Заглавие: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 7:11 pm
Колеги, отварям тази тема, понеже забелязах, че много търсачи, разочаровани от детекторите си или пък поради всякакви други причини, се мъчат да си продадат машините, като представите им за определяне на цената са много далече от реалността.
Напомням Ви, че социализмът си отиде през 1989 г., а сега сме 2014. По времето на социализма имаше жесток дефицит на битова техника и електроника, така че всеки, който по някакъв начин се беше сдобил с такъв продукт, можеше да го продаде по-скъпо, като цената нарастваше дори при следващата му препродажба. Но сега положението е коренно различно - магазините са препълнени от стока, просто трябва да се ориентираш правилно коя стока си струва парите и да си я купиш, като получаваш и задължителна гаранция от продавача. Но веднъж купена и употребявана, цената на тази стока пада наполовина, а пък като й изтече гаранцията, почти няма шанс да намерите купувач, освен ако не я продадете на някаква символична сума, защото само балък ще поеме риска да си даде парите, изкарани с труд и пот, за стока без гаранция. Тези правила важат и за металотърсачите, разбира се, така че като решите да си продавате използваните машини, имайте предвид тези неща и не се чудете и обиждайте, ако Ви предлагат много по-малко от очакваното, просто живеем в друго време, колеги, 21 век сме.
Последната промяна е направена от Симпличио на Пет Фев 21, 2014 7:35 pm; мнението е било променяно общо 1 път
qnus123 Новобранец
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 7:25 pm
Симпличио написа:
Колеги, отварям тази тема, понеже забелязах, че много търсачи, които са разочаровани от детекторите си или пък поради всякакви други причини, се мъчат да си продадат машините, като представите им за определяне на цената са много далече от реалността.
Напомням Ви, че социализмът си отиде през 1989 г., а сега сме 2014. По времето на социализма имаше жесток дефицит на битова техника и електроника, така че всеки, който по някакъв начин се беше сдобил с такъв продукт, можеше да го продаде по-скъпо, като цената нарастваше дори при следващата му препродажба. Но сега положението е коренно различно - магазините са препълнени от стока, просто трябва да се ориентираш правилно коя стока си струва парите и да си я купиш, като получаваш и задължителна гаранция от продавача. Но веднъж купена и употребявана, цената на тази стока пада наполовина, а пък като й изтече гаранцията, почти няма шанс да намерите купувач, освен ако не я продадете на някаква символична сума, защото само балък ще поеме риска да си даде парите, изкарани с труд и пот, за стока без гаранция. Тези правила важат и за металотърсачите, разбира се, така че като решите да си продавате използваните машини, имайте предвид тези неща и не се чудете и обиждайте, ако Ви предлагат много по-малко от очакваното, просто живеем в друго време, колеги, 21 век сме.
Само така колега!Кажи им истината!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 7:59 pm
Симпличио написа:
Колеги, отварям тази тема, понеже забелязах, че много търсачи, разочаровани от детекторите си или пък поради всякакви други причини, се мъчат да си продадат машините, като представите им за определяне на цената са много далече от реалността.
Железно,хеви метал!
Хаосът е или временен,или гибелен!
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 8:01 pm
2005-06 XLT вървеше по 800-900 даже и по 600 съм виждал. сега гледам обяви със същата цена.
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 8:44 pm
Добрите машини винаги ще държат цена,та дори и да са 2-ра ръка и без гаранция,пак няма да са на половин цена..
Симпличио иска ти се ама няма да стане Представи си,че един търсач си е купил примерно GPX 5000,който ако не се лъжа струваше около 7000 хиляди лева нов,та този същият търсач ако иска да си продаде майнлаба след време,значи "по твоята логика" той трябва да го продаде за 3000-3500 лева така ли ?
galus Легионер
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 8:50 pm
Колега ,купи един чисто нов МД и се направи че не ти харесва и на следващият ден ми го продай на половин цена.Няма значение какъв е. Просто за да спазиш и затвърдиш в другите разсъжденията си.Благодаря предварително.
Симпличио Консул
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 9:06 pm
galus написа:
Колега ,купи един чисто нов МД и се направи че не ти харесва и на следващият ден ми го продай на половин цена.Няма значение какъв е. Просто за да спазиш и затвърдиш в другите разсъжденията си.Благодаря предварително.
Колега, никога няма да ме видиш да препродавам апарат, ако съм разочарован от покупката, просто аз имам етика на достоен търсач и не бих пробутал на друг колега смотана машина.
Ако пък спешно ми трябват пари, ще гледам възможно най-бързо да продам машината, като ще свалям всеки ден примерно 50 лева от цената и ще го купи този, който пръв се включи.
lomidol Цезар
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 9:09 pm
Ще чакам да го купя за 50лв.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 9:17 pm
Симпличио написа:
galus написа:
Колега, никога няма да ме видиш да препродавам апарат, ако съм разочарован от покупката, просто аз имам етика на достоен търсач и не бих пробутал на друг колега смотана машина.
Ако пък спешно ми трябват пари, ще гледам възможно най-бързо да продам машината, като ще свалям всеки ден примерно 50 лева от цената и ще го купи този, който пръв се включи.
Браво, Пич! Изглежда , че си "най-умният" ! Другите , т.е. Ние трева пасем! Що не престанеш с простотиите! Пусни си една тема и се праскай постове колкото си искаш! Твоите разсъждения са ОЧЕИЗВАДНИ за трезвомислещ човек и мисля , че не се нуждаем от твоето бавноразвиващо напомняне! Намали малко темпОто ! Не се най-умният тук, нито аз!
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
Симпличио Консул
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 9:18 pm
lomidol написа:
Ще чакам да го купя за 50лв.
При всички положения някой ще се включи далеч преди теб на по-висока цена. Примерно защо не пуснеш твоя Нексус по тази намаляваща схема, да видим дали ще стигне до 50 лева?
lomidol Цезар
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 9:27 pm
Щот не искам.
sdsds Про-Консул
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 9:54 pm
Симпличио написа:
galus написа:
Понеже съм по-простоватичък ,използвам калкулатор ...ако на евротек за 330 лева сваляш с по 50 лева дневно на осмия ден ,на купувача ще дължиш 70 лева
https://www.youtube.com/watch?v=nHATwgRlxX4
Симпличио Консул
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 9:54 pm
lomidol написа:
Щот не искам.
Да де, ти нали с Лоренц-а печелиш яко, отдавна сигурно си го изплатил, та не си на зор да продаваш Нексуса на безценица.
Симпличио Консул
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 9:58 pm
sdsds написа:
Понеже съм по-простоватичък ,използвам калкулатор ...ако на евротек за 330 лева сваляш с по 50 лева дневно на осмия ден ,на купувача ще дължиш 70 лева
Ако на седмия ден няма купувачи, просто го изтегляш от продажба, явно е непродаваем.
Ако пък го пуснеш на някаква цена и седмици или месеци наред не се намира мераклия за тая цена, явно ти нещо не си в час с пазара - точно такъв е случаят на повечето от продавачите на употребявани детектори, красноречив пример е колегата Ломидол, който дори не помни, че преди година е писал в другия форум, че Нексуса му е на 1 година, а сега в обявата си тук пак е написал, че е на 1 година.
tepes Цезар
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 10:03 pm
Желязна логика! Браво! Сега сигугурно някой ще се вразуми, след тия умозаключения и ще ти даде апарат направо без пари и да не го искаш, ще те накара насила да го вземеш, сигурен съм! А за по сигурно, вземи направи един списък, с цени, на апарати втора употреба, за да се съобразяват всички с него, когато си продават детекторите, да не мязат на глупаци!
tepes Цезар
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 10:10 pm
Гледам много си загрижен, за Лумодол, да си продаде апарата, аз също имам интерес. Ако искаш да направим един търг, тук в твоята тема, да видим, до къде ще стигне Нексуса?
lomidol Цезар
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 10:12 pm
Симпличио написа:
sdsds написа:
Ако на седмия ден няма купувачи, просто го изтегляш от продажба, явно е непродаваем.
Ако пък го пуснеш на някаква цена и седмици или месеци наред не се намира мераклия за тая цена, явно ти нещо не си в час с пазара - точно такъв е случаят на повечето от продавачите на употребявани детектори, красноречив пример е колегата Ломидол, който дори не помни, че преди година е писал в другия форум, че Нексуса му е на 1 година, а сега в обявата си тук пак е написал, че е на 1 година.
Много ми е интересно , какъв бъркоч ще излезе от теб!
Симпличио Консул
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 10:13 pm
tepes написа:
Желязна логика! Браво! Сега сигугурно някой ще се вразуми, след тия умозаключения и ще ти даде апарат направо без пари и да не го искаш, ще те накара насила да го вземеш, сигурен съм! А за по сигурно, вземи направи един списък, с цени, на апарати втора употреба, за да се съобразяват всички с него, когато си продават детекторите, да не мязат на глупаци!
Колега Тепеш, не си схванал есенцията на постинга ми - имах предвид, че само балък ще си даде парите за употребяван апарат, особено без гаранция, ако цената на апарата е примерно само с 10-20 процента по-ниска от цената на нов, а един разумен купувач би рискувал, ако е поне 50% по-ниска.
lomidol Цезар
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 10:14 pm
tepes написа:
Гледам много си загрижен, за Лумодол, да си продаде апарата, аз също имам интерес. Ако искаш да направим един търг, тук в твоята тема, да видим, до къде ще стигне Нексуса?
Аз мислех да ти идвам на гости!
sdsds Про-Консул
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 10:14 pm
Симпличио написа:
sdsds написа:
На седмия ден ще дължиш 20 лева само Явно си приказлив(дори и без детектор)и разбираш повече от всеки друг във форума.За 12 дена имаш повече мнения от мен....да не говорим за дъртите търсачи дето не пишат с месеци тях ще има да ги учиш...
https://www.youtube.com/watch?v=nHATwgRlxX4
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 10:15 pm
Симпличио написа:
21-век сме, но като гледам какви глупости пишеш тук, СИГУРЕН съм че живееш в 19ти век!!! не мога да те разбера що за мръсна ГАД си ? като толкова ти се иска бангия, ами поръчай си нова! друг е въпроса ако нямаш пари! има и втора ръка- улюскани и оглозгани като моята! но точно на теб ще ти направя безплатна промоция при условие че се надупиш като магистралка , да ти разлюскам гомнения задник от чукане докато кажеш СТИГА ВЕЧЕ НЕ ТИ ИСКАМ БАНГИЯТА НЕ ТИ ИСКАМ ПРОМОЦИЯТА!!!! това е единствения начин да те прехвърлим в 21ви век !!!!
:
lomidol Цезар
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 10:20 pm
Най-сетне Сипличио получи добра оферта.Сега незнам с каква скорост ще затърчи към Ловеч да не отърве някой тек.И да добавя от мен за сто лева допълнително клатене без възелин.Миля че Симплично трябва да почерпи че го уредихме.
Симпличио Консул
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 10:21 pm
Podlecii.avg написа:
това е единствения начин да те прехвърлим в 21ви век !!!!
Подлеций, ти така ли посрещна 21 век, като си пускаше селския задник на турски тираджии по мастралата, оттам ли е тая любов към турските апарати?
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 10:32 pm
Симпличио написа:
Podlecii.avg написа:
това е единствения начин да те прехвърлим в 21ви век !!!!
Подлеций, ти така ли посрещна 21 век, като си пускаше селския задник на турски тираджии по мастралата, оттам ли е тая любов към турските апарати?
Колега като те предупредих да не ръсиш глупости ,че ще те почнат не слушаш ама за главата ще ти е И ти се опитваш да чукаш дявола във въздуха, ама не става така пич Такива като тебе колко са минали от тук
който търси намира
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: За колегите, които планират да продават детектори си Пет Фев 21, 2014 11:08 pm
Симплич, не ебаваш никой и на всички се дървиш и всички осираш! Стига бе, хора различни, вкусове различни, МД различни, и възможностите на всеки са различни! Това че едни ползват скъпи а други ефтини си е в реда на нещата, естествено скъпите са по хубави от другите което си е нормално!
За колегите, които планират да продават детектори си