колеги даите предложения как може да се разпознаят тапи в скали и камани преди време ми споделиха че при съмнение за наличие на тапа скалата (камъка) се заливат с вода и ако има тапа мястото поема влагата и се откроява от останалата скала (камък) . Но ще се радвам да чуя и други методи за откриване.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: тапи в скали Пет Яну 21, 2011 8:44 pm
zaki83 написа:
колеги даите предложения как може да се разпознаят тапи в скали и камани преди време ми споделиха че при съмнение за наличие на тапа скалата (камъка) се заливат с вода и ако има тапа мястото поема влагата и се откроява от останалата скала (камък) . Но ще се радвам да чуя и други методи за откриване.
Бях чел в някакви описи за тапите на Вълчан войвода и за някакъв вход на пещера който са го зазиждали 45 дена...Това със водата е вярно върши работа...
ksk81 Легионер
Заглавие: Re: тапи в скали Пет Яну 21, 2011 8:58 pm
заливаш с оцет
zaki83 Преторий
Заглавие: Re: тапи в скали Пет Яну 21, 2011 9:22 pm
ksk81 написа:
заливаш с оцет
Каква е химията?
ksk81 Легионер
Заглавие: Re: тапи в скали Пет Яну 21, 2011 9:36 pm
нали знаеш тапите как са правени отговори си сам.виждал ли си как оцет реагира с содата нещо подобно е
pechkata Джадай
Заглавие: Re: тапи в скали Пет Яну 21, 2011 9:48 pm
ksk81 написа:
нали знаеш тапите как са правени отговори си сам.виждал ли си как оцет реагира с содата нещо подобно е
На площ от 10/10м. колко оцет ще ти трябва за да намериш тапите...
zanvan Про-Консул
Заглавие: Re: тапи в скали Пет Яну 21, 2011 10:03 pm
те това требва да е било тапа пс копнато от личен архив
дистрибутур на
leo 1 Преторий
Заглавие: тапи в скали Пет Яну 21, 2011 10:09 pm
колега а какво мислиш че представляват точно тези тапи ще ги разпознаеш винаги , ако бъдеш по наблюдателен те се открояват ,преди години дори намерих и изображение на скала като стара турска газова лампа можеби едно с едно но незная какъв нишан може да бъде .Ако има по просветени моля за коментар.
leo 1 Преторий
Заглавие: тапи в скали Пет Яну 21, 2011 10:32 pm
колега каква тапа в тази ронлива и чуплива шуплеста скала .Тапа търси на становит камък ,чиста скала и там кадето нишана ще се запази за наи дълго .
zaki83 Преторий
Заглавие: Re: тапи в скали Пет Яну 21, 2011 10:59 pm
всичко това е много интересно а с какъв матерял се запечатват, аз знам за хоросан смесен с прах от скалата в която е тапата за да се докара цветъ и да не личи
Гост Гост
Заглавие: Re: тапи в скали Пет Яну 21, 2011 11:01 pm
pechkata написа:
ksk81 написа:
На площ от 10/10м. колко оцет ще ти трябва за да намериш тапите...
Колкото трябва толкова,оцета не е скъп а и може да провери в някой завод да се вземе на едро,примерно цяла цистерна и така ще излезе на сметка!!!
Последната промяна е направена от stemla на Сря Яну 26, 2011 8:18 am; мнението е било променяно общо 1 път
SAGITTARIUS Консул
Заглавие: Re: тапи в скали Пет Яну 21, 2011 11:41 pm
.
Последната промяна е направена от SAGITTARIUS на Пон Апр 25, 2011 5:36 pm; мнението е било променяно общо 1 път
pechkata Джадай
Заглавие: Re: тапи в скали Съб Яну 22, 2011 11:19 am
zaki83 написа:
всичко това е много интересно а с какъв матерял се запечатват, аз знам за хоросан смесен с прах от скалата в която е тапата за да се докара цветъ и да не личи
Най добре се забелязват тапите след дъжд кокато скалата почва да съхне и мокрите фуги се открояват много добре - аз така практикувам...
Най добре се забелязват тапите след дъжд кокато скалата почва да съхне и мокрите фуги се открояват много добре - аз така практикувам...
Ееее един човек да каже по какъв начин е забогатял,браво да си жив и здрав само гледай да не прочетат от полицията да ти вземат жълтиците!!!
P.S след дъж можеш и охлюви да събираш,когато ти омръзне да вадиш пари от тапи.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: тапи в скали Нед Яну 23, 2011 12:09 am
Аз съм виждал как колеги "къртят" една скала и от там се изсипват над 300 медни антониана!!! Баирче,над късно римско селище. По-късно ми казаха,че сигнала е бил "вътре" в скалата. Аз съм чувал за тапи-хоросан смесен с белтък от яйце.Замазва се на скалата и след време даже хваща и мъх........
В потвърдение на колегата ситалк съм виждал как от скален процеп извадиха монети в топка от пръст по която си личаха отпечатаци от пръстите на този който ги е скрил.По уникална находка не съм виждал .
В потвърдение на колегата ситалк съм виждал как от скален процеп извадиха монети в топка от пръст по която си личаха отпечатаци от пръстите на този който ги е скрил.По уникална находка не съм виждал .
колега монети те сигурно са били от царуването на Борис .......... щом отпечатаците си личали ....
Гост Гост
Заглавие: :) Пон Юли 11, 2011 7:17 pm
sitalk написа:
Аз съм виждал как колеги "къртят" една скала и от там се изсипват над 300 медни антониана!!! Баирче,над късно римско селище. По-късно ми казаха,че сигнала е бил "вътре" в скалата. Аз съм чувал за тапи-хоросан смесен с белтък от яйце.Замазва се на скалата и след време даже хваща и мъх........
Материал на тапата-вар.памук.яйчен белтък.косми.тухлен или мраморен прах
Разбиване-1кг лимонов сок.1кг гроздов оцет.половин кг чист спирт.половин кг киселина ..смесваш ги...заливаш с това нещо тапата....след 2.3 часа загряваш мястото с газова горелка-и го разбиваш с чук.Става на пух и прах Ползвай маска когато сипваш смеската!!!
Гост Гост
Заглавие: --- Пон Юли 11, 2011 7:19 pm
Kerkenez написа:
sitalk написа:
Материал на тапата-вар.памук.яйчен белтък.косми.тухлен или мраморен прах
Разбиване-1кг лимонов сок.1кг гроздов оцет.половин кг чист спирт.половин кг киселина ..смесваш ги...заливаш с това нещо тапата....след 2.3 часа загряваш мястото с газова горелка-и го разбиваш с чук.Става на пух и прах Ползвай маска когато сипваш смеската!!!
Става и с течен азот ако мож го намериш но е доста опасно!!!
Гост Гост
Заглавие: ... Пон Юли 11, 2011 7:29 pm
zaki83 написа:
Тапа се разпознава лесно ако е направена от калпав майстор-не е сложил в смеската прах от същата скала! -Именно-след дъжд-не съхне бързо-стои като мазно петно-или вземи един детектор дето с него проверяват хора за оръжие .на входовете на големите търговски центрове.В тапите почти винаги има по 2-3 монети за свидетел....
sitalk Джадай
Заглавие: Re: тапи в скали Вто Юли 12, 2011 1:05 pm
zaki83 написа:
За тия тапи съм чувал,че ги правят от белтък на яйце и хоросан,смесено.Като зацапат парите с тая смес,тя придобива вид на естествен камък.След време даже и мъх хващало. Така.Защо ти е да заливаш с вода? Губиш време.Ако е голяма скалата колко вода ще ти трябва?Ако няма наблизо течаща? Бидони ли се носиш? Проверяваш цялата скала с детектор и готово.
Гост Гост
Заглавие: Re: тапи в скали Вто Юли 12, 2011 10:34 pm
sitalk написа:
zaki83 написа:
За тия тапи съм чувал,че ги правят от белтък на яйце и хоросан,смесено.Като зацапат парите с тая смес,тя придобива вид на естествен камък.След време даже и мъх хващало. Така.Защо ти е да заливаш с вода? Губиш време.Ако е голяма скалата колко вода ще ти трябва?Ако няма наблизо течаща? Бидони ли се носиш? Проверяваш цялата скала с детектор и готово.
Да,с детектор става за отрицателно време.Но ако ги няма монетките там-трудна работа.В тапа се скрива карта.Даже и да няма 2-3 монетки ако нартата е в гилза-лесно.Но ако е в рог,запечатан с восък-трудно Ами трудно си е.Да не забравяме че оня който го е скрил при всички положения е по-умен от тоя,който го търси))))))
ksk81 Легионер
Заглавие: Re: тапи в скали Нед Юли 17, 2011 5:27 pm
да не отварям друга тема някои знае ли какво означава нишана длан с 5 пръста .
Гост Гост
Заглавие: Re: тапи в скали Нед Юли 17, 2011 8:29 pm
ksk81 написа:
да не отварям друга тема някои знае ли какво означава нишана длан с 5 пръста .
Там трябва да има още нещо,при ръката?Кажи и за него.......