Форум за Металотърсачи www.imperio.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz

Металотърсачи България. Форум за мнения за металдетектори и металдетектинг. Спортен клуб по металдетектинг MDETECTORS

ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Мнениея за МеталотърсачиМнениея за Металотърсачи  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  Списание IMPERIO.BGСписание IMPERIO.BG  
Клондайк Металотърсачи
Металотърсач от Клондайк
Съвет за избор на металотърсач
Съвет за избор на металотърсач
ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

Similar topics
Keywords
Fisher wave lorenz пират нишани врътка kupuvam mask Minelab nokta Spectrum prodavam miladinka tesoro грунда GOLD TEKNETICS маск Майнлаб nexus голден VANQUISH МЕТАЛОТЪРСАЧИ deus Simplex Coil

Работите ли с багети?

Go down 
+45
maradji1
RelicHuntingVT
chiko
inranxan
TyT
Preparator
mateus
maksim12
vasko_87
jagler
ROKI83
Petronii
sitalk
gudjola
ton69
stran
ztdmp
индиана джоунс
magnetron!
koko bg
pechkata
бушон
4орта
Radislav
deultum
Aemilivs
PlovdivTrakiq
yaponetsa
kodokan
stan960
K7650
snowbur
pavlinbass
Primus Pilus
slavitoooo
BEKS
aiko
FOX
NERON
djasko
gaqco64
Avrelian
топи
paco
49 posters
Иди на страница : Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 12 ... 17  Next
АвторСъобщение
kodokan
Консул
Консул
kodokan

Работите ли с багети? - Page 7 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyПон Ное 09, 2009 9:48 pm

aiko написа:
Колега, тук трябва да се смеем ли Laughing

Izvinqvam se na vsi4ki, niamam kirilca v momenta.

Kolega Alko, az ne si izmislqm a citiram ot knigata na edin ot naj velikite tyrsa4i.
Tova toj e napisal za OMNITRONA.
Върнете се в началото Go down
kodokan
Консул
Консул
kodokan

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyВто Ное 10, 2009 11:30 am

aiko написа:
Колега, тук трябва да се смеем ли Laughing

Колега за да си съпричастен,помогни да намерим един оригинален ОМНИТРОН. Щом всички са предубедени,че не работят тези апарати значи не им трябват.
И ще направим тестове с теб.И ще разберем истината.
Навит ли си?
Давам най хубавия си апарат за ОМНИТРОН.
kodokan
Консул
Консул
kodokan

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyВто Ное 10, 2009 11:46 am

ОМНИТРОН DTR - продължение от книгата "Търсене на съкровища с модерна електроника"

...Аз gългo време се съмняВах gалu makaBa елеkтронна търсеща
антена ще фунkцuонuра npu мене . ЗатоВа помолих жена cu да зароВu
В граguната ни eguн златен пръстен . Аз, разбuра се, не знаех kъgе .
Egин месец по -късно наех eguх ypeg от "А + S" и опuтах ga намеря
пръстена . Без резултат . Слеg gBa месеца повторuх onuma - получu
се слаба реаkцuя по посоkа на egнo gъpBo, отgалечено на оkоло 40 м
от uзлъчВателя . ТогаВа жена ми потВърgu , че пръстенът е "там няkъgе
" . Моето uзмерВане на крайната точkа беше на оkоло 40 см от
пърВоначалната .
Но сuгурно има хора, koumo работят по -gобре от мен с антените на
OMNITRON. Зная за eguн турчuн от оkолностuте на Ерцерум , който
uзпроБВаше оkоло Щутгарт заkупенuя cu В Германuя OMNITRON и
Веgнага намери egHa сребърна kамбана .
Бuх препоръчал на Bceku потребumел, който mърсu металнu
преgмеmu с естествени uлu елеkmроннu системи антени ga uзВършu
mочноmо опреgеляне на разположението им с мощен gemekmop на метал,, тъй kamo много egнородни преgметu , koumo лежат блuзо eguн
go gруг от OMNITRON се Възпрuемат kamo egHo цяло и maka не може
mочно ga се опреgелu разположението им.
фuрмuте за пласмент на OMNITRON DTR са съзgалu за заuнтересованите
mърсачu на съkроВuща места за uзпроБВане на ypega, В
koumo е зароВен ценен меmален преgмет. Там Bceku заuнтересоВан
може ga проВерu gалu собстВената му енергuя е gостатъчна, gалu
има реаkцuя на антената npu него и с kakBa uнmензuВност е.
Фuрмата "А + S" kamo генерален преgстаВuтел за Всuчku страни uзВън
САЩ gържu тезu места за проВерkа ga се съзgаВаm от търгоВцuте и
нито eguн kлuенm ga не заkупu ypega без mазu npoBepka. (Тезu geмoнстрации отнемат gocma Време u естестВено не са безnлатнu .) .....
yaponetsa
Цезар
Цезар

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyВто Ное 10, 2009 12:03 pm

.

Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 9:10 pm; мнението е било променяно общо 1 път
kodokan
Консул
Консул
kodokan

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyВто Ное 10, 2009 12:24 pm

yaponetsa написа:
тъй като темата е "работите ли с багети" искам да попитам дали някой от тук пишещите който работи с багети е откривал нещо с тях - нещо метално.все пак това е форум по метал детектинг и тук вода,нефт и газ нетърсим.
лесен въпрост с още по лесен отговор
а - да
б - не

Никой няма и да ти го напише тук.
Прочети по напред във форума и ще разбереш защо.
И то не се работи само с багети,комбинира се с махало,лескова пръчка и т.н.
yaponetsa
Цезар
Цезар

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyВто Ное 10, 2009 12:51 pm

.

Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 9:11 pm; мнението е било променяно общо 1 път
aiko
Консул
Консул

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyВто Ное 10, 2009 12:56 pm

kodokan написа:
yaponetsa написа:
тъй като темата е "работите ли с багети" искам да попитам дали някой от тук пишещите който работи с багети е откривал нещо с тях - нещо метално.все пак това е форум по метал детектинг и тук вода,нефт и газ нетърсим.
а - да
б - не

Колега Kodokan, по повод омнитрона, нямам ресурсът време да го търся за да го изпробвам. Виж тук във форумът Plovdiv Trakiq, каза че познава човек с омнитрон. За мен това са глупости - нищо лично към теб!

По повод това "Никой няма и да ти го напише тук." - поне двама се изказаха - похвалиха, че намират пръстен или са ставали свидетели на намиране, обаче, като им поставих въпроса ребром се покриха Работите ли с багети? - Page 7 Icon_wink

Иначе не съм чак такъв кон с капаци и си чакам обещаните тестове за неверници Работите ли с багети? - Page 7 Icon_smile
kodokan
Консул
Консул
kodokan

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyВто Ное 10, 2009 1:11 pm

aiko написа:
kodokan написа:
yaponetsa написа:
а - да
б - не

Колега Kodokan, по повод омнитрона, нямам ресурсът време да го търся за да го изпробвам. Виж тук във форумът Plovdiv Trakiq, каза че познава човек с омнитрон. За мен това са глупости - нищо лично към теб!

По повод това "Никой няма и да ти го напише тук." - поне двама се изказаха - похвалиха, че намират пръстен или са ставали свидетели на намиране, обаче, като им поставих въпроса ребром се покриха Работите ли с багети? - Page 7 Icon_wink

Иначе не съм чак такъв кон с капаци и си чакам обещаните тестове за неверници Работите ли с багети? - Page 7 Icon_smile

Няма проблеми. Ще трябва да си намериш или направиш едно махало за тези тестове.Щом съм обещал ще ги имаш.Нямам много време и рядко влизам тук.А трябва много писане.
А за ОМНИТРОН-а,ако някой има за продан или замяна аз ще го взема в зависимост от условията на собственика.Това имах в предвид.
kodokan
Консул
Консул
kodokan

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyВто Ное 10, 2009 1:21 pm

yaponetsa написа:
kodokan написа:
ми тогава какъв е смисъла от темата???

нали уж обсъждаме дали някой работи с багети и има ли полза от тех.не се заяждам просто ми е интересно да разбера дали някой от тук пишещите е намирал нещо с такива устройства.

Значи преди доста време съм си правил експерименти и се е получавало.
Повтарям експерименти.И затова така ревностно защитавам радиестезията.
Честно обаче - не винаги става.И не в града.Иска се много,много практика и упражнения.Аз от години нямам тази възможност,на работа съм по цял ден,събота и неделя -гледаш да се наспиш и за няколко часа хобито и после отначало пак на работа.
Важното е да си в добро здраве,отпочинал,необременен.
Когато обаче си мислиш,че на всяка цена трябва да намериш това,което търсиш не става,ти несъзнателно ги задействаш(БАГЕТИТЕ).Трябва абсолютно изчистване на съзнанието,да не мислиш за нищо - това имах в предвид като писах по напред,дето и ти малко се ядоса.
Полза има - и тя е радиестезия+металдетектинг - това е за мен истината.
Па нали и от статия от Дневник ония пъпеши от министерство на културата щели да забранят притежанието на МД-тата , тогава май ще си останем на само багети. Ха-ха за багети не са се сетили да забранят.
То в тая държава както каза един приятел и електронна запалка в джоба ще забранят да носиш.
yaponetsa
Цезар
Цезар

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyВто Ное 10, 2009 2:30 pm

.

Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 9:12 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
kodokan
Консул
Консул
kodokan

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyВто Ное 10, 2009 3:17 pm

yaponetsa написа:
На времето Х.Херц започнал експерименти с които целял да докаже че теорията за ел.магнитните вълни е пълна глупост.но в последствие опровергал сам себе си.така че аз неотричам напълно радиестезията,просто ми е трудно да повярвам в нещо което неможе да се види и докаже на практика

.....Изглежgа , че myk се kacae за прuнцuпа uзлъчВаmeл - приемник.
kakmo е npu елеkmроннumе системи. Земно u kосмuчесkо лъченuе . земни магнumнu полета. ренmгеноВu лъчu u paguoakmuBHo лъченuе. всuчkо, това gнec е uзмерuмо с елеkmроннu ypegu. Също maka са uзВесmнu u uзмерuмu елеkтрuчесku uзмененuя ,породени от раguочестотu , интерференцuя на елеkтромагнuтнu полета на gалеkопроВоgu за вucoko напрежение uлu от kВарцоВu часоВнuцu.
ОсВен тоВа същестВуВа фuзuчесkuят заkон , cnopeg който матерuята
се gВuжu (uзменя ), т.е , проиэвежда (uзлъчВа) честотu В няkakBa
форма . Много от тезu честотu не могат ga се uзмерят с елеkтроннu прuборu и тяхното същестВуВане затоВа се оспорВа от
много рацuонално мuслещu хора . Но аз uckaм ga тВърgя, че тезu "рацuоналнu ВярВащu В техниката земнu обuтателu " може би само са загубuлu чустВuтелността cu kъм естествена енергия.Това не е чуgo,
тъй kamo Върху нас ,мogepнume хора , постоянно възgействат
сuлнu елеkтрuчнu магнитни полета , koumo могат ga разрушат нашата
чустВuтелност kъм слабu uзмененuя .
Но същестВуВат тезu особенu .човешки munoBe - "прuемнuцu",
koumo могат ga улоВят тезu uзмененuя с uлu без антени ......

Цитат от "Търсене на съкровища със съвременна електроника"
aiko
Консул
Консул

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyВто Ное 10, 2009 5:52 pm

Колега, понеже гледам залиташ по източните бойни изкуства /в което няма нищо лошо, дори е прекрасно/, да те питам, дали си гледал един филм по дискавъри /или нешънъл джеографик - не помня/, където едни корифеи на бойните изкуства демонстрираха нокаут без докосване. Много ми беше забавно, как се изреждаха учиниците на корифея да ги нокаутира един след друг, че и на групи. Накрая дойде ред на един учен-скептик, който си седеше безмълвно, а учителя му прилагаше разните му техники за нокаут без докосване - безрезултатно. Е този филм съдържа огромна истина, относно масовата психология, промиването на мозъка, масовото манипулиране на лековерните хора, които нямат собствено критично мислене. Ако човек се замисли, ще разбере, защо хора отиват в секти и се оставят да ги манипулират, като безмозъчни маймунки и ги тласкат към самоубийство, убийство, или други безумия.

Което и да е безумие повторено 1000 пъти и обяснено завоалирано и объркващо по подходящ начин, кара лесно манипулируемата личност да повярва в това безумие. Така се промиват мозъци в секти, в училища проповядващи фундаментален ислямизъм и т.н. Разбира се не всеки е податлив на подобна манипулация, но пък и жертви не липсват.

Тук не правя аналогия с теб, просто се опитвам да ти кажа, как човек трябва да се отнася, към поднасяната му информация, за да не рискува да изпадне в идиотска ситуация в която например си продава апартамента в името на някаква секта и оставя децата си без наследство.

Последната промяна е направена от aiko на Вто Ное 10, 2009 6:46 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Aemilivs
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyВто Ное 10, 2009 6:00 pm

От бойни изкуства до филмови изкуства има разлика.
аз така няколко години муай тай така съм се мъчил на нокаути без допир а само с мисъл ама .... не става да му се невиди Very Happy
aiko
Консул
Консул

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyВто Ное 10, 2009 6:05 pm

Aemilivs написа:
От бойни изкуства до филмови изкуства има разлика.
аз така няколко години муай тай така съм се мъчил на нокаути без допир а само с мисъл ама .... не става да му се невиди Работите ли с багети? - Page 7 Icon_biggrin

Колега, става въпрос за научнопопулярен документален филм. То това са пълни глупости - факт, но има хора податливи на хипноза и манипулация на които действа.
kodokan
Консул
Консул
kodokan

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyВто Ное 10, 2009 10:06 pm

Алко,благодаря за поста.И аз мразя тези секти и не съм много податлив на внушение.
И аз съм малко като теб, око да види,ръка да пипне и за това пробвах на времето багети,махало да се уверя,че работи.Направи и ти така.
Та значи за горните цитати от тази книга - пича който я е писал си е 100% от нашата порода,всичко останало в книгата си е за металдетектинг и човека е много по напред от нас.Има много хубави неща в тази книга за детектинга.
Но явно и това не върши работа да ви убедя.
Ще се опитам да ти напиша цитати и от книгата за радиестезия на Мария Мандаджиева - тя е лекар.Ще започна по друг начин.
За Кирлиановата фотография чел ли си,знаеш ли нещо по въпроса
kodokan
Консул
Консул
kodokan

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyВто Ное 10, 2009 10:21 pm

aiko написа:
Колега, понеже гледам залиташ по източните бойни изкуства /в което няма нищо лошо, дори е прекрасно/, да те питам, дали си гледал един филм по дискавъри /или нешънъл джеографик - не помня/, където едни корифеи на бойните изкуства демонстрираха нокаут без докосване. Много ми беше забавно, как се изреждаха учиниците на корифея да ги нокаутира един след друг, че и на групи. Накрая дойде ред на един учен-скептик, който си седеше безмълвно, а учителя му прилагаше разните му техники за нокаут без докосване - безрезултатно. Е този филм съдържа огромна истина, относно масовата психология, промиването на мозъка, масовото манипулиране на лековерните хора, които нямат собствено критично мислене. Ако човек се замисли, ще разбере, защо хора отиват в секти и се оставят да ги манипулират, като безмозъчни маймунки и ги тласкат към самоубийство, убийство, или други безумия.

Което и да е безумие повторено 1000 пъти и обяснено завоалирано и объркващо по подходящ начин, кара лесно манипулируемата личност да повярва в това безумие. Така се промиват мозъци в секти, в училища проповядващи фундаментален ислямизъм и т.н. Разбира се не всеки е податлив на подобна манипулация, но пък и жертви не липсват.

Тук не правя аналогия с теб, просто се опитвам да ти кажа, как човек трябва да се отнася, към поднасяната му информация, за да не рискува да изпадне в идиотска ситуация в която например си продава апартамента в името на някаква секта и оставя децата си без наследство.

За съжаление ТВ не гледам.Телевизора го наричам дебилизатор,но това си мое мненине.
Дърпам си по някое сериалче от интернет от време на време и тва е.
А тва за нокаут с мисъл е пълна щуротия.
Но във Франция има такъв институт.Има и исторически източници.Хайде да помислим как са откривали рудата преди 2000 години примерно.Имам литографии как копат в мините а няколко пича 'детектват' с лескова пръчка.Виж предполагам ,че не сме тук за един ден и постепенно ще стигнем до истината.
aiko
Консул
Консул

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyВто Ное 10, 2009 10:57 pm

За въпросната фотография съм чувал, че е нещо свързано с визуализация на човешкото биополе - още една област пълна със спекулации и недоказани твърдения на хора със съмнителна репутация. Моля да ме извиниш, но такъв съм си - непоправим скептик ... но само спрямо нещата обвити в мистична мъгла и за които няма обективни научни доказателства. Аз телевизия гледам, при това много, но 80% гледам образователните канали и други неща, които не са обида за интелекта на нормалния човек.

Та по повод въпросната фотография, не съм 100% сигурен, но имаше предаване по дискавъри, в което нищеха въпроса около този ефект на Кирлиан. Та учените там се изказаха ако не ме лъже паметта, че става въпрос за електропроводимостта на човешкото тяло и кожа и в зависимост от спецификата на която проводимост се наблюдава въпросният газоразряден ефект. С една дума - нормално физично явление седи в основата, а не някакви си там биополета и други подобни спорни феномени.

По повод радиестезията, това което твърдя е че няма научно документирани доказателства, никой не ще 1000 лв Laughing и не на последно място - не ми звучи реално. Поради тези три причини си запазвам правото да си остана бетонна глава - скептик Very Happy
kodokan
Консул
Консул
kodokan

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyСря Ное 11, 2009 9:42 am

aiko написа:
За въпросната фотография съм чувал, че е нещо свързано с визуализация на човешкото биополе - още една област пълна със спекулации и недоказани твърдения на хора със съмнителна репутация. Моля да ме извиниш, но такъв съм си - непоправим скептик ... но само спрямо нещата обвити в мистична мъгла и за които няма обективни научни доказателства. Аз телевизия гледам, при това много, но 80% гледам образователните канали и други неща, които не са обида за интелекта на нормалния човек.

Та по повод въпросната фотография, не съм 100% сигурен, но имаше предаване по дискавъри, в което нищеха въпроса около този ефект на Кирлиан. Та учените там се изказаха ако не ме лъже паметта, че става въпрос за електропроводимостта на човешкото тяло и кожа и в зависимост от спецификата на която проводимост се наблюдава въпросният газоразряден ефект. С една дума - нормално физично явление седи в основата, а не някакви си там биополета и други подобни спорни феномени.

По повод радиестезията, това което твърдя е че няма научно документирани доказателства, никой не ще 1000 лв Laughing и не на последно място - не ми звучи реално. Поради тези три причини си запазвам правото да си остана бетонна глава - скептик Very Happy

Е да де,ама и ти сляпо вярваш на тези учени,които си гледал по Дискавъри.А има и други учени,които мислят друго.
А за този фотография ще ти напиша подробно довечера,че книгите са ми в къщи.Малко ще се отклоним от темата но то пак е свързано с радиестезията.ЗА 1000-та лева и да бих могъл,не бих ти ги взел, просто такова ми е мисленето.Но ако искаш да правиш този експеримент ще ти кажа съвсем сериозно и друго - материала или предмета,ако ще е в земята не е зле да е престоял мунимум няколко месеца.Колкото повече,толкова по лесно се намира.А за тва ,че си скептик за момента е добре - иначе ако сме на едно мнение,кво ще прайм,темата ще трябва да приключи Smile
aiko
Консул
Консул

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyСря Ное 11, 2009 3:00 pm

Колега Кодокан, хубаво си спорим ние с тебе тук Работите ли с багети? - Page 7 Icon_smile

Позволи ми да те поправя по повод "сляпото вярване":

Значи, аз влагам следния смисъл, когато става въпрос за "сляпото вярване": Да кажем, че съм бил в джунглата цял живот и някой ме е спасил и ме е замъкнал в модерното общество. Та аз знам всичко за джунглата - как да си ловя диви прасета, как да се лекувам с билки и т.н, но не знам нищо за модерния и коварен сват. И изведнъж моят спасител ми казва "Научи наизуст библията, разпространявай святото слово по целия свят и ще живееш вечно в райски условия!" или пък "Иди се самовзриви на този пазар и отнеми живота на колкото се може повече неверници и ще живееш вечно в рая и ще имаш 72 девственици за жени!"

Ако повярвам на тези неща, тогава ще съм повярвал сляпо на моя спасител, дето ме е измъкнал от джунглата и предпоставка за това ще е, че нямам никаква налична информаия в базата си данни за неговите твърдения.

Обаче ако съм да кажем инженер с богати технически познания и богата обща култура в много области на науката и преценя, че информацията поднесена в научнопопулярен филм е вярна, то това не е "сляпо вярване". Надявам се ще се съгласиш с мен Работите ли с багети? - Page 7 Icon_wink
kodokan
Консул
Консул
kodokan

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyСря Ное 11, 2009 4:05 pm

aiko написа:
Колега Кодокан, хубаво си спорим ние с тебе тук Работите ли с багети? - Page 7 Icon_smile

Позволи ми да те поправя по повод "сляпото вярване":

Значи, аз влагам следния смисъл, когато става въпрос за "сляпото вярване": Да кажем, че съм бил в джунглата цял живот и някой ме е спасил и ме е замъкнал в модерното общество. Та аз знам всичко за джунглата - как да си ловя диви прасета, как да се лекувам с билки и т.н, но не знам нищо за модерния и коварен сват. И изведнъж моят спасител ми казва "Научи наизуст библията, разпространявай святото слово по целия свят и ще живееш вечно в райски условия!" или пък "Иди се самовзриви на този пазар и отнеми живота на колкото се може повече неверници и ще живееш вечно в рая и ще имаш 72 девственици за жени!"

Ако повярвам на тези неща, тогава ще съм повярвал сляпо на моя спасител, дето ме е измъкнал от джунглата и предпоставка за това ще е, че нямам никаква налична информаия в базата си данни за неговите твърдения.

Обаче ако съм да кажем инженер с богати технически познания и богата обща култура в много области на науката и преценя, че информацията поднесена в научнопопулярен филм е вярна, то това не е "сляпо вярване". Надявам се ще се съгласиш с мен Работите ли с багети? - Page 7 Icon_wink

Да спор няма, я какъв хубав детектор си направил.
Честно да ти кажа запали ме и мен и сега по цял ден ровя разни книги(най-вече руски) със схеми за МД-та.
И има страхотна полза от всичко това.
Започват да ми се изясняват много неща.
Не знам дали скоро ще мога да направя,щот и на мен времето ми е кът, но си търся осцилоскоп в момента.Можеш ли да помогнеш?

Да кажем че, и аз съм нещо подобно на теб.
Има огромна разлика в горните ти примери.

Ако ти кажа - направи си две багети(махало) и пробвай това ,което ще ти напиша тук(или да го сканирам и ти го пратя щото не знам да стане като спам) не виждам какво толкова ще ти навреди.
За разлика от научнополярните филми съм пробвал и знам ,че работи.
aiko
Консул
Консул

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyСря Ное 11, 2009 4:27 pm

Разбира се, че ще помогна с каквото мога. Преди да направя това TGSL, писах на 10 човека поне в геотеча и ги помолих да ми препоръчат добър и лесен за направа детектор. Всички, които ми отговориха посочиха въпросния детектор, затова и него направих. Не бързай с осцилоскопа. Мога да ти пратя всичката налична ми информация за направата му. Ако решиш да го правиш, драсни на личните някакъв е-мейл - ще ти пратя всичко необходимо.

А за багетите ти казах, че не съм чак такъв кон с капаци Работите ли с багети? - Page 7 Icon_biggrin и ще пробвам всичко, което звучи разумно и не иска кой знае каква подготовка ... а това че си чешем езиците си е отделна работа.
kodokan
Консул
Консул
kodokan

ПисанеЗаглавие: Етика на радиестезиста   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyСря Ное 11, 2009 4:27 pm

С риск да ме вземете на подбив ето и етика на радиестезиста.
Подобно както си имаме и етика на Търсача.

Етика на радиестезиста

• Радиестезията изисква служене на истината, пълна отдаденост, използване и прилагане на знанията в полза на човечеството /Закон за предназначението/.

• Радиестезистът трябва да се отнася с благовение и уважение към безкрайния източник – Висшия разум на Вселената /Закон за чистата потенциалност/.

• Радиестезистът трябва да има широки възгледи, да е възприемчив и духовно извисен, в противен случай „непознатите” Висши сили, с които работи, ще се обърнат срещу него.

• Добрият радиестезист знае, умее да мълчи, наблюдава и изследва - /Закон за необвързаноста/. Изключение правят преподавателите и сериозно занимаващите се с тази наука, чиято цел е да обучават хората, или да дават съвети на тези, които се обръщат към тях за помощ.

Радиестезията не бива да се използва като средство за демонстрация на „специални сили” и показване на някакво „духовно превъзходство” над останалите.
kodokan
Консул
Консул
kodokan

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyСря Ное 11, 2009 4:35 pm

aiko написа:
Разбира се, че ще помогна с каквото мога. Преди да направя това TGSL, писах на 10 човека поне в геотеча и ги помолих да ми препоръчат добър и лесен за направа детектор. Всички, които ми отговориха посочиха въпросния детектор, затова и него направих. Не бързай с осцилоскопа. Мога да ти пратя всичката налична ми информация за направата му. Ако решиш да го правиш, драсни на личните някакъв е-мейл - ще ти пратя всичко необходимо.

А за багетите ти казах, че не съм чак такъв кон с капаци Работите ли с багети? - Page 7 Icon_biggrin и ще пробвам всичко, което звучи разумно и не иска кой знае каква подготовка ... а това че си чешем езиците си е отделна работа.

ок.Благодаря ти предварително.
Разрових се и намерих ,че като вържеш сонди от осцилоскоп към SOUND картата си ти ставало елементарен осцилоскоп.Преди доста години,когато все още 8 битовите компютри бяха неща извънземно,а аз работех на ЕИМ с перфокарти,ленти и всичкото това в една огромна зала,свирех в една банда на китара.И по цял ден си правях разни схемички на дисторшъни,уа - педали и други подобни от една книжка на Симо Лазаров.И колко труд е паднало,но като проработеше след много проби и труд,радоста,удовлетворението и тръпката бяха огромни.
Сега изпитвам същото желание за направа на МД.
Излиза,че е най лесно да се направи кантар.
aiko
Консул
Консул

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyСря Ное 11, 2009 4:40 pm

Викам, да се преместим в тази тема:

http://imperio.bulgarianforum.net/forum-f22/topic-t1477.htm
kodokan
Консул
Консул
kodokan

ПисанеЗаглавие: Re: Работите ли с багети?   Работите ли с багети? - Page 7 EmptyСря Ное 11, 2009 4:48 pm

aiko написа:
Викам, да се преместим в тази тема:

http://imperio.bulgarianforum.net/forum-f22/topic-t1477.htm

Бе и аз си мислех същото да го напиша в момента и ти ме изпревари Smile

Работите ли с багети?
Върнете се в началото 
Страница 7 от 17Иди на страница : Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 12 ... 17  Next
 Similar topics
-
» Golden Mask 3 + с какви настройки работите
» Някой работил ли е с такова...
» Електронни багети

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz :: Металдетектори-дълбочинни и скенери и други подобни :: Общ форум за дълбочинна техника-
Идете на: