Заглавие: Re: тапи в скали Пет Май 03, 2013 6:04 pm
zdraveite niakoi mojeli dami pomogne za tazi tapa https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/577/140720121080.jpg/
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: тапи в скали Пет Май 03, 2013 10:17 pm
pepino86 написа:
zdraveite niakoi mojeli dami pomogne za tazi tapa https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/577/140720121080.jpg/
Един приятел може,но ще ти отговори с ейроглифи.
Хаосът е или временен,или гибелен!
pepino86 Новобранец
Заглавие: Re: тапи в скали Пет Май 10, 2013 3:14 pm
mi pomogne za tazi tapa https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/577/140720121080.jpg/
dido_44 Новобранец
Заглавие: Re: тапи в скали Нед Май 12, 2013 12:42 pm
stan960 Джадай
Заглавие: Re: тапи в скали Пон Май 13, 2013 12:16 am
pepino86 написа:
mi pomogne za tazi tapa https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/577/140720121080.jpg/
-Бъзикат те понеже не са сещаш да пропишеш на български бе шамшал -Не съ ли усети.....................................
EXTERMINATE Про-Консул
Заглавие: Re: тапи в скали Пон Май 13, 2013 7:37 am
една пръчка динамит е 40 лева трябват ти две пръчки капсул детонатор 2 лева и фитил поне 1 минута може и детонация корт ама той е по скъпичък
както винаги сме си най веселата компания ХD
pepino86 Новобранец
Заглавие: Re: тапи в скали Пон Май 13, 2013 3:56 pm
s odovolstvie bih pisal na balgarski no kompa mi ne6te da prevkly4i na balgarski goliami 6egajiiste v tozi sait niama 6to qvno nikoi ne razbira ot tapi
georgi111 Новобранец
Заглавие: Re: тапи в скали Чет Май 16, 2013 12:30 am
Колега това не е ли в едно китно селце около Пловдив че ми е познато мястото доста А за кокошката с пиленцата не разбрах какво означава само съм чувал че наблизо има такава рисунка .
eli4kato Новобранец
Заглавие: Re: тапи в скали Чет Май 16, 2013 9:13 am
zaki83 написа:
колеги даите предложения как може да се разпознаят тапи в скали и камани преди време ми споделиха че при съмнение за наличие на тапа скалата (камъка) се заливат с вода и ако има тапа мястото поема влагата и се откроява от останалата скала (камък) . Но ще се радвам да чуя и други методи за откриване.
Това за водата е вярно,ако е вряла е по- добре.Иначе има много начини,зависи хоросана какъв е .За 10-15 сантиметра хоросан рецептата е,1 литър лимонов сок ,1 литър винен оцет,1/2 литра чист алкохол,1/2 литра киселина.Заливаш мястото и след 2-3 часа чупиш от разстояние.Внимава се да не се вдишва естествено.
varkolaka999 Новобранец
Заглавие: нишан Пет Юни 14, 2013 4:20 pm
здрасти някой знае ли какво значи на един камък с 5 дупки една до друга и над тях триъгълник над този има друг камък с други тръгълници , http://imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img32/4858/21da.jpg http://imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img7/9717/61q8.jpg на втората снимка е камъка с дупките
Заглавие: Камък с кръст в квадрат Нед Ное 24, 2019 1:08 pm
Здравейте! Едно време като малки си играехме на един много голям камък , един дядо ни разказваше, че този камък е там откакто се помни и бил свъзрзван със злато и че много келеши ходили да го разбиват или отместят, но камъкът си стоял непокътнат, даже и реката като "преиждала" и го залива, си стоял там.Наскоро се разхождах на мястото и се сетих за камъкът.Беше си още там целият в мъх.Разрових мъхта, защото имам спомен че имаше знак на този камък и открих кръст в квадрат отгоре, а отстрани има дупки, като дръжки. Аз не разбирам нов съм на темата за злато, но имам интерес, затова юе публикувам снимки и ако може да ми дадете своите мнения.
Здравейте! Едно време като малки си играехме на един много голям камък , един дядо ни разказваше, че този камък е там откакто се помни и бил свъзрзван със злато и че много келеши ходили да го разбиват или отместят, но камъкът си стоял непокътнат, даже и реката като "преиждала" и го залива, си стоял там.Наскоро се разхождах на мястото и се сетих за камъкът.Беше си още там целият в мъх.Разрових мъхта, защото имам спомен че имаше знак на този камък и открих кръст в квадрат отгоре, а отстрани има дупки, като дръжки. Аз не разбирам нов съм на темата за злато, но имам интерес, затова юе публикувам снимки и ако може да ми дадете своите мнения.
Ако не е тапа, вероятно става въпрос за подземие в близост, но, не е пещера а по-скоро като маза или землянка, входа е заровен поне на метър дълбочина.
Mihov Новобранец
Заглавие: Re: тапи в скали Вто Фев 11, 2020 11:01 am
Здравейте, оглеждам от известно време една голяма скала (2х2х1м) на която като застане пред нея се вижда добре оформено лице (по подобие на златната маска на Терес от могила Светицата, плосък тип лице. Има два камъка в долния ляв ъгъл които са се отворили след леко свлачище миналата година.... виждат се и не много ясни следи по средата на камъка в долния край, които преди време бях четка за да огледам подробно но са по измити от годините и времето. Та сега на въпроса - кой може да сподели мнение за какво е и какво може би е?
Долу в ляво-квадратните форми са интересни.Приличат на тапи.Защо не побликуваш тази снимка във търсачския форум-Глутницата? Там ще я видят повече колеги които се занимават по-отдавна с нишани.Възможно е някой даже да я знае тази скала.
До icecool, не са естествени образования със сигурност.... Бих склонил ако ми докажеш че е възможно да се самоиздълбае правилна хоризонтална цепнатина, също така и правилна кръгла форма (горе вляво)... До bogo, не търся публичност от такъв размер, търся по скоро съвет. Не е проблем че колеги ще се юрнат да я правят нещо тая канара... просто не искам там. П. С. а знаете ли колко хора не правят снимки на подобни обекти, защото всеки с малко повече познания и на база днешните смартфон може да разбие кода криптиран в снимката и да "нахлуе" във вашият обект...
Mihov,не се филмирай......Дишай дълбоко и не се превъзбуждай.Желая ти късмет, но след множество опити да се добереш до ,,НЕЩО" ще се умориш и успокоиш.
Satir даже хич не се филмирам, минал съм по подобни обекти и досега освен болки в кръста, чист въздух, бира и раздумка с приятели.... от подобни обекти не съм изкарал нищо... Преди да си направя регистрация тук, пак си четях. Чета и по други форуми, и форумчета и не само в из Български сайтове... просто съм от онези четящите и не обичам да коментирам и да се правя на интересен... П. С. Това със снимките ми го демонстрира един колега който от пратена снимка от моя телефон, качена на сайт, ми даде гпс координати с радиус 20 метра.... така че или снимате с прост стар цифров апарат или не снимате...
icecool Новобранец
Заглавие: Re: тапи в скали Сря Фев 12, 2020 9:58 am
Mihov написа:
До icecool, не са естествени образования със сигурност.... Бих склонил ако ми докажеш че е възможно да се самоиздълбае правилна хоризонтална цепнатина, също така и правилна кръгла форма (горе вляво)...
Водата прави чудеса, особено в такъв вид скали. А поради минималния процент това да е дело на човешка ръка те посъветвах да я обиколош с машинката.