Заглавие: Сигнал от....гърне! Вто Юни 29, 2010 3:09 pm
Мечтата на всички! Да попишем малко какъв е сигнала с монетар ИБ. И на каква дълбочина се "хваща". Има случеи за черен сигнал,за излкючена дискрим.,дълъг и т.н.
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Вто Юни 29, 2010 5:48 pm
И аз не съм хващал такъв сигнал и ще ми е много интересна темата колега ситалк. Дали ще го отхвърли или ще даде тих сигнал? Нека хората ,който са имало този късмет споделят и моля да споменете с каква машина сте засякали сигнала!
Гост Гост
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Вто Юни 29, 2010 7:25 pm
сигнала е нещо като ...драскане тък-тък,много тих,точен и бърз,хваща капачето на гърнето,на дълбочина 60 см,със ВЕЛИКАТА смядовка /монетите бяха медни/
Virosss Легионер
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Вто Юни 29, 2010 7:38 pm
Нямам опит, но предполагам веднага след звука на гърнето следва и тоя звук: http://vbox7.com/play:5b16b48e
bulgari Легионер
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Вто Юни 29, 2010 7:44 pm
знам едно място на което беше вадена турска находка засечена странично бяха копали около 70-80см по дължина като канал и тогава беше ископана дупка надолу от където е изваден съда Съвсем ясно се личеше как е било слагано и дори плочата отгоре стоеше гладка и оформена но за съжаление късмета беше незнайно на кого
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Вто Юни 29, 2010 8:05 pm
Колеги оловото по капака ли се хваща или самите монети?
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Вто Юни 29, 2010 8:09 pm
Нямал съм този късмет, но никога не е късно.
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Вто Юни 29, 2010 8:10 pm
Прав си колега не е късно.И аз искам да го хвана сигнали,без значение какво има вътре просто ще го помна цял живот сигурно!
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Вто Юни 29, 2010 8:11 pm
sitalk написа:
Мечтата на всички! Да попишем малко какъв е сигнала с монетар ИБ. И на каква дълбочина се "хваща". Има случеи за черен сигнал,за излкючена дискрим.,дълъг и т.н.
Първо поздрав за темата !
Сигнала от гърне може да бъде всякакъв зависи дълбочината и големината на гърнето ! Ако е плитко както в повечето случай и парите са на топка сигнала е ясен и отчетлив но има едни сигнали ,като за монета копаеш монета няма ,сигнала се усилва подминаваш дълбочината за по -едра монета после подминаваш дълбочината на която детектора може да чуе фигурка и вече си на 70-80 см. сигнала пее ли та пее с безпаметен трепет откопаваш по малко с лопатата като внимаваш да не нараниш находката ,включват се и ръцете леко с пръсти откопаваш леко вече си много близо до ---ако е гърне е добре но често пъти се указва антична желязна мотика !!!!
Гост Гост
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Вто Юни 29, 2010 8:13 pm
PlovdivTrakiq написа:
Колеги оловото по капака ли се хваща или самите монети?
питах маистора дето направи апарата-хваща само върхъ на капачето,а кво има там..не знам
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Вто Юни 29, 2010 8:15 pm
Аз брадва съм вадил с такъв сигнал колега. Може ли да каже някой,гърнетата извън къщите до колко метра обикновенно се намират и има ли някаква посока или е на късмет? Защото при нас всичко е пометено още преди години.
pavlinbass Про-Консул
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Вто Юни 29, 2010 8:17 pm
PlovdivTrakiq написа:
Аз брадва съм вадил с такъв сигнал колега. Може ли да каже някой,гърнетата извън къщите до колко метра обикновенно се намират и има ли някаква посока или е на късмет? Защото при нас всичко е пометено още преди години.
Хааххх то само при вас да беше пометено
leo 1 Преторий
Заглавие: сигнал от .....гърне Вто Юни 29, 2010 8:22 pm
сигнала си е много ясен и точен удоволствието идва при преминаването над 50 см дупка , но гърнетата нямат оловни капаци , а веднъш ми се случи очакваш следващото а то излиза плоча олово с диаметър 12см
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Вто Юни 29, 2010 8:24 pm
Някой за местата може ли да каже ,късе се вадят?
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Вто Юни 29, 2010 8:26 pm
Много се разчуствахте, айде на всички късмет, че без него сме за никъде.
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Вто Юни 29, 2010 8:28 pm
Avrelian написа:
Много се разчуствахте, айде на всички късмет, че без него сме за никъде.
Как няма ,това е мечтата на всеки търсач!
leo 1 Преторий
Заглавие: сигнал от .....гърне Вто Юни 29, 2010 8:32 pm
местата са навсякъде кадето и неочакваш ,и хоп
castron Новобранец
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Вто Юни 29, 2010 9:33 pm
Много пъти съм се питал ако находката е в тенекия от сирене,тогава какъв ще е сигнала?
zumbula007 Новобранец
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Сря Юни 30, 2010 8:10 am
Последната промяна е направена от zumbula007 на Сря Юни 30, 2010 5:47 pm; мнението е било променяно общо 1 път
stoian8411 Преторий
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Сря Юни 30, 2010 10:20 am
винаги гърненцата поне от турско време са ,я до някой геран,стара чешма.най вече до някое вековно дърво и тн.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Сря Юни 30, 2010 2:34 pm
Virosss написа:
Нямам опит, но предполагам веднага след звука на гърнето следва и тоя звук: http://vbox7.com/play:5b16b48e
-Не бе баце нещо си в грешка -след звука на гърнето следва е те тоя звук- https://www.youtube.com/watch?v=p2Ls6HPTO-g -Тигре тигре .................
Virosss Легионер
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Сря Юни 30, 2010 5:23 pm
stan960 написа:
Virosss написа:
-Не бе баце нещо си в грешка -след звука на гърнето следва е те тоя звук- https://www.youtube.com/watch?v=p2Ls6HPTO-g -Тигре тигре .................
Всичко ок, ама видеото нещо не баца
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Сря Юни 30, 2010 9:00 pm
Баца ма требе да напишеш -Тигре тигре в полето за търсене - клипчетата и вариантите на песента са повече от едно.
bulgari Легионер
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Сря Юни 30, 2010 11:26 pm
да се върнем на темата то като излезе нещо за всеки е индивидуално как ще го похарчи всеки си има мечти за нещо
sony147 Цезар
Заглавие: Re: Сигнал от....гърне! Чет Юли 01, 2010 5:33 pm