Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Вто Юли 27, 2010 11:38 pm
Благодаря много за информацията, тези дни може би с моя приятел ще пробваме за първи път и с късмета дано намерим нещо
И ще пиша задължително какво е станало, какви грешки евентуално сме допуснали и т.н...
senzi Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Авг 29, 2010 12:29 pm
колеги на даръдере до зидарово изкарах няколко микроскопични златинки.за съжаление са толкова малки(с размери колкото на магнетита),че няма как да се отделят.тази седмица мисля да пробвам по нагоре по реката,дано излезе нещо по интересно.ще пиша за резултата.успех на всички
vezir Легионер
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Авг 29, 2010 8:34 pm
senzi написа:
колеги на даръдере до зидарово изкарах няколко микроскопични златинки.за съжаление са толкова малки(с размери колкото на магнетита),че няма как да се отделят.тази седмица мисля да пробвам по нагоре по реката,дано излезе нещо по интересно.ще пиша за резултата.успех на всички
Като минеш през Драчево и стигнеш Раков дол(пътя стига точно до реката),и погледнеш надолу првия завой на реката надясно от вътрешната страна на завоя съм събирал половин кибритена кутийка златни прашинки на око,ама това беше преди 15 години,сега не знам какво е положението там май имало кариера за пясък.
Питър Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Пет Сеп 17, 2010 6:09 pm
Здр. Приятели , Комп. и копанка - да видим сега накъде ?
Всеки човек има свой свят, колкото хора толкова светове! И въпреки това всички живеем в Големия Свят Някой ден и аз ще мога да отговарям на лични.
Последната промяна е направена от Питър на Сря Сеп 22, 2010 10:06 am; мнението е било променяно общо 1 път
Питър Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Съб Сеп 18, 2010 12:56 am
Карта на БГ: http://web.uni-plovdiv.bg/vedrin/index.html#section2 За реките: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F:%D0%A0%D0%B5%D0%BA%D0%B8_%D0%B2_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F Сканирани карти от планинте: http://mapy.mk.cvut.cz/list/data/Bulharsko-Bulgaria
Задачата за наклона на речното корито се решава в Гугъл с добра точност.
Всеки човек има свой свят, колкото хора толкова светове! И въпреки това всички живеем в Големия Свят Някой ден и аз ще мога да отговарям на лични.
goldhunter Легионер
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Пон Дек 13, 2010 2:09 pm
кършака написа:
makedonski написа:
ето и нещо от мен http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D1%8E_%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE
Ако ходиш в Колю Мариново задължително иди на гости на бившия кмет.Аз съм бил у тях и много работи разбрах страхотен човек.
Аз съм от Чирпан и за лятото съм си набелязал Колю Мариново ако някои е ходил и знае някои места ако може да сподели ще съм му благодарен.
goderzi Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Апр 24, 2011 2:07 am
Здравейте! Явно сте забогатели.... Отдавна не сте писали в темата :-) Запален съм и аз та се регистрирах да понауча нещо за тънкостите в бранша. Мисля,че съм открил българския Клондайк :-)
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Апр 24, 2011 9:57 am
goderzi написа:
Здравейте! Явно сте забогатели.... Отдавна не сте писали в темата :-) Запален съм и аз та се регистрирах да понауча нещо за тънкостите в бранша. Мисля,че съм открил българския Клондайк :-)
Добре дошъл във форума.Още е студена водата,нека малко постопли и ще има и ссимки.Щом си открил точното място е много хубаво,почвай да го работиш. Важни са пробите,и то пробите на точните места по реката.Доста е описано във форума прочети и къкво не ти е ясно питай.Поздрави.
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Вто Юли 12, 2011 8:12 pm
Здравейте и от мен.От около седмица разглеждам форума и доста интересно ми стана тъй като този род хобита са ми тръпка,но по една или друга причина не съм имал досега възможност да практикувам.Предполагам в най-скоро време ще отида и аз да се пробвам (имам някои набелязани обекти).Ако има някой от Варна може да пише за обмяна на опит (не че аз имам някакъв)
maznyo Новобранец
Заглавие: търсене на самородно злато с детектор Нед Юли 17, 2011 12:29 pm
Искам да споделя с вас по темата за търсене на самородно злато с металотърсач Аз работя с long range locator и в мойта дълга практика от 5 г имам 4 места на които сме намирали големи наноси на светещ прах за които си мисля че е смородно злато. Даже в едно от местата има наличие на черни камъни с жълти нишки.Всички места са близо до река и пясъчници(ронливи скали).Апарата ми е с цифрово отделяне на металите и претиндирам че е много точен в това.Случвало се е да ме заблуди старо ковано желязо но не мисля че е от апарата а от вълните които излъчва самото желязо тъй като и други скъпо струващи монетарки дават сигнал за злато на такива ковани стари железа.Като чета от форума на какви места може да има самородно злато и се сещам че едно от местата е на 2м дълбочина в глинеста почва и като я извадихме на слънце глината светеше на пряка слънчева светлина . Надявам се да ми остане свободно време и да си направя корито за промиване и да пробвам какво ще излезе.
adminn Admin
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Юли 17, 2011 10:58 pm
Здравей колега, снимай глината и качи снимки - много ми стана интересно
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
ivo13 Легионер
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Пон Юли 18, 2011 8:14 pm
maznyo написа:
Искам да споделя с вас по темата за търсене на самородно злато с металотърсач Аз работя с long range locator и в мойта дълга практика от 5 г имам 4 места на които сме намирали големи наноси на светещ прах за които си мисля че е смородно злато. Даже в едно от местата има наличие на черни камъни с жълти нишки.Всички места са близо до река и пясъчници(ронливи скали).Апарата ми е с цифрово отделяне на металите и претиндирам че е много точен в това.Случвало се е да ме заблуди старо ковано желязо но не мисля че е от апарата а от вълните които излъчва самото желязо тъй като и други скъпо струващи монетарки дават сигнал за злато на такива ковани стари железа.Като чета от форума на какви места може да има самородно злато и се сещам че едно от местата е на 2м дълбочина в глинеста почва и като я извадихме на слънце глината светеше на пряка слънчева светлина . Надявам се да ми остане свободно време и да си направя корито за промиване и да пробвам какво ще излезе.
в черните камъни няма злато.тази глина която е светела на светло може да е била от нанос пълен с ъс слюда или пирит .злато без промиване трудно би се видяло.дано е злато провери като го промиеш с лиген и вода .има доста клипчета които показват как става не че е толкова лесно колкото на клиповете.има и чалъми.поздрави
goturbas Легионер
Заглавие: нещо затишие в 2011 Пет Окт 21, 2011 6:11 pm
или в другите форуми е раздумката?
miroslavmladenov Про-Консул
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Пет Окт 21, 2011 6:19 pm
i tuka ima:)
goturbas Легионер
Заглавие: да, да не се успиваме и някакво инфо Вто Окт 25, 2011 6:51 pm
да тече, колкото и да сме стипци хаха от кой град оперираш Мирославе?
hamido Про-Консул
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Вто Окт 25, 2011 6:59 pm
goturbas написа:
да тече, колкото и да сме стипци хаха от кой град оперираш Мирославе?
Не само тука навсякъде има ,ама некой намирал лие нещо? С тея бракми до 500-600 кинта нема да стане нищо требва далбочинни брато ама иска се и така нататък
В този живот всички неприятности идват от малкото четене!
goturbas Легионер
Заглавие: абе намира се, ама по малко... Вто Окт 25, 2011 8:28 pm
и без яко копане няма как... тегава е работата, ама за сега няма униние, а ентусиазъм...
papataOtPld Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Яну 01, 2012 12:39 am
Първо искам да кажа здравейте на всички!ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Въпрос към стемла:Здрасти случайно влезнах във форума и се ,,зарибих'' по хобито златотърсач.Аз съм от Пловдив и желая да те попитам къде аджеба по р.Марица може да има находки????
CLASSICA Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Яну 18, 2012 6:24 pm
aiko написа:
Ето малко информация за находищата у нас, копирана от една книга за детектори:
https://2img.net/r/ihimizer/img52/1478/zlato.jpg
... може на някой да му е полезна.
aiko,би ли пуснал пак това инфо,че нещо не мога да го отворя.Благодаря предварително.
goturbas Легионер
Заглавие: hi Вто Яну 24, 2012 1:38 pm
Здравейте на всички, явно в другия сайт тече по-активната златопромиваческа комуникация, ама...
да споделя: Снощи се събрахме ентусиастите от София и региона на софра, да похортуваме в/у хобито си... уморихме некое и друго мезе с мастиката, червеното и бийрата... Добре се получи, жалко че не направихме и някой фотос... ама на маса сме силни и ни се услажда лафа... ))
Времето отпуска... стягайте се за копан! че и водата тръгва... Успех!
pvk1967 Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Чет Мар 22, 2012 1:35 pm
Съвсем нов съм във форума и все още чета къде какво има!Подпалил съм се по златото в реките и по конкретно в Искър!Аз съм от Червен бряг и мисля да си пробвам късмета наоколо!Освен обмяна на информация търся и някой от района с който да си чешем заедно крастата!?
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Пет Мар 23, 2012 8:54 pm
pvk1967 написа:
Съвсем нов съм във форума и все още чета къде какво има!Подпалил съм се по златото в реките и по конкретно в Искър!Аз съм от Червен бряг и мисля да си пробвам късмета наоколо!Освен обмяна на информация търся и някой от района с който да си чешем заедно крастата!?
-Обади се де а те намеря -може и да измислим нещо.
pvk1967 Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Пет Мар 23, 2012 11:12 pm
Единия от номерата ми е 0885/451637!
pvk1967 Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Чет Мар 29, 2012 12:15 am
Тъкмо се опитах да поръчам новобранския Фишър, ама нейсе- нямало в наличност! Секнаха ми мерака и сега чакам отговор на проблема от тях!
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Чет Мар 29, 2012 12:49 am
-Не те разбрах -кой Фишер -то те не всички са Голд Бък.................................. -Кажи утре ако си свободен де а пием кафе след 10 ч. -пък после ша я измислим неква.