Заглавие: Re: колективни находки Съб Мар 17, 2012 7:47 pm
мерси,колега знам,че такива излиза наи често,и за това питам,ма маи са без стоиност???
imperatora_85 Легионер
Заглавие: Re: колективни находки Съб Мар 17, 2012 8:44 pm
хаха наи вече шамари и ришетки колега хаха. ПАЗИ БОЖЕ ЕИ МАИКАТА СИ ТРАКА , туковиж се усмихне съдбата на някои и куките са го гепнали ,или пиине повече хване го жълтата треска и се похвали ужас ,ПАЗЕТЕСЕ КОЛЕГИ И ОТ СЯНКАТА СИ
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: колективни находки Нед Мар 18, 2012 3:56 am
pechkata Джадай
Брой мнения: 1443 Точки: 1599 Репутация: 25 Joined date: 10.01.2009 Age: 43 Местожителство: р.Осъм Металдетектор: Голден маск
Заглавие: Re: колективни находки Yesterday at 11:02 am Ей колега да не би да имаш спомени от предишния живот - защото и на мен ми идват подобни мисли от време на време...
____От предишния си живот не си спомням по4ти нищо.Сега съм на 61г. и не съм излизал с металотърса4а от 15години.Приятно ми стана като се сетих за находките.
кажете някой хубав фотоапарат да снимам мои находки да оплакнете малко око и да ми завиждате а по темата ще кажа колективните находки са най опасни ако хората с които работи нямат чатица твоя кръв и да имат някой се решил да се прави на голяма работа изфука се и повлече другите
Много приятели ми се оплакват 4е и те на пияна глава са скрили пари и не си спомнят къде.
Явно си ги търсил трезвен,щом си ги ровил на пияна глава ,пиян трябва да си ги търсиш. Между другото като се замисля ,винаги като съм бил на няколко бири съм вадил най хубавите си находки.
За да опазим богатствата по българските земи се изисква култура.
hubavito Легионер
Заглавие: Re: колективни находки Чет Дек 20, 2012 12:25 am
Това може и да е защото пиеш много бира
TyT Легионер
Заглавие: Re: колективни находки Чет Дек 20, 2012 2:29 pm
колега stalk нищо лично,вие доказателства можели да предоставите за всички тези разказани легенди,както се казва от мухата слон става,какви тонове злато.аз не мога да разбера тука нова история ли се пренаписва.
EXTERMINATE Про-Консул
Заглавие: Re: колективни находки Пет Дек 28, 2012 6:49 pm
то аз на трезва глава ги крия на трезва глава ги не намирам като си пийнем повечко като фани и ги намирам
Интересуват ме турските жълтици . Има данни, че много са скрити при бягството на турците. Има ли някой идея къде да се търсят? Пътища, мостове или другаде? Дали са останали още ненамерени?
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 10, 2013 10:45 am
А аз смятам щото турците при бягството си са си взели всичкото злато. Не е обемисто, а е ценно. Защо трябва да го заравят, като не са знаели дали някога ще се върнат... Заровеното е или изгубено или скрито от местни жители или е принесено в жертва. Това е положението. Дано намерите скритото, което е принесено в жертва или в дар на богинята Майка - земята!!!
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 10, 2013 11:58 am
jordan_nenov написа:
Заровеното е или изгубено или скрито от местни жители или е принесено в жертва. Това е положението. Дано намерите скритото, което е принесено в жертва или в дар на богинята Майка - земята!!!
За първи път чувам турци да правят жертви на земята, като заравят жълтици.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 10, 2013 12:22 pm
bobi31 написа:
jordan_nenov написа:
Заровеното е или изгубено или скрито от местни жители или е принесено в жертва. Това е положението. Дано намерите скритото, което е принесено в жертва или в дар на богинята Майка - земята!!!
За първи път чувам турци да правят жертви на земята, като заравят жълтици.
Колега, не си ме разбрал: пиша, че МЕСТНИТЕ ЖИТЕЛИ са правели жертви и дарове на земята. Траките са поднасяли златни дарове на богинята-майка - ЗЕМЯТА !!!!!!!!!!!!!!!
"А аз смятам щото турците при бягството си са си взели всичкото злато. Не е обемисто, а е ценно. Защо трябва да го заравят, като не са знаели дали някога ще се върнат..." - тука казвам, какво мисля за турците...
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 10, 2013 1:23 pm
jordan_nenov написа:
Колега, не си ме разбрал:
Ok,Колега- сега те разбрах Щом траките са правели такива жертвоприношения, може би са имали специален ритуал, който пък е свързан с определени места. Сега въпроса за 1 000 000$ е кои са тези места и какви характеристики имат? Дали са извори, пещери,реки или хълмчета?
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 10, 2013 1:33 pm
bobi31 написа:
jordan_nenov написа:
Колега, не си ме разбрал:
Ok,Колега- сега те разбрах Щом траките са правели такива жертвоприношения, може би са имали специален ритуал, който пък е свързан с определени места. Сега въпроса за 1 000 000$ е кои са тези места и какви характеристики имат? Дали са извори, пещери,реки или хълмчета?
Припомни си колега къде беше извадено Панагюрското златно съкровище? Ами Рогозенското? Ами Вълчетрънското? Та тези места какви характеристики имат? Аз лично смятам, че са избирали напълно случайни места, за да няма никакви знаци, нишани, следи към даровете и да си останат за вечни времена в земята. Всички безценни находки са намерени съвсем случайно на случайни места от случайни хора. А ако търсиш там дето бият /светилища.../ най-много да намериш някой ритуален съд или фигура. ОТ КАМЪК !!! Това е моето мнение и не е ангажиращо за никого и с нищо... Късмет на всички търсачи !
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 10, 2013 1:37 pm
П.С. А пък за разни вековни и непреместваеми знаци - реки, пещери, дървета, дерета, сипеи... там са слагали своите ценни неща поробените жители на страната ни. Така че там също може да се търси с огромен успех. Никой даже няма да те закача като търкаш по тези места.
ianmaklaud Новобранец
Заглавие: Re: колективни находки Пет Фев 08, 2013 3:35 pm
колеги търсете там където се пресичат 2 или 3 дерета
smigol Новобранец
Заглавие: Re: колективни находки Пет Фев 08, 2013 6:58 pm
и защо точно там обясни малко за по непросветените
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: колективни находки Пет Фев 08, 2013 7:02 pm
smigol написа:
и защо точно там обясни малко за по непросветените
Защото това са непреместваеми и незаличини знаци. Но се търси не в най-ниската част на деретата, защото водата с течение на времето сваля земния пласт. Търси се около тези дерета. Успех !