Заглавие: Помощ за избор между няколко интересни модела. Сря Яну 14, 2015 10:03 pm
Здравейте колеги , тъй като съм нов във форума, а и в бранша, не съм наясно много с дълбочинната техника ,а и като цяло. Избрал съм си няколко модела дълбочинни металодетектори : Fisher Gemini-3 Whites TM808 Garett gti 2500 (с дълбочинна приставка ) Golden Mask Deep Hunter Продуктите са приблизително на едни и същи цени , но от толкова четене из разни форуми , гледане на видео ревюта така и немога да направя избора си . Като цяло тъй като не съм още много в час с нещата искам машинката ми да се настройва така да го кажем " по-лесно" Търся максимално добра дълбочина с максимално добра дескриминация - това , което всеки търси Ще се радвам да чуя всякакви съвети и както и предложението ви за някои по-добри металодетекроти от посочените от мен .
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Сря Яну 14, 2015 10:17 pm
Търся максимално добра дълбочина с максимално добра дескриминация - това , което всеки търси написа:
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Чет Яну 15, 2015 10:54 pm
jazkocris написа:
Здравейте колеги , тъй като съм нов във форума, а и в бранша, не съм наясно много с дълбочинната техника ,а и като цяло. Избрал съм си няколко модела дълбочинни металодетектори : Fisher Gemini-3 Whites TM808 Garett gti 2500 (с дълбочинна приставка ) Golden Mask Deep Hunter Продуктите са приблизително на едни и същи цени , но от толкова четене из разни форуми , гледане на видео ревюта така и немога да направя избора си . Като цяло тъй като не съм още много в час с нещата искам машинката ми да се настройва така да го кажем " по-лесно" Търся максимално добра дълбочина с максимално добра дескриминация - това , което всеки търси Ще се радвам да чуя всякакви съвети и както и предложението ви за някои по-добри металодетекроти от посочените от мен .
Поздрав,колега! За правилния избор на посоката,в дълбокото е истината.Плиткото е почти опоскано,а под него със сигурност се спотайват много интересни неща,които музеите очакват с нетърпение... Късмет с апарата,който си избереш!
Хаосът е или временен,или гибелен!
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Чет Яну 15, 2015 11:13 pm
Трибал-М написа:
jazkocris написа:
Поздрав,колега! За правилния избор на посоката,в дълбокото е истината.Плиткото е почти опоскано,а под него със сигурност се спотайват много интересни неща,които музеите очакват с нетърпение... Късмет с апарата,който си избереш!
Викаш, с монетарите не е работа а? Да беше дал съвет на човека, нали уж си вещ по кантарите! Сори за спама, ама той беше първи...
comander Цезар
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Пет Яну 16, 2015 12:10 am
От посочените апарати никои няма дискриминация,нещо се е объркал колегата.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Пет Яну 16, 2015 12:53 am
comander написа:
Сега и по-трудно схващащите могат да си обяснят защо не препоръчах нито един от изброените апарати на колегата...
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Пет Яну 16, 2015 9:39 am
Gandalf написа:
Трибал-М написа:
...
Викаш, с монетарите не е работа а? Да беше дал съвет на човека, нали уж си вещ по кантарите! Сори за спама, ама той беше първи...
Къде прочете,че не е работа?...Става все по-трудно,защото въпросният слой от отдавна е обект на изследване и използване... А относно кантарите,самия начин регистриране на обектите е дискриминиращ.Но това вече е коментирано не веднаж във форума.
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Пет Яну 16, 2015 12:46 pm
Трибал-М написа:
comander написа:
Сега и по-трудно схващащите могат да си обяснят защо не препоръчах нито един от изброените апарати на колегата...
Значи по твоята логика всички колеги дето не са си дали мнението, си има обяснение и то е че защото нито една от машините не е хубава?!?!?!? Стига бе, луд ли си ти къв си, със сигурност не си търсач а си форумен лаладжия който е компетентен във всяка тема! Абе ти детектор виждал ли си на живо?
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Пет Яну 16, 2015 12:51 pm
Трибал-М написа:
Gandalf написа:
Трибал-М написа:
...
Къде прочете,че не е работа?...Става все по-трудно,защото въпросният слой от отдавна е обект на изследване и използване... А относно кантарите,самия начин регистриране на обектите е дискриминиращ.Но това вече е коментирано не веднаж във форума.
А ти знаеш ли колко места има където детектор не е минавал? Говорим за най различни места, не за исторически обекти дето шибаните търсачи казват че всички обекти били пребити?
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Пет Яну 16, 2015 1:06 pm
Gandalf написа:
Трибал-М написа:
comander написа:
Значи по твоята логика всички колеги дето не са си дали мнението, си има обяснение и то е че защото нито една от машините не е хубава?!?!?!? Стига бе, луд ли си ти къв си, със сигурност не си търсач а си форумен лаладжия който е компетентен във всяка тема! Абе ти детектор виждал ли си на живо?
...Ако те интересува защо колегите не са си дали мнението,попитай ги,аз не зная и не отговарям за тях. Тъй като контактуването с теб е безполезно и коства загуба на време,аз ще се лиша от това удоволствие.Пожелавам ти успех и по девствените,и по употребяваните терени!
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Пет Яну 16, 2015 1:17 pm
Трибал-М написа:
Gandalf написа:
Трибал-М написа:
comander написа:
...Ако те интересува защо колегите не са си дали мнението,попитай ги,аз не зная и не отговарям за тях. Тъй като контактуването с теб е безполезно и коства загуба на време,аз ще се лиша от това удоволствие.Пожелавам ти успех и по девствените,и по употребяваните терени!
Безполезни са ти всички постове в темите до сега от като си се регистрирал! Пожелавам ти успех в гледането на клипчета за хобито и развиването след това на теории защото с практиката си далеч от истината...
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Пет Яну 16, 2015 1:25 pm
Gandalf написа:
Трибал-М написа:
Gandalf написа:
Трибал-М написа:
comander написа:
Безполезни са ти всички постове в темите до сега от като си се регистрирал! Пожелавам ти успех в гледането на клипчета за хобито и развиването след това на теории защото с практиката си далеч от истината...
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Пет Яну 16, 2015 2:21 pm
Трибал-М написа:
Gandalf написа:
Трибал-М написа:
Gandalf написа:
Трибал-М написа:
comander написа:
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Пет Яну 16, 2015 8:42 pm
Трибал-М написа:
jazkocris написа:
В дълбокото и в замърсеното... Късмет и от мен в избора!
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
Black Scorpion Новобранец
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Пет Яну 16, 2015 8:46 pm
Всичко, което съм намирал досега е на около 15-20 см.(и по-плитко даже). Късмета е голямо нещо!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Пет Яну 16, 2015 8:51 pm
Black Scorpion написа:
Всичко, което съм намирал досега е на около 15-20 см.(и по-плитко даже). Късмета е голямо нещо!
Ами за мен успеха е: 70 % късмет, 20 % умения на търсача и познаване на техниката и 10% подходящ апарат.
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
jazkocris Новобранец
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Пет Яну 16, 2015 10:09 pm
comander написа:
За Гарета пише че има дексриминация (поне в описанието на продукта), но явно като се сложи кантара тази опция я няма ,а за кантарите ми стана вече ясно, че нямат дискриминация извинявам се за което. Намирам се по черноморието нуждая се от машина която да работи добре в тези почви ( ниви гори поляни ) , някой ако може да предложи нещо по добро от посочените нека го направи пак в този ценови диапазон до 2000-2500 лева . Склонен съм и да си взема рамка , но са ми казвали че доста трябва да съм на "ТИ" с тези неща за да направя добре настройките , а на мен ми трябва нещо с по-улеснен принцип на работа .
comander Цезар
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Пет Яну 16, 2015 10:28 pm
От обзор надоло забрави за кантар тука е орудено .Гледам колега продава нов пулс стар за половината от твоите пари а е нов.
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Съб Яну 17, 2015 3:06 pm
Black Scorpion написа:
Колега съгласен съм, но на 15-20см само на каменист терен, чакълест терен, оран терен или на някой стръмен склон където наслояването се свлича, иначе истината на тревист девствен не оран терен е след тези 20см, дори след 25см, за да намериш нещо хубаво и старо на 15-20см, трябва мястото да е било дълбока оран преди време и сега почти да не личи, просто някой като каже, намирал съм на плитко хубави сигнали, е да ама преди време там е било градина и орано, а сега да не се използва и да не личи орано, иначе няма как, на не орана и тревиста земя търси след 25см, не че ми се спори, но на скоро бях на един приятел на нивата, която не я използват от доста години, той ми казва, че като бил малък, техните садели и орали нивата, а сега в момента, нивата е така отъпкана и тревясала, все едно никога не е садена, ето на такива места излизат малки късметчета
Black Scorpion Новобранец
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Нед Яну 18, 2015 9:42 am
Съгласен съм с теб.Точно за такива места ми трябва кантар и чакам с нетърпение Xp Deus да пуснат
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Нед Яну 18, 2015 12:02 pm
Нормално е да ти трябва кантар
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Нед Яну 18, 2015 9:57 pm
mario321 написа:
Задължителен е за терени,където геоморфоложката ситуация предполага постоянно наслагване на изветрените скални и почвени частици.Нека то(наслагването) да е един милиметър на година,нека да е половин милиметър...Останалото е проста аритметика...
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Помощ за избор между няколко интересни модела. Пон Яну 19, 2015 7:45 pm
Трибал-М написа:
mario321 написа:
Задължителен е за терени,където геоморфоложката ситуация предполага постоянно наслагване на изветрените скални и почвени частици.Нека то(наслагването) да е един милиметър на година,нека да е половин милиметър...Останалото е проста аритметика...
Така е приятелю Трибал-М, пак отиваме на 60см наслагване. Доказано е много пъти от археолози, че там е истината, а също е доказано, че Траките са били най добрите рудари на благородни метали, по точно това им е било основно занимание, другото занимание страшни ловци с много силен войнствен характер, преди римляните-жабарите да им еб.. мамата, с една дума преди да дойдем ние от алтайските планини и да се разделим на племена българи, турци, византийци е имало преди нас велико племе Бесите- Траките, които са имали страхотно красиво изработени антични предмети, ама ай ди де пусти 60см