Zdraveite kolegi. Nov sam v zanaqta i nemoga da resha kakav metalotarsach da si kupq.Izchetoh tolkova mnogo materiali za nai razlichni metalotarsachi, kolko ne sam chel za darjavniq si izpit . Za sega sam se sprql na Golden mask 2 i 3 ili Minelab Musketeer. Student sam i kakto znaete parite nikoga nestigat, zatova postoqnno sletq metalotarsachite vtora raka, no kakto sam nov v zanaqta i me e strah da ne me izparzalq nqkoi. Blagodarq vi predvaritelno i uspeh v tarseneto !
Здравейте колеги. Нов сам в занаята и немога да реша какъв металотърсач да си купя.Изчетох толкова много материали за най различни металотърсачи, колко не съм чел за държавния си изпит . За сега сам се спрял на Голден маск 2 и 3 или Минелаб Мускетеер. Студент сам и както знаете парите никога нестигат, затова постоянно слетя металотърсачите втора ръка, но както сам нов в занаята и ме е страх да не ме изпързаля някои. Благодаря ви предварително и успех в търсенето ! http://translator-bg.com/content/view/67/63/lang,bg/
ven Новобранец
Заглавие: Re: Избор Пет Яну 27, 2012 12:21 pm
Golden Mask 3 no sas standartnata DD 26,5см ili sas DD 32см ? Благодаря
wallb2 Консул
Заглавие: Re: Избор Пет Яну 27, 2012 12:47 pm
Първо трябва да си изясниш за какво и къде ще го ползваш... Има бързи и бавни машинки, които и на различна честота работят обаче, честотата и бързината са много важни и определящи както за самият терен, така и за това което ще търсиш. Определено една машинка трябва да има и набор от сонди- различна големина. Трябва да си решиш аналогов или дигитален, с дисплей или само слухарски. Въпреки, че тези с дисплея имат тонална дискриминация и отново можеш само да слушаш....
Kъсмет на всички!
ven Новобранец
Заглавие: Re: Избор Пет Яну 27, 2012 1:00 pm
Kolega "wallb2" az nz koi metalotarsachi sa barzi i koi bavni ako mojesh da mi dadesh nqkoi primer shte sam ti mn blagodaren. Inache sam izlizal s priqteli koito imat AC250, White's Prizm III, Pirat, Minelab Musketeer i Safari. Kogato mi dadoha da probvam da rabotq s tqh nqi golqmo vpechatlenie mi napraviha modelite na Minelab, no za moe razocharovanie struvat mnogo pari Ako moje da si kajesh i mnenieto za Golden mask 3 . Blagodarnosti
Колега \"валлб2\" аз нз кой металотърсачи са бързи и кой бавни ако можеш да ми дадеш някои пример ще съм ти мн благодарен. Иначе сам излизал с приятели които имат AC250, Вхите\ъс Призм III, Пират, Минелаб Мускетеер и Сафари. Когато ми дадоха да пробвам да работя с тях няй голямо впечатление ми направиха моделите на Минелаб, но за мое разочарование струват много пари Ако може да си кажеш и мнението за Голден маск 3 . Благодарности http://translator-bg.com/content/view/67/63/lang,bg/
wallb2 Консул
Заглавие: Re: Избор Пет Яну 27, 2012 1:13 pm
всички тия дето си ги изброил са от бавните, и на много замръсено, много железарийки в почвата довеждат до изтърване на сигнали... прочети тази тема разгледай постнатите видеа към краят им... http://metaldetecting.eu/index.php/topic,408.0.html
може да ми "натъркат сол на врата" заради постнатата по-горе тема ама...
Kъсмет на всички!
ven Новобранец
Заглавие: Re: Избор Пет Яну 27, 2012 1:56 pm
Изгледах клипчетата и доста неща разбрах. Като за начало мисля да си взема Golden mask 3 за да се науча. Търсенето не ми е проблем намирам сигналите, но ми е трудно центрирането и в повечето случаи копая доста докато намеря предмета. Ако знаеш някоя техника за центриране моля сподели няма да ти се разсърдя Благодарности
Послепис: Ако може остави Skype
bobo Консул
Заглавие: Re: Избор Пет Яну 27, 2012 7:40 pm
wallb2 написа:
всички тия дето си ги изброил са от бавните, и на много замръсено, много железарийки в почвата довеждат до изтърване на сигнали... прочети тази тема разгледай постнатите видеа към краят им... http://metaldetecting.eu/index.php/topic,408.0.html
Еий, с таз бързина бе Това е само един показател.И в много случаи не е най важния. Щото за сметка на него куцат други. Наистина на много замърсени терени е задължителен,но според мен бъдещето на металдетектинга е проучване на непознати места ,където този показател не ти требе.!А може и да ти попречи,ако за сметка на него ти куца дълбочина и широчина!
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Избор Пет Яну 27, 2012 11:31 pm
bobo написа:
wallb2 написа:
Еий, с таз бързина бе Това е само един показател.И в много случаи не е най важния. Щото за сметка на него куцат други. Наистина на много замърсени терени е задължителен,но според мен бъдещето на металдетектинга е проучване на непознати места ,където този показател не ти требе.!А може и да ти попречи,ако за сметка на него ти куца дълбочина и широчина!
Само че на тия непознати места в 99% от случаите няма културен слой, т.е. дълбочина не трябва . Местата на които трябва дълбок детектор са отдавна известни и са в археологическата карта на България
bobo Консул
Заглавие: Re: Избор Съб Яну 28, 2012 12:14 am
Golden Mask написа:
bobo написа:
wallb2 написа:
Само че на тия непознати места в 99% от случаите няма културен слой, т.е. дълбочина не трябва . Местата на които трябва дълбок детектор са отдавна известни и са в археологическата карта на България
Бе ти не се услушвай,ми напрай машинка специално за орудено,ама не пи-ми с истинска дискриминация,пък ша видим дали са известни Пък нека и бърза да е,айде