Форум за Металотърсачи www.imperio.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz

Металотърсачи България. Форум за мнения за металдетектори и металдетектинг. Спортен клуб по металдетектинг MDETECTORS

ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Мнениея за МеталотърсачиМнениея за Металотърсачи  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  Списание IMPERIO.BGСписание IMPERIO.BG  

има ли златотърсачи тук

Go down 
3 posters
АвторСъобщение
senzi
Новобранец
Новобранец
senzi

има ли златотърсачи тук Empty
ПисанеЗаглавие: има ли златотърсачи тук   има ли златотърсачи тук EmptyНед Юли 11, 2010 6:27 pm

здравейте на всички.имам един въпрос към по опитните колеги.във черния пясък който остава след промиване остават люспички но не са жълти а черни.не се махат с магнита.някои знае ли какво може да е.какви метали други може да има.тези люспички не се разтварят в техническа сярна киселина.
Върнете се в началото Go down
brutus
Легионер
Легионер

ПисанеЗаглавие: Re: има ли златотърсачи тук   има ли златотърсачи тук EmptyНед Юли 11, 2010 7:40 pm

Без да се види не е сигурно.В 4ерният шлих освен магнетита най 4есто остават титанит(4ерен с лека лъскавина)и гранат(от ярко 4ервен през кафеникаво до 4ерно)някои си мислят 4е са рубини.А твоето какво е...
senzi
Новобранец
Новобранец
senzi

ПисанеЗаглавие: Re: има ли златотърсачи тук   има ли златотърсачи тук EmptyНед Юли 11, 2010 10:21 pm

ами черни лъскави люспички са
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: има ли златотърсачи тук   има ли златотърсачи тук EmptyНед Юли 11, 2010 10:48 pm

senzi написа:
ами черни лъскави люспички са
По обяснения трудно ще се разбере какво е това което намираш,ако можеш снимаи и качи снимки.Най вероятно са късчета уродена тежка скала.
brutus
Легионер
Легионер

ПисанеЗаглавие: Re: има ли златотърсачи тук   има ли златотърсачи тук EmptyНед Юли 11, 2010 11:21 pm

Ако е просто любобитство разбирам,и мен ме вълнуват всякакви вапроси,но ако си мислиш ,4е е нешто ценно 99%не е.Гледаи да остава пове4е жълто.Аиде със здраве.
senzi
Новобранец
Новобранец
senzi

ПисанеЗаглавие: Re: има ли златотърсачи тук   има ли златотърсачи тук EmptyНед Юли 11, 2010 11:52 pm

ще пробваме на една рекичка в сряда да видим ще излезе ли най накрая и нещо жълто Shocked bounce bounce bounce .ако може някой да обясни как да качвам снимки ще съм благодарен.а има и още нещо което не знам:на река крумувица има много слюда където бяхме.повече или по малко е вероятно да има и златинки на такива места с доста слюда
brutus
Легионер
Легионер

ПисанеЗаглавие: Re: има ли златотърсачи тук   има ли златотърсачи тук EmptyПон Юли 12, 2010 12:59 am

Зна4и,моят съвет е първо се интересуваи дали в дадена река някога се е промивало злато,ако да грабваш легена и запо4ваш проби.Предполагам си попрегледал форума,колегите са споделили достата4но материали,за местата в реката кадето е възможно да се депозират златинки.Като срещнеш трудност питаи.Трудното при златото е да го намериш,пък после е бял къхър.Неща от първа необходимост,рани4ка,вода,сандви4и,шапка,лопата,леген и много търпение(без последното мерака много скоро се изпарява).Аиде наслука.
senzi
Новобранец
Новобранец
senzi

ПисанеЗаглавие: Re: има ли златотърсачи тук   има ли златотърсачи тук EmptyВто Юли 13, 2010 4:35 pm

ами сега в четвъртък ще ходим за трети път.мерака си го има.даже повече от преди.докато не намерим злато няма да се откажем.а пък съчетаваме приятното с полезното.не сандвичи ами цяла скара и палатки носим.ще се пробваме докато успеем bounce bounce bounce наслука на всички останали колеги.след четвъртък или ще се похвалим или ще се оплачем bom
senzi
Новобранец
Новобранец
senzi

ПисанеЗаглавие: Re: има ли златотърсачи тук   има ли златотърсачи тук EmptyВто Юли 13, 2010 4:42 pm

а на първи другия месец се каним да ходим към етрополе.там дето
zempar е дал координати за gogle.ако някой знае как да стигнем до тази мина ще съм много благодарен.само че спирам да пиша тук и ще пиша във другия форум че като съм писал първия път без да искам съм направил някаква тема със същото заглавие
goldhunter
Легионер
Легионер

ПисанеЗаглавие: Re: има ли златотърсачи тук   има ли златотърсачи тук EmptyПон Сеп 27, 2010 10:47 pm

ами пожелавам ти успех аз също ще си пробвам късмета

има ли златотърсачи тук
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Има ли златотърсачи тук ???
» Супер филмче, за бедни златотърсачи
» Темата по Нова Телевизия-22.07.2012г-Златотърсачи мисия Арда

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz :: Форум за търсене на злато и Метеорити :: Общ форум-
Идете на: