Приятели:-Колеги,Търсачи,Металдетектористи,Металтрактористи и т.н. орачи на нивата наречена: -Жажда за откривателство,Търсене на съкровища,Намиране и колекциониране на всякакви артефакти от близката или далечна История- Казано по просто с една дума и заклеймени като Иманяри от късогледи чиновници с бай Ганьовско потекло и комсомолско самосъзнание понеже както знаете комунистите уж си отидоа. -Изв.се за дългото предисловие, всъщност става дума за Конкурс обявен от нашата доскорошна приятелка Джони в сайта на БНФМ -Начинание което само по себе си не е лошо дори похвално-Както се е изказал позагубилият се напоследък тук наш приятел ЗанВан: -Най после на некой ора от федерацията взе да им увира акъло че с щраусовата политика на глава у песоко нема да я бъде нашата-В тоя смисъл е показателно че думичката табу Иманярство се е произнесла у форума на Търсачите на капачки и тем подобни железа и боклуци и те вече очевидно искат да се индентифицират като някакви-Дори са разтворили толкова широко обятията че и низгвернатите иманяри могат да си разкажат историйте у конкурсчето.Бравос................................... PS. -Да не забравя да спомена на ентусиазираните писатели тук в нашият Форум или пък що не и в техния че все пак не би било лошо да си разказвате или най хубаво преразказвате историйте в трето лице и да подчертавате поне 10-20годишна давност за да не се налага да ги дописвате другаде........ -И понеже нямам 500чиляка зад себе си да ми сбират пари моята награда за най добър разказ ще е доста по скромна -кило двойно препечена Сливарка, а дока всинца си изпишете историйте мое да стане и тройно препечена.Ха -Наслука- -ууппсс -Наздраве бе..............................
Последната промяна е направена от stan960 на Нед Сеп 18, 2011 3:59 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Извинявам се за разводняването ма все пак темата си е моя - Та да ти кажа: -анонимна и черна ми нищожна елементарна мравчицо с подпис минусче - както видя преди теб ми сложиха плюсче -Нима си такъв елементал че да не осъзнаваш че дори всеки ден от животеца си жалък да ми цъкаш минусчета има други с друго мислене който ще ми слагат плюсчета..................................................
:Д Малко конско никога не е в излишък! Хайде Стан, няма ли да разкажеш ти някоя, ама по интересна такава
- -Ее па то мисля имаше такава тема у форума едно време-ако не е изтрита -разказите за интересни иманярски случки са си там-Нъл ви разправях за един стар грандукаджия де санувал че с аверите били на трежърхънтър и обирали монетите по неква поляна -След два дена найстина били у гората и Фортуна се била качила на кораба им -Нали пусто човешко любопитство немали търпение да разгледат в подробности уловът-Обърнали гърнето на близката горска полянка връз един вестник -гледали що гледали и айде да си тръгват-Сбрал моят човек вестнико като бохча и понечил да върне намереното обратно в гърнето което били оставили по настрани -не направил и две крачки и от тежеста вестникът се скъсал а монетите се попилели по поляната -наколенчили всички и почнали да ги събират една по една-тогаз се сетил за съня и като им го разказал, голем смех паднал-та такива ми ти работи......-Една глава лук и приказката е до тук-Аз, Не бях там,три деня ни пих, ни се веселих...............
Последната промяна е направена от stan960 на Нед Сеп 18, 2011 8:27 pm; мнението е било променяно общо 1 път
В потвърждение на горното,чуто от друг авер с опит мога само да допълня че найстина понякога сънят е показателен при нашего брата -На него му се случила горе долу почти индентична, макар и по скромна историйка- Та сънува той че е на лов и гази у една люцерна,имало слог по средата и там видял голяма бронзова монета -На другият ден сутринта отива на него място и почва да сглобява апарата,не направил и две крачки найстина вижда бронзова монета,точно на слога отгоре връз люцерната,дори не копал-просто се пресегнал и я взел..............................................................
Последната промяна е направена от stan960 на Нед Сеп 18, 2011 4:45 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сещам се и за една друга:- Отиват едни орачи на Късмета на едно селище у гората -Селището съм го виждал -каменист склон на 30 градуса де мое ровиш само с кирка -Та те спрели джипа на билото и около него направили бивака,огнището било на два метра от колата -Борили се що се борили с камъняка, седмица време -Писнало им -там сигналите са редки-Отчаяни решили да търсят слуката на друго място -Като сбирали нещата да си тръгват обаче на единият Късметлийко му хрумнало да пробват за последно и взел да грундира апарата близо до огнището-не щеш ли -цвят-Макар и не вярващи -разчистили -пак цвят, и то силен сигнал:-Гърнето излязло на 30-40см. било си отгоре..........................................
Последната промяна е направена от stan960 на Нед Сеп 18, 2011 6:01 pm; мнението е било променяно общо 1 път
И пак в потвърждение на горното един авер ми е разправял за нещо подобно-Та отиват те с едни момчета на едно горско селище -Голям и дълъг Дол,сигурно 2-3км. в дължина а може и повече от единият та до другият край -наклон в градуси -30 на високото и -40 в ниското.Джиповете спрели на билото-надолу пътят бил издълбан само от джогани.Като слезли по пътя и вече били на територия, средата делял път и нагоре и нанадолу-аверите му тръгнали по нанадолнището,нашият обаче рекъл да се завърти на обратно-Интересното било че там имало леко полуостровче на триъгълник около което минавала баричката на долището-По средата му-огнище-вероятно ловджийско-Все пак минал нашият с питата отгоре му- И не щеш ли цвят-гилза-гилза -а третият -само некъв си Елагабал.................................................
Последната промяна е направена от stan960 на Нед Сеп 18, 2011 8:28 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Аре бре,що не пишете:- Колегиии....-Или кат ми намеква приятелят ЗанВан по повод сменянето на местообиталището-Тука само новобранци,агенти и нещастни продавачи и купувачи ли останахте......................
-Между другото,Деси:-Понеже знам че следиш Форума а и виждам ти си оторизирана като Тартор на Конкурса във форума на БНФМ,да се надяваме ще си безпристрастна -Не че ме блазни няква си награда, ма по автентичност и стилистика на препредаденото само Даскаля мое да бъде пред мен -В смисъл -предполагам нема да се вземат в предвид препечатки от началото и средата на миналият век................................
Аре бре,що не пишете:- Колегиии....-Или кат ми намеква приятелят ЗанВан по повод сменянето на местообиталището-Тука само новобранци,агенти и нещастни продавачи и купувачи ли останахте......................
Понеже и ти си провокатор колега ,вероятно и за това никой не пише а и не трябва.............. а се правите на интересни,тука жена няма .никой не е правен в гъз.Четем законите ,знаем някои неща и такива като твоята приятелка да ходят някъде...знаете къде.Между другото -този форум не се индетифицираше като иманярски и е нямал проблеми с власти но е на път да стане такъв -едва ли ще се извоюва някаква победа.Защо просто не замълчите вместо да ръсите глупости.Съжалявам колега за плюсовете които съм ти давал и за съветите за гласове в положителна насока спрямо теб-ще трябва да коригирам мнението си за теб,ако си вадиш заключение от теми от форума на бнфм и се опитваш да провокираш хора на твоя страна то определено не си успял.ЖИВ И ЗДРАВ ДА СИ и успехи.
А ти като какво се самоопределяш:...............-Нямам проблеми нито с плюсовете нито с минусите-може би не е лошо да обърнеш внимание на иронията и фриволноста в тона ми-Също така нямам честа да се познавам лично със споменатата от теб дама-Никой не индентифицира Форумът тук като иманярски-Индентификацията идва от друго място и срещу това се опитваме да възроптаем-Съжалявам,Приятелю:-Според мен това че мълчиш и продължаваш да наливаш дивиденти в една друга въртележка не значи ли че на теб всъщност ти е удобно нещата да си останат на тъмно и ако не ти може би други да бъдат гонени като шумкари..............................
Оределено си интелегентен и умен колега и не случайно те провокирам.Чета форума почти всеки ден,за съжаление ти си единствен който мисли и пише без да се съобразява с наложени догми .Успехи!!
Ре:-Джони: -Е,както виждаш аз съм архипровокаторът опорочаващ всичко -един път провокирам теб и втори всички останали чисти и невинни агънца във вашият или нашият форум-Глупости-Както и да е, нъл виждаш че мишковците си остават мишковци.-Гаргара:-мн.грубо ми прозвуча,ако ли пък държиш на израза май май само аз и ти си правим гаргара задочно по темата -Книжките ти -не им знам заглавието за да ги прочета-иначе с удоволствие.Колкото до историйте който разказвам -не че не страдам от тшеславие но мисля че макар и в самобитен стил не се нуждаят от доработка -в смисъл ще се изгуби натуралноста, или по точно сол-пипера на случката, пък и нямам идеята от разказа да правя роман...........................................
Последната промяна е направена от stan960 на Нед Сеп 18, 2011 9:19 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти
Оределено си интелегентен и умен колега и не случайно те провокирам.Чета форума почти всеки ден,за съжаление ти си единствен който мисли и пише без да се съобразява с наложени догми .Успехи!!
-Тенкс за мнението Колега:-Мисля, Всички тук сме умни и интилигентни -Толкова умни и интилигентни че като се замисля винаги ми идва на ум онази:- Дока умните са наумуват,лудите са налудуват...................................................
позагубилият се напоследък тук наш приятел ВанЗан:
ооооо серсеминооооо спок аз съм си тук но старата среда я няма .... поизмени се местообитанието .... по горното се отнася и за теб
-Времето е още хубаво но леко полеко замирисва на есен а есента ще премине в зима-Така че Серсемино -време е да се завърнем в бърлогата...........................
ооооо серсеминооооо спок аз съм си тук но старата среда я няма .... поизмени се местообитанието .... по горното се отнася и за теб
-Времето е още хубаво но леко полеко замирисва на есен а есента ще премине в зима-Така че Серсемино -време е да се завърнем в бърлогата...........................
стане бре чадо ТИКВЕНИК ЩЕ ТЕ ИЗРЕЦИТИРАМ ТУКА на баш стражарина недеи да продаваш партизански номера.............................................. и тука че река една история един чиляк си говори с други и вика ...да избутаме и тая зима ..па един шегобиец му вика ама ти си мислиш ,че ще изкараш зимата ли .... тъъъъ за къв чеп ...... па и мен караш да наливам масло в огъня...
-Опитах се да бъда лиричен бе -не склащаш ли -дейба и неандерталският ти хумор......................
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Ре:-Конкурс Пон Сеп 19, 2011 12:25 am
Айдеее , вече си мислех, че не може да има по-голямо падение за търсаческите сайтове и форуми , но ето това е факт. Свършиха темите за коментари , та почнахме да си организираме литературни вечери и празници . Разбирам , че някой персонажи с влечение към поезията е нормално да се изявяват , не разбирам само бат ви Стан пунтира ли,иронизира ли , гаргара ли си прави не знам. Но както и да е , аз когато нещо не ми харесва и ми прави лошо впечатление си го казвам. Повода да взема отношение не са тези конкурси , а това че като прочетох тази тема , от нея тази на федерацията , а тя пък ме откара на друга , в която се представяше някаква книга за иманярски истории и донякъде добих бегла представа за мотивите на тези поетични надпревари. Тази книга Часът на къртиците от Десислава Тивчева, предполагам е онази Джони , която избяга като мишка от запалена къща ,заедно с другите особи и се заинатиха ,като партизанин на разпит да си изкажат мнението тук и представят нормални аргументи и пряк диалог с колегите , е абсол. обида за нас . Така и ли иначе това е минало и нека сега да преминем към литературата , опитах се да прочета няколко глави от поднесените разкази в онзи сайт , но не можах да ги довърша , много тежко и досадно за четене и се губи елемента на задържане на вниманието . От историите единственото ,което се набива на очи е ,че почти винаги нашего брата или пие ракия докато стигне до обекта, или докато копае ,което пък навежда на грешната представа , че всички ние сме пияници. Другото смайващо е , защо след като не можеш да направиш силно произведение , се стига до там да се правят конкурси и събират народни приказки за да се реанимира някое творчество , ами мани друго , да се правят планове за тиражи и печалби е направо глупаво. Сега може би трябва да очакваме конкурс за готвене или пеене , за съжаление тези формати вече са изтъркани и до нищо няма да доведат.
Е то кво има за разбиране-Аз по принцип не държа да ме разбират-Но да речем че съм направил по малко от всичко де си избройл.Иначе и аз и го споменах на скайпа че представянето ни в такава светлина макар и увлекателно написано не е много удачно-Ако всъщност бъдем реалисти обаче Джони просто е вложила общочовешки в геройте си черти,което си е нормално-Все пак добре знаеш че не всички сме ангелчета и херувимчета........Иначе и аз не мога да те разбера-да не би да искаш да кажеш че за теб е интересно и нормално да гледаш по форумите само теми от рода на купувам/продавам.....
Айдеее , вече си мислех, че не може да има по-голямо падение за търсаческите сайтове и форуми , но ето това е факт. Свършиха темите за коментари , та почнахме да си организираме литературни вечери и празници . Разбирам , че някой персонажи с влечение към поезията е нормално да се изявяват , не разбирам само бат ви Стан пунтира ли,иронизира ли , гаргара ли си прави не знам. Но както и да е , аз когато нещо не ми харесва и ми прави лошо впечатление си го казвам. Повода да взема отношение не са тези конкурси , а това че като прочетох тази тема , от нея тази на федерацията , а тя пък ме откара на друга , в която се представяше някаква книга за иманярски истории и донякъде добих бегла представа за мотивите на тези поетични надпревари. Тази книга Часът на къртиците от Десислава Тивчева, предполагам е онази Джони , която избяга като мишка от запалена къща ,заедно с другите особи и се заинатиха ,като партизанин на разпит да си изкажат мнението тук и представят нормални аргументи и пряк диалог с колегите , е абсол. обида за нас . Така и ли иначе това е минало и нека сега да преминем към литературата , опитах се да прочета няколко глави от поднесените разкази в онзи сайт , но не можах да ги довърша , много тежко и досадно за четене и се губи елемента на задържане на вниманието . От историите единственото ,което се набива на очи е ,че почти винаги нашего брата или пие ракия докато стигне до обекта, или докато копае ,което пък навежда на грешната представа , че всички ние сме пияници. Другото смайващо е , защо след като не можеш да направиш силно произведение , се стига до там да се правят конкурси и събират народни приказки за да се реанимира някое творчество , ами мани друго , да се правят планове за тиражи и печалби е направо глупаво. Сега може би трябва да очакваме конкурс за готвене или пеене , за съжаление тези формати вече са изтъркани и до нищо няма да доведат.
Защо не направиш един форум тук - нещо като нръжок - Как да си направим металотърсач. Знам, че можеш и тъкмо ще се размърда форума.