Какво е капан-вадиш тон и двеста кг злато,товариш на жигулата,тръгваш и на първата дупка късаш преден десен шарнир.Какво е проклятие-докато се моташ със шарнира минава полиция и ти разказват играта.
Е те тва ако се случи ще помоля полицая за пистолета му, и ша са гръмна.. баси и късмета
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 1:37 am
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 8:22 pm; мнението е било променяно общо 1 път
ulpia.au Преторий
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 1:45 am
Това ми хареса; хрантутници
sony147 Цезар
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 9:35 am
Браво колеги развили сте темата,чакам само да кажете къде е да ида да я извадя
vezir Легионер
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 10:24 am
yaponetsa написа:
Хазната на византия е разполагала с около 100 тона злато.Това е било в по мирни години и при по стабилно управление.разбира се е имала и много сериозни харчове. За сравнение обаче Франция и Германия при същите мирни условия и приблизително същите периоди са разполагали с около 2-3 тона злато.Интересното в случая че Българските владетели през 1во Бг царство са разполагали с доста по сериозни количества злато отколкото западните им колеги - разбира се и доста по скромни в сравнение с византия.Примерно Tервел е подкрепил кампанията на Юстиниан 2ри за връщане на престола с 360 000 нумизми - над 1,5 тона злато.За византия се знае че педе..са Василий 2ри е направил отделен фонд от хазната със много сериозни количества злато които да се изразходват в кризисни моменти.За щастие много от следващите владетели се оказват хрантутници и го пропиляват за квито прищявки се сетят,но не и по предназначение.
Японец,стига с тез тонове ,че доста колеги са с ''диагноза''и ся ще хукнат да ги търсят.
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 10:49 am
аз отивам да ви вадя находките,пазе те се от мен ,че имам манлихера!
vezir Легионер
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 10:56 am
PlovdivTrakiq написа:
Ама запали ГАЗката и с нея отивай,че с жигулата няма да можеш да натовариш толкова много тонове.
топи Цезар
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 11:10 am
PlovdivTrakiq написа:
ние пък имаме хеклер .по бързия печели-АЗ
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 11:46 am
Ако сме до бързина да извадим Стечкините тогава
бушон Преторий
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 11:57 am
Колеги, не се хабете, всичко е минирано и пръстът ми е на дистанционното...
За съжаление прав е човека колеги! От едно IP пишат 6 човека!!!
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 11:57 am
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 8:14 pm; мнението е било променяно общо 1 път
топи Цезар
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 12:30 pm
Aemilivs написа:
Ако сме до бързина да извадим Стечкините тогава
колега стечкин нямаш-няма и да имаш .пак аз печеля.това е в кръга на шегата.да не го вземе някои на сериозно
защо пренебрегваме и хаидушките находки.и тях ги има .не съм попадал на такива(все още ) но си мисля че и в тях ще има доста римски и други антични монети и предмети
Гост Гост
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 12:36 pm
находки много ама маи 90% от тях са в историята вече
sitalk Джадай
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 1:19 pm
vanko1.1975 написа:
..покрай керамиката обаче..
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 1:30 pm
sitalk написа:
vanko1.1975 написа:
Аз бих дал следния съвет. Не търкайте там където има керамика: 1во - според закона където има следи от античен живот се води арх. обект (тъпо но факт) 2ро - там вече интересни неща няма Където няма керамика са най-интересните
sitalk Джадай
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 1:47 pm
Aemilivs написа:
sitalk написа:
vanko1.1975 написа:
Аз бих дал следния съвет. Не търкайте там където има керамика: 1во - според закона където има следи от античен живот се води арх. обект (тъпо но факт) 2ро - там вече интересни неща няма Където няма керамика са най-интересните
Първа точка е грешна.На арх.обект нямаш право да копаеш,ореш,сееш,жънеш.На 90% от нивите са се извършвали тези дейности.Между 25см-70см на много места е разрушен този пласт от ТКЗС-тата.Тогава? Да почват да съдят кооператорите ли? И сега частниците.На много места има керамика,всички знаете,но не всички са арх.обект. Темата ще тръгне в грешна посока,ако почнете да ми отговаряте сега на този пост...Пишете за
Иначе втора точка е....
ulpia.au Преторий
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 2:22 pm
Аз знам на едно място- разсеика от гърнета,....триабва да ходя да ги сабера
ulpia.au Преторий
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 2:24 pm
Малко хумор от моя страна,........да не вземете да се вържете,...
топи Цезар
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 3:18 pm
находки всякъкви и нявсякаде.скоро един познат синът му копал канал за тръби и ударил дръжка на стомна.извика ме да проверим мястото защото навремето това е било турска къща.сигнал-копане-сигнал копане и накрая намерихме гърлото на стомната и един стар револвер.в кошарица на едно място където и куче няма да се изпикае при строеж на къща намериха монетарница-късмет си е и това е
бушон Преторий
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 3:54 pm
Цитат :
За съжаление прав е човека колеги! От едно IP пишат 6 човека!!!
Уважаеми Админ, не разбирам какъв е проблемът? Както вече беше споменато в една от темите, когато няколко потребители, например, ползват мобилен интернет от един и същи доставчик, то нормално е да се виждат при Вас с един IP-адрес.
maron Легионер
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 6:26 pm
търсети ги навсякъде . най ве4е на малки връхчета и ниви които са обработвали .покрай селището.
castron Новобранец
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 7:29 pm
На практика най-много находки са намирани при случайни изкопни дейности и обработка на земята от хора които никога не са очаквали това.В оброботваемата земя най-много находки са излезли през 50-те,60-те и 70-те години когато започват да орат с тежки машини. Знае се за много трактористи които са били по-бдителни и са събирали находката,а повечето монети които ги събираме сега са пръснати тогава и с годините петното е станало доста голямо.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: колективни находки Чет Яну 28, 2010 9:01 pm
топи написа:
находки всякъкви и нявсякаде.скоро един познат синът му копал канал за тръби и ударил дръжка на стомна.извика ме да проверим мястото защото навремето това е било турска къща.сигнал-копане-сигнал копане и накрая намерихме гърлото на стомната и един стар револвер.в кошарица на едно място където и куче няма да се изпикае при строеж на къща намериха монетарница-късмет си е и това е
Монетарница? И кой е града ,който ги е сякал там монетите? Колега! Почети малко история.Запален си нещо по легенди и казани. Най-близкия Монетен двор там до Кошарица е Месамбрия(Несебър)...