Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Чет Юли 15, 2010 12:42 am
Желая ти успех.С игурен сам 4е няма да спиш от вълнение.Дано искарате малко поне да се порадвате.То с едно излизане не се хваща кои знае колко.Наслука.
storka Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Чет Юли 15, 2010 9:07 pm
Здравейте пичове, и аз реших да се включа, като попаднах на този форум защото от скоро пак ми се прищя да се захвана с тая работа. На времето, покопахме зад теца на Искъра и беше голям купон. Таман се бяхме уволнили и един приятел се беше записал на златотърсчески курсове та го късахме от бъзик. И един ден той не издържа и вика айде с мен, ние нямахме работа още, отидохме и кво да видим Клондайк братче. Имаше много хора и едни пичове се заиграха с нас, кво що правите тука ние гледаме, като телета и те всъщност ни светнаха и ни помогнаха да си изкараме първото злато. От там на татък го знаете очите на понички почва да ти играе под лъжичката и давай ... Та, всъщност понеже пътувам до Гоце Делчев и минавам през Костенец, Белово, Юндола абе през доста реки, ако някой знае къде да взимам проби да светка а аз ще ви кажа какъв е резултата.
Гост Гост
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Чет Юли 15, 2010 9:39 pm
storka написа:
Здравейте пичове, и аз реших да се включа, като попаднах на този форум защото от скоро пак ми се прищя да се захвана с тая работа. На времето, покопахме зад теца на Искъра и беше голям купон. Таман се бяхме уволнили и един приятел се беше записал на златотърсчески курсове та го късахме от бъзик. И един ден той не издържа и вика айде с мен, ние нямахме работа още, отидохме и кво да видим Клондайк братче. Имаше много хора и едни пичове се заиграха с нас, кво що правите тука ние гледаме, като телета и те всъщност ни светнаха и ни помогнаха да си изкараме първото злато. От там на татък го знаете очите на понички почва да ти играе под лъжичката и давай ... Та, всъщност понеже пътувам до Гоце Делчев и минавам през Костенец, Белово, Юндола абе през доста реки, ако някой знае къде да взимам проби да светка а аз ще ви кажа какъв е резултата.
Здравей и добре дошъл в нашия форум.На Искар при кв.Дружба и сега има злато и златари,аз ходя винаги когато имам време.Това с курсовете по златотърсачество за пръв път го чувам,ако знаеш нещо по-подробно разкажи ще е интересно,къде са били,кой ги е провеждал или нещо друго.За проби където и да вземеш няма да е грешка,никой не знае къде може да има злато,взимай в всяка река където можеш.
storka Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Чет Юли 15, 2010 10:55 pm
не знаех че кв. Дружба още е останало и се копае. А, за тези курсове това беше 92 / 93 г. мисля и си струваха пари защото аз нещо не можах тогава да ги събера а и малко ми се виждаше глупава работа с тези курсове а като отидох на Искара да видим за какво говори и там вече ни светнаха. Тогава обрахме на входа гумените стелки да си направим улей щото не знаехме коя шарка е по потходяща. А за пробите ще пробвам и ще пиша
Гост Гост
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Чет Юли 15, 2010 11:05 pm
В р.Искър от с.Герман до Враждебна има навсякъде и може да се промива,аз лично предпочитам в Дружба защото по надолу става по мръсна водата.
senzi Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Пет Юли 16, 2010 1:40 pm
Стемла беше питал от кой край съм да кажеш някоя рекичка.от бургас съм.ще съм ти благодарен ако кажеш някое място наоколо.вчера ходихме с авера на грудовска река но в черния пясък които остана нямаше златинки.пак ще пробваме ,но ако знаеш някъде където се вадило ще е по добре.
brutus Легионер
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Пет Юли 16, 2010 2:43 pm
Приятел4е,нещо не правите както трябва.В една река която пуска малко от малко,като тръгна 1км.в коя да е посока ще ти искарам златинки дори със стар тиган.Не ти говоря за грамове,а за някоя и друга златинка поне.Сигурен съм ,4е нещо не е както трябва.И аз съм от Б-с ,но живея на друго място,вижте някой от региона да ви покаже.Попитаите тук там.И не губете надежда.
senzi Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Съб Юли 17, 2010 2:43 am
ами колеги ако има някой който е от бургас и може да покаже как се промива ще е супер.ще сме благодарни с авера някой да се навие да промие някъде за да видим как става.но няма да се откажем докато не извадим поне 1 кило (е може и по малко)
Гост Гост
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Съб Юли 17, 2010 11:15 pm
senzi написа:
ами колеги ако има някой който е от бургас и може да покаже как се промива ще е супер.ще сме благодарни с авера някой да се навие да промие някъде за да видим как става.но няма да се откажем докато не извадим поне 1 кило (е може и по малко)
След няколко дни ще ходя на Приморско,така че ако се оточним някой ден може да ви покажа как става търсенето на злато.
senzi Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Юли 18, 2010 12:19 am
супер.само пиши кога.да ти оставя ли тел. ако искаш да звъннеш или пиши на скайпа
Последната промяна е направена от senzi на Нед Юли 18, 2010 12:27 am; мнението е било променяно общо 1 път
maksim12 Консул
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Юли 18, 2010 12:24 am
а аз в раиона щте промивам
Гост Гост
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Юли 18, 2010 12:26 am
senzi написа:
супер.само пиши кога.да ти оставя ли тел. ако искаш да звъннеш
Ако искаш прати ми го по скайпа или ти можеш да ми звънеш,моя телефон ще го намериш.
senzi Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Юли 18, 2010 12:40 am
максиме ако искаш обади се да дойда с теб като ходиш някъде.от бургас ли си
maksim12 Консул
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Юли 18, 2010 1:12 am
senzi написа:
максиме ако искаш обади се да дойда с теб като ходиш някъде.от бургас ли си
не от варна сум но в след 25 този месец 6те слизам кум в раиона под бургас пи6и ми на лични какув ти е скипа мойе да се уговорим нещо
senzi Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Юли 18, 2010 2:44 am
максиме скайпа ми е написан в профила ако искаш пиши сега.само пиши максим от форума да знам че си ти за да те добавя в абонатите.не мога да пращам лични съобщения във форума.изписва че имам лмит или нещо такова
yullis Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Чет Юли 22, 2010 11:00 pm
Здравейте! Като начинещ научих доста полезна информация от форума.Интересува ме когато се промива с корито,как да разбера че е готово за изплакване на материала /например корито 1,5м с подложка от стелка,и 5 прага/.Има ли значение какво количество пясък ще премине през него преди изплакване на стелката за оптимално извличане?Може ли малко разяснение за този етап от промиването. Благодаря!
brutus Легионер
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Пон Юли 26, 2010 4:14 pm
Като ти омръзне да работиш зна4и е готово.Има зна4ение оба4е наклона ,коли4еството вода и коли4ествотоматериал+скороста с която го подаваш.
багер4е Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Вто Юли 27, 2010 11:10 am
Юлис,работата с корито е малко интуитивна,но някои положения трябва да се знаят.Добра подложка под коритото,да не се размества по време на работа,контрол,най-добре е един да си занимава само с него.Матеряла предварително да е пресят,подава се на малки порции,ако видиш стелката под 30сек. значи е бързо,над 45сек е бавно,под 10 кофи няма смисъл да се вади стелката,40кофи са кубик,някакво лигенче след коритото за контрола...е те такива ми ти работи
Гост Гост
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Вто Юли 27, 2010 7:41 pm
yullis написа:
Здравейте! Като начинещ научих доста полезна информация от форума.Интересува ме когато се промива с корито,как да разбера че е готово за изплакване на материала /например корито 1,5м с подложка от стелка,и 5 прага/.Има ли значение какво количество пясък ще премине през него преди изплакване на стелката за оптимално извличане?Може ли малко разяснение за този етап от промиването. Благодаря!
Здравей,като промиваш с корито трябва да го наблюдаваш да не стане много черния шлих,примерно на 2 часа можеш да го вадиш.А и като го вадиш по-често се ориентираш какво промиваш,демек да не си миеш пясък в които няма злато.
gumba Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Вто Юли 27, 2010 9:02 pm
Здравейте! Нов съм във форума, внимателно изчетох всички теми и по-интересни неща и доста съм запален на тази тема Искам да попитам дали някой може да каже нещо за реките около Габровско и Севлиевско къде е по-вероятно да се намери нещо, колкото по-нагоре по течението, където има повече скали по-добре ли е? Предварително благодаря за отделеното внимание
Гост Гост
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Вто Юли 27, 2010 10:24 pm
gumba написа:
Здравейте! Нов съм във форума, внимателно изчетох всички теми и по-интересни неща и доста съм запален на тази тема Искам да попитам дали някой може да каже нещо за реките около Габровско и Севлиевско къде е по-вероятно да се намери нещо, колкото по-нагоре по течението, където има повече скали по-добре ли е? Предварително благодаря за отделеното внимание
Здравей и добре дошъл във форума,за реките в този район мога да кажа като цяло са златоносни,но точни места не знам.Трябва да търсиш в средните и долните течения а не в силните горни,избери си река в която преобладават кварцовите и гранитние камъни и пробвай,пиши какво правиш в форума и ще ти кажа къде грешиш.Пожелавам ти успех!
gumba Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Вто Юли 27, 2010 10:43 pm
Благодаря за топлото посрещане Насочих се към този район с един приятел понеже е по-близко до нашия край, а нищо не намерих тук във форума за тези райони,които споменах. А как да различаваме кварцовете и гранитите, някакви по-специални техники или...
Гост Гост
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Вто Юли 27, 2010 11:28 pm
gumba написа:
Благодаря за топлото посрещане Насочих се към този район с един приятел понеже е по-близко до нашия край, а нищо не намерих тук във форума за тези райони,които споменах. А как да различаваме кварцовете и гранитите, някакви по-специални техники или...
Няма начин да ти ги опиша но ще ти кажа че кварца са бели камъни а гранита е сиво-черен,паветата са гранитни.След няколко дни ще кача снимки.
gumba Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Вто Юли 27, 2010 11:32 pm
Мисля. че те разбрах Аз гледах и снимки в google и добих и визуална представа за гранита и кварца. а някаква по-специфична форма ли имат когато са в реките( примерно обли ли са или остри).
Гост Гост
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Вто Юли 27, 2010 11:36 pm
gumba написа:
Мисля. че те разбрах Аз гледах и снимки в google и добих и визуална представа за гранита и кварца. а някаква по-специфична форма ли имат когато са в реките( примерно обли ли са или остри).
В реките в повечето случай са обли,водата ги е влачила и ги е заоблила.