Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Пон Яну 17, 2011 2:01 pm
и аз мисля 4е разрухата на колтурни ценности не е никак хубаво дори сьм много против това и препорь4вам на вси4ки колеги да пазят колтурните ценности на бьлгария
spartak Легионер
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Пон Яну 17, 2011 2:18 pm
www написа:
хаха въобще като никакъв в момента не се определям ако имаш мен в пред вид имам си достатъчно заниманя и грижи за хобито време май скоро време няма да има-пак и много скоро заминавам за австралия така че за в момента.. и аз не знам към кой спадам колега
ха,а в Австралия какви ще ги въртиш?е там може и с нъгетс да започнеш да се занимаваш-но и това е някаква форма на иманярство.
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Пон Яну 17, 2011 3:28 pm
spartak написа:
www написа:
хаха въобще като никакъв в момента не се определям ако имаш мен в пред вид имам си достатъчно заниманя и грижи за хобито време май скоро време няма да има-пак и много скоро заминавам за австралия така че за в момента.. и аз не знам към кой спадам колега
ха,а в Австралия какви ще ги въртиш?е там може и с нъгетс да започнеш да се занимаваш-но и това е някаква форма на иманярство.
Мои май ти не правиш разликата и аз съм продавал монети някога не отричам, но не ходя да копая могили,къщи,гробове а си търкам за кеф по поля и гори а ако излезе нещо готино добре кеф.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Пон Яну 17, 2011 3:33 pm
toni83 написа:
колеги за мен не е обиднода ме нари4ат иманяр защото когато намериш нещо ценно то е имане а от думата имане произлиза думата иманярство ,то в наща даржава никои няма да каже нищо хубаво за нас които го практикуваме това като хоби
Поразрови се в старите теми.Там има доста дискусии за това.Нямаше смисъл нова тема да отваряш,ами там да продължиш. Иначе,аз не се обиждам ако ми кажат,че съм такъв.
http://imperio.bulgarianforum.net/t3232-topic
Dominos Про-Консул
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Пон Яну 17, 2011 4:58 pm
Днес един колега ми прати да гледам едно клипче. В него говорят председателя на федерацията, още един човек-член, и шефа на археологическите музеи към БАН(горе долу). Та от клипчето ства чсно, че цяла България е археологически обект, и на въпроса че ние търсачите незнаем каде са границите на археологическите обекти, беше казано: неможе да стане така както по примера на Англия или Скандинавските страни, защото там обектите били малко а площта много, докато тук в Бг арх. обекти са над 100 000 и нашсякъде е арх. обект. С което федерацията влиза в ущърб със законааа.
Не питай старило, питай патило!
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Пон Яну 17, 2011 5:39 pm
Kато навсякъде в България е археологически обект ,къде са тогава археолозите да ги изследват ? Защо никой от държавните институций не се захване да изследва някакъв археологически обект а са оставени да се рушат със векове ? Ами само чакат някой случаен търсач да намери имане ,че да хукнат да му го вземат безвъзмездно
spartak Легионер
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Пон Яну 17, 2011 5:50 pm
Аз съм иманярче и обичам
наште планини зелени,
иманяр да се наричам -
първа радост е за мене.
Иманярче съм свободно,
в край свободен аз живея,
всичко българско и родно
любя, тача и милея.
Иманярче съм и расна
в дни велики, в славно време,
син съм на земя прекрасна,
син съм на тракийско племе.
НЕКА СМЕ ГОРДИ ОТ ТОВА ЧЕ СМЕ ИМАНЯРИ ПЪК,К'ВО ОТ ТОВА.И ДА НЕ СЕ ОБИЖДАМЕ.НАЛИ НЕ СМЕ УБИЙЦИ,ИЗНАСИЛВАЧИ,НАРКОТРАФИКАНТИ,ДЕПУТАТИ,МИНИСТРИ И Т.Н.
Vergilius Легионер
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Пон Яну 17, 2011 6:02 pm
[quote="spartak"]Аз съм иманярче и обичам
наште планини зелени,
иманяр да се наричам -
първа радост е за мене.
Иманярче съм свободно,
в край свободен аз живея,
всичко българско и родно
любя, тача и милея.
в дни велики, в славно време,
син съм на земя прекрасна,
син съм на тракийско племе.
НЕКА СМЕ ГОРДИ ОТ ТОВА ЧЕ СМЕ ИМАНЯРИ ПЪК,К'ВО ОТ ТОВА.И ДА НЕ СЕ ОБИЖДАМЕ.НАЛИ НЕ СМЕ УБИЙЦИ,ИЗНАСИЛВАЧИ,НАРКОТРАФИКАНТИ,ДЕПУТАТИ,МИНИСТРИ И Т.Н.
Евала колега другото ви хоби вероятно е писане на стихове (ама ви се получаба де)
''Facta sunt verbis difficiliora''
toni83 Новобранец
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Пон Яну 17, 2011 6:03 pm
колега браво за стихотворението и за сам на твоето мнение
Petronii Цезар
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Пон Яну 17, 2011 11:59 pm
Цитат :
защо трябва да ни нари4ат иманяри
Много просто, това е израз от време оно, на английски му викат tresure hunter и на никой не му хрумва да ги вкара в престъпната група и забрани,камо ли кралица Елизабет ,това щеше да е скандално,защото това е забавление за хиляди британци ,сравнимо само с футбола и конните залагания. Само у нас искат да демонизират хората ,които имат желание да откриват ценни предмети,сякаш продават наркотици или са убили някой . Аз не се обиждам ако ми кажат иманяр , предпочитам прав текст ,отколкото завоалирани и гелосани термини.
sony147 Цезар
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Вто Яну 18, 2011 9:25 am
Колега Петроний цялата власт след 09.09.1944г.е абсолютно незаконна и противоконституционна.До ден днешен,както се показват и продължават да се доказват г-а прежде и настояще управляващите.Народа (електората)е прецакан на всички избори и ще бъде прецакван.Така,че кой плужек за какви ни имал и като какви ни определял......................многоточието мисля е достатъчно.
Дошло е време,робите да преброят господарите!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Вто Яну 18, 2011 9:57 am
Диалог между две колежки:
- Соня дочух че мъжът ти е иманяр...
= Не е ма Иванке той търси монети...
- Какви монети ма...?
= Такива ма иманярски...
- Аха ясно...
Гост Гост
Заглавие: :) Нед Авг 07, 2011 10:42 pm
toni83 написа:
колеги за мен не е обиднода ме нари4ат иманяр защото когато намериш нещо ценно то е имане а от думата имане произлиза думата иманярство ,то в наща даржава никои няма да каже нищо хубаво за нас които го практикуваме това като хоби
Точно така.Курва или полова дегустаторка-все тая))))))))
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Пон Авг 08, 2011 12:01 am
иманяр си е криво разбрана дума за българския народ , това всеки го знае .. но както се казва - като има ще ходим , като няма няма да ходим .....
Гост Гост
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Вто Авг 09, 2011 10:47 pm
поздравления колега по-обидна дума за мен от това, дами кажат че съм ТЪРСАЧ нема!!! къв търсач съм? кво търся?? путка-им майчина!! това си е чиста политика!ДЪРЖАВНИ АГЕНТИ под прикритие станаха ТЪРСАЧИ с цел да локализират колкото се може повече ИМАНЯРИ и да влезат в контакт с тях говорейки им сладки думички и прочие! докато някой ден късметът те сполети и тогаз същите тези ТЪРСАЧИ току виж покажат истинското си лице! и тутакси щеси закопчан и оставен гол кат църковна мишка!!! ГОРДЕЯ се че съм ИМАНЯР и то с ОПИТ и КЪСМЕТ !!! и неми пука от властите и техните агенти наричащи себеси ТЪРСАЧИ !!!! ние несме такива и крайно време е да се разбере и то ЯСНО че сме ИМАНЯРИ а не ДЪРЖАВНИ чиновници и агенти под прикритие!!!!!!!!! хахаха ТЪРСАЧИ ...... кво пише на бука? : КОМУ ХУЯ ТЪРСИШ ТУКА
Гост Гост
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Вто Авг 09, 2011 10:55 pm
[quote="fitneso"]Само дето иманярството се свързва с разрушаване, на чешми, мостове,къщи и паметници на културата. Ние не сме такива
Е !!!! ае кажими тогаз кой повече разрушава тази държава?????? ние ИМАНЯРИТЕ ли ?? или ПОЛИТИЦИТЕ??? една две разрушени от самосебеси чешми ,толкоз голямо бедствие ли е ? квото е сегашното управление на страната???? НАРОДА МИЗЕРСТВА-ИЗНЕМОГВА-ГЛАДУВА...... пак ли ние ИМАНЯРИТЕ сме виновни за тва народно НЕЩАСТИЕ?????
qnus123 Новобранец
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Вто Авг 09, 2011 11:33 pm
Ramzess написа:
поздравления колега по-обидна дума за мен от това, дами кажат че съм ТЪРСАЧ нема!!! къв търсач съм? кво търся?? путка-им майчина!! това си е чиста политика!ДЪРЖАВНИ АГЕНТИ под прикритие станаха ТЪРСАЧИ с цел да локализират колкото се може повече ИМАНЯРИ и да влезат в контакт с тях говорейки им сладки думички и прочие! докато някой ден късметът те сполети и тогаз същите тези ТЪРСАЧИ току виж покажат истинското си лице! и тутакси щеси закопчан и оставен гол кат църковна мишка!!! ГОРДЕЯ се че съм ИМАНЯР и то с ОПИТ и КЪСМЕТ !!! и неми пука от властите и техните агенти наричащи себеси ТЪРСАЧИ !!!! ние несме такива и крайно време е да се разбере и то ЯСНО че сме ИМАНЯРИ а не ДЪРЖАВНИ чиновници и агенти под прикритие!!!!!!!!! хахаха ТЪРСАЧИ ...... кво пише на бука? : КОМУ ХУЯ ТЪРСИШ ТУКА
tepes Цезар
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Сря Авг 10, 2011 12:00 am
Май ти ще се окажеш "ДЪРЖАВНИЯ АГЕНТ ПОД ПРИКРИТИЕ!!!!!" Такива глупости може да напише само един провокатор, от него това се очаква, после да го дават за пример! И моля те не "разрушавай от самосебеси чешми", независимо кои са управляващите! Народа може да "МИЗЕРСТВА-ИЗНЕМОГВА-ГЛАДУВА", но само вандалите унищожават!
deso Преторий
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Сря Авг 10, 2011 1:24 am
Ramzess написа:
Подобни коментари не са в полза никому.Има една група хора имам в предвид федерацията които пробват да дадат нов облик на наща дейност.И ако на теб не ти пука,много хубаво....,но поне недеи да пречиш.Не си ли даваш сметка,че с подобни мнения ,работат на същитите теа хора отива на празно.
10 ДЕНА Е ВКАРАН ВЪВ БАН ПАНЕЛА,ПРИ СЛЕДВАЩИ ПИСАНИЦИ НА ГЛУПОСТИ ЩЕ БЪДЕ МАХНАТ ОТ ФОРУМА.
zaki83 Преторий
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Сря Авг 10, 2011 4:35 pm
spartak написа:
колеги,според моето скромно мнение ние сме си точно иманяри.това,че някои се определят като търсачи е ОК,но аджа ба ,какво точно търсят-не е ли някакво ИМАНЕ?и гърнето з турски пари и сестерцията са си иманета,но единия ще цени едното,а другия и двете от тук на татък,иманярите могат да се определят на два вида-иманяри(казанджии),които търсят на мама си оная работа и иманяри(ценители на археологията и артефактите). за мен не е срамно да ме нарекат иманяр,но трябва да се срамуват тези,които рушат чешмите,мостовете,зидовете,църквите,недвижимите паметници на културата и тези които не си заравят дупките.от там идва проблема-негативната нагласа на обществото срещу нас самите, а не каксе именуваме...
Прав си колега и аз с гордост мога да се нареча ИМАНЯР па нека да си мисли кой кво си иска и щом закона е срещо нас , МАИНАТА МУ НА ЗАКОНА!!!!!!
mateus Легионер
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Сря Авг 10, 2011 7:07 pm
Последната промяна е направена от mateus на Чет Авг 11, 2011 5:46 pm; мнението е било променяно общо 1 път
stan960 Джадай
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Чет Авг 11, 2011 5:36 pm
Някой си мислят че кат заровят глава у пясъка и проблемът го няма-само че дето на ония тикви дето го измислиха тъпият закон им е през оная работа как се наричат Сръчо и Мръчо помежду си и като какви ходят по байрите.И че има сбъркана гледна точка има само че тя не е само в чиновническите определения за нашего брата-Защото не знам що ма туй отричане от миналото много ми прилича на едно друго "откъсване на опашката на гущера"-което уви завърши фатално най вече за опашката..........
tepes Цезар
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Чет Авг 11, 2011 10:53 pm
Здрасти Стане Не става въпрос, за криене на главата в пясъка. Просто, ако искаме да продължим, трябва да се променим! Било каквото било, сега е вече друго и няма начин да я караме по старому, ако искаме да си намерим мястото. На мен лично ми е все тая как ще ме наричат, иманяр ли, търсач ли, ловец на съкровища и т.н. Работя по 10 часа на ден, без почивка, работата ми не е физическа, но изисква прекалено много внимание. Събота и Неделя отмарям в гората, на полето, на баира с металдетектора, това ми зарежда батериите, за следващата седмица, чувствам се добре, дава ми стимул и емоции. Знаеш защо гущера си хвърля опашката? Ако трябва по същия начин ще я хвърлим и ние, за да оцелеем и се вместим в нашата си ниша на закона. А такива елементи като тоя, дето казва, че разрушава чешми от "самосебеси" и че незнам си кой правел много по-големи бели, нека остане с опашката! По добре да си безопашат, отколкото ти изядат главата! А за този дето каза по горе, че федерацията не правела нищо, нека прочете последните новини на федерацията, ако може да вдене за какво става въпрос разбира се!
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Пет Авг 12, 2011 3:16 pm
tepes написа:
Здрасти Стане Не става въпрос, за криене на главата в пясъка. Просто, ако искаме да продължим, трябва да се променим! Било каквото било, сега е вече друго и няма начин да я караме по старому, ако искаме да си намерим мястото. На мен лично ми е все тая как ще ме наричат, иманяр ли, търсач ли, ловец на съкровища и т.н. Работя по 10 часа на ден, без почивка, работата ми не е физическа, но изисква прекалено много внимание. Събота и Неделя отмарям в гората, на полето, на баира с металдетектора, това ми зарежда батериите, за следващата седмица, чувствам се добре, дава ми стимул и емоции. Знаеш защо гущера си хвърля опашката? Ако трябва по същия начин ще я хвърлим и ние, за да оцелеем и се вместим в нашата си ниша на закона. А такива елементи като тоя, дето казва, че разрушава чешми от "самосебеси" и че незнам си кой правел много по-големи бели, нека остане с опашката! По добре да си безопашат, отколкото ти изядат главата! А за този дето каза по горе, че федерацията не правела нищо, нека прочете последните новини на федерацията, ако може да вдене за какво става въпрос разбира се!
незнам кой крив и кой прав . ама знам едно нещо със сигурност: Дявола кога си няма работа си е..бе децата! А дано сега пък ти да вденеш! щот гледам чеси нахакнан! нее ли по-добре даси ровим спокойно и дане вдигаме много шум! щот дали щесми търсачи некви или иманяри всичките сме престъпници по скапаните ни закони!
tepes Цезар
Заглавие: Re: защо трябва да ни нари4ат иманяри Пет Авг 12, 2011 4:28 pm
Абе като гледам ти май се правиш на по-нахакан? За тебе работа, за мен удоволствие, не знам дали схващаш разликата? Ако искаш да си ровиш тихо и спокойно, да си учил на времето, да си завършил университета! Щото ако не си го завършил и не чуваш шума около теб или трябва да си глух, сляп или требе нещо да ти е кухо! Ако си престъпник, ще дойде времето да си платиш, аз още не съм извършил престъпление и нямам подобни претенции! За дявола разправяш..., само да ти кажа, че даже дявола и работа да има, все ще се намери някой да те опъне, ако не се вместиш в закона!