Заглавие: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Чет Юни 06, 2013 11:19 am
Здравейте, Имам интерес към закупуването на Златна Маска, но се чудя кой модел да си избера. От няколко места ми похвалиха ГМ2, но виждам че вече е до някаква степен морално остарял модел, като ГМ1+ работи с по-висока честота - плюс на замърсено. Та въпроса ми е ако имате възможност да избирате, кой от тези модели бихте предпочели - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3, а защо да не сложим и един Garrett 350 за цвят. Бюджета ми е до към 650 лева. Благодаря предварително!
П.С. Само да спомена, че това ще ми е първия Бг МД, за кратко съм ползвал MLab XP2. Като цяло нямам опит в това хоби.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Чет Юни 06, 2013 11:59 am
Най-добре е да питаш колегите-търсачи от твоя край. Нека те кажат кой от посочените апарати е най-подходящ за твоя район. Късмет в избора !
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Чет Юни 06, 2013 2:16 pm
Определено GM3 е най-добър, защото има и ръчен и автоматичен грунд, но супер най-добре е GM3+, защото има бустер увеличаващ дълбочината на търсене http://mdetectors.com/index.php?currency=BGN&cPath=21_50&sort=3a
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
pavlinbass Про-Консул
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Чет Юни 06, 2013 2:52 pm
www.mdetectors.com написа:
Определено GM3 е най-добър, защото има и ръчен и автоматичен грунд, но супер най-добре е GM3+, защото има бустер увеличаващ дълбочината на търсене http://mdetectors.com/index.php?currency=BGN&cPath=21_50&sort=3a
Абсолютно съм съгласен с вас,GM3 е многофункционален детектор с много големи възможности в резултат на което може да се работи на всякакви терени... Но и GM1+ не е за подценяване особено ако е с новата сонда https://www.imperio.biz/t7196-topic
Който и да вземеш ще ти върши работа,късмет!!!
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Чет Юни 06, 2013 3:19 pm
Щом си нов в това хоби и си се спрял на тази марка и ти харесва си вземи голден маск 1+ не е сложен и няма да губиш време с настройки,това е моят съвет,но изчакай и другите колеги да се изкажат.
de_Marco Новобранец
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Чет Юни 06, 2013 3:40 pm
www.mdetectors.com написа:
А честотата на която работи, дава ли някакво преимущество на ГМ1+ пред ГМ3 или това е по-скоро в сферата на теорията ? За съжаление ГМ3+ бустер надвишава бюджета ми и не присъства в списъка.
pavlinbass този вариант сонда ли имаш предвид или друг:
GM1+ SEF 10x12'
Виждам че изключвате от избора Гарета, предполагам че не предлага показателите на изброените металдетектори?
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Чет Юни 06, 2013 3:53 pm
От кой край на В.Търновско си...?
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Чет Юни 06, 2013 4:08 pm
Цитат :
Виждам че изключвате от избора Гарета, предполагам че не предлага показателите на изброените металдетектори?
Не прави тази грешка,да си вземаш от ACE серията на Гарет.
de_Marco Новобранец
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Чет Юни 06, 2013 4:16 pm
pechkata написа:
Свищовския, нямам представа каква е почвата тук, но мисля че не е орудено. Все пак мисля да търся и олова, блесни и воблери за другото хоби
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Чет Юни 06, 2013 4:21 pm
de_Marco написа:
pechkata написа:
Свищовския, нямам представа каква е почвата тук, но мисля че не е орудено. Все пак мисля да търся и олова, блесни и воблери за другото хоби
Предлагам ти възможност да тестваш ГМ1+ ГМ3 и ГМ4 - аз съм от гр. Левски за повече инфо съм ти пратил лично съобщение...
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Чет Юни 06, 2013 7:42 pm
Голден Маск 2 или 3 на VCO - и ще си номер 1.
djaksparrow Новобранец
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Чет Юни 06, 2013 7:49 pm
Avrelian написа:
Колеги какво е VCO
evlogi84 Новобранец
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Чет Юни 06, 2013 8:45 pm
djaksparrow написа:
Avrelian написа:
Колеги какво е VCO
а на GM V.C.O disc. каво означава
Voltage Controlled Oscillator (VCO) или със др. думи казано този вид дискр. има способноста по прецизно да разделя металите на по голяма дълбочина без да спъва детектора... Детектора работи на всички метали(al.metal) и разделя металите на звук по проводимост в случея на нисък тон за черни метали и висок тон за цветни метали.
Цитат на pechkata.
Баир-Будала Легионер
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Чет Юни 06, 2013 9:27 pm
Колега, първо Ви поздравявам за интелигентната Ви ориентация към тази марка БГ металдетектор. Относно въпроса Ви...отговора е лесен и логичен - няма какво толкова да се мисли, защото не е нужно. ГМ3 представлява съвкупност от възможностите на ГМ1 и ГМ2, демек - две машини в една. Това ще Ви позволи работа с една машина в по-широк диапазон като почви, минерализация, оруденост и замърсеност на терена. VCO режим на работа е уникален при Маската - след достатъчна практика от страна на оператора, работа при този режим дава уникални резултати. Поздрави!
de_Marco Новобранец
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Пет Юни 07, 2013 2:16 pm
Благодаря на всички колеги, които откликнаха на запитването ми. До колкото разбирам, най-добрия избор от тези модели (ГМ1+, ГМ2 и ГМ3) е ГМ3, защото има автоматичен и ръчен грунд баланс, има VCO (което ми допада като идея - все пак внася творческа нотка в цялата работа), има подходяща DD сонда, въпреки че не е SEF, и работи на по-ниска честота от ГМ1+, което явно не е проблем, според колегите с опит. Последно ако мога да попитам, стига да не ви досаждам вече твърде много - как стои въпроса с гаранционния и извънгаранционен сервиз - от къде да го закупя (нов, примерно от mdetectors) за да съм спокоен, че при проблем, има към кого да се обърна и да ми обърнат внимание. Ако може да ми дадете координати, ще съм ви изключително благодарен. Колега pechkata, благодаря за любезното предложение, за съжаление ми се очертава път в обратната посока и няма да мога да се възползвам от помощта Ви. Колега Баир-Будала, благодаря Ви за отзивчивоста и топлия прием, както и за последното мнение, което ме насочи към ГМ3 окончателно. Поздрави на всички и много приятни мигове с хобито!
kaponcheto Про-Консул
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Пет Юни 07, 2013 2:23 pm
Можеш от мдетекторс да го вземеш спокойно, ГМ е един от малкото Бг уреди с който няма проблем с гаранционното и извънгаранционното обслужване. Производителя предлага перфектно обслужване при проблем в кратки срокове, за мдетекторс мога да кажа същото. Не правя реклама просто така стоят нещата реално.
de_Marco Новобранец
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Пет Юни 07, 2013 3:51 pm
kaponcheto написа:
Можеш от мдетекторс да го вземеш спокойно, ГМ е един от малкото Бг уреди с който няма проблем с гаранционното и извънгаранционното обслужване. Производителя предлага перфектно обслужване при проблем в кратки срокове, за мдетекторс мога да кажа същото. Не правя реклама просто така стоят нещата реално.
Мерси за съвета, вече го поръчах на mdetectors, с голямата сонда '12. Благодаря на всички вас за помощта при избора ми!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Пет Юни 07, 2013 7:26 pm
Поздравления и добре дошъл в семеството на Голден маск - пък можеш да се обадиш като минаваш насам да обменим опит, някоя настройка...
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Пет Юни 07, 2013 8:29 pm
Честито и от мен с пожелание за много цветни сигнали .
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Пет Юни 07, 2013 8:35 pm
http://www.emporion359.com/bg/product/67/golden-mask-3.html , или директно от Владо.
filipesko Новобранец
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Съб Юни 08, 2013 8:36 am
Avrelian написа:
http://www.emporion359.com/bg/product/67/golden-mask-3.html , или директно от Владо.
Може ли някой,който притежава ГМ3,да покаже и докаже поне една от описаните дълбочини в сайта.Излиза,че монета от една стотинка се открива на 26см. /което не е никак малко/или 1х1 м.на 220см,което също е убиец за известите малки,а дори и въздушно трудно се достигат тези дълбочини с монетар.
Дълбочини на откриване на метални обекти:
Монета диаметър 16 мм - 26 cm
Монета диаметър 18 мм - 30 cm
Монета диаметър 22 мм - 35 cm
Монета диаметър 40 мм - 43 cm
Лист метал 15х15 см - 85 cm
Метал 40х40 см - 150 cm
Метал 1х1 м - 220 cm
kronos555 Про-Консул
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Съб Юни 08, 2013 8:52 am
filipesko написа:
Avrelian написа:
Може ли някой,който притежава ГМ3,да покаже и докаже поне една от описаните дълбочини в сайта.Излиза,че монета от една стотинка се открива на 26см. /което не е никак малко/или 1х1 м.на 220см,което също е убиец за известите малки,а дори и въздушно трудно се достигат тези дълбочини с монетар.
Дълбочини на откриване на метални обекти:
Монета диаметър 16 мм - 26 cm
Монета диаметър 18 мм - 30 cm
Монета диаметър 22 мм - 35 cm
Монета диаметър 40 мм - 43 cm
Лист метал 15х15 см - 85 cm
Метал 40х40 см - 150 cm
Метал 1х1 м - 220 cm
Това са показатели във въздуха при усилен до край апарат, във земята нещата не изглеждат така, все пак това не е GPX
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Съб Юни 08, 2013 9:05 am
Това https://www.youtube.com/watch?v=HvAlkdbjixE изглежда по реално, апаратите се мерят по този начин или във джоб, не да копнеш една дупка и хвърлиш парата.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Съб Юни 08, 2013 10:12 am
kronos555 написа:
апаратите се мерят по този начин или във джоб, не да копнеш една дупка и хвърлиш парата.
На метал детектор като му закопая монета и я чува го признавам - другото е бош лаф...И този клип е правен онлайн смисъл е записан по време теста без да зная какво ще се случи...