Заглавие: Re: Работите ли с багети? Сря Окт 28, 2009 10:09 pm
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 9:16 pm; мнението е било променяно общо 1 път
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Сря Окт 28, 2009 10:37 pm
А какво ви е мнението за Омнитрона, според мен който го познава и е работил много време с него рядко бърка.
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Сря Окт 28, 2009 11:01 pm
PlovdivTrakiq написа:
А какво ви е мнението за Омнитрона, според мен който го познава и е работил много време с него рядко бърка.
Откъде черпиш тази информация?
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Сря Окт 28, 2009 11:07 pm
Tова е уред ,един приятел го има но го рабзрира на средно ниво,демек и фалщиви сигнали сме вадили,но има и истина.
топи Цезар
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Сря Окт 28, 2009 11:25 pm
я обясни какво е това-Омнитрона
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Сря Окт 28, 2009 11:54 pm
топи написа:
я обясни какво е това-Омнитрона
Рекламна измислица
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Сря Окт 28, 2009 11:56 pm
Съдейки по описанието в сайта на Хидролок въпросният "уред" е стопроцентова измишльотина. Да не говорим, че никъде не открих кой е производителя.
djasko Про-Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Окт 29, 2009 1:53 am
Точка 2. от правилника !!!
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Окт 29, 2009 2:40 am
djasko написа:
www.kellycodetectors.com Tarsite: ScanMaster 1550 QUAD.Namira se vav razdel / Category : Deep Penetrating Metal Detectors - Profesional.
И като го намериме, какво?
djasko Про-Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Окт 29, 2009 2:52 am
aiko написа:
djasko написа:
www.kellycodetectors.com Tarsite: ScanMaster 1550 QUAD.Namira se vav razdel / Category : Deep Penetrating Metal Detectors - Profesional.
Гост Гост
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Окт 29, 2009 9:54 am
djasko написа:
aiko написа:
djasko написа:
Омнитрона има и схема качена някаде в нета и преди сме го писали в форума ... нищо повече от обикновенни багети!!. просто има малко ел. компоненти които не са свързани един за друг за заблуда на евентуалния противник .
п.п. малеее доживяхме да видим деня в който ще се спази тази "точка 2" правилника , Админ, имаш каса бира и кофа кепабчета от мен лично , че не се траеше вече
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Окт 29, 2009 9:58 am
aiko написа:
kodokan написа:
Във физиката са известни два вида вълни – носещи (постоянни) и носени (статични). Всяко едно тяло в природата има своя характерна статична вълна. По-сложните обекти, състоящи се от множество органи и системи, имат обща вълна, но всяка съставна тяхна част има също своя специфична статична вълна. Радиоактивните и някои други елементи са източник на постоянни вълни, които служат като антени, по които могат да се разпространяват статични-те вълни на други тела. Френският професор Луи Тюрен е установил научно наличието на девет вида радиестезични вълни. Те имат характер, сходен с физичните вълни. Явяват се техен хармоничен еквивалент, 25 милиона пъти по-мощен от съответните физични първоизточници. Радиестезичните вълни имат електромагнитен характер и са достатъчно добри носители на информация. Единственият пре-цизен „уред”, който с помощта на детектори (махала, багети и др.) може да диференцира точно тези вълни, засега си остава човекът.
РАДИЕСТЕЗИЧНИ ИНСТРУМЕНТИ
В древността това са били магическите жезли и махала на жреците, лесковите и дряновите вилки, пастирските гегли, каменните и глинени оракули и още много други интересни „инструменти”. Съвременните радиестезисти боравят със стотици различни видове махала, багети, линеали, вълномери, източници на постоянни вълни, свидетели и т. н. Всичките те обаче се свеждат до няколко прости принципа на действие. Махалата, багетите, лесковите и метални вилки, различните пръчки и жезли представляват антенен детектор. С такъв уред в ръка човек образува трептящ кръг, който е в състояние да регистрира определен тип физични и радиестезични вълни. При среща с такива вълни детекторът в човешката ръка реагира по определен начин. Всеки инструмент има свой специфичен „език”, който трябва предварително да бъде усвоен добре от радиестезиста. Кой може да се занимава с радиестезия.Всеки би могъл да се научи да работи с махало, багети или вилки с изключение на хора, които имат вродени или придобити увреждания на продълговатия или на малкия мозък. Защо е така. Булбът в продълговатия мозък е мястото, където се обработват уловените чрез детектори вълни и сигнали. Малкият мозък служи като генератор за разпознаване на регистрираните честоти. Ако в тях има дефект, съответно дефектни ще бъдат и отчитаните резултати. За щастие хора с такива увреждания се срещат много рядко. Затруднени в работата с махало са и хората с висок диоптър (над 3 диоптъра) на зрението.
Колега в никакъв случай не искам да приемаш, че се заяждам. Тук си спорим в добър тон за да стигнем до някаква истина. Въпросният цитат незнам от какъв източник е но е типичен пример за псевдонаучен текст. Издиша още в първото изречение: Във физиката са известни два вида вълни – носещи (постоянни) и носени (статични).
Този който го е писал явно е учил физика различна от тази, която се преподава в училищата и университите или изобщо не е учил физика. Такова деление на вълните на "носещи (постоянни) и носени (статични)", чисто и просто не съществува никъде в никой учебник по физика и в нито една истинска научна публикация.
Да наистина това е copy/paste от Радиестезична тетрадка.Тя ми беше под ръка и както писах на колегата Neron не е добре написана. С никой не искам да споря и никой да убеждавам,просто исках да оживя този форум. Който има желание ще прочете и ще си изясни каквото го интересува. Може би е по правилно да каже наистина : не във физиката,а в радиестезията . А мошенници ,самозванци и всякакви откачалки,които се правят на радиестезисти - бол,то за тва на всички е такова негативно мнението за радиестезията.По сериозните книги са ми на вилата и като отида там ще пиша по подробно. Едно изследване на радиестезията на UNESCO oт 1953 г. проведено от водещи европейски учени е достигнало до заключението, че "няма съмнение,че тя (радиестезията) е факт".Институтът по техническа физика към Холанския национален изследователски съвет приема радиестезията,а Академията на науките във Франция обявява: " ... невъзможно е да се отрече съществуването на тази сила, макар че природата и не може да се определи"(източник - ESP: Your Sixth SENCE, by Brad Steigner, Award Books,New York,1966.pp.78-79)
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Окт 29, 2009 10:10 am
yaponetsa написа:
kodokan написа:
Френският професор Луи Тюрен е установил научно наличието на девет вида радиестезични вълни. Те имат характер, сходен с физичните вълни. Явяват се техен хармоничен еквивалент, 25 милиона пъти по-мощен от съответните физични първоизточници. Радиестезичните вълни имат електромагнитен характер и са достатъчно добри носители на информация. Единственият пре-цизен „уред”, който с помощта на детектори (махала, багети и др.) може да диференцира точно тези вълни, засега си остава човекът.
ша ма прощаваш и мене неверния,ама как тия вълни ша са 25 000 000 пъти по мощни от физичните* и досега нема да са открити от физиците?след като имат електромагнитен характер начи с такава мощност тва треа да бъгяса се що е електроника.
(*) - сеизмичните вълни също са вид физични,предполагам професора нема в предвид и тях,щото тогава тотално ше изперкам
По просто и ненаучно казано всяко нещо - живо същество,минерали и т.н. си излъчва някакви вълни на уникална честота за него. Е та те излъчват радиестезични вълни(не сеизмични ) - 25 милиона пъти по-мощни ... По принцип започнах май много научно,но мога да кажа едно - наистина действа и е истина.
djasko Про-Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Окт 29, 2009 12:56 pm
karabuz написа:
djasko написа:
aiko написа:
djasko написа:
Омнитрона има и схема качена някаде в нета и преди сме го писали в форума ... нищо повече от обикновенни багети!!. просто има малко ел. компоненти които не са свързани един за друг за заблуда на евентуалния противник .
п.п. малеее доживяхме да видим деня в който ще се спази тази "точка 2" правилника , Админ, имаш каса бира и кофа кепабчета от мен лично , че не се траеше вече
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Окт 29, 2009 1:17 pm
Колега Кодокан, тоз гугъл много неинформиран бил :
Колеги на мен ми е през оная работа дали ще ви убедя за радиестезията.
Пишех най вече за хора ,които ги интересува и им е интересна темата.Виждам ,че ме захапвате вече и повече няма и да пиша в този форум. Както писах вече много ме радва и успокоява факта, че повечето са като вас хора твърдо стъпили на земята и не вярват в радиестезията.
Колега японеца говорим за радиестезични вълни.Не може да ги измерваш с единици за друг вид енергия.
Alko защо си толковасигурен,че всичко може да намериш в Гугъла?
Гост Гост
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Окт 29, 2009 2:28 pm
kodokan написа:
aiko написа:
Колега Кодокан, тоз гугъл много неинформиран бил :
..само безполезна информация .. Да не би науката да не е доказала че тва работи или е основана на недоказани хипотези
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Окт 29, 2009 2:50 pm
slavitoooo написа:
Пичове радиестезия -да откривате материални неща не е дарба а много много тренировки !!! Преди бях писал някъде във Франция има виш институт отдавна за тази наука !!! http://slavkapeneva.com/bg/radiesteziya
Цитирам поста на колегата.В линка е по научно обяснено за колегите ,дето не са доволни от моите обяснения.Щом и институт има ... А иначе пак се повтарям, радиестезията се използва много и в медицината и го учат като дисциплина в някои медицински университети на запад.
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Окт 29, 2009 8:27 pm
Колега Кодокан, не знам защо мислиш, че някой те напада или се заяжда с теб. Напротив, дори ми е приятно да споря с възпитани хора, като теб.
Ако обаче някой не съумява да защити дадена теза със солидни аргументи, не трябва да се сърди на опонента си, а да заляга над книгите ... но не псевдонаучните такива.
Цитирания линк е поредният крещящ пример за псевдонаучен текст, който някой самозван гуру си е изсмукал от пръстите, с достатъчно сложни думички за да се впечатляват недостатъчно просветените от него.
Торсионни полета - кажете на някой физик това и ще се смее половин час.
И теорията на относителността е звучала безумно, но човекът е написал формулки и е убедил научният свят че е фундаментална истина. Дори мнозинството учени са казали "Не я разбираме, но математикате не лъже! Значи е истина."
Защо, като радиестезията е доказан метод никой не каза "Елате да ви докажа че работи!"?
Тук таме се изказват мъгляво разни хора, но като им поставиш предизвикателство директно, се скриват в миша дупка.
Отново ще предложа 1000 лв, на този, който недвусмислено ми докаже че багетите работят, но ако не успее, да се бръкне той с 500, щото иначе, всеки калитко ще иска да се пробва. И филмче ще направим да се види и да се знае.
Хайде господа радиестезисти-багетисти, някой ще отговори ли на предизвикателството???!!!
Последната промяна е направена от aiko на Пет Окт 30, 2009 8:39 pm; мнението е било променяно общо 1 път
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Окт 29, 2009 9:38 pm
aiko написа:
Колега Кодокан, не знам защо мислиш, че някой те напада или се заяжда с теб. Напротив, дори ми е приятно да споря с възпитани хора, като теб.
Ако обаче някой не съумява да защити дадена теза със солидни аргументи, не трябва да се сърди на опонента си, а да заляга над книгите ... но не псевдонаучните такива.
Цитирания линк е поредният крещящ пример за псевдонаучен текст, който някой самозван гуру си е изсмукал от пръстите, с достатъчно сложни думички за да се впечатляват недостатъчно просветените от него.
Торсионни полета - кажете на някой физик това и ще се смее половин час.
И теорията на относителността е звучала безумно, но човекът е написал формулки и е убедил научният свят че е фундаментална истина. Дори мнозинството учени са казали "Не я разбираме, но математикате не лъже! Значи е истина."
Защо, като радиестезията е доказан метод никой не каза "Елате да ви докажа че работи!"?
Тук таме се изказват мъгляво разни хора, но като им поставиш предизвикателство директно, се скриват в миша дупка.
Отново ще предложа 1000 лв, на този, който недвусмислено ми докаже че багетите работят, но ако не успее да се бръкне той с 500, щото иначе, всеки калитко ще иска да се пробва. И филмче ще направим да се види и да се знае. Хайде господа радиестезисти-багетисти, някой ще отговори ли на предизвикателството???!!!
Колега,прав си че е грешка от моя страна да цитирам самозвани гурута. Е добре ще кажа от мой опит как е. Нямам обяснение за целия механизъм.Както няма обяснение примерно за Ванга,Севрюкова и др. Смятам,че при определни условия човешкия мозък и тяло са едни от най съвършенните уреди и апарати.Доказано е,че използваме 10 % от капацитета на мозъка.Другите 90% са заключени и закърнели. Залитам много по паранормални явления,може да видиш имаше и един форум за огнъове и пробвах радиестезия за удоволствие и любопитство. Просто искам да ти кажа ,че е истина и се получава,когато си спокоен,в хармония и го правиш с удоволствие.Но и не винаги се получава,длъжен съм и това да призная.Просто трябва да си много добър. Всичко зависи от психиката ти.Трябва да е железна.Бивш спортист съм и правя паралел м/у това за което говорим и спорта. Когато си на тренировка и си в добра форма даваш 100 % от капацитета си.Когато си на състезание и е много отговорна среща се 'гипсираш' и играеш на 10-15 %.Е същото е и тук.Когато радиестезистът е сам и не му пука се отпуска и дава всичко от себе си.Когато е с някаква група и всички очакват нещо на всяка цена или примерно е заложил 500 лв ,става ситуацията аналогична на тази за спорта.Това си е лично моето обяснение. Имам по хубави книги за радиестезия,които са ми на вилата и си чета там с кеф на спокойствие.Ако ми остане време тази събота и неделя(щот го дават да е хубаво времето за разходки и други дейности) ще напиша още нещо по темата.
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Окт 29, 2009 9:56 pm
Колега виждам че си човек, на който може да се разчита и няма да тръгнеш да ни лъжеш за спорта. Ако си имал някакви интересни успехи с подобни методи, можеш да споделиш.
Казваш че залиташ по паранормалното - явно си човек със силно развито ляво полукълбо. Сигурно знаеш, има теории, че то е по-интуитивно, за разлика от дясното, което е по-логично. Не знам колко е вярно, но опредлено съществуват крайности и от двата типа хора, на които е изключително трудно да се разберат едни други.
Аз съм от втория тип хора - за мен всичко, което не мога да си обясня с инструментите на науката е плод на нечие развинтено въображение.
Гост Гост
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Окт 29, 2009 10:16 pm
Последната промяна е направена от satir на Вто Ное 17, 2009 10:40 pm; мнението е било променяно общо 4 пъти
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Окт 29, 2009 10:27 pm
Колега, можеш ли да засечеш примерно златен пръстен в кутийка от кока-кола?
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Окт 29, 2009 10:34 pm
Колеги много невярни неща се изписаха за омнитрона,писани са от хора който халхабер си нямат няма да цитирам айде със здраве ,че и тая тема стана 20 сстраници.