение по въпроса !!!
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Пет Окт 30, 2015 11:21 am
Balbinus написа:
Balbinus написа:
adminn написа:
не съм работил с маска . Иванчовката тя е с два грунд баланса хруб и финен ,обикновени са потенциометрите и са межеу 12 и 1 часа . Разградската е с много оборотен потенциометър и при нея неможе да се разбере на колко часа изчиства почвата но при различни обекти различно се настройва .
По принцип знам, че в този регион не е много тежка земята и това, което казваш го потвърждава. Оставам на Колегите да ти препоръчат нещо, а аз ще съм на среща за допълнително мнение. Практически всички марки имат подходящи металотърсачи за този вид почви, въпрос на бюджет, който си отделил за тая работа.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Balbinus Новобранец
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Пет Окт 30, 2015 1:44 pm
www.mdetectors.com написа:
Balbinus написа:
Balbinus написа:
adminn написа:
По принцип знам, че в този регион не е много тежка земята и това, което казваш го потвърждава. Оставам на Колегите да ти препоръчат нещо, а аз ще съм на среща за допълнително мнение. Практически всички марки имат подходящи металотърсачи за този вид почви, въпрос на бюджет, който си отделил за тая работа.
Препоръчай ми нещо бюджета ми е от 900 до 1300 лева горе доло
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Пет Окт 30, 2015 3:15 pm
Я погледни Teknetics T2 MEGA с 2 сноди 28см. ДД и допълнителна 38x30cm. SEF http://www.shop.imperio.bg/teknetics-t2classicmp-metalotarsach
Това не е T2 LTD, т.е. това е без бустера и DST софтуера. НО НЯМА ТРАКИНГ на земята, т.е. с копчето спусък се прави земя, ако се променя. За дълбочини аз почти никога не говоря, защото от толкова неща зависи, че .....
Balbinus Новобранец
Заглавие: Спрях се на два апарата Пон Ное 02, 2015 1:28 pm
Спрях се на два вида апарати Tesoro tejon Xp adx 150 v 4 с голямата сонда ?! Ако някой е работил с те,и два уреда да даде някакво мнение за разнородна почва и за замърсено стават ли? Благодаря Че ми писна от българските магиии
georgi_at Легионер
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Чет Ное 12, 2015 5:13 pm
Работя с ADX 150 ,не съм имал никакви магии с почвата.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Пет Ное 20, 2015 7:38 pm
Марката е MINELAB от вносните детектори които разпознават металите в почвата...
adminn Admin
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Пет Ное 20, 2015 8:14 pm
pechkata написа:
Марката е MINELAB от вносните детектори които разпознават металите в почвата...
На леки почви и на плитко да.
RelicHuntingVT Про-Консул
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Пон Ное 07, 2016 7:00 pm
В търново е лека почвата.Всеки апарат ще лови добре.Въпроса е, че колегата явно търси по разни калета където нещата са различни...
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Сря Ное 16, 2016 10:03 am
Минелаб CTX3030, с които нRмаш грижа за аномалиите в почвата в твоR раион( разбираи замърсъаване от човешко присъствие също), можеш да търсиш на суша и да продължиш в реката(езеротo),ако трRбва. Не се страхуваш от дъjд, студ, прах, вибрации и т.н. Като приключиш денR го измиваш добре на чешмата от праха или калта. Лесно ще намериш артефакти в дълбочинния диaпазон, описан от теб, но също така и в по-голяма дълбочина. Има 3 възможни антени, като стандартната е DD 11 инча и е наи-препоръчвана за повечето случаи. Скъп, но надежден и продуктивен.
Nexus metal detectors Консул
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Сря Ное 16, 2016 2:41 pm
Balbinus написа:
Дали хваща динара на 30 см както показват на видеото ? [/b]
Динар на 30 см без да го знаеш къде е може да се хване с добър сигнал само с Нексъс МП.
Разбира се след тоя пост вероятно ще изригне кален потоп, но това мога да демонстрирам на всички Търновски почви. МП също работи по-добре всички други индукционни баланси на всяко орудяване.
По отношение на проблема с промяна на земната настройка. По вероятно е да се променя земята отколкото настройката на апарата (като изключим разните гаражни детектори). Ако търсиш детектор, който да е напълно авто към земя и да хваща динар на 30 см, ТАКЪВ НЯМА измежду индукционните баланси. В дълбочина монети се вадят само с ръчни настройки и донастройки. Ако това ти е досадно забрави за дълбоки монети.
Мълчаливка не може в реалност да хване динар на 30 см. Ако мислиш за такъв детектор забрави дълбоките монети.
Импулсната Индукция може да работи така и да хваща дълбоки монети без ядове от земя, но ще береш ядове с копане на железа, много преди да извадиш първия динар на 30 см.
СТХ3030 както споменава друг колега е великолепен уред, НО с него няма да видиш динар на 30 см никога. С този детектор динар се лови на 20-22 см и това е цената за пълните автоматики, плитка машинка.
Баланса на нещата е много прост. Колкото по-лесен и удобен за работа е даден детектор, толкова е и по-плитък. Дълбоките сигнали не идват даром а в България плитки сигнали не останаха.
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Сря Ное 16, 2016 6:55 pm
При изключен GROUND BALANCE=OFF и MANUAL SENSITIVITY,настроена според местните условия,за да осигури стабилен праг и минимум паразитни смущения, картината се променя.Добре е да не се ползва TARGET TRACE. Така този детеkтор се превръща в удобен инструмент за по-опитни търсачи, които имат предишни умения развити с БГ гадулка. Освен това, когато се говори за римски денарии, трябва да се уточни от коя година, за да се види грамажа и сребърното съдържание, защото, както знаем,от 200BC (Републиkански Рим) до 37AD(имп.Нерон)теглото на 1 денарии е 3.9г при сребърно съдържание от 97.5 до 98%,а от 64 до 274 AD грамажа на денариите се запазва на 3.4г, но съдържанието на среброто намалява от 93.5 до 5%.
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Сря Ное 16, 2016 7:04 pm
Относно металотърсачите на импулсна индукция: купуваш един евтин VLF детеkтор и почистваш повърхностния слои до 20cm. от всички сигнали. След това включваш импулсния детеkтор(Minelab SD2100....GPX5000, Garrett АТХ или White's TDI, и вадиш всичко останало. Този метод е добър за раион, където си струва в Търновскя краи.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Мнение апарати за В.Търновския край Нед Ное 20, 2016 5:47 pm
Георги Чаушев написа:
Динар на 30 см без да го знаеш къде е може да се хване с добър сигнал само с Нексъс МП.
Иска ти се да покориш БГ пазара - но той вече е покорен от Голден маск за съжаление... Гъдулките бяха хит преди за излезе Бандито 2 - сега вече са минало...