Заглавие: търсене от растояние Съб Май 19, 2012 12:29 pm
Здравеите колеги интересувам се от такъв вит апарат,има ли някои,който е работил и има прадстава за какво става вапрос мерси
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: търсене от растояние Съб Май 19, 2012 2:48 pm
И мен ме интересува такъв апарат колега.Все пак зависи на какво разстояние искаш да хваща, на каква дълбочина и какво количество.Също така и дискриминацията трябва да е перфектна. Не си струва за олово или медна монета да копаеш един метър.На всяка цена трябва да показва и дълбочината.На пазара има много машини за търсене от разстояние но работят само на теория.
ivanNn Новобранец
Заглавие: http://www.notsi.com/nshop/product_info.php?products_id=3103&osCsid=7ed9ee272c449e553a74a2d2ffb85775 какво ще кажеш за тази фирма колега,наистина фирми много ама...,това разтояние което пише не зле и дулбочината не е малко но дали ще работи Нед Май 20, 2012 1:20 pm
vvurbanov написа:
И мен ме интересува такъв апарат колега.Все пак зависи на какво разстояние искаш да хваща, на каква дълбочина и какво количество.Също така и дискриминацията трябва да е перфектна. Не си струва за олово или медна монета да копаеш един метър.На всяка цена трябва да показва и дълбочината.На пазара има много машини за търсене от разстояние но работят само на теория.
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: търсене от растояние Нед Май 20, 2012 3:16 pm
Параметрите на тази техника са добри.Но ако си забелязал споровете които се водят са за трийсет,четирийсет см.Става въпрос за монетарите които най много се произвеждат,купуват,продават,регистрират и конфискуват.Деветдесет процента от търсачите имат професионални разбирания и опит.Липсата на интерес към дедекторите за засичане от растояние говори че същите не са ефективни.
Гост Гост
Заглавие: Re: търсене от растояние Нед Май 20, 2012 4:21 pm
Туй животно не работи.Не си губи времето.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: търсене от растояние Нед Май 20, 2012 4:30 pm
Kerkenez написа:
Туй животно не работи.Не си губи времето.
Колега Керкенез разкажи малко за махалото как работи - в смисъл как локализираш сигнала интересно е не само на мен а и на аудиторията...
Гост Гост
Заглавие: Re: търсене от растояние Нед Май 20, 2012 5:23 pm
А бе,работя,мераклия съм само.Става така:взимаш карта или снимка на обекта.Поставяш я на масата.В едната ръка взимаш махалото.Почваш да го люлееш напред назад.В другата ръка взимаш линийка.Влачиш я върху картата(или снимката) накръст, така че ръба на дължина да опира картата.Първо я влачиш дпа речем към себе си.Ако ръба на линийката попадне на точка дето има стока,махалото излиза от траекторията си и почва да се върти по посока на часовниковата стрелка.(много рядко обратно)Там където махалото почне да се върти спираш линийката като запомниш мислено линията.После влачиш линийката отляво надясно и на едно положение махалото пак се завърта.Спираш линийката.Гледаш къде тая линия се пресича с линията от предишния ход.Именно в тая пресечна точка трябва да е стоката.
На самия обект става по друг начин: Да речем обектът ти е една поляня.Заставаш на края на поляната.С едната ръка държиш махалото като го приведеш пак в периодично движение-напред назад.Другата ръка я протягаш право напред с насочен показалец.С показалеца '' претърсваш'' цялата поляна отляво надясно като с пергел(ротация) .Ака линията която сочи показалеца попадне на точка дето има стока,махалото в другата ръка от люлеене преминава в състояние на въртене.(по часовниковата стрелка).В тоя момент спираш протегнатата ръка.Запомняш тая линия.Или можеш да фиксираш линията с цветни колчета през метър-два.После се преместваш 10-20 метра встранирна някоя друга точка на перифериятя на поляната.Н а тая точка повтаряш същите неща.Респективно и там като се завърти махалото спираш протегнатата ръка.Фиксираш новата линия с колчета.След това гледаш къде се пресичат двете линии с колчетата.Фактически там трябва да е стоката.С точност до 1-2 метра.За точно определяне на точката ползваш детектор.
Правила за да ти работи махалото: Трябва да си трезвен.Да си се наспал.Да не си уморен.Да си много спокоен.Поне един ден да не си спал с жена.Да нямаш лоши помисли и лоши намерения в главата.Да не си алчен.Да си облечен с дрехи от естествена материя-памук,вълна,кожени обувки-да няма синтетика по тебе.Да не носиш телефон,часовник,радио или каквато и да е джаджа на електричество.Въобще за да си успешен в радиестезията тия неща са условие.Още-домът в който живееш да е пак от естествени материали-и без електричество и излъчващи источници.Тялото ти трябва да няма радиация.А за премахване на наличната радиация ползваш кимион-в 1 литър вряла вода сипваш малко семе от кимион.Престоява докато истине.Прецеждаш и пиеш от време на време няколко пъти на ден.След 5-6 дена се пречистваш от радиацията.Почваш да чувстваш тялото и органите си.Така че ощо при първото приемане на нещо вредно(кафе,силен черен чай,алкохол,цигари)-велднага чузстваш че не трябва да го приемаш.
Значи ,за да имаш успех в радиестезията трябва да си чист като дервишин,отшелник.Ех,друга тема на разговор е вече тогава за какво ще ти е радиестезията
pechkata Джадай
Заглавие: Re: търсене от растояние Нед Май 20, 2012 5:38 pm
Благодаря за изчерпателния отговор и поучителен - поне за мен... Сложих ти една зелена чертичка ей така за красота...
ivanNn Новобранец
Заглавие: По принцип е така,съгласен сум исках да видя какви ще са отзивите Нед Май 20, 2012 5:45 pm
По принцип е така,съгласен сум исках да видя какви ще са отзивите
Гост Гост
Заглавие: Re: търсене от растояние Нед Май 20, 2012 7:43 pm
Да си жив Печка,дано ти е от полза поне малко
Гост Гост
Заглавие: Re: търсене от растояние Нед Май 20, 2012 7:50 pm
Да добавя още едно важно нещо-когато работиш с махало и въобще с багета трябва много ясно и точно да формулираш в съзнанието си точно какво търсиш,да оформиш образа на това което търсиш в главата си(ментална радиестезия) или в ръката с която държиш махалото трябва да държиш и свидетел от материала който търсиш(физикална радиестезия)
Гост Гост
Заглавие: Re: търсене от растояние Нед Май 20, 2012 7:53 pm
Аааайде още нещо-когато търсиш кухина(празнота) държиш в ръката малко празно шишенце,но да е с запушалка.Успех на всички
pechkata Джадай
Заглавие: Re: търсене от растояние Нед Май 20, 2012 8:41 pm
Е тази вечер направо ми напълни душата - научих много тънкости... И ти да си жив и здрав - БРАВО!!!
QNUS Консул
Заглавие: Re: търсене от растояние Нед Май 20, 2012 8:51 pm
Ще захвърлям монетарката ....и без това само я мъкна и нищо не излиза .Ще си ходя по къра и ще си махам с махалото.Керкенез имаш един + и от мен !Това махало откъде може да се се купи или може да се направи?
Гост Гост
Заглавие: Re: търсене от растояние Пон Май 21, 2012 1:03 am
В книжарницата.Там дето предлагат езотерична литература предлагат и махала и други багети.Ако си близо Пловдив мога да ти кажа къде точно има.Махалото не е толкова важно-важен е оператора.Махало можеш да си направиш и сам.Провисваш брачната халка на конец-ето ти махалоИ....махалото е удобно за работа на маса върху карта.На терен е по-добре да се работи с Г-образни багети или Y-образна лескова пръчка.
ASPARUH781 Новобранец
Заглавие: Re: търсене от растояние Пон Май 21, 2012 6:50 am
Здравейте,доста интересна тема сте отворили и се интересувам дали нещо влияе на работата с махалото /багета/,като например времето,минерализацията и др. И какви резултати имате с този метод
QNUS Консул
Заглавие: Re: търсене от растояние Пон Май 21, 2012 7:16 am
Разбира се че има фактори които влияят хане!Прочети мненията по-горе...едно от условията е да не спиш с жена ,изсмуква ...биополето!!!
ASPARUH781 Новобранец
Заглавие: Re: търсене от растояние Пон Май 21, 2012 7:33 am
Ха-ха,тя жената исмуква, но чяк пък и полето
pechkata Джадай
Заглавие: Re: търсене от растояние Пон Май 21, 2012 9:45 am
ASPARUH781 написа:
Здравейте,доста интересна тема сте отворили и се интересувам дали нещо влияе на работата с махалото /багета/,като например времето,минерализацията и др. И какви резултати имате с този метод
Да има много фактори които влияят на правилната работа на този метод - Керкенеза изброи повече от тях... Отиваме на непознато селище за мен и със помощта на задаващ генератор и багети ще локализирам всички къщи и гробове в радиус от 500м. или във дадена местност да ти посоча петното от селището - това малко ли ти се струва... А да намериш гърне е въпрос на тактика и много практика - с което си блъскам главата през последните две год. ... И най вече ти трябва късмет...
Гост Гост
Заглавие: Re: търсене от растояние Пон Май 21, 2012 12:49 pm
Околните фактори не влияят.Влияе само субективният фактор-начина на живот и мислене на самия оператор.
В основата си радиестезията има 2 основни закона.
1.Всички неща в природата излъчват вълни
2.Подобните неща са в постоянна взаимовръзка.
Изхождайки от тия два закона си развинтваш фантазията......
pechkata Джадай
Заглавие: Re: търсене от растояние Пон Май 21, 2012 1:47 pm
Kerkenez написа:
Околните фактори не влияят.Влияе само субективният фактор-начина на живот и мислене на самия оператор.
В основата си радиестезията има 2 основни закона.
1.Всички неща в природата излъчват вълни
2.Подобните неща са в постоянна взаимовръзка.
Изхождайки от тия два закона си развинтваш фантазията......
По твоите писанки описани по горе би трябвало да се работи направо гол - ще ме изядат комарите...
Гост Гост
Заглавие: Re: търсене от растояние Пон Май 21, 2012 2:14 pm
И гол може,само да не разбуниш страстите наоколо ))
QNUS Консул
Заглавие: Re: търсене от растояние Пон Май 21, 2012 7:30 pm
pechkata написа:
ASPARUH781 написа:
Да има много фактори които влияят на правилната работа на този метод - Керкенеза изброи повече от тях... Отиваме на непознато селище за мен и със помощта на задаващ генератор и багети ще локализирам всички къщи и гробове в радиус от 500м. или във дадена местност да ти посоча петното от селището - това малко ли ти се струва... А да намериш гърне е въпрос на тактика и много практика - с което си блъскам главата през последните две год. ... И най вече ти трябва късмет...
Печка за омнитрона е вярно че ще откриеш къщите на непознато селище но ми е интересно дали САМО с багетите или махалото ще може да се локализира нещо
pechkata Джадай
Заглавие: Re: търсене от растояние Пон Май 21, 2012 8:05 pm
QNUS написа:
Печка за омнитрона е вярно че ще откриеш къщите на непознато селище но ми е интересно дали САМО с багетите или махалото ще може да се локализира нещо
За всеки метод си има начин на работа и търсене това че ние не можем да работим по този метод това не значи че методът не работи...
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: търсене от растояние Пон Май 21, 2012 10:20 pm
Преди време четох за някакъв руснак който само с багета показва къде са основите на всяка сграда в антично селище.Капитан засича кораби зад хоризонта с багети (проверяват го с локатор)Някакъв боцман намира хора в мъгла след корабокрушение пак с багети. Според мен не само някои риби(като акулата чук, ската и др.) намират плячката си като улавят електрическото поле на плячката си.А и хората притежават тази способност да регистрират електрически полета на предмети и други хора (може би и на животни).Но вероятно при хората тия способности са закърнели и затова се налага използването на багети за по лесно намиране на обекта.