Форум за Металотърсачи www.imperio.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz

Металотърсачи България. Форум за мнения за металдетектори и металдетектинг. Спортен клуб по металдетектинг MDETECTORS

ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Мнениея за МеталотърсачиМнениея за Металотърсачи  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  Списание IMPERIO.BGСписание IMPERIO.BG  

защо трябва да ни нари4ат иманяри

Go down 
+30
titimedov
emilio
SAGITTARIUS
ivangrozni
Kiril62
kelesis_ss
bobo
miroslavmladenov
AdEoY
VIKING
Podlecii.avg
stan960
mateus
zaki83
deso
tepes
qnus123
pet1r90
pechkata
sony147
Petronii
sitalk
spartak
nasko75
trakieca
Danich
Vergilius
Dominos
toni83
34 posters
Иди на страница : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
АвторСъобщение
toni83
Новобранец
Новобранец

защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyПон Яну 17, 2011 2:01 pm

и аз мисля 4е разрухата на колтурни ценности не е никак хубаво дори сьм много против това и препорь4вам на вси4ки колеги да пазят колтурните ценности на бьлгария Злато
Върнете се в началото Go down
spartak
Легионер
Легионер
spartak

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyПон Яну 17, 2011 2:18 pm

www написа:
хаха въобще като никакъв в момента не се определям ако имаш мен в пред вид имам си достатъчно заниманя и грижи за хобито време май скоро време няма да има-пак и много скоро заминавам за австралия така че за в момента.. Razz и аз не знам към кой спадам колега

ха,а в Австралия какви ще ги въртиш?е там може и с нъгетс да започнеш да се занимаваш-но и това е някаква форма на иманярство. Laughing
nasko75
Джадай
Джадай
nasko75

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyПон Яну 17, 2011 3:28 pm

spartak написа:
www написа:
хаха въобще като никакъв в момента не се определям ако имаш мен в пред вид имам си достатъчно заниманя и грижи за хобито време май скоро време няма да има-пак и много скоро заминавам за австралия така че за в момента.. Razz и аз не знам към кой спадам колега

ха,а в Австралия какви ще ги въртиш?е там може и с нъгетс да започнеш да се занимаваш-но и това е някаква форма на иманярство. Laughing
Мои май ти не правиш разликата и аз съм продавал монети някога не отричам, но не ходя да копая могили,къщи,гробове а си търкам за кеф по поля и гори а ако излезе нещо готино добре кеф. Shocked мечта
sitalk
Джадай
Джадай
sitalk

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyПон Яну 17, 2011 3:33 pm

toni83 написа:
колеги за мен не е обиднода ме нари4ат иманяр защото когато намериш нещо ценно то е имане а от думата имане произлиза думата иманярство ,то в наща даржава никои няма да каже нищо хубаво за нас които го практикуваме това като хоби търкане

Поразрови се в старите теми.Там има доста дискусии за това.Нямаше смисъл нова тема да отваряш,ами там да продължиш.
Иначе,аз не се обиждам ако ми кажат,че съм такъв.

http://imperio.bulgarianforum.net/t3232-topic
Dominos
Про-Консул
Про-Консул
Dominos

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyПон Яну 17, 2011 4:58 pm

Днес един колега ми прати да гледам едно клипче. В него говорят председателя на федерацията, още един човек-член, и шефа на археологическите музеи към БАН(горе долу). Та от клипчето ства чсно, че цяла България е археологически обект, и на въпроса че ние търсачите незнаем каде са границите на археологическите обекти, беше казано: неможе да стане така както по примера на Англия или Скандинавските страни, защото там обектите били малко а площта много, докато тук в Бг арх. обекти са над 100 000 и нашсякъде е арх. обект. С което федерацията влиза в ущърб със законааа.

Не питай старило, питай патило!
trakieca
Про-Консул
Про-Консул

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyПон Яну 17, 2011 5:39 pm

Kато навсякъде в България е археологически обект ,къде са тогава археолозите да ги изследват ? Защо никой от държавните институций не се захване да изследва някакъв археологически обект а са оставени да се рушат със векове ?
Ами само чакат някой случаен търсач да намери имане ,че да хукнат да му го вземат безвъзмездно affraid
spartak
Легионер
Легионер
spartak

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyПон Яну 17, 2011 5:50 pm

Аз съм иманярче и обичам

наште планини зелени,

иманяр да се наричам -

първа радост е за мене.

Иманярче съм свободно,

в край свободен аз живея,

всичко българско и родно

любя, тача и милея.

Иманярче съм и расна

в дни велики, в славно време,

син съм на земя прекрасна,

син съм на тракийско племе.

НЕКА СМЕ ГОРДИ ОТ ТОВА ЧЕ СМЕ ИМАНЯРИ ПЪК,К'ВО ОТ ТОВА.И ДА НЕ СЕ ОБИЖДАМЕ.НАЛИ НЕ СМЕ УБИЙЦИ,ИЗНАСИЛВАЧИ,НАРКОТРАФИКАНТИ,ДЕПУТАТИ,МИНИСТРИ И Т.Н.

Vergilius
Легионер
Легионер
Vergilius

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyПон Яну 17, 2011 6:02 pm

[quote="spartak"]Аз съм иманярче и обичам

наште планини зелени,

иманяр да се наричам -

първа радост е за мене.

Иманярче съм свободно,

в край свободен аз живея,

всичко българско и родно

любя, тача и милея.

в дни велики, в славно време,

син съм на земя прекрасна,

син съм на тракийско племе.

НЕКА СМЕ ГОРДИ ОТ ТОВА ЧЕ СМЕ ИМАНЯРИ ПЪК,К'ВО ОТ ТОВА.И ДА НЕ СЕ ОБИЖДАМЕ.НАЛИ НЕ СМЕ УБИЙЦИ,ИЗНАСИЛВАЧИ,НАРКОТРАФИКАНТИ,ДЕПУТАТИ,МИНИСТРИ И Т.Н.

Евала колега cheers другото ви хоби вероятно е писане на стихове (ама ви се получаба де) Cool

''Facta sunt verbis difficiliora''
toni83
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyПон Яну 17, 2011 6:03 pm

колега браво за стихотворението и за сам на твоето мнение
Petronii
Цезар
Цезар

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyПон Яну 17, 2011 11:59 pm

Цитат :

Много просто, това е израз от време оно, на английски му викат tresure hunter и на никой не му хрумва да ги вкара в престъпната група и забрани,камо ли кралица Елизабет ,това щеше да е скандално,защото това е забавление за хиляди британци ,сравнимо само с футбола и конните залагания.
Само у нас искат да демонизират хората ,които имат желание да откриват ценни предмети,сякаш продават наркотици или са убили някой .
Аз не се обиждам ако ми кажат иманяр , предпочитам прав текст ,отколкото завоалирани и гелосани термини.

scratch
sony147
Цезар
Цезар
sony147

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyВто Яну 18, 2011 9:25 am

Колега Петроний цялата власт след 09.09.1944г.е абсолютно незаконна и противоконституционна.До ден днешен,както се показват и продължават да се доказват г-а прежде и настояще управляващите.Народа (електората)е прецакан на всички избори и ще бъде прецакван.Така,че кой плужек за какви ни имал и като какви ни определял......................многоточието мисля е достатъчно.

Дошло е време,робите да преброят господарите!
pechkata
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyВто Яну 18, 2011 9:57 am

Диалог между две колежки:

- Соня дочух че мъжът ти е иманяр...

= Не е ма Иванке той търси монети...

- Какви монети ма...?

= Такива ма иманярски...

- Аха ясно...
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: :)   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyНед Авг 07, 2011 10:42 pm

toni83 написа:
колеги за мен не е обиднода ме нари4ат иманяр защото когато намериш нещо ценно то е имане а от думата имане произлиза думата иманярство ,то в наща даржава никои няма да каже нищо хубаво за нас които го практикуваме това като хоби търкане

Точно така.Курва или полова дегустаторка-все таяSmile))))))))
pet1r90
Цезар
Цезар
pet1r90

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyПон Авг 08, 2011 12:01 am

иманяр си е криво разбрана дума за българския народ , това всеки го знае ..
но както се казва - като има ще ходим , като няма няма да ходим .....
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyВто Авг 09, 2011 10:47 pm

поздравления колега cheers по-обидна дума за мен от това, дами кажат че съм ТЪРСАЧ нема!!! къв търсач съм? кво търся?? путка-им майчина!! това си е чиста политика!ДЪРЖАВНИ АГЕНТИ под прикритие станаха ТЪРСАЧИ с цел да локализират колкото се може повече ИМАНЯРИ и да влезат в контакт с тях говорейки им сладки думички и прочие! докато някой ден късметът те сполети и тогаз същите тези ТЪРСАЧИ току виж покажат истинското си лице! и тутакси щеси закопчан и оставен гол кат църковна мишка!!!
ГОРДЕЯ се че съм ИМАНЯР и то с ОПИТ и КЪСМЕТ !!! и неми пука от властите и техните агенти наричащи себеси ТЪРСАЧИ !!!! ние несме такива и крайно време е да се разбере и то ЯСНО че сме ИМАНЯРИ а не ДЪРЖАВНИ чиновници и агенти под прикритие!!!!!!!!!
хахаха ТЪРСАЧИ ...... кво пише на бука? : КОМУ ХУЯ ТЪРСИШ ТУКА
super21
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyВто Авг 09, 2011 10:55 pm

[quote="fitneso"]Само дето иманярството се свързва с разрушаване, на чешми, мостове,къщи и паметници на културата. Ние не сме такиваWink

Е !!!! ае кажими тогаз кой повече разрушава тази държава?????? ние ИМАНЯРИТЕ ли ?? или ПОЛИТИЦИТЕ???
една две разрушени от самосебеси чешми ,толкоз голямо бедствие ли е ? квото е сегашното управление на страната???? НАРОДА МИЗЕРСТВА-ИЗНЕМОГВА-ГЛАДУВА...... пак ли ние ИМАНЯРИТЕ сме виновни за тва народно НЕЩАСТИЕ?????
affraid
qnus123
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyВто Авг 09, 2011 11:33 pm

super21
Ramzess написа:

поздравления колега cheers по-обидна дума за мен от това, дами кажат че съм ТЪРСАЧ нема!!! къв търсач съм? кво търся?? путка-им майчина!! това си е чиста политика!ДЪРЖАВНИ АГЕНТИ под прикритие станаха ТЪРСАЧИ с цел да локализират колкото се може повече ИМАНЯРИ и да влезат в контакт с тях говорейки им сладки думички и прочие! докато някой ден късметът те сполети и тогаз същите тези ТЪРСАЧИ току виж покажат истинското си лице! и тутакси щеси закопчан и оставен гол кат църковна мишка!!!
ГОРДЕЯ се че съм ИМАНЯР и то с ОПИТ и КЪСМЕТ !!! и неми пука от властите и техните агенти наричащи себеси ТЪРСАЧИ !!!! ние несме такива и крайно време е да се разбере и то ЯСНО че сме ИМАНЯРИ а не ДЪРЖАВНИ чиновници и агенти под прикритие!!!!!!!!!
super21
tepes
Цезар
Цезар
tepes

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyСря Авг 10, 2011 12:00 am

Май ти ще се окажеш "ДЪРЖАВНИЯ АГЕНТ ПОД ПРИКРИТИЕ!!!!!"
Такива глупости може да напише само един провокатор, от него това се очаква, после да го дават за пример!
И моля те не "разрушавай от самосебеси чешми", независимо кои са управляващите! Народа може да "МИЗЕРСТВА-ИЗНЕМОГВА-ГЛАДУВА", но само вандалите унищожават!
deso
Преторий
Преторий

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyСря Авг 10, 2011 1:24 am

Ramzess написа:

super21

Подобни коментари не са в полза никому.Има една група хора имам в предвид федерацията които пробват да дадат нов облик на наща дейност.И ако на теб не ти пука,много хубаво....,но поне недеи да пречиш.Не си ли даваш сметка,че с подобни мнения ,работат на същитите теа хора отива на празно.

10 ДЕНА Е ВКАРАН ВЪВ БАН ПАНЕЛА,ПРИ СЛЕДВАЩИ ПИСАНИЦИ НА ГЛУПОСТИ ЩЕ БЪДЕ МАХНАТ ОТ ФОРУМА.
zaki83
Преторий
Преторий
zaki83

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyСря Авг 10, 2011 4:35 pm

spartak написа:
колеги,според моето скромно мнение ние сме си точно иманяри.това,че някои се определят като търсачи е ОК,но аджа ба ,какво точно търсят-не е ли някакво ИМАНЕ?и гърнето з турски пари и сестерцията са си иманета,но единия ще цени едното,а другия и двете Very Happy от тук на татък,иманярите могат да се определят на два вида-иманяри(казанджии),които търсят на мама си оная работа и иманяри(ценители на археологията и артефактите).
за мен не е срамно да ме нарекат иманяр,но трябва да се срамуват тези,които рушат чешмите,мостовете,зидовете,църквите,недвижимите паметници на културата и тези които не си заравят дупките.от там идва проблема-негативната нагласа на обществото срещу нас самите, а не каксе именуваме...
Прав си колега и аз с гордост мога да се нареча ИМАНЯР па нека да си мисли кой кво си иска и щом закона е срещо нас , МАИНАТА МУ НА ЗАКОНА!!!!!!
mateus
Легионер
Легионер
mateus

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyСря Авг 10, 2011 7:07 pm

super21

Последната промяна е направена от mateus на Чет Авг 11, 2011 5:46 pm; мнението е било променяно общо 1 път
stan960
Джадай
Джадай
stan960

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyЧет Авг 11, 2011 5:36 pm

Някой си мислят че кат заровят глава у пясъка и проблемът го няма-само че дето на ония тикви дето го измислиха тъпият закон им е през оная работа как се наричат Сръчо и Мръчо помежду си и като какви ходят по байрите.И че има сбъркана гледна точка има само че тя не е само в чиновническите определения за нашего брата-Защото не знам що ма туй отричане от миналото много ми прилича на едно друго "откъсване на опашката на гущера"-което уви завърши фатално най вече за опашката.......... Cool
tepes
Цезар
Цезар
tepes

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyЧет Авг 11, 2011 10:53 pm

Здрасти Стане
Не става въпрос, за криене на главата в пясъка. Просто, ако искаме да продължим, трябва да се променим! Било каквото било, сега е вече друго и няма начин да я караме по старому, ако искаме да си намерим мястото.
На мен лично ми е все тая как ще ме наричат, иманяр ли, търсач ли, ловец на съкровища и т.н. Работя по 10 часа на ден, без почивка, работата ми не е физическа, но изисква прекалено много внимание. Събота и Неделя отмарям в гората, на полето, на баира с металдетектора, това ми зарежда батериите, за следващата седмица, чувствам се добре, дава ми стимул и емоции.
Знаеш защо гущера си хвърля опашката? Ако трябва по същия начин ще я хвърлим и ние, за да оцелеем и се вместим в нашата си ниша на закона. А такива елементи като тоя, дето казва, че разрушава чешми от "самосебеси" и че незнам си кой правел много по-големи бели, нека остане с опашката! По добре да си безопашат, отколкото ти изядат главата!
А за този дето каза по горе, че федерацията не правела нищо, нека прочете последните новини на федерацията, ако може да вдене за какво става въпрос разбира се!
Podlecii.avg
Цезар
Цезар
Podlecii.avg

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyПет Авг 12, 2011 3:16 pm

tepes написа:
Здрасти Стане
Не става въпрос, за криене на главата в пясъка. Просто, ако искаме да продължим, трябва да се променим! Било каквото било, сега е вече друго и няма начин да я караме по старому, ако искаме да си намерим мястото.
На мен лично ми е все тая как ще ме наричат, иманяр ли, търсач ли, ловец на съкровища и т.н. Работя по 10 часа на ден, без почивка, работата ми не е физическа, но изисква прекалено много внимание. Събота и Неделя отмарям в гората, на полето, на баира с металдетектора, това ми зарежда батериите, за следващата седмица, чувствам се добре, дава ми стимул и емоции.
Знаеш защо гущера си хвърля опашката? Ако трябва по същия начин ще я хвърлим и ние, за да оцелеем и се вместим в нашата си ниша на закона. А такива елементи като тоя, дето казва, че разрушава чешми от "самосебеси" и че незнам си кой правел много по-големи бели, нека остане с опашката! По добре да си безопашат, отколкото ти изядат главата!
А за този дето каза по горе, че федерацията не правела нищо, нека прочете последните новини на федерацията, ако може да вдене за какво става въпрос разбира се!

незнам кой крив и кой прав . ама знам едно нещо със сигурност: Дявола кога си няма работа си е..бе децата! А дано сега пък ти да вденеш! щот гледам чеси нахакнан! нее ли по-добре даси ровим спокойно и дане вдигаме много шум! щот дали щесми търсачи некви или иманяри всичките сме престъпници по скапаните ни закони!
tepes
Цезар
Цезар
tepes

ПисанеЗаглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри   защо трябва да ни нари4ат иманяри - Page 2 EmptyПет Авг 12, 2011 4:28 pm

Абе като гледам ти май се правиш на по-нахакан? За тебе работа, за мен удоволствие, не знам дали схващаш разликата? Ако искаш да си ровиш тихо и спокойно, да си учил на времето, да си завършил университета! Щото ако не си го завършил и не чуваш шума около теб или трябва да си глух, сляп или требе нещо да ти е кухо! Ако си престъпник, ще дойде времето да си платиш, аз още не съм извършил престъпление и нямам подобни претенции!
За дявола разправяш..., само да ти кажа, че даже дявола и работа да има, все ще се намери някой да те опъне, ако не се вместиш в закона!

Върнете се в началото 
Страница 2 от 5Иди на страница : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Задържаха двама иманяри в Русе
» Иманяри грабят античен град
» Иманяри в расо изнасят съкровищата ни

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz :: Общи форуми :: Общ форум-
Идете на: