Форум за Металотърсачи www.imperio.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz

Металотърсачи България. Форум за мнения за металдетектори и металдетектинг. Спортен клуб по металдетектинг MDETECTORS

ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Мнениея за МеталотърсачиМнениея за Металотърсачи  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  Списание IMPERIO.BGСписание IMPERIO.BG  

Има ли златотърсачи тук ???

Go down 
+66
pvk1967
CLASSICA
papataOtPld
hamido
goturbas
ivo13
maznyo
marin.1982
goderzi
goldhunter
Питър
vezir
gumba
yullis
storka
brutus
senzi
Virosss
cofebabone
maksim12
mdetectors.bg
german
russs_kp
goso
stoian8411
nafta71
багер4е
BEKS
ton69
Shammy
barkov
ivan113
opal68
stil
makedonski
vende
Cicero
miroslavmladenov
staria_jak
nelivo_64
Kiril62
guardia pretoriana
danio1978
Magikman
adda333
leo 1
jorodi
sitalk
deultum
d.dr
mcatmanm
nikito
slavitoooo
K7650
stan960
индиана джоунс
yaponetsa
koko bg
sony147
pechkata
zempar
comander
adminn
Aemilivs
aiko
70 posters
Иди на страница : 1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next
АвторСъобщение
aiko
Консул
Консул

Има ли златотърсачи тук ??? Empty
ПисанеЗаглавие: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyВто Ное 10, 2009 7:05 pm

Колеги, странно ми е, че в този форум досега не съм срещал дискусия за търсене на самородно злато с детектори, а на голяма част от прехвалените детектори именно това им е предназначението. Някой от вас намирал ли е и изобщо някой занимава ли се с търсене на самородно злато в България. Четох в една българска книга за детекори, че има доста находища, разработени по стари методи.
Върнете се в началото Go down
Aemilivs
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyВто Ное 10, 2009 7:07 pm

Златото тук е такова,че такива късове няма да могат да се търсат с металдетектор.
единствено в мини и то в някои положения или река,като слюдите са много малки.най-голямата,която съм виждал е няколко мм.един колега се занимаваше навремето със самородно злато.
adminn
Admin
Admin
adminn

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyВто Ное 10, 2009 7:25 pm

Това е наистина голяма тема.
Онзи ден един човек доста ми говори за ситенето на злато в реки. Каза ми, че в р.Златица монтанско е вадил по 10 грама на ден.
Говорихме, че стандартните легенчета на гарет не са подходящи за България.

https://mdetectors.com/

КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ

Последната промяна е направена от adminn на Чет Апр 05, 2012 11:08 pm; мнението е било променяно общо 1 път
comander
Цезар
Цезар
comander

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyВто Ное 10, 2009 7:30 pm

Между другото с едни колеги правим драга малка с 5 коня двигател,ако имаме упехи щте споделя тук.
zempar
Цезар
Цезар
zempar

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyВто Ное 10, 2009 7:46 pm

аз съм промивал по първобитния начин и се получава за два дни 2 човека 8 грама , голяма тръпка е да знайш , но ако си набарал златоносна река най-добре е с драга

Български металотърсачи
adminn
Admin
Admin
adminn

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyВто Ное 10, 2009 7:49 pm

старите хиени, знаят дори на кой завой точно къде има. не е проста работа и тръпката е страшшна....
Разликата от място да място може да е ограмна.

aiko
Консул
Консул

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyВто Ное 10, 2009 7:50 pm

Да ще е интересно. Имах приятел в казармата, който беше завършил геология и разправяше, че ходили по реките с баща си да "пресяват" механизирано дъното. Момчето беше много запалено, като се уволни да запрята ръкави и да се занимава само с това.
comander
Цезар
Цезар
comander

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyВто Ное 10, 2009 7:51 pm

zempar написа:
аз съм промивал по първобитния начин и се получава за два дни 2 човека 8 грама , голяма тръпка е да знайш , но ако си набарал златоносна река най-добре е с драга
ами имаме една такава река през тодорово време са промивали с един урал и един багер,за цял ден кам 100 грама са добивали но пак било малко и се отказали.
zempar
Цезар
Цезар
zempar

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyВто Ное 10, 2009 7:59 pm

прав си , когато ректа пресече жилата го освобождава с времето от скали кварц и др. примеси и почти чисто го трупа в ямки из реката , майсторлъка е да намериш тези ямки , познавах човек , който като погледне реката по-отвисоко и му ставаше ясно къде да бръкне , или както казваше той (тук ще дръпнем , там ще дръпнем ) и така , празен не си тръгваше

Български металотърсачи
adminn
Admin
Admin
adminn

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyВто Ное 10, 2009 8:11 pm

zempar написа:
прав си , когато ректа пресече жилата го освобождава с времето от скали кварц и др. примеси и почти чисто го трупа в ямки из реката , майсторлъка е да намериш тези ямки , познавах човек , който като погледне реката по-отвисоко и му ставаше ясно къде да бръкне , или както казваше той (тук ще дръпнем , там ще дръпнем ) и така , празен не си тръгваше

Със сито ли?

zempar
Цезар
Цезар
zempar

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyВто Ное 10, 2009 8:20 pm

със сито , едно дървено коритце с прагчета напреки по него и накрая финната обработка с (копанка) му викаха и се правеше от върба , абе големи емоции , ако не ме тормозеше щерката за компа доста можех да разправям по тая тема

Български металотърсачи
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyВто Ное 10, 2009 8:24 pm

то всички сме златотърсачи ама повечето гледаме да ходим по по височки Места и с машинки Very Happy а не с копанки te sadinki
zempar
Цезар
Цезар
zempar

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyВто Ное 10, 2009 8:31 pm

като се захванах с това хоби МЕТАЛДЕТЕКТИНГ един колега ми беше казал (във всеки мъж се крие потенциален комарджия и потенциален златотърсач , въпрос на време е кога тези страсти ще се събудят)

Български металотърсачи
pechkata
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyВто Ное 10, 2009 8:48 pm

zempar написа:
като се захванах с това хоби МЕТАЛДЕТЕКТИНГ един колега ми беше казал (във всеки мъж се крие потенциален комарджия и потенциален златотърсач , въпрос на време е кога тези страсти ще се събудят)
Не забравайте златотъсачите им викат "иманяри" , "казанжии" а не търсачи.
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyВто Ное 10, 2009 9:44 pm

satir написа:
http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=336&aid=8113 Idea
браво за тая статия за всеки от нас има по нещо
sony147
Цезар
Цезар
sony147

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyСря Ное 11, 2009 3:48 pm

Интересно някой няма ли още инфо за самородното злато по нашите реки?!?!Ще вземете да ме запалите и мен!
zempar
Цезар
Цезар
zempar

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyСря Ное 11, 2009 4:24 pm

42°47'40.51"С
23°56'0.48"И
вкарай тия координати в гугъл земя , аз там съм работил и даваше

Български металотърсачи
zempar
Цезар
Цезар
zempar

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyСря Ное 11, 2009 4:31 pm

там има много стари мини от които през бай тошово време са добивали злато , даже и от турско време има мини , но почти вече не си личат , като поседиш там седмица две се ще срещтнеш някой местен промивач който да те светне за някое друго място

Български металотърсачи
koko bg
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyСря Ное 11, 2009 5:34 pm

zempar Действително в този район, няма рекичка която да няма самородно злато. Промива се около 2-3гр. на ден, има наноси кадето може да се вади и повече, въпрос на късмет и познания. Аз съм влизал в една от мините през 76г. беше полу срутена с изгнили подпори, и не посмях да влизам много навътре. Вероятно е била изоставена преди около 10-15г. Като гледам златото каде отиде като цена си заслужава да се помисли по сериозно повъпроса, а и закона не забранява промиването на злато по този начин.
aiko
Консул
Консул

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyСря Ное 11, 2009 5:40 pm

Ето малко информация за находищата у нас, копирана от една книга за детектори:

https://2img.net/r/ihimizer/img52/1478/zlato.jpg

... може на някой да му е полезна.
Aemilivs
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyСря Ное 11, 2009 5:42 pm

Май ще захвърляме детекторите ми се струва Smile
sony147
Цезар
Цезар
sony147

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyСря Ное 11, 2009 6:09 pm

Нещо по сериозно като метод на добиване няма ли?С тези сита и коритца малко несериозно ми се види?
koko bg
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyСря Ное 11, 2009 6:13 pm

http://bbk.hit.bg/naredba.html / Мисля, че тази наредба е актуална. Има ограничения за ПРОМИШЛЕН добив.
sony147
Цезар
Цезар
sony147

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyСря Ное 11, 2009 6:18 pm

Е то за начините питам тя наредбата си е наредба,мисълта ми беше овен със ситата по какви други начини става?
koko bg
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ???   Има ли златотърсачи тук ??? EmptyСря Ное 11, 2009 6:20 pm

Ето нещо малко по-сериозно. http://www.goldfeverprospecting.com/drywashers1.html В наредбата, до колкото разбирам, това нее забранено.

Има ли златотърсачи тук ???
Върнете се в началото 
Страница 1 от 17Иди на страница : 1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next
 Similar topics
-
» има ли златотърсачи тук
» Супер филмче, за бедни златотърсачи
» Темата по Нова Телевизия-22.07.2012г-Златотърсачи мисия Арда

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz :: Форум за търсене на злато и Метеорити :: Общ форум-
Идете на: