Алко да продължим с темата.На стр. 10 описах действието на Омнитрона. Това е апарат ,при който се използва в известна степен багети,но с ел.усилвател плюс у-во,което излъчва сигнал на определена честота,т.е. ашладисани са съвр.технологии и радиестезията.
И виж този линк. http://www.hydroloc.com/bd/index.php?option=com_content&view=article&id=181&catid=55&Itemid=136
СИСТЕМАТА НА ELECTROSCOPES - откъс от книгата "Търсене на съкровища със съвременна електроника" - глава Търсене на съкровища чрез радиестезия :
Разработенuят В САЩ от Томас Афuланu ypeg ELECTROSCOPE стана uзВестен npegu Всuчkо с тоВа, че няkолkо търсачu на съкровища го използваха успешно на състезанuето за търсене на злато през есента на 1989 г . В Калuфорнuя .Аз разгоВарях по телефона с джон Карнц. ръkоВоgumeля на nроgажбume на ELECTROSCOPES. за ga разбера gалu npu тозu ypeg се kaсае за нормална елеkтронна система антени (nрuнцunа uзлъчВаmeл приемник) uлu за goceгa неuзВестна ноВа разработkа. Тоб не ми каза. отгоВорът му беше : Hlt's unimportant to know how it works , it's only important to know it worksl" (Не е Важно ga се знае kak работи, Важно е ga се знае. че работul).Аз наистина не бях gоВолен от тозu отгоВор. но разбuрам на пълно,че nроuзВоgumeлuте на makuBa ypegu (kamo u на OMNITRON)запазВат В тайна gългогоguшнume cu разработku u експерименти. заga не могат gpyгu фuрмu ga konupam ypeguтe им. Meтogът на търсене с ELECTROSCOPE се разлuчаВа от gpyгитe Memogu. Преgu ga се започне ga се търси злато uлu сребро пеленгаторната точност на ypega тряБВа ga се настрои В желанuя обхват .За тазu цел eguн контролен npegмem (например златна гривна) се поставя на земята. Ako сега с ypega се мине покрай него на разстояние оkоло 3 м. ypegът тряБВа ga се заВъртu kъм него. антената тряБВа ga nоkазВа по nocoka на kонтролнuя npegмeт. Ako точността не е gостатъчна. т .е . ypegът се заВърта твърде рано uлu тВърgе късно. може (u трябва) с kоnчето TUNER ga се kopuгupa (ga се nоgобpu) настройката. По време на търсенето nрuборът се gържu хорuзонтално В ръka u се мecmU бавно в кръг от egнa страна на gpyгa. Когато антената се наkлонu nog оnреgелен ъгъл (nоkазВа по nocoka на ckpum npegмeт).тя остаВа В това наnраВленuе gopu u koгamo ръkата nроgължаВа ga се gВuжu . ТоВа пърВо uзмерване всъщност nоkазва няkаkва посока. но с най -малко още egнo uзмерВане от gpyгa nозuцuя (uзмерВане на mpuъгълнuk) трябва ga се оnреgелu точkата на nресuчане на лuнuuте на uзмерВане . т.е . kъgе обектът лежu В земята. Блuзо go тазu точkа на nресuчане се праВят gpyгu uзмерВанuя на трuъгълнuk , за ga се получат още nо-точнu лuнuu на uзмерВане.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 1:26 pm
Алко ето експеримента.И не виждам как ще се създаде електромагнитно поле.Нямаме свързана верига за тока.
Д-р Забож В. Харвалик, чехословашки физик, който преподава в Университета в Мисури,осъществява накои очарователни експерименти през 60-те години на 20-ти век.Той открива,че пръчката за радиестезия винаги реагира на електрически проводници в земята.Професорът се пита дали неговата пръчка може да улови и ел. импулси под повърхността .Експериментира ,като забива 2 водопроводни тръби вертикално в земята, на разстояние 18.29 м една от друга.Прикрепва горните краища към голям акумулатор.Неговата пръчка реагира незабавно, когато той включва акумулатора.Тестира и приятелите си и открива,че всички те имат успех ,стига токът да е над 20 милиампера.Една пета от приятелите му могат да доловят ел.ток от 2 милиампера, а някои дори и половин милиампер.
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 7:50 pm
Колега, ще ти припомня нещо което написах по повод експериментите:
Цитат :
Ще пробвам всичко, което е що годе обективно. Примерно, ако знам, че под мен има водопровод, или варел и се опитвам да го хвана с багетите, това не е обективно, защото фактът, че знам къде е предметът, може да манипулира експеримента.
Но ако ми кажеш примерно да сложа пръстен в кутия от цигари и да взема още две празни кутии и някой да ми ги разбърква и аз без да знам къде е пръстенът с махало примерно да позная от 8 от 10 пъти, тогава вече имаме статистически достоверен експеримент с обективен резултат.
Размисляйки се, все повече стигам до извода, че именно това е причината хората да вярват в радиестезията, а именно - знаеш къде е обектът, минаваш над него и от вълнение дали ще го засееш, или друг психологически механизъм, ръцете започват да шават и багетите се събират или раздалечават.
В науката се правят експерименти по определени правила, особено, когато е намесен субективен човешки фактор. Примерно, когато се тества лекарство се взимат две групи от по 100 човека да речем. На едната се дава плацебо, а на другата истинското лекарство. И двете групи си мислят, че пият лекарство, но само едната наистина пие такова. Накрая се сравняват резултатите от двете групи. Причината да се прави това е, че се наблюдава силен психологически ефект и дори болни хора, на които се дават захарни бонбонки, замаскирани като лекарство, съобщават за силен лечебен ефект, който се основава единствено и само на внушението, че пиеш лекарство.
Поради това, смятам всякакви експерименти, при които се очаква даден резултат в даден момент, за недостоверни.
magnetron! Преторий
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 7:56 pm
kodokan написа:
кършака написа:
Kodokan,ако търсиш Омнитрон да си купиш в Пловдив има един за продаване ако решиш кажи.
Привет, оригинален ли е Омнитрона или БГ. Бе я на лични ще ти пиша
Здравейте,момчета. Що за" чудо" е това " OMNITRON" и "SCANMASTER"и другите т.н. LRL (локатори на голямо разстояние)? Това е един най обикновен НИСКОЧЕСТОТЕН ГЕНЕРАОР (НЧГ) .Едната фирма e написала на лицевия панел на НЧГ OMNITRON , a другата SCANMASTER . Вземаш един НЧГ , който се захранва с акумолатор с цифров дисплей , два тела ,правиш си багети и ето ти , ако искаш за самочувствие сложи му надпис ОМНИТРОН или СКАНМАСТЕР.Настройваш го по избор на честотата на злато,сребро бронз ,желязо и си готов.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 8:22 pm
magnetron! написа:
kodokan написа:
кършака написа:
Kodokan,ако търсиш Омнитрон да си купиш в Пловдив има един за продаване ако решиш кажи.
Здравейте,момчета. Що за" чудо" е това " OMNITRON" и "SCANMASTER"и другите т.н. LRL (локатори на голямо разстояние)? Това е един най обикновен НИСКОЧЕСТОТЕН ГЕНЕРАОР (НЧГ) .Едната фирма e написала на лицевия панел на НЧГ OMNITRON , a другата SCANMASTER . Вземаш един НЧГ , който се захранва с акумолатор с цифров дисплей , два тела ,правиш си багети и ето ти , ако искаш за самочувствие сложи му надпис ОМНИТРОН или СКАНМАСТЕР.Настройваш го по избор на честотата на злато,сребро бронз ,желязо и си готов.
Добре казано на теория - на практика не е така, и аз така мислех преди......
индиана джоунс Легионер
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 8:25 pm
колега magnetron по принцип си прав генератор ,честотомер и ниско честотен усилвател.... за около 100лв си готов, направих си такьв на времето, но нямам добри биотокове и не ми работи сполучливо, но го пробваха други, работи им перфектно зависи от човека най вече,лирично отклонение отварял сьм elektra 2 за 1000 марки навремето марката по 3лв.и вьтре 2 транзистора и 5 сьпротивления, някакво генераторче,за ...............лв,така че си правете сметка като купувате такива неща.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 8:40 pm
aiko написа:
Колега, ще ти припомня нещо което написах по повод експериментите:
Цитат :
Ще пробвам всичко, което е що годе обективно. Примерно, ако знам, че под мен има водопровод, или варел и се опитвам да го хвана с багетите, това не е обективно, защото фактът, че знам къде е предметът, може да манипулира експеримента.
Но ако ми кажеш примерно да сложа пръстен в кутия от цигари и да взема още две празни кутии и някой да ми ги разбърква и аз без да знам къде е пръстенът с махало примерно да позная от 8 от 10 пъти, тогава вече имаме статистически достоверен експеримент с обективен резултат.
Размисляйки се, все повече стигам до извода, че именно това е причината хората да вярват в радиестезията, а именно - знаеш къде е обектът, минаваш над него и от вълнение дали ще го засееш, или друг психологически механизъм, ръцете започват да шават и багетите се събират или раздалечават.
В науката се правят експерименти по определени правила, особено, когато е намесен субективен човешки фактор. Примерно, когато се тества лекарство се взимат две групи от по 100 човека да речем. На едната се дава плацебо, а на другата истинското лекарство. И двете групи си мислят, че пият лекарство, но само едната наистина пие такова. Накрая се сравняват резултатите от двете групи. Причината да се прави това е, че се наблюдава силен психологически ефект и дори болни хора, на които се дават захарни бонбонки, замаскирани като лекарство, съобщават за силен лечебен ефект, който се основава единствено и само на внушението, че пиеш лекарство.
Поради това, смятам всякакви експерименти, при които се очаква даден резултат в даден момент, за недостоверни.
Чакай малко написал съм при включване не акумулатора! Ти откъде ще знаеш кога ще го включа?????
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 8:41 pm
-
Последната промяна е направена от aiko на Вто Ное 17, 2009 8:45 pm; мнението е било променяно общо 1 път
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 8:42 pm
Колега, аз избягвам да ги коментирам въпросните уреди от раздел remote sensing locators, щото вдигам кръвно само като им видя цената и като си помисля що народ е изгорял. Това си е типичната формула "Ужили десет човека на година и повече не ти трябва!" Тия уреди струват в най-добрия случай по 50 долара парчето а им искат 2000 и нагоре
Хората, които ги продават, за мен са откровени безскрупулни измамници. Засрамете се www.hydroloc.com
По повод книгите в които се споменават и рекламират подобни уреди - това си е чиста класика в жанра. Някой си анонимко пише книга, в която измежду "полезната" информация, пробутва прикрита реклама на даден продукт. Хората от своя страна, четейки книга по презумция я приемат за достоверен източник на информация и край - слухът е плъзнал.
После, ако на някой не му работи уреда - "Ми купил си някое менте, затова не работи!"
Вижте само, че производителите на повечето такива боклуци са неидентифицирани и нямат фирмени сайтове
Така и не намерих омнитрона "оригиналния" , кой го произвежда.
Последната промяна е направена от aiko на Вто Ное 17, 2009 8:47 pm; мнението е било променяно общо 1 път
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 8:43 pm
индиана джоунс написа:
колега magnetron по принцип си прав генератор ,честотомер и ниско честотен усилвател.... за около 100лв си готов, направих си такьв на времето, но нямам добри биотокове и не ми работи сполучливо, но го пробваха други, работи им перфектно зависи от човека най вече,лирично отклонение отварял сьм elektra 2 за 1000 марки навремето марката по 3лв.и вьтре 2 транзистора и 5 сьпротивления, някакво генераторче,за ...............лв,така че си правете сметка като купувате такива неща.
Точно затова се прави усилвател на багетите, за всеки индивид.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 8:46 pm
magnetron! написа:
kodokan написа:
кършака написа:
Колега да ти кажа и аз се бях размислил да си правя нещо подобно.Големи благодарности за ценната информация.И си мисля ,че спасяваш много наивници от набутване.
Последната промяна е направена от kodokan на Вто Ное 17, 2009 11:22 pm; мнението е било променяно общо 1 път
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 8:51 pm
aiko написа:
Колега, аз избягвам да ги коментирам въпросните уреди от раздел remote sensing locators, щото вдигам кръвно само като им видя цената и като си помисля що народ е изгорял. Това си е типичната формула "Ужили десет човека на година и повече не ти трябва!" Тия уреди струват в най-добрия случай по 50 долара парчето а им искат 2000 и нагоре
Хората, които ги продават, за мен са откровени безскрупулни измамници. Засрамете се www.hydroloc.com
По повод книгите в които се споменават и рекламират подобни уреди - това си е чиста класика в жанра. Някой си анонимко пише книга, в която измежду "полезната" информация, пробутва прикрита реклама на даден продукт. Хората от своя страна, четейки книга по презумция я приемат за достоверен източник на информация и край - слухът е плъзнал.
После, ако на някой не му работи уреда - "Ми купил си някое менте, затова не работи!"
Вижте само, че производителите на повечето такива боклуци са неидентифицирани и нямат фирмени сайтове
Така и не намерих омнитрона "оригиналния" , кой го произвежда.
Алко много си прав ! За цената съм съгласен,че не си струва. Да не вземе някой да изгори тук покрай нашата тема. Просто аз съм дал линка като пример за апаратите.А иначе ако искаш дай да направим един ОмниЕДИКАКВОСИ ... За експериментите.Ти си експерта имаш опит зад гърба.
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 9:09 pm
Колега Кодокан, информацията която си дал за експеримента е оскъдна: не си написал, че напрежението се включва без знанието на багетиста; не си написал къде застава багетиста; не си написал какви багети ползва и какво се случва с тях при детекция.
Много съжалявам, че те разоваровам, но въпросният експеримент, дори да доведе до детекция /на електромагнитно поле, което неминуемо ще присъства при протичане на ток по кабели/, това не доказва по никакъв начин радиестезията, която твърди, че открива злато, вода и други благини на огромни разтояния.
Един от бисерите беше за някакъв йонен детектор, който улавял йоните, които излъчвало златото от километър
Звучи добре, за човек с основно образование, или такъв който не си е давал много зор в средното, или пък който си няма хабер от физика - кажи речи повече от 50% от населението - УХААА ЛАПАНИЦАААА
www Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 9:13 pm
както вьв всяка льжа има истина,така мисля,че и тези машини би трябвало да работят така както казват-все пак световно известни фирми в тази област-нали преди да излезе да се продава на пазара в мащабни количества получават сертиофикат и разрешително,че уреда работи както е описано,правят тестове проби-но вьв всеки един продукт в тази област си има и УЛОВКА -kakто казва и колегата ИНДИ ДЖОУНС генераторче части за 50 лв в някой гаражче в китай и ще си хваща каквото си поиска-имам един познат които бачка с багети един пьт излязох с него да му погледам сеирa,щото все тьрси казани с турски алтьни-колата ми,че хваща туй едно на рака,после копа кьм 1 метьр трап-нищо ко мери тропа там с крака каза че било заровено на 2 и 40м и аз му казах и сега ко става ще са копа ли,а той ааааааа де ши са копай на 2 метра и косур бе,аз ако сьм сигурен да копаeм-ми вика иначе ми е показвал разни парчетии от разни метали монетки казва че бил ги намерил с багетите-те хората с машини тьркат кат обезумяли по 7-8 часа и са валад някой пьт-пак той нашия трьгнал с багетите и лопатата и кой кат него-бат КОЛЬО иманярааа-настина не при всички хора работят
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 9:22 pm
Колега, какви реномирани фирми, какви тестове, какви сертификати - няма такъв филм? Всичко е измама!!!
Има един лаф, много верен - "Човек съди за другите по себе си." Не си мисли, че ти като си честен и почтен, всички са такива! Света е пълен с измекяри, дето само дебнат да ебнат - хора без съвест със социопатично мислене.
koko bg Новобранец
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 9:24 pm
Всеки един търсач, като чуе, че апарата "лови" сигнал на няколко километра и дълбочина от 15м. оглушава за цената, и естественно си представя как ще закове казана. Та за какви там някакви 5-10000 евро става въпрос. Аз имам приятел, който си е направил наскоро един подобен уред, и за сега експериментите които ги е правил са положителни. Ще го поразпитам.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 9:25 pm
aiko написа:
Колега Кодокан, информацията която си дал за експеримента е оскъдна: не си написал, че напрежението се включва без знанието на багетиста; не си написал къде застава багетиста; не си написал какви багети ползва и какво се случва с тях при детекция.
Много съжалявам, че те разоваровам, но въпросният експеримент, дори да доведе до детекция /на електромагнитно поле, което неминуемо ще присъства при протичане на ток по кабели/, това не доказва по никакъв начин радиестезията, която твърди, че открива злато, вода и други благини на огромни разтояния.
Един от бисерите беше за някакъв йонен детектор, който улавял йоните, които излъчвало златото от километър
Звучи добре, за човек с основно образование, или такъв който не си е давал много зор в средното, или пък който си няма хабер от физика - кажи речи повече от 50% от населението - УХААА ЛАПАНИЦАААА
Алко целта на този експеримент е да покаже,че ти си приемник.А това го преписах от Радиестезия за начинаещи.И не е с багети а с пръчка(чатал).Една пръчка сама по себе си не може да реагира на магнитно поле.А за йонния детектор наистина си е пълна глупост.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 9:30 pm
www написа:
както вьв всяка льжа има истина,така мисля,че и тези машини би трябвало да работят така както казват-все пак световно известни фирми в тази област-нали преди да излезе да се продава на пазара в мащабни количества получават сертиофикат и разрешително,че уреда работи както е описано,правят тестове проби-но вьв всеки един продукт в тази област си има и УЛОВКА -kakто казва и колегата ИНДИ ДЖОУНС генераторче части за 50 лв в някой гаражче в китай и ще си хваща каквото си поиска-имам един познат които бачка с багети един пьт излязох с него да му погледам сеирa,щото все тьрси казани с турски алтьни-колата ми,че хваща туй едно на рака,после копа кьм 1 метьр трап-нищо ко мери тропа там с крака каза че било заровено на 2 и 40м и аз му казах и сега ко става ще са копа ли,а той ааааааа де ши са копай на 2 метра и косур бе,аз ако сьм сигурен да копаeм-ми вика иначе ми е показвал разни парчетии от разни метали монетки казва че бил ги намерил с багетите-те хората с машини тьркат кат обезумяли по 7-8 часа и са валад някой пьт-пак той нашия трьгнал с багетите и лопатата и кой кат него-бат КОЛЬО иманярааа-настина не при всички хора работят
Колега извънземни си ги има навсякъде. А за уловката,както пишеш я има и в рекламите на МД-тата - до еди колко си метра засичало. И какво засича? Сигурно някой танк
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 9:31 pm
Колега, стига с този Алко бе - не го познавам
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 9:33 pm
Със сигурност човешкото тяло е приемник - не споря. Но приемник за реални физически сили, а не за "трептения" от незнам какво си свръхестествено естество.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 9:37 pm
aiko написа:
Е-йй бах мааму Айко извинявай,ма първия път като ти видях поста бях с едно от тия джобните Асерчета и дали е i или l не съм си различил.И от тогава си маамам 'Алко' така по навик.Ха-ха,голям майтап,извинявай все пак.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 9:39 pm
aiko написа:
Със сигурност човешкото тяло е приемник - не споря. Но приемник за реални физически сили, а не за "трептения" от незнам какво си свръхестествено естество.
Специално съм ти купил една книга за радиестезия,там всичко си описано със формули,диаграми,схеми.Много е трудно тук да ги публикувам.Но малко по малко ще се опитам.
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 9:49 pm
kodokan написа:
aiko написа:
Е-йй бах мааму Айко извинявай,ма първия път като ти видях поста бях с едно от тия джобните Асерчета и дали е i или l не съм си различил.И от тогава си маамам 'Алко' така по навик.Ха-ха,голям майтап,извинявай все пак.
И аз така си помислих, или че ти е голям диоптъра , но няма проблем.
magnetron! Преторий
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Вто Ное 17, 2009 10:57 pm
[quote=".Настройваш го по избор на честотата на злато,сребро бронз ,желязо и си готов.[/quote]
Пич да ти кажа и аз се бях размислил да си правя нещо подобно.А как да налучкам херците. Бах мааму аз тия херци мога да ги налучкам да ги генерира компютърна програма,на времето си правех такива експерименти,само не знам как да замеря честотата.А не знам ако през усилвател го пусна тоя сигнал кво ще стане?[/quote]
KODOKAN,отвори линка ,който си качил на предната страница за SKANMASTER ,там на лицевия панел са написани честотите за металите.Не ти трябва усилвател ,НЧГ има вграден усилвател .