Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Нед Фев 16, 2014 12:58 am
uzurpatora Новобранец
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Нед Фев 16, 2014 10:44 am
само се надлъгвате и пак нищо за модела
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Нед Фев 16, 2014 11:13 am
uzurpatora написа:
само се надлъгвате и пак нищо за модела
Много си интересен! Кажи нещо ти тогава като ние не можем! Ние само предполагаме какъв може да е, или четем в други чужди форуми за него и така отговаряме! Виж че има само няколко човека дето са си купили такъв детектор и те още го разучават!
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Нед Фев 16, 2014 11:18 am
Между другото, не ми харесва, че в Про-версията са вкарали и функцията за определяне на дълбочината на засечения обект, която е пълна измишльотина и на практика е безполезна, понеже така и така се копае поне 10 санта, а реално всички апарати работят на дълбочини до 20 санта, тоест имаш ли сигнал, ти е ясно, че засеченият обект е най-много на 20 санта, така че все тая дали ще ти се наложи да копнеш още 5-10 санта.
Сега знам, че колеги с машини от по няколко бона ще рипнат да се перчат, че машините им бъркат много по-дълбоко, ама ще ги успокоим с израза "блажени са вярващите".
Така че засега май няма да купувам Про-версията, а ще си взема базовата версия, която съдържа всичко, което ми трябва и нищо излишно - реално погледнато на един нашенски търсач му трябва само един Евротек и късмет, наистина няма смисъл да се набутват повече пари за уж "професионални" детектори - да не забравяме, че у нас такава професия няма, а тия, които изкарват някакви пари с металдетектинг, знаеме как ги наричат и какво е предвидено в закона за тях.
KASPAR-AN-BVLGA Легионер
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Нед Фев 16, 2014 12:47 pm
[quote="Симпличио"]...
Така че засега май няма да купувам Про-версията, а ще си взема базовата версия, която съдържа всичко, което ми трябва и нищо излишно - реално погледнато на един нашенски търсач му трябва само един Евротек и късмет...
Виж за късмета си мн. прав колега,обаче относно Про версията малко си се позаблудил,най-съществената разлика между двата модела е може би тази,че към Про моделът има възможност да се използва и друга сонда освен базовата ( за сега само 13" Ултимейт),докато при базовият модел тази опция липсва. А,относно дълбочината...ами определено и там малко грешиш,но всеки има право на свое мнение...живеем в свободна страна. Поздрави,друже!!!
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Нед Фев 16, 2014 2:19 pm
KASPAR-AN-BVLGA написа:
А,относно дълбочината...ами определено и там малко грешиш,но всеки има право на свое мнение...живеем в свободна страна. Поздрави,друже!!!
Така е колега, за дълбочината няма смисъл да се спори, защото там ситуацията е като при рибарите - всеки преувеличава. За мен, обаче, реалната работна дълбочина е до 20 санта, по-надълбоко вече стават мистериозни нещата, просто физическите закони не позволяват надеждна работа (говорим за обекти с размерите на монета).
А това, че има фенове, които ще броят няколко хилки за някакво чудо на техниката и ще вярват, че бъркат яко надълбоко, си е тяхна мания, нека ги оставим да живеят в своя утопичен свят, важното е да изпитват тръпка и да са убедени, че където минат, след тях не остава нищо ценно в земята.
бобо Джадай
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Нед Фев 16, 2014 6:55 pm
Симпличио написа:
KASPAR-AN-BVLGA написа:
А,относно дълбочината...ами определено и там малко грешиш,но всеки има право на свое мнение...живеем в свободна страна. Поздрави,друже!!!
Така е колега, за дълбочината няма смисъл да се спори, защото там ситуацията е като при рибарите - всеки преувеличава. За мен, обаче, реалната работна дълбочина е до 20 санта, по-надълбоко вече стават мистериозни нещата, просто физическите закони не позволяват надеждна работа (говорим за обекти с размерите на монета).
А това, че има фенове, които ще броят няколко хилки за някакво чудо на техниката и ще вярват, че бъркат яко надълбоко, си е тяхна мания, нека ги оставим да живеят в своя утопичен свят, важното е да изпитват тръпка и да са убедени, че където минат, след тях не остава нищо ценно в земята.
Съгласен съм с това за двайсетте санта-,е по големи монети и повече ,но това е общо взето средната дълбочина,на която работят повечето,но за дълбокомера имам забележка-това си е една добра функция,стига да е изведена както трябва,най добре е когато към нея е вързан и звука,както е на някои машини.на всички е ясно,че колкото е по дълбок сигнала,толкоз и дискриминацията е по -относителна,е,с тази функция знаеш,кога сигнала е дълбок,и трябва по задълбочено изследване.
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Нед Фев 16, 2014 7:16 pm
бобо написа:
Съгласен съм с това за двайсетте санта-,е по големи монети и повече ,но това е общо взето средната дълбочина,на която работят повечето,но за дълбокомера имам забележка-това си е една добра функция,стига да е изведена както трябва,най добре е когато към нея е вързан и звука,както е на някои машини.на всички е ясно,че колкото е по дълбок сигнала,толкоз и дискриминацията е по -относителна,е,с тази функция знаеш,кога сигнала е дълбок,и трябва по задълбочено изследване.
Колега, не искам да издребнявам за някой и друг сантиметър, но мен 20 санта идеално ме устройват, стига детекторът да засича всеки метален обект с размерите на монета в този пласт и да дискриминира правилно поне 50% от засечените обекти, а Евротек с тази задача явно се справя без проблем, ако се съди от отзивите, затова и е идеален за мен, а и за българския търсач, това е мнението ми.
BEKS Консул
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Нед Фев 16, 2014 10:54 pm
Цитат :
Дори апаратите, които коментирате тук, имат някои оптимизации за работа по нашите терени, благодарение на колегата , който им е изпращал разни горещи камънаци от Родопите, но нямат оптимизации за търсене на антични монети, тоест на практика се получава, че Евротек-а е разработен за търсене на американски монети у нас, което е пълен смях, правете си сметка дали ще ви вършат работа, като излезете на лов по чукарите.
Колега аз сега не мога да те разбера нещо,уж не вършат работа а пък ти искаш да се набуташ с Акериканеца,много си противоречиш, или гледаш малко точки да натрупаш белкем от МДЕТЕКТОРС ти направят подаръче.Прави си сметка ще ти върши ли работа по чукарите.
uzurpatora Новобранец
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Вто Фев 18, 2014 9:07 am
изкате да кажете че американските апарати намират само тяхни монети те нашите да не са от пластмаса монети като монети все метал
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Вто Фев 18, 2014 1:51 pm
uzurpatora написа:
изкате да кажете че американските апарати намират само тяхни монети те нашите да не са от пластмаса монети като монети все метал
Колега, не твърдим такова нещо - естествено, че с американски апарат може да се хване някоя древна монетка у нас, но поради факта, че американските детектори са разработени за засичане не техни си монети, ефективността им на тарени у нас е много ниска - ако на една поляна у нас има 100 древни монети, примерно, то с американски апарат ще засечеш около 10% от тях. Причината за тази ниска ефективност е, че древните артефакти, престояли десетки векове в почвата, имат доста по-специфични електомагнитни характеристики и съответно за един американски апарат те са извън параметрите му на търсене. Именно и затова е разработен Текнетикс Евротек, за да има по-висока ефективност в Европа при търсене на древни монети, но засега не мога да кажа дали проектантите са успели да се справят със задачата и ефективността на този модел да е по-добра, но ще разбера по някое време, защото мисля да си взема един такъв.
Последната промяна е направена от Симпличио на Вто Фев 18, 2014 5:30 pm; мнението е било променяно общо 1 път
BEKS Консул
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Вто Фев 18, 2014 2:18 pm
Цитат :
ако допуснем хипотетично, че на една поляна у нас има 100 древни монети, то с американски апарат ще засечеш около 10% от тях. Причината за тази ниска ефективност е, че древните монети, престояли десетки векове имат доста по-различни електомагнитни характеристики и съответно за един американски апарат те са извън параметрите му на търсене.
Ей колега ще ме умориш от смях,недей така 5 минути немога да спра да се смея (и сигорно не само аз).Сега трябва да си купуваме апарат за тракийски,апарат за римски,апарат за византийски монети и тн..Апаратите сигорно знаеш,че засичат МЕТАЛ а не самите монети и тях не ги интерисува долар ли си хванал или тетра и засичат всички черни и цветни метали независимо от коя епоха са.Сега ако може да ни светнеш с коя машина да засечем останалите 90% монети по поляната?Смо ако може да не насочваш темата към Западни vs Български апарати,че и без туй много се отплеснахме..И пиши в коя държава е поляната,щото ако е Америка може и да сабера всичките
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Вто Фев 18, 2014 4:00 pm
BEKS написа:
Ей колега ще ме умориш от смях,недей така 5 минути немога да спра да се смея (и сигорно не само аз).Сега трябва да си купуваме апарат за тракийски,апарат за римски,апарат за византийски монети и тн..Апаратите сигорно знаеш,че засичат МЕТАЛ а не самите монети и тях не ги интерисува долар ли си хванал или тетра и засичат всички черни и цветни метали независимо от коя епоха са.Сега ако може да ни светнеш с коя машина да засечем останалите 90% монети по поляната?Смо ако може да не насочваш темата към Западни vs Български апарати,че и без туй много се отплеснахме..И пиши в коя държава е поляната,щото ако е Америка може и да сабера всичките
Колега, много повърхностни разсъждения демонстрираш, защото една монета, престояла 20-тина и кусур века в почвата, не е просто само метал, разбираш ли? Около нея в почвата се създава една специфична обвивка, която променя съществено електромагнитните свойства на тази точка в почвата, тоест не е едно и също да заровиш някаква монета, да правиш тестове и да си мислиш, че по същия начин апаратът ще реагира и когато мине над древна монета. Ама нема проблем, мен ме устройва ти и други търсачи да си вервате, че апаратът засича просто метал.
Последната промяна е направена от Симпличио на Вто Фев 18, 2014 5:17 pm; мнението е било променяно общо 1 път
BEKS Консул
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Вто Фев 18, 2014 4:40 pm
Симпличио написа:
BEKS написа:
Колега, много повърхностни разсъждения демонстрираш, защото една монета, престояла 20-тина и кусур века в почвата не е просто само метал, разбираш ли? Около нея в почвата се създава една специфична обвивка, която променя съществено електромагнитните свойства на тази точка в почвата, тоест не е едно и също да заровиш някаква монета, да правиш тестове и да си мислиш, че по същия начин апаратът ще процедира и когато мине над древна монета. Ама нема проблем, мен ме устройва ти и другите търсачи да си вервате, че апаратът засича просто метал.
Викаш повърхностно съм разсъждавал,еми не е така ,кажи ми ти сега с Металдетектор ли ша ги вадиш тия монети или с Омнитрон та ми разправяш за спецефичните им обвивки които нямат общо с Металотърсачите?И не ми отговори на предишния въпрос за 90% от монетите с коя да ги извадим.
metala Новобранец
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Вто Фев 18, 2014 5:04 pm
чак сега загрях благодарение на колегата какво става.като вляза в разорана нива и машината започне да издава паразитни звуци, демек тя машината си е ок ама звуците са били това само елетромагнитните свойства на монетите които трактора е разорал,и затова се чудя защо намирам повече монети на очи, ми те кът нямат електромагнитна обвивка аз как да ги засека с американката.
stater Про-Консул
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Вто Фев 18, 2014 5:10 pm
Какъв е този модел Фишер Евротек бе колега, да не е нещо което ще излезе в бъдеще време.Според мен преди години марката Фишер беше легенда сред търсачите.Особенно моделът 1266.Сегашните новите Фишери ми се струват ,без да съм работил с тях, прекалено много компютаризирани.То не че е лошо това ,но като се има пред вид че масовият търсач търка предимно нощно време и се озърта като гърмян заек при всеки един звук или фар на кола в тъмното ,основната и единствено вярна индикация на сигнала си остава звуковата.Всичко друго е ала-бала.Е това е все пак е мое мнение.Да ми простят всички които разчитат на"телевизорите" си.
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Вто Фев 18, 2014 5:24 pm
BEKS написа:
И не ми отговори на предишния въпрос за 90% от монетите с коя да ги извадим.
Ами колега към момента няма такъв детектор, който гарантирано чува над 10% от наличните в даден парцел древни монети, ще видим Евротек-а дали ще има по-добра ефективност, засега не мога нищо да кажа за него, не съм го тествал лично.
Но въпросът беше, че е безумие да се дават повече от 500 кинта за детектор, при положение, че зорлем 10% от монетите се чуват дори от машини, които струват хиляди. А за българските пак да повторя - не бих дал повече от 100 кинта за какъвто и да е детектор, произведен от знайни и незнайни майсторчета у нас, просто в електрониката винаги сме били трагични, нямаме нужните специалисти, които да се мерят със западните такива.
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Вто Фев 18, 2014 5:32 pm
stater написа:
Какъв е този модел Фишер Евротек бе колега, да не е нещо което ще излезе в бъдеще време.
Колега, допуснал съм грешка по невнимание, става въпрос за Текнетикс Евротек, разбира се, този нов модел коментираме тук.
Иначе да, Фишер 1266 наистина е легенда и дори бих си взел един такъв с колекционерска цел, но достатъчно запазени модели могат да се намерят само в E-bay, но не ми се занимава с такива покупки, че хем много се чака и има рискове, хем после митнически такси и разправии, не си е работа.
Последната промяна е направена от Симпличио на Вто Фев 18, 2014 5:52 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Вто Фев 18, 2014 5:47 pm
Симпличио написа:
stater написа:
Какъв е този модел Фишер Евротек бе колега, да не е нещо което ще излезе в бъдеще време.
Колега, допуснал съм грешка по невнимание, става въпрос за Текнетикс Евротек, разбира се, този нов модел коментираме тук.
Иначе да, Фишер 1266 наистина е легенда и щях да си го купя, но достатъчно запазени модели могат да се намерят само в E-bay, но не ми се занимава с такива покупки, че хем много се чака и има рискове, хем после митнически такси и разправии, не си е работа.
A до сега с какъв МД си работил? Или сега за първи път ще се сдобиваш с такова нещо?
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Вто Фев 18, 2014 5:58 pm
Gandalf написа:
A до сега с какъв МД си работил? Или сега за първи път ще се сдобиваш с такова нещо?
Мой все още нямам, но през годините съм пробвал най-различни машини на мои познати, фабрични и гаражни, дори и модели от високия клас, но не съм бил особено впечатлен. За тоя сезон, обаче, определено имам мерак да тествам Евротека и понеже цената му е напълно адекватна на нашите стандарти, най-вероятно ще си купя един такъв.
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Вто Фев 18, 2014 6:13 pm
Симпличио написа:
Gandalf написа:
Мой все още нямам, но през годините съм пробвал най-различни машини на мои познати, фабрични и гаражни, дори и модели от високия клас, но не съм бил особено впечатлен. За тоя сезон, обаче, определено имам мерак да тествам Евротека и понеже цената му е напълно адекватна на нашите стандарти, най-вероятно ще си купя един такъв.
Ясно! Смисъл, работил си, бутал си, виждал си МД! А и си имал възможност да сравняваш!
uzurpatora Новобранец
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Вто Фев 18, 2014 6:16 pm
колега до сега не си имъл апарат но доста коментираш а от колко време се занимаваш и от къде си сигурен че засичат само 10 % от всичко
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Вто Фев 18, 2014 6:25 pm
Понеже си се надъхал много и си чел или са ти надрънкали много глупости, сега каквито и съвети да се опитваме да ти дадем ти няма да ги чуеш! Но, когато си вземеш Teknetics Eurotek(не про-то) и поработиш с него известно време, тогава ако имаш познат с по горен клас МД от него, просто го помоли да ти го даде за един два излета просто да направиш сравнение някакво! Говорим за по-горен клас МД, от 1000лв. нагоре да е, защото нали викаш че били едни и същи и не стрували. Иии тогава си мисля че ще си промениш мнението набързо... Не казвам че Teknetics-ите не са добри но пред по-горните класове машини ще клекнат....
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Вто Фев 18, 2014 6:30 pm
И другото което си мисля без да се заяждам е че това ти е единия от всичките никове тук!
uzurpatora Новобранец
Заглавие: Re: Teknetics новите модели Eurotek и Eurotek PRO Вто Фев 18, 2014 6:30 pm
да то ако не беше така производителите до сега да са фалирали и всички да бяха на една цена.