Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Пет Авг 12, 2011 6:26 pm
tepes написа:
Абе като гледам ти май се правиш на по-нахакан? За тебе работа, за мен удоволствие, не знам дали схващаш разликата? Ако искаш да си ровиш тихо и спокойно, да си учил на времето, да си завършил университета! Щото ако не си го завършил и не чуваш шума около теб или трябва да си глух, сляп или требе нещо да ти е кухо! Ако си престъпник, ще дойде времето да си платиш, аз още не съм извършил престъпление и нямам подобни претенции! За дявола разправяш..., само да ти кажа, че даже дявола и работа да има, все ще се намери някой да те опъне, ако не се вместиш в закона!
ама ти наистина си бил голяма работа ! само че си колкото две по-малки де!! кое те кара даси мислиш че си по-образован от мен и хората около теб,господин УМНИК ? недей така ТЪРСАЧО ! опс ИМАНЯРИНО... Пред закона: дали щеси ТЪРСАЧ или ИМАНЯР, все тая е! такаче недей да остроумничиш чак толкоз! и работата ми нее да разкопавам гробници и чешми ! достатъчно ЛЕГАЛЕН, и доходен бизнес имам, че дасе унижавам да давам денар за по 20-30 лв. а дано пък този път да вденеш колегаааааа
zaki83 Преторий
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Пет Авг 12, 2011 9:47 pm
Баш-Иманяра написа:
tepes написа:
Абе като гледам ти май се правиш на по-нахакан? За тебе работа, за мен удоволствие, не знам дали схващаш разликата? Ако искаш да си ровиш тихо и спокойно, да си учил на времето, да си завършил университета! Щото ако не си го завършил и не чуваш шума около теб или трябва да си глух, сляп или требе нещо да ти е кухо! Ако си престъпник, ще дойде времето да си платиш, аз още не съм извършил престъпление и нямам подобни претенции! За дявола разправяш..., само да ти кажа, че даже дявола и работа да има, все ще се намери някой да те опъне, ако не се вместиш в закона!
ама ти наистина си бил голяма работа ! само че си колкото две по-малки де!! кое те кара даси мислиш че си по-образован от мен и хората около теб,господин УМНИК ? недей така ТЪРСАЧО ! опс ИМАНЯРИНО... Пред закона: дали щеси ТЪРСАЧ или ИМАНЯР, все тая е! такаче недей да остроумничиш чак толкоз! и работата ми нее да разкопавам гробници и чешми ! достатъчно ЛЕГАЛЕН, и доходен бизнес имам, че дасе унижавам да давам денар за по 20-30 лв. а дано пък този път да вденеш колегаааааа
Kолеги мисля ,че тези нападки по между ни са абсилютно безмислени . Как ни наричат и как трябва да бъдем наричани това е въпрос на лично мнение и не мисля ,че това ще оправи нещата. Истинският успех се постига с това да бъдем взаимни да се оважаваме като колеги и такива дребни спорове като кой се има за иманяр и кой търсач мисля ,че са излишни. Ако греша поправете ме!
stan960 Джадай
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Съб Авг 13, 2011 1:11 pm
Нещо такова и аз рекох а и по принцип мисля сме дискутирали вече темата по рано.Макар че не казах всичко в прав ред колегата Терес като умен човек явно е схванал намека ми-тоест прочел е ненаписаното-И за да осветлим другите Про консуле -ще ни кажеш ли точно в какво се е изразила ролята на федерацията по въпроса-Не че ме интересува осообенно но нема да е лошо да се каже на момчетата че примерно за да се отнесе един нерешим казус като нашият в Страсбург трябва преди това да е минал всички необходими инстанций у нас а за това знаеш са необходимии не само пари а много пари и най вече хора дето както казва народът -тежът на мястото си и знаят Къде,Кога,Как................Аз поне не ги виждам тези личности у вашата федерация щото надали ще срежете възела със селски седенки и сборове и потрошени на халост пари-Изв.се за това последното -все пак не е моя работа кой къде си дал парите и кой къде ги похарчил-Но от такава гледна точка мисля не е чак толкова важно коя платена мижитурка къде и как те нарекла-просто изтъквам факта че за тоя това че ти или кой да е друг се самоопределяте като търсачи няма абсолютно никакво значение а пък и любимата ти федерация дори не си направи труда да опровергае публично публичната обида което според теб като как ти звучи......
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Съб Авг 13, 2011 4:17 pm
stan960 написа:
Нещо такова и аз рекох а и по принцип мисля сме дискутирали вече темата по рано.Макар че не казах всичко в прав ред колегата Терес като умен човек явно е схванал намека ми-тоест прочел е ненаписаното-И за да осветлим другите Про консуле -ще ни кажеш ли точно в какво се е изразила ролята на федерацията по въпроса-Не че ме интересува осообенно но нема да е лошо да се каже на момчетата че примерно за да се отнесе един нерешим казус като нашият в Страсбург трябва преди това да е минал всички необходими инстанций у нас а за това знаеш са необходимии не само пари а много пари и най вече хора дето както казва народът -тежът на мястото си и знаят Къде,Кога,Как................Аз поне не ги виждам тези личности у вашата федерация щото надали ще срежете възела със селски седенки и сборове и потрошени на халост пари-Изв.се за това последното -все пак не е моя работа кой къде си дал парите и кой къде ги похарчил-Но от такава гледна точка мисля не е чак толкова важно коя платена мижитурка къде и как те нарекла-просто изтъквам факта че за тоя това че ти или кой да е друг се самоопределяте като търсачи няма абсолютно никакво значение а пък и любимата ти федерация дори не си направи труда да опровергае публично публичната обида което според теб като как ти звучи......
БРАВООО - БРАВООО - БРАВООО това сякаш АЗ трябваше даго кажа ама и тъй става !! явно несъм единствения в тази скапана държава който мисли САМОСТОЯТЕЛНО!!! поздравления колега само дет неми стана ясно от кога ДОКТОРИТЕ в тази бастисана държава станаха АРХИТЕКТИ ???? въпроса ми е към господата ТЪРСАЧИ!!!! чак да неповярва човек- зъболекарите станаха футболисти а футболистите -туристи!! А иманярите ???????
VIKING Про-Консул
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Съб Авг 13, 2011 7:50 pm
баш иманяре де ти отииде аватарчето майче беши някав овчар там
Последната промяна е направена от VIKING на Вто Авг 16, 2011 2:20 pm; мнението е било променяно общо 1 път
tepes Цезар
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Вто Авг 16, 2011 1:19 am
Бе тия Баш Иманярите много докачливи били бе , не разбрах сега на образование или на образувание ше се обиждаме или бизнеса ше си мериме ? Значи викаш иманярите, търсачите, джебчийте и т.н. пред закона все тая, а? И викаш кат си траеме щели да се оправят работите, а? Или викаш да си траеме, ама от време на време да се фалиме тука, кой ква чешма развалил, кой ква гробница изтърбушил, или кво антично селище разорал? Или викаш нема никво значение, важното е да се дава матрял на онеа и най вече да се праи сечено на федерацията? .…… Стане, да ти кажа, аз нищо все още не съм направил, за тази федерация и ми е неудобно да говоря от нейно име. Федерацията си има сайт и там пише всичко... и за казуса, а за инстанциите се подразбира..., мисля че началото е поставено...
zaki83 Преторий
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Вто Авг 16, 2011 8:20 am
tepes написа:
Бе тия Баш Иманярите много докачливи били бе , не разбрах сега на образование или на образувание ше се обиждаме или бизнеса ше си мериме ? Значи викаш иманярите, търсачите, джебчийте и т.н. пред закона все тая, а? И викаш кат си траеме щели да се оправят работите, а? Или викаш да си траеме, ама от време на време да се фалиме тука, кой ква чешма развалил, кой ква гробница изтърбушил, или кво антично селище разорал? Или викаш нема никво значение, важното е да се дава матрял на онеа и най вече да се праи сечено на федерацията? .…… Стане, да ти кажа, аз нищо все още не съм направил, за тази федерация и ми е неудобно да говоря от нейно име. Федерацията си има сайт и там пише всичко... и за казуса, а за инстанциите се подразбира..., мисля че началото е поставено...
Исмкам да кажа само ,че и ловджията и бракониера ядат едно и също месо! Ако ме разбирате.
tepes Цезар
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Вто Авг 16, 2011 2:00 pm
Заки, дали ще сме иманяри или търсачи все тая, стига в употребата на наименованието, да не се влага отрицателен смисъл. Да, бракониерите и ловджийте ядат едно и също месо, само дето първите унищожават, а вторите се интересуват и пазят, разликата е от съществено значение! За рибарите важи същото, единия ще унищожи целия водоем с ток, ще събере три чувала с риба и още толкова няма да може, другия с въдичката, ще хване 2 рибки, третата ще я пусне обратно, за да има, за следващия път... ....и така
mateus Легионер
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Вто Авг 16, 2011 2:31 pm
Това не го разбирам,след като всички се пекат на един огън защо трябва да се обръща голямо внимание кой какво е казал.Мисля че колегата zaki 83 e прав.Съсредоточете усилията си срещу репресивните закони а не един срещу друг .И ако се извоюват някакви права тогава тези които не са доволни да говорят срещу федерация или колеги колкото си искат.
zaki83 Преторий
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Вто Авг 16, 2011 2:40 pm
mateus написа:
Това не го разбирам,след като всички се пекат на един огън защо трябва да се обръща голямо внимание кой какво е казал.Мисля че колегата zaki 83 e прав.Съсредоточете усилията си срещу репресивните закони а не един срещу друг .И ако се извоюват някакви права тогава тези които не са доволни да говорят срещу федерация или колеги колкото си искат.
Е та това се опитвам да обесня и аз от самото начало но малко хора могат да разберат ,че пипнат ли ви куките на нивата или в гората с металотърсач в рака едва ли ще им пука за какъв се имаш, иманяр или търсач
tepes Цезар
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Вто Авг 16, 2011 4:18 pm
Ми защото Матеус, ако не разграничим нещата, ние ще си останем в очите на обществото престъпници и под статиите за федерацията ще има винаги такива коментари от типа "...абе що не земат сега и наркодилърите да си спретнат една федерация, а?" И си мисля, че това го разбират всички, просто някои имат възложена задача да провокират, за да има кого да сочат с пръст онеа.
AdEoY Про-Консул
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Вто Авг 16, 2011 5:03 pm
tepes написа:
Ми защото Матеус, ако не разграничим нещата, ние ще си останем в очите на обществото престъпници и под статиите за федерацията ще има винаги такива коментари от типа "...абе що не земат сега и наркодилърите да си спретнат една федерация, а?" И си мисля, че това го разбират всички, просто някои имат възложена задача да провокират, за да има кого да сочат с пръст онеа.
БРАВО
stan960 Джадай
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Сря Авг 17, 2011 1:17 am
Уж умни момчета пък все трябва да обясняваме едно и също по безкрай пъти все едно си говорят бавноразвиващи.Терес;-ами Приятелю със създаването на федерацията нещата за всеки грамотен човек би трябвало да са разграничени-И какво? -с две думи както се казваше в един разказ(Ползата от съмнението)на любимият ми Дж.Лондон;(интерпретирам)--,,Господин Съдия;-Аз не казвам защо нещата са се случили по този или онзи начин-Аз просто посочвам фактите,,-Фактите-драги ми Терес-Просто посочвам фактите.........
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Сря Авг 17, 2011 9:24 pm
tepes написа:
еееееехххх TEPES - Tepesss кога най-после ще пораснеш брато !!! според теб: дали има честен и съвестен ПОЛИТИК??? ако питаме обикновенния народ имали ПОНЕ ЕДИН ЧЕСТЕН И СЪВЕСТЕН ПОЛИТИК в тази държава ? Къв ли ще бъде отговора??? Същия отговор ще даде и зам.министъра на културата: ако го питаме ИМАЛИ РАЗЛИКА между ТЪРСАЧИТЕ и ИМАНЯРИТЕ ?
sony147 Цезар
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Чет Авг 18, 2011 3:48 pm
На кой му пука,какъв отговар ще даде зам министъра,Баш иманярино!?!А и откога стана Баш с тоя вчерашен ник!?!?На теб пука ли ти кой как те нарича,нали си се определил вече!?Хайде със здраве и по малко напъни из форума.
Дошло е време,робите да преброят господарите!
stan960 Джадай
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Чет Авг 18, 2011 6:35 pm
То ясно че надали е баш Иманяр -провокативен ник на бих рекъл меко казано страничен човек-Но изводите и заключенията му са правилни или по скоро точни-Щото как примерно да наречем някой който се самоопределя като Търсач пък независимо по кви причини продава намереното-тоес захранва черният пазар.Не че искам да кажа че политиката на министерството е правилна-така са ги учили толкова си могат и най вече така им е удобно-Знае се че рестриктивен закон в която и да е област независимо къде никога не бил на 100% успешен но пък и господата радетели нямат и това намерение -Та с две думи Приятелю зачекнал темата ще те наричат както си искат защото така им изнася-хем вълкът сит ,хем агнето цяло-Кой и защо ги прави нещата е горе долу ясно,а за сега поне методите на борба за променяне на статуквото са неуспешни-Виж за бъдеще може и да проблесне светлина в тунела,вероятно след отиването в небитието на поне още две три поколения.
Последната промяна е направена от stan960 на Нед Авг 21, 2011 5:26 am; мнението е било променяно общо 1 път
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Чет Авг 18, 2011 8:26 pm
незнам от кога иманярите станаха провокативни или странични човеци !! но в интерес на истината съм си парче иманяр, че даже и повечко а колко съм търсач......... ???? незнам ... тук можеме доста да поспориме!!! щот едно е да дириш имане . друго е даси търсиш белята като казвам "имане" Неказвам че става въпрос за КОТЛИ ,КАЗАНИ и разни подобни НЕБИВАЛИЦИ! поздравления все пак затва че донякъде имаме общо мнение по този въпрос Немисля че е добра идеята да излизаме на светло!!!
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Чет Авг 18, 2011 8:32 pm
sony147 написа:
На кой му пука,какъв отговар ще даде зам министъра,Баш иманярино!?!А и откога стана Баш с тоя вчерашен ник!?!?На теб пука ли ти кой как те нарича,нали си се определил вече!?Хайде със здраве и по малко напъни из форума.
ника!! може да ми е вчерашен!! но опита и късмета ми неса
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Чет Авг 18, 2011 9:53 pm
Баш-Иманяра написа:
sony147 написа:
колега обесни че ника ти беше свързан с снимката ти ,,,,, но си я махнал .. мен лично ми хареса комбинацията
Гост Гост
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Чет Авг 18, 2011 10:45 pm
pet1r90 написа:
Баш-Иманяра написа:
sony147 написа:
колега обесни че ника ти беше свързан с снимката ти ,,,,, но си я махнал .. мен лично ми хареса комбинацията
Иманяр----Какво прави?---търси----значи е търсач Търсач-----Какво търси?---имане----значи е иманяр Какво я провлачихте толкова тая тема,Иманяр и търсач са едно и също нещо.Иманяра ясно какво търси,Кой ще ми каже търсача какво търси??Антики? нее,закона не го дава.Делва с жълтици?Нее,той не е иманяр.А какво търси тоя човек?Илии-ако намери антика няма ли да я вземе?А делва?) Остава да търси кутии от консерви или фолио от цигари,ей така за кеф.Все едно отиваш за риба и каквото хванеш-веднага пускаш обратно.Търсач-интелигентно звучи))))
zaki83 Преторий
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Чет Авг 18, 2011 11:19 pm
Kerkenez написа:
pet1r90 написа:
Баш-Иманяра написа:
sony147 написа:
Иманяр----Какво прави?---търси----значи е търсач Търсач-----Какво търси?---имане----значи е иманяр Какво я провлачихте толкова тая тема,Иманяр и търсач са едно и също нещо.Иманяра ясно какво търси,Кой ще ми каже търсача какво търси??Антики? нее,закона не го дава.Делва с жълтици?Нее,той не е иманяр.А какво търси тоя човек?Илии-ако намери антика няма ли да я вземе?А делва?) Остава да търси кутии от консерви или фолио от цигари,ей така за кеф.Все едно отиваш за риба и каквото хванеш-веднага пускаш обратно.Търсач-интелигентно звучи))))
Eвала батенце! Обясни им на тези хора тук в форума ,че някой не разбират или се правят ,че не разбират или просто ги е страх да го разберат ,че ИМАНЯР е толкова престъпник колкото и търсач. Немога да разбера толкова народ защо се оставя някакви абсурдни закони измислени от разни палячовци да ги бичуват постоянно а ние горките мишки си седим и спорим междо нас кои крив кои прав . В КАЗАНА ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ ! запомнете това ,над нас е този кадето слага дърва на оганя.
miroslavmladenov Про-Консул
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Пет Авг 19, 2011 12:09 am
така си е,никои не гони михаля по баирите,а гони ценности...едни го продават,други могат и да се мислят за ,,колекционери,,-(но това е ,защото могат да си го позволят)-и въпреки всичко,те го колекционират,защото знаят че притежават нещо ценно!!!абсурда е,че боклуците отгоре знаят че е ценно,казват,че е ценно,но отказват да го отценят реално и да възнаградят труда или късмета на намерилия го-ще ми се да мисля,че това е свързано с некадърноста и некомпетентноста им,но истината е една-по им е делавера те и техни хора да го изкупуват на 10% и да печелят десеторно по каналите-нали се сещате,че тези ,които държат каналите са дупе и гащи с тези,които пишат законите...
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Пет Авг 19, 2011 7:34 am
общо взето които търсе имане или нещо ценно в Бългрия е престъпник ...... изобщо защо го обсъждаме , следкато всички си го знам ....
Гост Гост
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Пет Авг 19, 2011 9:25 am
pet1r90 написа:
общо взето които търсе имане или нещо ценно в Бългрия е престъпник ...... изобщо защо го обсъждаме , следкато всички си го знам ....
Ония горе са нито некомпетентни,нито глупави (Попаднали са на глупав народ)Приказките са излишни.Ама и в тоя форум няма глупави.Всеки знае как стоят нещата.Тогава-умната
Dominos Про-Консул
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Съб Авг 20, 2011 1:11 am
Ми, ако отида да разруша някоя чешма, или нечия къща в опит да намеря имане, или просто си търкам по някоя ливадка, и намеря примерно някой денар съвсем случайно, значи е едно и също?