Заглавие: Re: колективни находки Нед Фев 07, 2010 2:40 am
Грешно мислиш..има различни случеи..зависило е от много обстоятелства...и на плитко има..и на дълбоко има а по-късно,след като се е променил ландшафта,пак са различни вариантите...плитко,дълбоко
мерцедес G Легионер
Заглавие: Re: колективни находки Нед Фев 07, 2010 9:15 am
sitalk написа:
Грешно мислиш..има различни случеи..зависило е от много обстоятелства...и на плитко има..и на дълбоко има а по-късно,след като се е променил ландшафта,пак са различни вариантите...плитко,дълбоко
Колега според деб на каква дълбочина е вадено гърне най много защтото ас съм виждал такиви места от където са вадени със сигорност по на 50см не повече Но неказвам че няма да има и на по дълбоко
stan960 Джадай
Заглавие: Re: колективни находки Нед Фев 07, 2010 9:39 am
топи написа:
sitalk написа:
Да,в питосите са слагали най-често зърно.Често се срещат. НЕ ГИ ПЪЛНЯТ С МОНЕТИ,топи..Я си представи,ако е пълно с монети това нещо! Затова,напразно те е боляла главата..
странно защо само там беше копано.никъде другаде.а и имаше каменна плоча отгоре.тая машина как е хванала само зърното
В повечето случай в питоса можеш да намериш земледелски сечива и много рядко някоя и друга монета-Но винаги има и изключения от правилата като това което колегата по горе е описал.
laki Консул
Заглавие: по темата Нед Фев 07, 2010 11:46 am
мерцедес G написа:
Колеги според вас на каква дълбочина са укривани тия нохотки от древните хора според мен най дълбоки са били хайдушките пари А римските тракийските и византийските са не повече от 50см до 70см ас поне така мисля
Цо си мислиш че тези хора са живели в сламени колиби?При тези сьс сламените колиби надали ще намериш нещо свясно.Имало е и големи кьщи и вили,които са имали мазета и изби и ако находката е скрита там -познаи на колко дьлбоко е.
Колеги според вас на каква дълбочина са укривани тия нохотки от древните хора според мен най дълбоки са били хайдушките пари А римските тракийските и византийските са не повече от 50см до 70см ас поне така мисля
Цо си мислиш че тези хора са живели в сламени колиби?При тези сьс сламените колиби надали ще намериш нещо свясно.Имало е и големи кьщи и вили,които са имали мазета и изби и ако находката е скрита там -познаи на колко дьлбоко е.
Колега ами то тогава повечето нахотки си стоят там бе човек в мазетата и познай кога щте бъдат извадени на такава дълбочина да види тая нахотка малко светлина щтото ас невиждам с какъв уред може да се засече такава нахотка нито рамка нито кантар само скенер
колеги 2008г намерих камък на които е изобразено кокошка с пиленца камъка се намира на около 400 - 500м.от една крепост а района около камака съм го обходил обстоино нямаши следи от копане тогава бях без уред та а ако може дами кажете каде да търса
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: колективни находки Сря Фев 24, 2010 11:09 am
Колеги едно питане.... питоса каде се е намирал в самата къща или извън нея?????Ина каво ниво е бил заравян,дали на нивото на пода на къщата ако е зарит пред нея???
Защото хванах преди време случаино каде е питоса, а около него железни сечива,съдова керамика финна.Но къщата не можах да засека,но от питоса надолу даде някоя монетка.Затова се чудя дали питоса е стоял на входа на къщата или некаде от страни.
Защото хванах преди време случаино каде е питоса, а около него железни сечива,съдова керамика финна.Но къщата не можах да засека,но от питоса надолу даде някоя монетка.Затова се чудя дали питоса е стоял на входа на къщата или некаде от страни.
Това е интересно че питоса ако е извън къщата защо сечивата са отвън и съдовата керамика също,като тя е супер финна маслена лампа,чиниики счупени и горелка като от огнище.А монетките бронзче Македония,значи нещо по ранно маи.
kirgiza_69 Новобранец
Заглавие: Re: колективни находки Сря Мар 03, 2010 9:10 pm
Колеги както си търся в едно селище ,наверно вила е била на едно место гледам на около 20 сантиметра отвор.пускам лопатата а тя цялата вътре,пускам детектора няма сигнал.поразкопах а там гърловината на питос,жалко че е бил с жито а не с денари,като буре 200литра.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: колективни находки Сря Мар 03, 2010 9:18 pm
kirgiza_69 написа:
Колеги както си търся в едно селище ,наверно вила е била на едно место гледам на около 20 сантиметра отвор.пускам лопатата а тя цялата вътре,пускам детектора няма сигнал.поразкопах а там гърловината на питос,жалко че е бил с жито а не с денари,като буре 200литра.
Натисни на около може и да излезе нещо...
apti Легионер
Заглавие: Re: колективни находки Сря Мар 03, 2010 9:51 pm
kirgiza_69 написа:
...ми то ако е пълно с денари как ще го мъкнеш бе колега
silver Преторий
Заглавие: Re: колективни находки Сря Мар 03, 2010 9:57 pm
apti написа:
kirgiza_69 написа:
на прибежки и припълзявания как , ти намери какво да питаш.
Гост Гост
Заглавие: Re: колективни находки Сря Мар 03, 2010 10:06 pm
туя питоси са 6антава работа идея си нямам как са ги транспортирали па било и празни п.с. да не ми се налага да намирам здрав 6тото, който намери здрав 6а мо се отели вола кат на гре6ен дявол
kirgiza_69 Новобранец
Заглавие: Re: колективни находки Сря Мар 03, 2010 10:15 pm
После привечер ходих да го копая ,а то почвата твърда бетон така си и остана.А между прочем около друг разбит доста денарии изкочиха. да не би тез питоси да са ориентир.
apti Легионер
Заглавие: Re: колективни находки Чет Мар 04, 2010 12:34 am
silver написа:
apti написа:
kirgiza_69 написа:
на прибежки и припълзявания как , ти намери какво да питаш.