Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Чет Мар 13, 2014 12:52 pm
Radislav написа:
A буркана с алуминиева капачка ли е ?Защото ако е така...нямам какво по-вече да коментираме...то е ясно, че се хваща капачката-легнала в земята. Да закопят едно глинено гърненце със същият обем, със подобен пълнеж и от горе да му сложат капачето и една плочка пък тогава да видим... "магарето мъжко ли е или не е ? "
Бурканът е с найлонова капачка.
Хаосът е или временен,или гибелен!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Чет Мар 13, 2014 12:59 pm
Radislav написа:
Разберете: тестовете с алуминий и кутийки нас не си вълнуват, и за мен те са само "търговски трик" (освен ако някой не търси такива) и са неподходящи защото: 1.Алуминият е металът, който се регистрира най-добре и най-дълбоко от повечето апарати. 2.Както написах: на времето алуминий не се е ползвал... 3.Тестовете трябва да се правят с реални предмети от къщата на баба и дядо (джезвета, 2-3 литрови медни ковани менчета, сребро и/или злато в малко гърненце или под керамика/плоча, в имитация на кесийки ... Тогава, ако апарата ти ги "хване" на добра дълбочина е гаранция за успешно търсене.Иначе си е ходене на разходки, загуба на време и средства и заблуда, че "и тук няма нищо".
Най-"предпочитаните" метали от моя кантар са мед ,бронз и олово.Със злато и сребро не съм го пробвал по понятни причини-нямам!Малко недолюбва алуминия,не се радва и на желязото-оставя го за рамките.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Чет Мар 13, 2014 1:08 pm
Трибал-М написа:
Най-"предпочитаните" метали от моя кантар са мед ,бронз и олово.Със злато и сребро не съм го пробвал по понятни причини-нямам!Малко недолюбва алуминия,не се радва и на желязото-оставя го за рамките.
Най после изплю камъчето - и кой модел е твоя КАНТАР...?
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Чет Мар 13, 2014 3:08 pm
pechkata написа:
Трибал-М написа:
Най после изплю камъчето - и кой модел е твоя КАНТАР...?
Моят кантар е този,който притежавам.Понякога го разнасям насам-натам по земната повърхност и се забавлявам.
Radislav Цезар
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Чет Мар 13, 2014 3:13 pm
Трибале, защо наистина не пуснеш едно видеоклипче да се види машинката ти-на ход в нивата и статично на място за въздушна проба ? То, че ще има викове "Да живей !" и "Разпни го !" е ясно, но поне да намалим мистерията около "паланците" и да дадеш нова "порция" материал за коментари.
Под слънцето има място и за монетари и за рамки и за кантари.А при професионалистите често те си сътрудничат и помагат за уточняването на целта.
Radislav Цезар
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Чет Мар 13, 2014 3:18 pm
Трибал-М написа:
Ела, знам един двор-полигон, където има едно гърне "жлъто", едно "бяло" и едно "карашик"... Ама само да тестваш-няма да копаш... Тъй де, нали е полигон... [/quote]
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Чет Мар 13, 2014 3:27 pm
Radislav написа:
Под слънцето има място и за монетари и за рамки и за кантари.А при професионалистите често те си сътрудничат и помагат за уточняването на целта.
Истинският боец трябва задължително да притежава и трите типа оръжия:монетар,рамка и кантар.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Чет Мар 13, 2014 3:53 pm
Radislav написа:
Трибале, защо наистина не пуснеш едно видеоклипче да се види машинката ти-на ход в нивата и статично на място за въздушна проба ?
Истинските неща се виждат на място.И после няма хър-мър,ако хората са читави.В клиповете(без никакво изключение) винаги има възможности за номера и шарлатании и в повечето случай се използват.Много рядко гледаме "чисти" продукти.
ferrous Новобранец
Заглавие: Евтино за тестове Чет Мар 13, 2014 5:36 pm
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Чет Мар 13, 2014 6:14 pm
Сега трябва да попитаме: -Защо се продава рамката.От какво не си доволен.Дай отзиви...Свири ли на камъни, дава ли фалшиви сигнали...плюсове и минуси...?
Преди години имаше един вестник "Стършел".Под някои от карикатурите пишеха: "Без думи"...
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Пет Мар 14, 2014 9:53 pm
Radislav написа:
Сега трябва да попитаме: -Защо се продава рамката.От какво не си доволен.Дай отзиви...Свири ли на камъни, дава ли фалшиви сигнали...плюсове и минуси...?
Преди години имаше един вестник "Стършел".Под някои от карикатурите пишеха: "Без думи"...
Колега,ти си тактичен човек!.... Нека приемем,че се отказва от хобито,или си е купил кантар -правеняк.
ton69 Преторий
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Пет Мар 14, 2014 10:37 pm
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Пет Мар 14, 2014 10:43 pm
ton69 написа:
Колега,би ли разтълкувал тази твоя "монализна" усмивка?
Последната промяна е направена от Трибал-М на Нед Мар 16, 2014 2:44 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Radislav Цезар
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Съб Мар 15, 2014 12:00 am
Трибал-М написа:
Radislav написа:
Колега,ти си тактичен човек!.... Нека приемем,че се отказва от хобито,или си е купил кантар -правеняк.
Говорих с колегата...отказал се е да я продава поради лични нему причини. Бях озадачен и...приятно изненадан, когато разбрах, че има и...кантар. Обеща на събора през м.Май да донесе и двете,а аз му обещах съдействие за направата на полигон. Мисля, че ще бъде интересно шоу...
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Съб Мар 15, 2014 12:39 am
А каков му е кантаро?
Radislav Цезар
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Нед Мар 16, 2014 5:17 pm
Каза, че бил на някой си Лъчо от Монтана...познаваш ли го ?
бобо Джадай
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Нед Мар 16, 2014 8:50 pm
Radislav написа:
Чувал съм го тоя !
бобо Джадай
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Пон Мар 17, 2014 9:35 pm
бобо написа:
Radislav написа:
Чувал съм го тоя !
Ма може колегата и да не го познава,ма кантара му бил добър,казват .......Назраве и на двамата!!!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Сря Мар 19, 2014 5:06 pm
Radislav написа:
Много зависи и с какъв мед е пълно гърнето.Важно уточнение !
...Медът е стар,според един опитен пчелар.Каза,че е с шайбено захаросване.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Съб Апр 12, 2014 1:14 pm
Имам един въпрос към инженер Войнов: Колко градуса е дефазирането на отразения сигнал от желязна повърхност? ...А от средно минерализирана почва?
Ceco_ Легионер
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Чет Сеп 11, 2014 7:16 pm
Колеги каква е последователността за настройка на Delta Puls 2 . При мен означенията са NOISE , SIGNAL , SENS , GAIN , THRESH .
Radislav Цезар
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Чет Сеп 11, 2014 11:56 pm
Попитай производителите, ако не ти отговори някой от форума.
"Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна !"
Ceco_ Легионер
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Съб Сеп 13, 2014 12:43 pm
Рамката я прави един приятел който се занимава с електроника затова не знам каква е последователността при настройка .Иначе си работи с различни антени но предполагам , че има значение как се настройва за да работи оптимално .Рамката е DELTA PULS 1 .По горе съм се объркал , че е DELTA 2 .Ако някой иска нека да сподели . Производител или който е работил с такава .
ton69 Преторий
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Пон Сеп 15, 2014 10:35 pm
По оригиналната схема нойс-регулира ширината на импулса или мощността-на мах ако се ползва като дълбочинен,някъде около 250мкс импулс.Сенс- чувствителност,регулира закъснението на втори строб-идеята е да се ползва за грунд,но не върши работа поради доста причини,основната му полза е за подтискане на асинхронни смущения-макс закъснение за да не влияе на чувствителността.Сигнал или делей-закъснение на първи строб-регулира се така че минимално да се влияе от почвата и да се избягва дребния повърхностен боклук.Гейн-усилване на входния усилвател -горе долу на средата иначе на мах е много около 2000 и апарата е много нестабилен и *нервен*.Трехолд-праг тва е ясно.Успех
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: въпрос при работа с рамка Вто Сеп 16, 2014 10:58 am
ton69 написа:
По оригиналната схема нойс-регулира ширината на импулса или мощността-на мах ако се ползва като дълбочинен,някъде около 250мкс импулс.Сенс- чувствителност,регулира закъснението на втори строб-идеята е да се ползва за грунд,но не върши работа поради доста причини,основната му полза е за подтискане на асинхронни смущения-макс закъснение за да не влияе на чувствителността.Сигнал или делей-закъснение на първи строб-регулира се така че минимално да се влияе от почвата и да се избягва дребния повърхностен боклук.Гейн-усилване на входния усилвател -горе долу на средата иначе на мах е много около 2000 и апарата е много нестабилен и *нервен*.Трехолд-праг тва е ясно.Успех
...Все още има отзивчиви колеги. На такива-само здраве и късмет!