Заглавие: Re: тапи в скали Чет Фев 09, 2012 5:29 pm
EACAN написа:
някои може ли да каже какво озна4ава стрелка со4е6та на долу издалбана в голямо дарво в месноста е намирано доста турско злато стрелката е голяма около 50см около дарвото е таркано но няма сигнал даите савет каде да се тарси
Не си губи времето с този нишан , няма дърво на повече от 200г на което да има останал нишан. Просто някой си е по играл
Гост Гост
Заглавие: Re: тапи в скали Чет Фев 09, 2012 8:14 pm
veselin_grozdanov написа:
EACAN написа:
някои може ли да каже какво озна4ава стрелка со4е6та на долу издалбана в голямо дарво в месноста е намирано доста турско злато стрелката е голяма около 50см около дарвото е таркано но няма сигнал даите савет каде да се тарси
Не си губи времето с този нишан , няма дърво на повече от 200г на което да има останал нишан. Просто някой си е по играл
Така си мислиш.
veselin_grozdanov Новобранец
Заглавие: Re: тапи в скали Пет Фев 10, 2012 5:53 pm
Kerkenez написа:
veselin_grozdanov написа:
EACAN написа:
Така си мислиш.
Незнам, може и да има нещо, но от опит знам че не е възможно. Толкова много хора ходят и чупят по камъните па камо ли по дървета. За мен няма логика. Като малък съм поставял знаци по дървета и сега 15г по късно няма и помен.
geicezar Новобранец
Заглавие: Re: тапи в скали Пет Фев 10, 2012 6:07 pm
всеко нещо трябва да се провери -не се знае от коя туфа ще изкочи заек.
здравеите колеги, имате ли представа какво значи скала издялана във формата на седло(самар) Сега вече не прилича на нищо но от бащами знам че преди 20-30 години е имало ясно очертана форма
топи Цезар
Заглавие: Re: тапи в скали Сря Фев 15, 2012 11:18 am
[quote="SKUBIDOO"]здравеите колеги, имате ли представа какво значи скала издялана във формата на седло(самар) Сега вече не прилича на нищо но от бащами знам че преди 20-30 години е имало ясно очертана форма[/quot област,място
Последната промяна е направена от Kerkenez на Нед Сеп 30, 2012 11:20 pm; мнението е било променяно общо 1 път
топи Цезар
Заглавие: Re: тапи в скали Чет Фев 16, 2012 7:58 am
SKUBIDOO написа:
областа е обширна а мястото затънтено
успех тогава
SKUBIDOO Новобранец
Заглавие: Re: тапи в скали Чет Фев 16, 2012 6:23 pm
въпросът ми беше дали знаете какво би могло да означава издяланото в скалата седло, а не да ви казвам мястото и района в което се намира. По тази логика по добре направо да ви заведа и да ви остава да си работите сами на спокоиствие
Гост Гост
Заглавие: Re: тапи в скали Чет Фев 16, 2012 8:24 pm
SKUBIDOO написа:
въпросът ми беше дали знаете какво би могло да означава издяланото в скалата седло, а не да ви казвам мястото и района в което се намира. По тази логика по добре направо да ви заведа и да ви остава да си работите сами на спокоиствие
Даааа,аз още като видя нишана и скалата и 5-10 м около тях веднага мога да ти кажа координатите му.Както и всичките колеги в форума......
топи Цезар
Заглавие: Re: тапи в скали Пет Фев 17, 2012 5:23 am
SKUBIDOO написа:
не те питам за точното място а долу горе за раиона.има описи за този нишан и можеше да съвпадне нещо и тогава е по лесно да се търси в раиона.знам какво означава нишана но маи като те гледам колко си потаен е излишно да ти искам снимки от там.копаи си го сам.халал да ти е
ами явно не ви се говори затова. тази скала стои там кои знае колко години така че нищо не пречи да остане още . все от някъде ще излезе информация за този нишан а аз имам цялото време на света.
ами явно не ви се говори затова. тази скала стои там кои знае колко години така че нищо не пречи да остане още . все от някъде ще излезе информация за този нишан а аз имам цялото време на света.
колега,нема кво а ни мъчиш. даи едни гпс координати,иготово
Като се оправи времето ще снимам местото и ще кача снимки. ако между другото излезе нещо и Енигмата го засече ще има снимки. засега има много сняг и достапа е ограничен.
[/quote][/quote]
pesh0 Новобранец
Заглавие: Re: тапи в скали Чет Мар 22, 2012 5:05 pm
Какво може да значи ?
zaki83 Преторий
Заглавие: Re: тапи в скали Пет Мар 23, 2012 8:31 am
pesh0 написа:
Какво може да значи ?
Интересно е , но мисля ,че е отчупено от някаде имаики в превид ,че е в единия край на скалата. Но това е мое мнение, нека да се изкаже и някой друг.
alabala Легионер
Заглавие: Re: тапи в скали Пет Мар 23, 2012 8:58 am
zaki83 написа:
pesh0 написа:
Какво може да значи ?
Интересно е , но мисля ,че е отчупено от някаде имаики в превид ,че е в единия край на скалата. Но това е мое мнение, нека да се изкаже и някой друг.
Орнамент е от стара скална църква може би.
кирката Консул
Заглавие: Re: тапи в скали Съб Мар 24, 2012 7:38 pm
каква ви църква?????-скален манастир или светилище има наоколо
pesh0 Новобранец
Заглавие: Re: тапи в скали Нед Мар 25, 2012 8:02 pm
А не е ли надгробна плоча ? Наблизо има голямо селище
Миналата година гледах надпис на буково дърво-1928г и 31 а дървото небеше много огромно
Стрелката щом сочи надол има нещо. Но може някои да те е изпреварил или слаб апарат Може и фалшива стрелка
Тезе старете подписвачи само са драскали и белека е по добър от по новите издълбани подписи
alexis931101215 Новобранец
Заглавие: Kolega, mislq che znam za kakvo pitash ;) Пон Авг 27, 2012 8:45 am
SKUBIDOO написа:
здравеите колеги, имате ли представа какво значи скала издялана във формата на седло(самар) Сега вече не прилича на нищо но от бащами знам че преди 20-30 години е имало ясно очертана форма
wallb2 Консул
Заглавие: Re: тапи в скали Пон Авг 27, 2012 10:53 am
alabala написа:
zaki83 написа:
pesh0 написа:
Какво може да значи ?
Орнамент е от стара скална църква може би.
не забравяйте и надгробен камък... или жертвеник/молитвеник. На такива места с камъни са клали животни за берекет, за дъжд... и са четяли молитви за плодородие