Заглавие: Скопени ли са детекторите за България? Вто Фев 12, 2013 12:39 am
Отдавна има такова предубеждение в нашите среди.Много мои познати си внесоха детектори извън България,точно заради слуха,че детекторите ,които се внасят у нас са със занижени параметри.Някой запознат ли е с темата.
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Вто Фев 12, 2013 12:50 am
CLASSICA написа:
Отдавна има такова предубеждение в нашите среди.Много мои познати си внесоха детектори извън България,точно заради слуха,че детекторите ,които се внасят у нас са със занижени параметри.Някой запознат ли е с темата.
Ще е интересно да разберем щото отдавна съм чувал за подобно нещо и аз
който търси намира
Джони Цезар
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Вто Фев 12, 2013 1:04 am
Искате да кажете, че големите производители от цял свят са се събрали и са се организирали да дискриминират българския търсач?! Извинявайте, колеги, ама ме напуши здраво на смях. По-скоро нашите производители изнасят "скопена" техника, защото на западняка му се иска металотърсача му да е спокоен. Ние тука се борим за единия сантиметър и работим на праг, вече има чужди производители, които имат желание да се справят с различните условия на работа тук, за да осигурят на българския търсач повече възможности.... Това е несериозно...и е на границата на легендите.
Един търсач - войн, двама - бригада, трима - чета, четирима и повече - армия. И така до 300 000!
гущера Про-Консул
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Вто Фев 12, 2013 1:36 am
Джони написа:
Искате да кажете, че големите производители от цял свят са се събрали и са се организирали да дискриминират българския търсач?! Извинявайте, колеги, ама ме напуши здраво на смях. По-скоро нашите производители изнасят "скопена" техника, защото на западняка му се иска металотърсача му да е спокоен. Ние тука се борим за единия сантиметър и работим на праг, вече има чужди производители, които имат желание да се справят с различните условия на работа тук, за да осигурят на българския търсач повече възможности.... Това е несериозно...и е на границата на легендите.
Ми то тук се бием за всяка шайба вече ха ха ..как да си настрои човек МД-то в спокоен режим??!!
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Вто Фев 12, 2013 7:52 am
CLASSICA иска да каже, че търговците като внесат детектори тук, преди да ги продадат, ги отварят за да ги "скопят". Това е е една от най-смешните легенди, които от години се носи из търсаческите среди. Какъв е смисъла от това, нали всеки търговец гледа да продава все повече и повече.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Вто Фев 12, 2013 8:03 am
Моето мнение е също че никой няма да се занимава да скопява апаратите. Макар че живеем в БГ, където е на почите поговорката "Я не сакам да съм добре, сакам Вуте да е зле !" Късмет колеги. Днес ще имаме прекрасен ден за детектинг ! Хайде на полето !
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Вто Фев 12, 2013 8:56 am
Защо тогава представителя на Minelab които беше тази есен в София се интересуваха от почви камъни....... А и братушките от руската фирма за металдетектори Ака и те се интересуваха защо??? ако не правят разлика дали е за България или за Франция да продават това което имат защо да се съобразяват с нас
който търси намира
kaponcheto Про-Консул
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Вто Фев 12, 2013 9:05 am
всеки производител би трябвало да сабира почви за да си доизпипа ГБ на детекторите мисля че е нормално след като продават в БГ да вземат и от тук проби гаражните бангии аботят идеално в североизточна България но на други места им е трудно. Като няма настрика за дадената почва става неизползваем в света има различни почви затова взимат проби. Мисля че е нормално дори задалжително да го правят за усъвършенстване на детекторите си
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Вто Фев 12, 2013 2:24 pm
nasko75 написа:
Защо тогава представителя на Minelab които беше тази есен в София се интересуваха от почви камъни....... А и братушките от руската фирма за металдетектори Ака и те се интересуваха защо??? ако не правят разлика дали е за България или за Франция да продават това което имат защо да се съобразяват с нас
Колега, производителите се интересуват от това за да осъвременяват софтовете си за да са апаратите все по-добри и по-добри.
Аз лично съм пратил на Фишер и Технетикс, на XP характерни камъни, почви и пясъци точно с тази цел - хората, искат да подорябат параметрите най-вече на дискриминацията в силно орудени почви, вкл. тези в България.
Те събират такива почви не само от България но и от целия свят именно с тази цел - да стават апаратите все по-добпи и по-добри.
Като резултат от тово Fisher F75,F75 Ltd,T2 Ltd и F5 имат по-добър софт от преди 3 години, включително и с данните на минерализацията в България.
Когато излезе и новия софт на XP Deus - 3-та варсия също включва данните за минерализацията в България, но не само.
Т.е. фирмите правят все по-добри апартите си именно с данните за минерализацията от различни страни.
Много съм радостен, че аз персонално имам поне малък принос в това направление. Радвам се, че отношенията ми с босовете /в широк смисъл на думата/ на тези фирми са доста по-вече от елементарен бизнес, а отношения между търсачи.
В тази връзка скоро ще видите специално разработен продукт на Технетикс за Европа по-скоро 2 металотърсача от ниския клас. С Кирчо вече тествахме апартите и скоро ще ви пусна снимки и впечатления. Без излишна скромност аз съм един от авторите на идеята за продукт на Технетикс/първо смятахме да е Фишер/ за Европа, но отчитайки особенностите на търсенето и в България.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Вто Фев 12, 2013 5:53 pm
Ето ги моделите,които ги няма още никъде за продаване.Единия ми е специален подарък от фирмата Технетикс за което им благодаря.Очаквайте по натам подробности относно тестовете в различни точки на България и на различни почви.
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Вто Фев 12, 2013 9:50 pm
CLASSICA написа:
Какви скопени , бе Колега! На аватара ми пише с какъв съм. От няколко месеца съм с този и със сонда ултимейт. Ела да видиш каква дълбочина прави. При условие , че не е издут като тези които се правят в България. Нормално е с малка сонда да бърка по- плитко , та със всички уреди е така. Пример 10" моно сонда и 13" ДД сонда разлика около 12-14 см. Но хубавото е, че при много замърсени с телове и др.железа , като сложиш 10" - жънеш яко цвят, е по - на плитко . Но при слаби замърсени вършееш с ултимейта.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
бобо Джадай
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Сря Фев 13, 2013 12:30 am
ivanasen написа:
CLASSICA написа:
Какви скопени , бе Колега! На аватара ми пише с какъв съм. От няколко месеца съм с този и със сонда ултимейт. Ела да видиш каква дълбочина прави. При условие , че не е издут като тези които се правят в България. Нормално е с малка сонда да бърка по- плитко , та със всички уреди е така. Пример 10" моно сонда и 13" ДД сонда разлика около 12-14 см. Но хубавото е, че при много замърсени с телове и др.железа , като сложиш 10" - жънеш яко цвят, е по - на плитко . Но при слаби замърсени вършееш с ултимейта.
Казва се концентрична,моно е по-друга!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Сря Фев 13, 2013 12:51 am
бобо написа:
ivanasen написа:
CLASSICA написа:
Казва се концентрична,моно е по-друга!
Сигурен ли си на 100% , че това което го казваш е вярно , ако си сигурен докажи го с факти. Мисля , че в множко ти идва информацията.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
Lamas Легионер
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Чет Фев 14, 2013 4:50 pm
CLASSICA написа:
немисля че чужденците ще се излагат... но ако поръчката е с цел, по евтини да излязат на вносителят.............? знайш ли... казвали ти някой!!!???
buntar.1971 Про-Консул
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Чет Фев 14, 2013 10:23 pm
Lamas написа:
CLASSICA написа:
немисля че чужденците ще се излагат... но ако поръчката е с цел, по евтини да излязат на вносителят.............? знайш ли... казвали ти някой!!!???
Стига сте писали глупости! Скопени-дрънци,ако си е оригинално производство си е това което фирмата го е произвела,никой производител няма интерес да си скопява апаратите! Някой от вас колеги май-на всякъде виждат конспирации? Важното е който копува вносен детектор да го копува от оторизиран дилър,това е всичко.
buntar.1971 Про-Консул
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Пет Фев 15, 2013 10:36 am
Kiril62 написа:
Ето ги моделите,които ги няма още никъде за продаване.Единия ми е специален подарък от фирмата Технетикс за което им благодаря.Очаквайте по натам подробности относно тестовете в различни точки на България и на различни почви.
Грешка, Детектормакс са официалния вносител на технетикс.
Lamas Легионер
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Пет Фев 15, 2013 11:12 am
Еее... Последно кой ще е представител на Технетикс за България?
Lamas Легионер
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Пет Фев 15, 2013 12:29 pm
buntar.1971 написа:
Lamas написа:
CLASSICA написа:
Стига сте писали глупости! Скопени-дрънци,ако си е оригинално производство си е това което фирмата го е произвела,никой производител няма интерес да си скопява апаратите! Някой от вас колеги май-на всякъде виждат конспирации? Важното е който копува вносен детектор да го копува от оторизиран дилър,това е всичко.
Ти защо се хвана точно за моят пост...и що четеш между редовете...? Не виждаш ли че съм писал...Че и на мен не ми се вярва, това да е истина? Или си някой търговец на МД, и се притесни за бизнеса си? Четеш между редовете май щото си заслепен от АЛЧНОСТ и невиждаш останалото!?
топи Цезар
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Пет Фев 15, 2013 1:04 pm
виждал съм отворени рамки Pulse Star.едната купена от Б-г другата от Германия.тази която е взета от тук и липсваше една част голяма долу-горе колкото кибритена кутия.на германската си я имаше
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Пет Фев 15, 2013 1:56 pm
Колега, това е колегата ни от Фърст Тексас Европа - склад за Евпора а представители сме ние за България. Това е нашия склад. Звънни и попитай. Ние първи в Евпора имаме тестовите апарати и първи ще ги продаваме сериино от началото на април. http://www.teknetics.bg/ а и тука http://www.tekneticst2.com/dealers.htm#Europe
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Пет Фев 15, 2013 1:57 pm
топи написа:
виждал съм отворени рамки Pulse Star.едната купена от Б-г другата от Германия.тази която е взета от тук и липсваше една част голяма долу-горе колкото кибритена кутия.на германската си я имаше
Много е важно да видиш, коя модификация е апарата, които сравняваш. Ние не продаваме тия апарати, но изказвам мнение.
топи Цезар
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Пет Фев 15, 2013 4:47 pm
един и същи модел бяха.нарочно ги отворихме защото тази купена от Бг не даваше едни и същи показатели на тестовете с тази от германия.и разбрахме каква е причината-липсваше този модул.но това е работа преди 5-6 години
ТОЦИ 63 Легионер
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Съб Фев 16, 2013 5:20 am
Колега, и кой точно модул / като кибритена кутия / го нямаше на твоя ПУЛСТАР. Първите две снимки от линковете са на ПУЛСТАР 2 , а третия линк е на ПУЛСТАР 2 ПРО. Питам, защото модул с подобна големина никога не е съществувал в Пулстарите. Може би само си говориме.
ТОЦИ 63 Легионер
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Съб Фев 16, 2013 5:47 am
Колега ТОПИ, да ти помогна. Може би си гледал други ''рамки''. защото така както ги виждаш /анатомиите/ и на двата модела Пулстари , каквото и да липсва физически , та дори то да е с големина на ''кибритена клечка'', а не на кутия, то апарата не само няма да работи нормално, ами няма и да тръгне изобщо. Така че вероятно си внушаваш за някакви разлики, както визуално, така и за работата на двата детектора. Е да, единственно само индикатора ако е премахнат, детекторите могат да работят, без това да се отрази на качеството им на работа. Само ще отсъства визуалната информация от индикатора. Не е хубаво да разказваш на хората филми за / икономическа конспирация /, когато самия Ти не си ги гледал - Специфични са. Бъди сигурен, че във този форум има и други хора които също като мен са виждали Пулстари отвътре, та дори само и батерията да им сменят, но все пак са ВИЖДАЛИ.
топи Цезар
Заглавие: Re: Скопени ли са детекторите за България? Съб Фев 16, 2013 8:28 am