Форум за Металотърсачи www.imperio.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz

Металотърсачи България. Форум за мнения за металдетектори и металдетектинг. Спортен клуб по металдетектинг MDETECTORS

ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Мнениея за МеталотърсачиМнениея за Металотърсачи  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  Списание IMPERIO.BGСписание IMPERIO.BG  

Има ли златотърсачи тук ???

Go down 
+66
pvk1967
CLASSICA
papataOtPld
hamido
goturbas
ivo13
maznyo
marin.1982
goderzi
goldhunter
Питър
vezir
gumba
yullis
storka
brutus
senzi
Virosss
cofebabone
maksim12
mdetectors.bg
german
russs_kp
goso
stoian8411
nafta71
багер4е
BEKS
ton69
Shammy
barkov
ivan113
opal68
stil
makedonski
vende
Cicero
miroslavmladenov
staria_jak
nelivo_64
Kiril62
guardia pretoriana
danio1978
Magikman
adda333
leo 1
jorodi
sitalk
deultum
d.dr
mcatmanm
nikito
slavitoooo
K7650
stan960
индиана джоунс
yaponetsa
koko bg
sony147
pechkata
zempar
comander
adminn
Aemilivs
aiko
70 posters
Иди на страница : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17  Next
АвторСъобщение
brutus
Легионер
Легионер

Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyЧет Юли 15, 2010 12:42 am

Желая ти успех.С игурен сам 4е няма да спиш от вълнение.Дано искарате малко поне да се порадвате.То с едно излизане не се хваща кои знае колко.Наслука.
Върнете се в началото Go down
storka
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyЧет Юли 15, 2010 9:07 pm

Здравейте пичове, :yes:
и аз реших да се включа, като попаднах на този форум защото от скоро пак ми се прищя да се захвана с тая работа.
На времето, покопахме зад теца на Искъра и беше голям купон. Таман се бяхме уволнили и един приятел се беше записал на златотърсчески курсове та го късахме от бъзик. И един ден той не издържа и вика айде с мен, ние нямахме работа още, отидохме и кво да видим Клондайк братче. Имаше много хора и едни пичове се заиграха с нас, кво що правите тука ние гледаме, като телета и те всъщност ни светнаха и ни помогнаха да си изкараме първото злато. От там на татък го знаете очите на понички почва да ти играе под лъжичката и давай ...
Та, всъщност понеже пътувам до Гоце Делчев и минавам през Костенец, Белово, Юндола абе през доста реки, ако някой знае къде да взимам проби да светка а аз ще ви кажа какъв е резултата.
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyЧет Юли 15, 2010 9:39 pm

storka написа:
Здравейте пичове, :yes:
и аз реших да се включа, като попаднах на този форум защото от скоро пак ми се прищя да се захвана с тая работа.
На времето, покопахме зад теца на Искъра и беше голям купон. Таман се бяхме уволнили и един приятел се беше записал на златотърсчески курсове та го късахме от бъзик. И един ден той не издържа и вика айде с мен, ние нямахме работа още, отидохме и кво да видим Клондайк братче. Имаше много хора и едни пичове се заиграха с нас, кво що правите тука ние гледаме, като телета и те всъщност ни светнаха и ни помогнаха да си изкараме първото злато. От там на татък го знаете очите на понички почва да ти играе под лъжичката и давай ...
Та, всъщност понеже пътувам до Гоце Делчев и минавам през Костенец, Белово, Юндола абе през доста реки, ако някой знае къде да взимам проби да светка а аз ще ви кажа какъв е резултата.
Здравей и добре дошъл в нашия форум.На Искар при кв.Дружба и сега има злато и златари,аз ходя винаги когато имам време.Това с курсовете по златотърсачество за пръв път го чувам,ако знаеш нещо по-подробно разкажи ще е интересно,къде са били,кой ги е провеждал или нещо друго.За проби където и да вземеш няма да е грешка,никой не знае къде може да има злато,взимай в всяка река където можеш.
storka
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyЧет Юли 15, 2010 10:55 pm

не знаех че кв. Дружба още е останало и се копае. А, за тези курсове това беше 92 / 93 г. мисля и си струваха пари защото аз нещо не можах тогава да ги събера а и малко ми се виждаше глупава работа с тези курсове а като отидох на Искара да видим за какво говори и там вече ни светнаха.
Тогава обрахме на входа гумените стелки да си направим улей щото не знаехме коя шарка е по потходяща.
А за пробите ще пробвам и ще пиша
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyЧет Юли 15, 2010 11:05 pm

В р.Искър от с.Герман до Враждебна има навсякъде и може да се промива,аз лично предпочитам в Дружба защото по надолу става по мръсна водата.
senzi
Новобранец
Новобранец
senzi

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyПет Юли 16, 2010 1:40 pm

Стемла беше питал от кой край съм да кажеш някоя рекичка.от бургас съм.ще съм ти благодарен ако кажеш някое място наоколо.вчера ходихме с авера на грудовска река но в черния пясък които остана нямаше златинки.пак ще пробваме ,но ако знаеш някъде където се вадило ще е по добре.
brutus
Легионер
Легионер

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyПет Юли 16, 2010 2:43 pm

Приятел4е,нещо не правите както трябва.В една река която пуска малко от малко,като тръгна 1км.в коя да е посока ще ти искарам златинки дори със стар тиган.Не ти говоря за грамове,а за някоя и друга златинка поне.Сигурен съм ,4е нещо не е както трябва.И аз съм от Б-с ,но живея на друго място,вижте някой от региона да ви покаже.Попитаите тук там.И не губете надежда.
senzi
Новобранец
Новобранец
senzi

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyСъб Юли 17, 2010 2:43 am

ами колеги ако има някой който е от бургас и може да покаже как се промива ще е супер.ще сме благодарни с авера някой да се навие да промие някъде за да видим как става.но няма да се откажем докато не извадим поне 1 кило Shocked Laughing Laughing Laughing (е може и по малко)
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyСъб Юли 17, 2010 11:15 pm

senzi написа:
ами колеги ако има някой който е от бургас и може да покаже как се промива ще е супер.ще сме благодарни с авера някой да се навие да промие някъде за да видим как става.но няма да се откажем докато не извадим поне 1 кило Shocked Laughing Laughing Laughing (е може и по малко)
След няколко дни ще ходя на Приморско,така че ако се оточним някой ден може да ви покажа как става търсенето на злато.
senzi
Новобранец
Новобранец
senzi

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyНед Юли 18, 2010 12:19 am

супер.само пиши кога.да ти оставя ли тел. ако искаш да звъннеш или пиши на скайпа

Последната промяна е направена от senzi на Нед Юли 18, 2010 12:27 am; мнението е било променяно общо 1 път
maksim12
Консул
Консул

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyНед Юли 18, 2010 12:24 am

а аз в раиона щте промивам Very Happy Very Happy
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyНед Юли 18, 2010 12:26 am

senzi написа:
супер.само пиши кога.да ти оставя ли тел. ако искаш да звъннеш
Ако искаш прати ми го по скайпа или ти можеш да ми звънеш,моя телефон ще го намериш.
senzi
Новобранец
Новобранец
senzi

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyНед Юли 18, 2010 12:40 am

максиме ако искаш обади се да дойда с теб като ходиш някъде.от бургас ли си
bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce
maksim12
Консул
Консул

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyНед Юли 18, 2010 1:12 am

senzi написа:
максиме ако искаш обади се да дойда с теб като ходиш някъде.от бургас ли си
bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce
не от варна сум но в след 25 този месец 6те слизам кум в раиона под бургас пи6и ми на лични какув ти е скипа мойе да се уговорим нещо
senzi
Новобранец
Новобранец
senzi

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyНед Юли 18, 2010 2:44 am

максиме скайпа ми е написан в профила ако искаш пиши сега.само пиши максим от форума да знам че си ти за да те добавя в абонатите.не мога да пращам лични съобщения във форума.изписва че имам лмит или нещо такова
yullis
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyЧет Юли 22, 2010 11:00 pm

Здравейте! Като начинещ научих доста полезна информация от форума.Интересува ме когато се промива с корито,как да разбера че е готово за изплакване на материала /например корито 1,5м с подложка от стелка,и 5 прага/.Има ли значение какво количество пясък ще премине през него преди изплакване на стелката за оптимално извличане?Може ли малко разяснение за този етап от промиването. Благодаря!
brutus
Легионер
Легионер

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyПон Юли 26, 2010 4:14 pm

Като ти омръзне да работиш зна4и е готово.Има зна4ение оба4е наклона ,коли4еството вода и коли4ествотоматериал+скороста с която го подаваш.
багер4е
Новобранец
Новобранец
багер4е

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyВто Юли 27, 2010 11:10 am

Юлис,работата с корито е малко интуитивна,но някои положения трябва да се знаят.Добра подложка под коритото,да не се размества по време на работа,контрол,най-добре е един да си занимава само с него.Матеряла предварително да е пресят,подава се на малки порции,ако видиш стелката под 30сек. значи е бързо,над 45сек е бавно,под 10 кофи няма смисъл да се вади стелката,40кофи са кубик,някакво лигенче след коритото за контрола...е те такива ми ти работи :soif100:
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyВто Юли 27, 2010 7:41 pm

yullis написа:
Здравейте! Като начинещ научих доста полезна информация от форума.Интересува ме когато се промива с корито,как да разбера че е готово за изплакване на материала /например корито 1,5м с подложка от стелка,и 5 прага/.Има ли значение какво количество пясък ще премине през него преди изплакване на стелката за оптимално извличане?Може ли малко разяснение за този етап от промиването. Благодаря!
Здравей,като промиваш с корито трябва да го наблюдаваш да не стане много черния шлих,примерно на 2 часа можеш да го вадиш.А и като го вадиш по-често се ориентираш какво промиваш,демек да не си миеш пясък в които няма злато.
gumba
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyВто Юли 27, 2010 9:02 pm

Здравейте! Нов съм във форума, внимателно изчетох всички теми и по-интересни неща и доста съм запален на тази тема Very Happy
Искам да попитам дали някой може да каже нещо за реките около Габровско и Севлиевско къде е по-вероятно да се намери нещо, колкото по-нагоре по течението, където има повече скали по-добре ли е? Предварително благодаря за отделеното внимание Smile
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyВто Юли 27, 2010 10:24 pm

gumba написа:
Здравейте! Нов съм във форума, внимателно изчетох всички теми и по-интересни неща и доста съм запален на тази тема Very Happy
Искам да попитам дали някой може да каже нещо за реките около Габровско и Севлиевско къде е по-вероятно да се намери нещо, колкото по-нагоре по течението, където има повече скали по-добре ли е? Предварително благодаря за отделеното внимание Smile
Здравей и добре дошъл във форума,за реките в този район мога да кажа като цяло са златоносни,но точни места не знам.Трябва да търсиш в средните и долните течения а не в силните горни,избери си река в която преобладават кварцовите и гранитние камъни и пробвай,пиши какво правиш в форума и ще ти кажа къде грешиш.Пожелавам ти успех!
gumba
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyВто Юли 27, 2010 10:43 pm

Благодаря за топлото посрещане Smile Насочих се към този район с един приятел понеже е по-близко до нашия край, а нищо не намерих тук във форума за тези райони,които споменах. А как да различаваме кварцовете и гранитите, някакви по-специални техники или...
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyВто Юли 27, 2010 11:28 pm

gumba написа:
Благодаря за топлото посрещане Smile Насочих се към този район с един приятел понеже е по-близко до нашия край, а нищо не намерих тук във форума за тези райони,които споменах. А как да различаваме кварцовете и гранитите, някакви по-специални техники или...
Няма начин да ти ги опиша но ще ти кажа че кварца са бели камъни а гранита е сиво-черен,паветата са гранитни.След няколко дни ще кача снимки.
gumba
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyВто Юли 27, 2010 11:32 pm

Мисля. че те разбрах Smile Аз гледах и снимки в google и добих и визуална представа за гранита и кварца. а някаква по-специфична форма ли имат когато са в реките( примерно обли ли са или остри).
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? - Page 15 EmptyВто Юли 27, 2010 11:36 pm

gumba написа:
Мисля. че те разбрах Smile Аз гледах и снимки в google и добих и визуална представа за гранита и кварца. а някаква по-специфична форма ли имат когато са в реките( примерно обли ли са или остри).
В реките в повечето случай са обли,водата ги е влачила и ги е заоблила.

Има ли златотърсачи тук ???
Върнете се в началото 
Страница 15 от 17Иди на страница : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17  Next
 Similar topics
-
» има ли златотърсачи тук
» Супер филмче, за бедни златотърсачи
» Темата по Нова Телевизия-22.07.2012г-Златотърсачи мисия Арда

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz :: Форум за търсене на злато и Метеорити :: Общ форум-
Идете на: