Заглавие: Избор на слушалки... Нед Ное 12, 2017 10:05 am
Здравейте. Вече 2 години се занимавам с металдетектинг, като досега съм ползвал само некачествени слушалки (такива за компютър от 4-5лв), а от опитни колеги съм чувал, че има голямо значение какви слушалки ползваш. Искам да попитам дали е така и ако е, да ви покажа към какви модели съм се насочил.Работя с Макро Рейсър 2. Спрях се на 3 модела, защото се предлагат в България и са лесно достъпни, а именно:
Garrett Master Sound - 54лв Съпротивление: 8 ома за всеки канал. Моно/Стерео Честота: 30 – 18000 Hz Произведени в САЩ
Заглавие: Re: Избор на слушалки... Нед Ное 12, 2017 10:31 am
Здравей колега , според мен KOSS UR-30 от тези модели описани от теб ще са най подходящи / с най добри параметри са /.
droww Новобранец
Заглавие: Re: Избор на слушалки... Нед Ное 12, 2017 10:41 am
Здравей vanbg! Благодаря за бързия отговор! Може ли само да те попитам, какво точно имаш впредвид под "най-добри параметри"? Може би диапазона на честотата? Важно ли е, да е от възможно най-нисък, до най-висок? Те хората вярно са казали, че по-скъпото е по-добро.
vanbg Консул
Заглавие: Re: Избор на слушалки... Нед Ное 12, 2017 11:19 am
Това е марка с традиции в производството на висококачествени слушалки - https://www.koss.com/ Що се отнася до честотната лента , да и тя е от голямо значение.
droww Новобранец
Заглавие: Re: Избор на слушалки... Нед Ное 12, 2017 11:42 am
Благодаря за информацията vanbg! Беше много полезна!
Защо не погледнеш и по новите технологии. Вярно, че са малко по скъпи, но все пак сме 21- ви век. Гарет зет линк, детекникс.. и майнлаб също има какво да покажат.
Здравей colin96! Вярно си е, че без жица е много по-комфортно, но не ми се иска да се изхвърлям чак толкова засега... Както споменах, все още съм млад в занаята. За по-нататък може и да инвестирам. А и доколкото видях, за зет линка на гарет ти трябват и отделно слушалки, така че едното не изключва другото
На безжичните слушалки единственият им + е че са безжични. Дори и тези с EDR , A2DP и AVRCP и тн. не могат да стъпят по качество и скорост на качествените жични слушалки.
Абсолютно вярно!!! Ама този единствен плюс е по голям от десет минуса. Що псувни е имало в течение на времето, що ядове съм брал с 'жичните', не ми се мисли вече. Пък с безжичните винаги имаш опцията да ги направиш жични.
Makro Racer 2 нали имат безжични слушалки? Взимай тях и не му мисли.
droww Новобранец
Заглавие: Re: Избор на слушалки... Пон Ное 13, 2017 7:50 am
Не мога да намеря някой да ги предлага в БГ, а така да не ми се занимава с покупки от чужбина... Ще заложа на KOSS-a
prof74 Новобранец
Заглавие: колега имам кос слушалки за продан 80лв. Пон Ное 13, 2017 11:22 am
droww написа:
Не мога да намеря някой да ги предлага в БГ, а така да не ми се занимава с покупки от чужбина... Ще заложа на KOSS-a
droww Новобранец
Заглавие: Re: Избор на слушалки... Вто Ное 14, 2017 9:54 am
Съжалявам колега Prof74, че не проверих темата преди да ги поръчам. Намерих си и вече са при мен...
droww Новобранец
Заглавие: Re: Избор на слушалки... Сря Ное 15, 2017 9:13 am
Колеги, още едно въпросче. Гледам, че различни модели слушалки са с различно съпротивление (ohm), от 8 до 32 и понеже съм доста бос в тази среда, бих искал някой да ми обясни, какво е значението на това и може ли по някакъв начин да навреди на уреда ми.