Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Окт 29, 2009 10:47 pm
PlovdivTrakiq написа:
Колеги много невярни неща се изписаха за омнитрона,писани са от хора който халхабер си нямат няма да цитирам айде със здраве ,че и тая тема стана 20 сстраници.
Ако имаш предвид тая тема - двама души се изказахме, че намирисва на измама. Ти какво си намерил с него, щом си имаш хабер? Само не ми разправяй, че някакъв твой познат бил намерил
deultum Цезар
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Окт 29, 2009 11:33 pm
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Окт 29, 2009 11:34 pm
.
Последната промяна е направена от Radislav на Сря Ное 18, 2009 11:00 am; мнението е било променяно общо 3 пъти
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Окт 30, 2009 12:22 am
satir написа:
Притежавам много литература касаеща радиестезията и в частност багетизма.Направил съм много опити в които от голямо разстояние засичам определена точка която мога да засичам многократно и с абсолютна точност.Излъчването,ако мога да го нарека така усещам много силно и реално.Стигнах до заключението,че засичам нещо,но неясно за мен какво е това.С мой колега сме копали като гламави,но никога металотърсача не е издал звук в или около изкопа.Воден от една теория за изместване на излъчването от реалния обект, купих и неутрализатор на йонното поле,но резултата беше същия.Ако някои знае за какво говоря, нека сподели опит.
С какво засичаш тази точка. Би трябвало да е с махало?
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Окт 30, 2009 12:31 am
Към Radislav:
С този пост не казваш нищо, а само сгъстяваш мъглата в тази и без това мъглява и пълна със спекулации и празни дрънканици тематика. Мъгла, заради която маса заблудени люде, горят като си купуват откровено неработещи редиестезистки "уреди".
И един милион да предложа, пак никой няма да успее да ги спечели. Точно както се случи с друга масова заблуда и измама - хомеопатията. Човекът даваше един милион долара, на този който докаже че хомеопатията повлиява болестите. До ден днешен никой не ги е взел. За сметка на това милиони заблудени жертви дотират бизнес за милиарди и мрат от простотията си, щото се лекуват със захарни бонбонки.
Тука си говорим, може ли да се търси успешно имане с багети. ДА ИЛИ НЕ !!!
Който твърди че може, да го докаже, иначе да не хвърля пепел в очите на хората!
Иначе си прав - Кучетата като мен си лаят,а керванът си върви. Само че керванът е от заблудени жертвени агнета.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Окт 30, 2009 12:42 am
Radislav написа:
Относно радиестезията -(пише се radiesthesya oт radio ,което означава излъчване и esthesio-усещане или казано на по-разбираем език:усещане на излъчванията около нас.)На руски е биолокация,в usa му казват dowsing ,a при нас радиестезия...Та ако попитатае чичко Google грамотно за radiesthesia,dowsing,биолокация,лозоходство и т.н. то ще получите толкова много информация,че до дълбоки старини ще можете да си четете и да се просвещавате... Та да се върна на темата:въпросното животно (р-зията) от много години се култивира в лични и държавни стопанства ,като последните особенно много уважават продуктите ,които то дава-както в USA така и в USSR и др.(не)напреднали държави...който е умен ще разбере какво съм написал...С въпросния метод НЕ може да се търсят единични и малки предмети или по -правилно е да се напише,че е мноооого трудно , защото в последните години ефира го напълниха с какви ли не честоти и в момента ние живеем в една мъгла от изкуствени излъчвания с техногене произход...И въпросните излъчвания модулират вълната на това,което най-често търсите ама НЕ намирате Другото,което е търсенето на метали е от "висшия пилотаж"-първо се зпочва с други търсения .Пък то да намериш нещо то трябва да го има.Третият фактор е човека...май е най-важният Ако софтуера ти се е бъгнал ,а и не си правиш редовно ъпгрейд не чакай добри резултати Радиестезичните вълни са в метровият обхват-само за информация на заинтересованите.Колегата с облога да го увеличи на 10 000 срещу 10 000 може тогава и да се намери някой да му прибере паричките ,а и не сте ли се замисляли,че който го може си кара работата и не бие тъпана,а и от какъв зор да се занимава с на някой 1000 лева ? За какво и на кого какво да доказва ?...,който го може се е доказал на СЕБЕ СИ, а това е достатъчно. А защо ли по времето на комунизма това занимание беше забранено,в Милицията много биеха ,че и пращаха и в Белене ... Хайде останете си със здраве и късмет.И не се дъвчете за глупости .А за заинтересованите ще добавя една арабска поговорка:"Кучетата си лаят,а кервана си върви..." На всички всичко най-добро.
Браво колега благодаря ти много за смисления пост.Ще се опитам да продължа мисълта ти и да отговоря на колегата Алко:
"...Третият фактор е човека...май е най-важният Ако софтуера ти се е бъгнал ,а и не си правиш редовно ъпгрейд не чакай добри резултати ...."
Ей това е най-важното.И сега с риск да ме вземете за Хахо ще го доразвия и тук съм най-сигурен в това,което ще напиша:
1.Да речем,че софтуера е мозъка - трябва упорити практики - концентрация и медитация, които отключват латентни способности на мозъка. 2.Хардуера - нашето тяло - иска се пълно прочистване с вегетаринаство,крия.Алкохол,кафета,цигари също не е желателно. (е ясно е че на тази точка всички си викат - бах мааму да не съм луд,че ша го правя) 3.Упорити тренировки успоредно с горните 2 точки и силна вяра в това,което правим.
"...защото в последните години ефира го напълниха с какви ли не честоти и в момента ние живеем в една мъгла от изкуствени излъчвания с техногене произход..."
Радислав е прав,че в големите градове това е немислимо.
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Окт 30, 2009 12:43 am
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 9:17 pm; мнението е било променяно общо 1 път
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Окт 30, 2009 12:52 am
aiko написа:
Към Radislav:
С този пост не казваш нищо, а само сгъстяваш мъглата в тази и без това мъглява и пълна със спекулации и празни дрънканици тематика. Мъгла, заради която маса заблудени люде, горят като си купуват откровено неработещи редиестезистки "уреди".
И един милион да предложа, пак никой няма да успее да ги спечели. Точно както се случи с друга масова заблуда и измама - хомеопатията. Човекът даваше един милион долара, на този който докаже че хомеопатията повлиява болестите. До ден днешен никой не ги е взел. За сметка на това милиони заблудени жертви дотират бизнес за милиарди и мрат от простотията си, щото се лекуват със захарни бонбонки.
Тука си говорим, може ли да се търси успешно имане с багети. ДА ИЛИ НЕ !!!
Който твърди че може, да го докаже, иначе да не хвърля пепел в очите на хората!
Иначе си прав - Кучетата като мен си лаят,а керванът си върви. Само че керванът е от заблудени жертвени агнета.
Алко, багети се правят от стара телена закачалка или 2 парчета тел.
Махало също може да си направиш без пари.
В книгите за радиестезия почти никъде не пише за електронни багети. И нито аз нито Радислав е писал за тях.Вместо хората да се набутват да ги купуват да си купят книжка за радиестезия за начинаещи за около 10 лв и да прочетат. А ако предложиш милион , напускам работа изчезвам от омразната мръсна София и след 1 година съм готов за милиона...
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Окт 30, 2009 1:01 am
yaponetsa написа:
Начи ние мое си четеме с години за радиестезията,ма едва ли ша са просветиме.Най вероятно ше си загубим времето. Ако поне един от подръжниците на тва нещо беше казал "има некво явление което досега не е обяснено от официалната наука не се знае как точно работи и как да се използва" или нещо от сорта,аз щех да се съглася и повече никога немаше да се дърлям по таа тема.Ама нейсе "спецовете" книги пишат дисертации,машини правят даже - бе сичко знаели по темата.Само че за да е верно еди кое си твърдение/обяснение,требва по секо време да моеш да го докажеш.Некой на тоа свет може ли?Отг. - НЕ!!! Един американец даваше доста солидна награда,ама явно всички радиестезисти са богати орица,щото никой до сега не е даже опитал да гушне наградата.Викаш що му треа на некой радиестезист да се доказва - ми щото с такава технология човечеството ше дръпне с десетилетия,даже векове напред. Как некой може да направи и продава уреди работещи на даден принцип,без тоя принцип да е доказан?Простотии за наивници дет дават по неколко хиляди долара за 2 огънати електрода вежен.По тая логика аз мога да почна производство на летящи чинии.И кат ме пита некой клиент ма тя що нелети,аз ше му казвам че незнае как да бачка с нея,или да си изчисти съзнанието
поздрави и някой да си изчистят съзнанието
И от мен поздрави.Съзнанието ми е перфектно изчистено и просто искрено те съжалявам,че не може да ме разбереш.Просто сме две различни същества.И май приключваме с радиестезията.Но се радвам ,че намерих колеги,които ме разбират и с тях ще си продължим на лични.
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Окт 30, 2009 1:44 pm
Колега Кодокан, надявам се си разбрал, че нямам нищо против теб...
По повод багетите - знам какво са и как и от какво се правят. Говоря за уредите измами, които се продават под път и над път и чието действие се обосновава с радиестезия. Отделно, не твърдя, че масово радиестезистите не си вярват. Може и да има откровени измамници, но повечето си вярват, което е още по-жалко ...
Имам приятел, който влезе в секта и в момента чака свършекът на света ... ходи от врата на врата да проповядва и да зарибява други жертви. А в университета му се възхищавахме колко е умен и какъв пичага е.
Та почти никой не е застрахован, че в един момент няма да повярва в някоя измама.
В тази тема става въпрос дали са приложими багетите, да се търсят ценни метали и предмети с тях, а не за някакви имагенерни понятия.
Нещата са прости - Може, или не с радиестезия да се намери злато в земята примерно. Някои хора тук казват че ДА, а аз казвам че или са се/ги/ заблудули, или ЛЪЖАТ ОТКРОВЕНО!
За мен темата не е приключена, докато някой не докаже, че багетите действат, или докато лъжата, заблудата или измамата не лъснат в целия си блясък.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Окт 30, 2009 2:26 pm
aiko написа:
Колега Кодокан, надявам се си разбрал, че нямам нищо против теб...
По повод багетите - знам какво са и как и от какво се правят. Говоря за уредите измами, които се продават под път и над път и чието действие се обосновава с радиестезия. Отделно, не твърдя, че масово радиестезистите не си вярват. Може и да има откровени измамници, но повечето си вярват, което е още по-жалко ...
Имам приятел, който влезе в секта и в момента чака свършекът на света ... ходи от врата на врата да проповядва и да зарибява други жертви. А в университета му се възхищавахме колко е умен и какъв пичага е.
Та почти никой не е застрахован, че в един момент няма да повярва в някоя измама.
В тази тема става въпрос дали са приложими багетите, да се търсят ценни метали и предмети с тях, а не за някакви имагенерни понятия.
Нещата са прости - Може, или не с радиестезия да се намери злато в земята примерно. Някои хора тук казват че ДА, а аз казвам че или са се/ги/ заблудули, или ЛЪЖАТ ОТКРОВЕНО!
За мен темата не е приключена, докато някой не докаже, че багетите действат, или докато лъжата, заблудата или измамата не лъснат в целия си блясък.
Колега радвам се че има човек като теб,който да е двигателя на някакви инициативи. Щом настояваш продължаваме темата. Както писах начина е тренировки и режим. Пробвал съм и става.Но то се губи като спортната форма,като не се занимаваш. Но има хора ,които са с такава дарба.Като начало ще изровя има едни такива елементарни тестове за доказване на радиестезията - и те са точно око да види,ръка да пипне.Дай ми време,ти ме амбицира много пак да започна да се занимавам.И ще направим тестове.Без облози.И без камера. Аре представи си че снимаш някой такъв ,който ти открива злато и го качиш клипа. Ми този човек още на следващия ден ще е в багажника на некои мутри да го водят да локализира сигнали. В нашата скапана мутренска държава. Имах на времето едни приятелчета хакерчета бяха имали неблагоразумието да покажат,че могат и ги беха затворили и захапали като роби бяха.За това и да има добри радиестезисти те се пазят и си правят тяхното. Това искаше да каже и Радислав, че кучетата си лаят кервана си върви.
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Окт 30, 2009 3:34 pm
Колега, може да съм скептик, но това не значи че няма да пробвам с готовност, ако има лесни тестове, за които не са нужни специални условия, умения и месеци медитация и очистване на организма
Ако установя, че има обективни индикации, че радиестезията функционира, ще се извиня на всички радиестезисти тук.
Наистина е вероятно да има явления, които да са факт и за които науката да няма обяснение.
Сега се сетих за още един пирон в ковчевга на радиестезита :
Как не се чу никъде някой да е намерил нещо ценно с подобни методи. Ако греша поправете ме и дайте пример. Само, моля, не ми излизайте с тезата за конспирация и пазене на тайна, защото пазенето на тайна не е в прирoдата на човек и ако някой беше намерил нещо, щеше да се похвали все някъде, а ако някой е велик радиестезист, ще иска и други да го знаят, а не да се радва сам на себе си. Тук вярната логика е само една: ако нещо работи и е доказало полезността си /като металдетекторите/ то придобива световна полулярност и приложение и доказателствата за това под път и над път.
Технологията на металдетекторите е от около 100 и нещо години, а радиестезия е имало казвате още по време на фараоните. Защо тогава последната е меко казано спорна?
За сметка на това огромна част от богатствата в земята вече са изровени с помощта на металдетекторна техника - не е ли това много на нула за ортодоксалната физика и доказателство коя е праватa вяра. Ако трябва да използваме клишета - "По плодовете им ще ги познаете!"
Последната промяна е направена от aiko на Пет Окт 30, 2009 8:44 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Гост Гост
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Окт 30, 2009 4:14 pm
Последната промяна е направена от satir на Вто Ное 17, 2009 10:39 pm; мнението е било променяно общо 1 път
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Окт 30, 2009 4:28 pm
satir написа:
aiko писа: Колега, можеш ли да засечеш примерно златен пръстен в кутийка от кока-кола?
Разбира се ,че мога.Дори коронка на крокодил плаващ по Нил.
Аз сериозно те питам. Някои хора казват че могат. Даже в земята намират пръстен. Други под метални шкафове
Гост Гост
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Окт 30, 2009 4:36 pm
Последната промяна е направена от satir на Вто Ное 17, 2009 10:38 pm; мнението е било променяно общо 1 път
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Окт 30, 2009 5:28 pm
Ако в багетите ти има магнит, може да засичаш например земното магнитно поле, някой трафопост, закопан кабел или далекопровод или други обекти генериращи силни магнитни полета.
Аз например съм си купил това уредче:
http://www.trifield.com/EMF_meter.htm
с него си меря вредните електромагнитни излъчвания и магнитни полета в дома ми. Ще се учудите, ако се разходите в града с този урдед. Има места на които магнитното поле удря стрелката в дясно, без да има обяснение за това.
Гост Гост
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Окт 30, 2009 7:38 pm
satir написа:
aiko писа: Колега, можеш ли да засечеш примерно златен пръстен в кутийка от кока-кола?
Разбира се ,че мога.Дори коронка на крокодил плаващ по Нил.
Ей, друже какво още чакаш иди да си вземеш хилядарката от айко
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Окт 30, 2009 7:40 pm
satir написа:
kodokan написа:
С какво засичаш тази точка. Би трябвало да е с махало?
Имам и махало,но работя предимно с биметални багети с вграден магнит за усилване на полето и камера за ,,свидетел".Чрез въртене на тялото около оста и на принципа на триангулацията определям точката с абсолютна точност.В зависимост от това как си поляризиран, положително или отрицателно съответно и багетите се кръстосват или отблъскват.По интересното е после-Какво точно си засякъл?За съжаление аз още не съм си отговорил на този въпрос и бих се радвал да намеря съмишленици с които можеш да обмениш опит и впечатления.Повтарям съмишленици ,а не опоненти защото съм далеч от мисълта да доказвам на някого нещо.Всеки има право да си пълни главата с каквото пожелае.
Колега би трябвало свидетеля,който е в камерата да ти засече.Примерно някакъв еленет - злато,сребро и т.н. Ти работиш със свидетел. Аз наблягам на другата радиестезия - менталната,където с концетрация визуализираш обекта. И се прави с махало,когато е да локализираш грубо мястото на търсения обект,но подробности няма да пиша, щото пак ще ме посъветват да си прочиствам съзнанието.А с багетите вече е за по финна локализация на самото място. Да речем махалото е рамката, багетите са МД-то.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Окт 30, 2009 7:44 pm
aiko написа:
Ако в багетите ти има магнит, може да засичаш например земното магнитно поле, някой трафопост, закопан кабел или далекопровод или други обекти генериращи силни магнитни полета.
Аз например съм си купил това уредче:
http://www.trifield.com/EMF_meter.htm
с него си меря вредните електромагнитни излъчвания и магнитни полета в дома ми. Ще се учудите, ако се разходите в града с този урдед. Има места на които магнитното поле удря стрелката в дясно, без да има обяснение за това.
Е точно с магнит си е е..ло майката, нищо няма да стане ... А апаратчето е супер,откъде го взе и на кви пари.Искам и аз такова ...
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Окт 30, 2009 7:59 pm
излиза 155 долара плюс 40 долара за транспорт. Дойде за една седмица. Не са малко пари, но е най-доброто на тази цена. На мен ми трябваше да меря излъчването на GSM антена. Бедна ви е фантазията как полудява в момента на набиране в близост до GSM апарат. Облъчването е пъти над безопасната граница от 0,01 миливат на см2. От тогава говоря или по 20 сек или ползвам хендсфри. Който си обича мозъка трябва да прави същото
Не ми се говори за микровълновата - облъчва като радар! Изобщо не е истина какви неща ни пробутват и си траят само и само да им вървят продажбите ...
Гост Гост
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Окт 30, 2009 8:04 pm
Последната промяна е направена от satir на Вто Ное 17, 2009 10:36 pm; мнението е било променяно общо 1 път
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Окт 30, 2009 9:08 pm
излиза 155 долара плюс 40 долара за транспорт. Дойде за една седмица. Не са малко пари, но е най-доброто на тази цена. На мен ми трябваше да меря излъчването на GSM антена. Бедна ви е фантазията как полудява в момента на набиране в близост до GSM апарат. Облъчването е пъти над безопасната граница от 0,01 миливат на см2. От тогава говоря или по 20 сек или ползвам хендсфри. Който си обича мозъка трябва да прави същото
Не ми се говори за микровълновата - облъчва като радар! Изобщо не е истина какви неща ни пробутват и си траят само и само да им вървят продажбите ...
Благодаря ти за инфото.На другата заплата обезателно ще си го взема.Може да ти пиша на лични да ме консултираш как точно става поръчката и плащането.И аз като теб обичам много такива апаратчета.
Гост Гост
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Съб Окт 31, 2009 2:22 pm
Колега само да добявя за GSM`ите че доколкото съм мерил преди години излъчването е най-голямо първите 15 секунди след това намалява 5-10 пъти!!, така че ако при самото набиране се държи телефона далеч от главата (в ръце примерно и след първото прозвъняване да се доближи до ухото ще се намали многократно вредното въздействие.. А то не е никак малко !! и като се обединят факторите и от "Пластмасите" за които е писал Блистол в една друга тема .. направо незнам след 20 години жените ще откачат тотално ..до тогава дръжте фронта колеги че сме на изчезване
/А относно машинката(магнитометър) преди години бях праил такава Джаджавка за регистриране на излъчване от "бръмбари" (радио подслушвателни устроиства) бачкаше от 1-1000 Мегарерца. и микрофон от най-маломощните в стая го намираше от раз , твоя с какви обхвати е
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Съб Окт 31, 2009 5:51 pm
Да така е! В момента на набиране ако телефона е до главата, буквално пече ухото и мозъка. Изтъква се, че влиянието е само топлинно върху тъканите, но това не е така. При бързото въртене на поляризираните молекули, все още не изследвано какво точно се случва на микробиологично ниво, но има съмнения че се потулват потресаващи данни за канцерогенност и други вредни влияния. Както казах - важно е продажбите да вървят. Микровълновите фурни са още по-фрапиращ случай, особено евтините.
Електомагнитната детекция на уреда покрива повечето битова техника - монитори, луминисцентни лампи, компютри, енергоспестяващи крушки и т.н. Може и да пише някъде какъв е точно честотният диапазаон но в момента не го намирам.
Интересно за металодетектористите е стойността на магнитното поле излъчвано от рамковите детектори - уредът просто не може да го засече - много над 100 милигауса е, при безопасна норма по памет под 10 милигауса. Така, че умната с импулсните рамкови апарати!
Radislav Цезар
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Съб Окт 31, 2009 10:43 pm
.
"Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна !"
Последната промяна е направена от Radislav на Сря Ное 18, 2009 11:01 am; мнението е било променяно общо 2 пъти