Заглавие: Нишан ли е това ? Пон Май 26, 2014 11:18 pm
Здравейте!Днес снимах една скала и искам да ви питам нишан ли е това ?
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: Нишан ли е това ? Сря Май 28, 2014 8:42 pm
speedway написа:
Здравейте!Днес снимах една скала и искам да ви питам нишан ли е това ?
колега малко сте копали около камъка огледай на около за следи от човешка намеса а не природни образования .
:
Гадуларя Новобранец
Заглавие: Re: Нишан ли е това ? Чет Май 29, 2014 8:29 am
Аз не виждам нишан, но тези дупки по камъка определено са правени от човек и вероятно на този камък е свързан с някакъв култ, бих го датирал от халколита, тоест каменно-медната епоха, от която епоха е и Варненският некропол (с най-старото злато в света), така че около камъка е възможно да се намерят доста златни артефакти, но трябва да се сканира с кантар или рамка, защото вероятно предметите са на голяма дълбочи.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Нишан ли е това ? Чет Май 29, 2014 9:18 am
Гадуларя написа:
Аз не виждам нишан, но тези дупки по камъка определено са правени от човек и вероятно на този камък е свързан с някакъв култ, бих го датирал от халколита, тоест каменно-медната епоха, от която епоха е и Варненският некропол (с най-старото злато в света), така че около камъка е възможно да се намерят доста златни артефакти, но трябва да се сканира с кантар или рамка, защото вероятно предметите са на голяма дълбочи.
Гадуларю,предлагам за пълна сигурност да се обработи мястото с багети,римски бастун и всякакви други бастуни.
Хаосът е или временен,или гибелен!
adventurer Преторий
Заглавие: Re: Нишан ли е това ? Чет Май 29, 2014 5:19 pm
Гадуларю,предлагам за пълна сигурност да се обработи мястото с багети,римски бастун и всякакви други бастуни.[/quote]
speedway Новобранец
Заглавие: Re: Нишан ли е това ? Чет Май 29, 2014 11:22 pm
Забравих да кажа , на върха на скалата има още 5-6 дупки около 1 см дълбоки и са пръснати по цялата горна част . Скалата се намира в западни родопи близо до стара пътека на много голям наклон . На по-малко от километър от мястото е имало 2 нишана който са били разбити .
markos Преторий
Заглавие: Re: Нишан ли е това ? Пет Май 30, 2014 11:53 pm
speedway написа:
Забравих да кажа , на върха на скалата има още 5-6 дупки около 1 см дълбоки и са пръснати по цялата горна част . Скалата се намира в западни родопи близо до стара пътека на много голям наклон . На по-малко от километър от мястото е имало 2 нишана който са били разбити .
Тези дупки се правят за да заблуждават и да объркват търсещия истинския е счупен както казваш,а знаеш ли какви са били защото повечето хора ги чупят от завист защото не могат да ги разгадаят.
Miron Новобранец
Заглавие: Re: Нишан ли е това ? Вто Юни 18, 2019 8:04 am
Здравейте колеги искам да попитам някой може ли да ми каже какво значи нишан кантар с топуз на скала.Нов съм в занаята и всяка информация ще ми е полезна.Открих го в една пещера случайно.Ще опитам да кача и снимки.
markos Преторий
Заглавие: Re: Нишан ли е това ? Нед Юни 23, 2019 10:25 am
Да нишан е.
Miron Новобранец
Заглавие: Re: Нишан ли е това ? Пон Юни 24, 2019 8:53 pm
Благодаря за отговора колега,а ако може да ми кажеш и какво значи или как се разчита , защото то има и числа ще съм много благодарен.
markos Преторий
Заглавие: Re: Нишан ли е това ? Вто Юни 25, 2019 9:28 am
Имаш ли снимки,да не излезе че е съвремен че доста се навъдиха последните години за да манипулират хората.
Miron Новобранец
Заглавие: Re: Нишан ли е това ? Вто Юни 25, 2019 9:12 pm
Имам снимки колега ,но незнам как да ги кача . Ще опитам пак.
Miron Новобранец
Заглавие: Re: Нишан ли е това ? Вто Юни 25, 2019 9:39 pm
Miron Новобранец
Заглавие: Re: Нишан ли е това ? Вто Юни 25, 2019 9:44 pm
markos Преторий
Заглавие: Re: Нишан ли е това ? Сря Юни 26, 2019 12:05 am
Това да не е с боя,че ми изглежда много цветно като че ли.
Miron Новобранец
Заглавие: Re: Нишан ли е това ? Сря Юни 26, 2019 8:05 am
Не не е боя.
Miron Новобранец
Заглавие: Re: Нишан ли е това ? Сря Юни 26, 2019 8:22 am
Не не е боя.Това колега едни турци преди време идваха и ме питаха за местността в която е тази пещера.Имаха и книга с описи на турски .Аз гледах ама нищо не разбрах незнам този езикВ тази книга имаше същата рисунка и същите числа като на скалата.Само това можах да запомня.Мястото е толкова скрито ,че ако неси ходил преди няма да я намериш и една година да ходиш.После поразпитах и се оказа ,че страшно много хора го търсят това нещо. Въпросните турци питаха и за един римски мост и един човек ги заведе на него и след няколко седмици ясно личеше как са махнали камбаните и са копали и ясно се виждаше очертанията на котела каде е лежал за това съдя ,че и тук всичко е истина.
Miron Новобранец
Заглавие: Re: Нишан ли е това ? Сря Юни 26, 2019 8:32 am
Самото място където е нишана е като отворена книга и на едната страница е нишана.
markos Преторий
Заглавие: Re: Нишан ли е това ? Сря Юни 26, 2019 10:13 pm
Това е съвременно колега не се дерзай.Никога при нишан няма числа и там подобни.
Miron Новобранец
Заглавие: Re: Нишан ли е това ? Чет Юни 27, 2019 8:02 am
Може и да си прав колега аз него оспорвам , ако знаех какво е нямаше да пиша.Аз просто се интересувам как се разчита подобен нишан. В нета намерих едно обяснение,че на колко е сложен топуза толкова е златото и на колко крачки е от него и на каква дълбочина и в каква посока ето това незнам . Може би затова са другите числа.Ако знаех значението им щеше да е добре.Аз просто питам как се разчита подобен нишан.
markos Преторий
Заглавие: Re: Нишан ли е това ? Пон Юли 01, 2019 9:46 pm
Този който е направил нишана е и този който е продал картите,разцвета на търговията карти и нишани е точно в разгара си.