Заглавие: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Пет Май 01, 2015 9:21 pm
Колеги, пускам тази тема, за да направим един вид социологическо проучване в нашите редици и да видим кои ще са най-актуалните бангии за Сезон 2015.
В някои от темите вече съм писал, че основно ще бачкам с X-Terra 705 на честота 18.75 kHz, понеже основно смятам да търся самородно злато. За тази цел също търсех изгодно и Garrett AT Gold, но намерих AT Pro, който не е точно за самородно злато, но все пак ще го тествам и него за тая цел. Освен това искам да се похваля, че тази седмица си взех един класически Teknetics T2, версия 6.5, купуван е преди 3 години от официалния представител на марката у нас, така че е гарантирано оригинален. Текнетикса го взех, защото от една страна съм голям фен на Дейв Джонсън, а от друга - заради страхотния режим "всички метали", които имат платформите Т2/F75. Смятам да взимам терата и текнетикса заедно на излетите и да правя директни сравнения между двата апарата, макар да не са на еднаква честота, но все пак и двата са проектирани за търсене на самородно злато, тоест от една категория са.
В заключение, тази година основно ще бачкам с посочените три модела, но имам интерес и към Fisher F19, който очаквам да се окаже доста успешен за нашите терени.
B.K.K. Легионер
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Пет Май 01, 2015 10:20 pm
Сельо Бангиев написа:
. Текнетикса го взех, защото от една страна съм голям фен на Дейв Джонсън, а от друга - заради страхотния режим "всички метали", които имат платформите Т2/F75.
Не знам за Т2–то,ма не ми е ясно как с всичките метали на Фъ75 можеш да намереш нещо. ....Е,ко не си некъв слухов мазохист ,де... ...Останал съм с впечатление,че австралийските търсачи,чийто почви са доста сходни с нашите златодайни,използват основно две марки детектори Едната е Минелаб,а другата..... не е Фишер
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Пет Май 01, 2015 10:40 pm
Я па че си маам на компютъро,он ми стана най-любимата бангия-както на много от колегите!
Хаосът е или временен,или гибелен!
Сельо Бангиев Преторий
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Съб Май 02, 2015 12:15 am
B.K.K. написа:
Не знам за Т2–то,ма не ми е ясно как с всичките метали на Фъ75 можеш да намереш нещо. ....Е,ко не си некъв слухов мазохист ,де... ...Останал съм с впечатление,че австралийските търсачи,чийто почви са доста сходни с нашите златодайни,използват основно две марки детектори Едната е Минелаб,а другата..... не е Фишер
Колега, този режим не е създаден за работа в нивите, където бъка от всякакви метални боклуци, ами е създаден за търсене на самородно злато - местата, където се търси самородно злато, по принцип не са замърсени и единствено високата минерализация създава проблеми. По принцип аз упражнявам хобито в най-гъстите планински гори и шубраци, там замърсяването е минимално и този режим ми е идеален, като се интересувам само от сигнали, които са на ръба на детекция, тоест предизвикват едва доловима промяна на трешолда.
Относно австралийските търсачи - не съм в течение кои други марки, освен Майнлаб, там се ползват с уважение, но да не забравяме, че Дейв Джонсън не е кой и да е, а именно опитен златотърсач и разработчик на модели като Тесоро Лобо Супертрак, Текнетикс Т2 и Фишер Голд Бъг.
B.K.K. Легионер
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Съб Май 02, 2015 7:49 am
Аз имам в предвид точно места чисти от боклуци,но с много бързо променяща се минерализация,може ли там тези машини/Ф75,Т2/да работят на постоянен праг без постоянно да отчитат всеки по оруден камък,без да им се намаля сензитива ,естествено,щото аз не успях да накарам Ф75 да работи равномерно и тихо,респективно и ползотворно точно в такива места.Но пък и не познавам добре и машината,та затова е може би и негативното ми мнение.Ко има няква фатка,може да я кажеш...
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Съб Май 02, 2015 3:30 pm
Голден маск 3+, а в много замърсено четворката.
Последната промяна е направена от Avrelian на Съб Май 02, 2015 7:42 pm; мнението е било променяно общо 1 път
nobody Легионер
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Съб Май 02, 2015 4:05 pm
Ще пробвам кантар на Миладин и ще си правя самоделник PI дано стане добре
adminn Admin
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Съб Май 02, 2015 8:28 pm
XP DEUS и FISHER gold bug pro
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
Сельо Бангиев Преторий
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Съб Май 02, 2015 9:25 pm
B.K.K. написа:
Ко има няква фатка,може да я кажеш...
Да, има фатка и тя се състои в това да дадеш трешолда малко в минус - по този начин игнорираш малките колебания, дължащи се на нехомогенността на почвата, но пък може да се пропуснат някои дълбоки сигнали, така че по експериментален път трябва да се определи кое е оптималното ниво на трешолда за конкретния терен. При АТ Голд, освен трешолд, имаме прозорец на земния баланс, което позволява още по-фина настройка на апарата към конкретния терен - именно с това този апарат превъзхожда всички останали.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Съб Май 02, 2015 9:26 pm
Фишер голд бъг 19кНz и мохаремка 8.2кНz. Двата апарата работят с една и съща антена ултимейт.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Нед Май 03, 2015 12:18 am
ivanasen написа:
Фишер голд бъг 19кНz и мохаремка 8.2кНz. Двата апарата работят с една и съща антена ултимейт.
Само Fisher за сега Щото вади доволно
vasilio Про-Консул
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Нед Май 03, 2015 1:03 am
White·s МХТ-7000 и Голден маск 3+ и 4WD мисля скоро да взема и T2 LTD BLACK NEW DST - ЛИМИТЕД
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Нед Май 03, 2015 3:07 am
С тези, които харесвам и мога да си позволя да имам-предимно продукти на Минелаб! Желая късмет на всички!
Последната промяна е направена от Aurelius на Пон Май 04, 2015 8:16 pm; мнението е било променяно общо 1 път
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Нед Май 03, 2015 10:53 am
Добрия стар и неорязан ф75...
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Нед Май 03, 2015 1:06 pm
nobody написа:
Ще пробвам кантар на Миладин и ще си правя самоделник PI дано стане добре
Поздрави за избора,колега! Щом е "на война",добрият боец трябва да има и карабина,и пистолет!...
кирката Консул
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Нед Май 03, 2015 6:21 pm
Както винаги с гъдулка ,щото е номер едно в бг! Фаща 2 пъти по на дълбоко от другите измислени машини
Око да види,ръка да пипне.
sdsds Про-Консул
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Нед Май 03, 2015 6:49 pm
Аз ще си карам с АТ ПРОто,защото Варненско си бачкам на всякъде с него ...чисто-замърсено...на пясък,в морската вода,ниви,поляни и факт е ,че намирам много и съм му свикнал вече Както много,които се занимават с плажен детектинг и аз си мисля да си взема някакъв бг детектор за поляните за към 200лв,че да не ме е яд после кат ми го вземат смотаняците Уаве,Пират,Маска втора употреба...скоро ще стане ясно.
https://www.youtube.com/watch?v=nHATwgRlxX4
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Нед Май 03, 2015 9:47 pm
Аз ще продължавам да работя с всичко, което докопам!
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Пон Май 04, 2015 8:12 am
www.mdetectors.com написа:
Аз ще продължавам да работя с всичко, което докопам!
Да колкото повече толкова по добре ...
B.K.K. Легионер
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Пон Май 04, 2015 6:33 pm
Вижте ся,според мен тва с многото машини е като с многото жени и еднократния секс с непозната....,става да се фалиш,ма от никоя не получаваш пълната и програма.. ,за това трябва време и редовен ,че да разбере човек,за кво иде реч,и да получи максимума .....Ма трябва и ти се постараеш,де .....А дървото си личи и от първия път
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Пон Май 04, 2015 8:09 pm
B.K.K. написа:
Вижте ся,според мен тва с многото машини е като с многото жени и еднократния секс с непозната....,става да се фалиш,ма от никоя не получаваш пълната и програма.. ,за това трябва време и редовен ,че да разбере човек,за кво иде реч,и да получи максимума .....Ма трябва и ти се постараеш,де .....А дървото си личи и от първия път
Е,такива колеги,където и да са търсачи,няма начин да не бъдат и намирачи! ...Трябва да има не една благодарност за това мнение!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Пон Май 04, 2015 9:52 pm
B.K.K. написа:
Този пост е шедьовър! Подобни на него можете да прочетете единствено във "федералния форум"... Хайде да не ги изброявам,че трябва да започна с един плашещ ник!
кирката Консул
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Пон Май 04, 2015 9:55 pm
Внимавай да не прескочи и твоята ограда тоя В.К.К.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Пон Май 04, 2015 9:58 pm
кирката написа:
Внимавай да не прескочи и твоята ограда тоя В.К.К.
Ние от отдавна си гостуваме и си пием питието.
кирката Консул
Заглавие: Re: Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях? Пон Май 04, 2015 10:02 pm
Той не идва за питието
Кой с какви бангии ще работи тази година и защо именно с тях?