Здр. искам да попитам това нещо нормално ли е и има ли някаква повреда? Прави го само когато е на Manual - Audio disc( off) - V.C.O.(off или on и при двете го има). Като му намаля прага и спре да жужи тва изчезва, ама освен да вадя нещо на 5 см дълбочина за др няма да ми върши работа. Благодаря предварително!!! Ето и линк към клипа: http://vbox7.com/play:508d00b0fb
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Към Владо Нед Юли 10, 2011 6:53 pm
Darko_mz написа:
Здр. искам да попитам това нещо нормално ли е и има ли някаква повреда? Прави го само когато е на Manual - Audio disc( off) - V.C.O.(off или on и при двете го има). Като му намаля прага и спре да жужи тва изчезва, ама освен да вадя нещо на 5 см дълбочина за др няма да ми върши работа. Благодаря предварително!!! Ето и линк към клипа: http://vbox7.com/play:508d00b0fb
Антената ти е за смяна...
Darko_mz Новобранец
Заглавие: Re: Към Владо Нед Юли 10, 2011 8:31 pm
а защо тогава когато е на (Auto) това го няма
N@SKO Про-Консул
Заглавие: Re: Към Владо Нед Юли 10, 2011 8:57 pm
Предполагам че сигнала по фаза е като на желязо и на ауто го реже(припуква).Стегни кабела към щеката да не мърда и виж имали промяна.
Darko_mz Новобранец
Заглавие: Re: Към Владо Нед Юли 10, 2011 9:14 pm
Колега пак си е същото!!!
zlatko Легионер
Заглавие: Re: Към Владо Нед Юли 10, 2011 9:42 pm
Darko_mz написа:
смени апарата
geniya Новобранец
Заглавие: Re: Към Владо Нед Юли 10, 2011 11:01 pm
Дава то го така поради изметната антена.Вариантите са два: 1.Смяна на антената с нова 2.Центровка на антената на осцилоскоп, до нулирането.Как става?Има начини
Земята е пълна със съкровища.Само чакат някой да ги извади...
wallb2 Консул
Заглавие: Re: Към Владо Нед Юли 10, 2011 11:37 pm
аз като гледам и кабела долу при антената е много зле май...
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Към Владо Пон Юли 11, 2011 12:00 am
Колега предполагам си купил детектора втора употреба ?! Напоследък зачестиха оплакванията от потребители купили втора ръка метал детектори Golden Mask по обяви от форума, че метал детекторите които са купили не работят въобще или работят със силно занижени параметри . Най-често в обявата пише че детектора е на няколко месеца и било излизано 5-6 пъти с него Истината обаче е друга, оказва се че детекторите които се предлагат са на повече от 4-5 години и са тотално разбити т.е. за нови сонди (поради скъсан кабел), нови батерии, за смяна на потенциометри, а най-фрапиращите случаи са с окислени платки вследствие на проникване на вода в електронния блок. Освен това трябва да се има впредвид че детектор Golden Mask 3 произведен преди 4 -5 години няма много общо с детектор произведен днес, освен името . Конкретно за този проблем. Кабела на сондата е ремонтиран т.е. бил е скъсан, не очаквай сонда с кърпен кабел да работи добре. А това което казва geniya са пълни глупости, този проблем няма нищо общо с разбалансирана сонда .
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Към Владо Пон Юли 11, 2011 12:26 am
zlatko написа:
Darko_mz написа:
смени апарата
Оо,ти се появи бе. Голям си специалист.Да си смени апарата? И какъв да си вземе? Дай иея,че да се поучим....от твоя велик мозък......
Darko_mz Новобранец
Заглавие: Re: Към Владо Пон Юли 11, 2011 9:24 am
Владо, кажи ми къде точно мога да те открия в Монтана , че съм от Мездра и не ме бърка да отскоча. Само ми кажи некав ден и час, за да го погледнеш и евентуално ако можеш да го оправиш на момента, за да не се разкарвам два пъти. Благодаря предварително.
geniya Новобранец
Заглавие: Re: Към Владо Пон Юли 11, 2011 10:03 pm
Golden Mask написа:
Колега предполагам си купил детектора втора употреба ?! Напоследък зачестиха оплакванията от потребители купили втора ръка метал детектори Golden Mask по обяви от форума, че метал детекторите които са купили не работят въобще или работят със силно занижени параметри . Най-често в обявата пише че детектора е на няколко месеца и било излизано 5-6 пъти с него Истината обаче е друга, оказва се че детекторите които се предлагат са на повече от 4-5 години и са тотално разбити т.е. за нови сонди (поради скъсан кабел), нови батерии, за смяна на потенциометри, а най-фрапиращите случаи са с окислени платки вследствие на проникване на вода в електронния блок. Освен това трябва да се има впредвид че детектор Golden Mask 3 произведен преди 4 -5 години няма много общо с детектор произведен днес, освен името . Конкретно за този проблем. Кабела на сондата е ремонтиран т.е. бил е скъсан, не очаквай сонда с кърпен кабел да работи добре. А това което казва geniya са пълни глупости, този проблем няма нищо общо с разбалансирана сонда .
Да са глупости, чак не са!Май се изцепи малко в повече, че всичко като батерии, потенциометри и др. е за смяна.Нищо няма да остане, и май наистина тогава ще е за нов апарат, както имаше по-предни мнения. п.с. Не че съм гледал клипа с внимание, но не ме подценявай!Друго което ме учудва, че цитирам:Детектор GM3 произведен преди 4-5 години, няма общо с днешните"Еми нали е един и същи модел и би трябвало да е един и същ, ама ти си знаеш какво има в него.Нищо лично, не се обиждай.Със здраве.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Към Владо Пон Юли 11, 2011 11:16 pm
geniya написа:
Нищо лично, не се обиждай.Със здраве.
Не се обиждам
geniya написа:
Друго което ме учудва, че цитирам:Детектор GM3 произведен преди 4-5 години, няма общо с днешните"Еми нали е един и същи модел и би трябвало да е един и същ
За пример ще дам как е в автомобилостроенето, взимаш едно Рено Клио произведено 91г и едно произведено 2011 и двете са Рена и са Клио, ама само това е общото
geniya написа:
Май се изцепи малко в повече, че всичко като батерии, потенциометри и др. е за смяна.Нищо няма да остане, и май наистина тогава ще е за нов апарат, както имаше по-предни мнения.
Не казвам че на този детектор гореизброените неща са за смяна, но след като сложим нова сонда в повечето случаи се налага и смяна на потенциометри, ключета и батерии за да не идва детектора при мен в близките 4-5 години .
geniya написа:
Не че съм гледал клипа с внимание, но не ме подценявай!
И като гледа с внимание кво видя ?! Да беше отбелязал че теста се прави в стая, а там и на здрав детектор да движиш сондата по този начин ще свири поради това че в стаята има доста метални предмети....
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Към Владо Вто Юли 12, 2011 12:00 am
geniya написа:
Дава то го така поради изметната антена.Вариантите са два: 1.Смяна на антената с нова 2.Центровка на антената на осцилоскоп, до нулирането.Как става?Има начини
Според моя скромен опит такъв вариант няма , почти сигурно е проблем в главата , кабела и връзките. Гения или просто се ебава ,или нищо не разбира и се изхвърля или и двете.
geniya Новобранец
Заглавие: Re: Към Владо Вто Юли 12, 2011 9:54 pm
Да си призная оказах се неподготвен.С това движение на антената не може да се съди какво и е, и на апарата като цяло какво му е.Това първо не се пробва така, а най- малко в стая.Владо е прав, че при този вид на антената с ремонтиран кабел може и целия детектор да е за смяна, но може и да се спънеш на първото излизане и кабела да замине.Човека да ти се обади и да си реши проблема.Сори.
zlatko Легионер
Заглавие: Re: Към Владо Сря Юли 13, 2011 10:17 pm
sitalk написа:
zlatko написа:
Darko_mz написа:
смени апарата
Оо,ти се появи бе. Голям си специалист.Да си смени апарата? И какъв да си вземе? Дай иея,че да се поучим....от твоя велик мозък......
Да го смени с MINELAB"GPX-4500 ето една хубава Добре че си разбрал че съм специалист.-взе да ме дразниш да не се срещнем в Добрич
ivodianov1992 Новобранец
Заглавие: Re: Към Владо Пон Окт 17, 2011 10:07 pm
Понеже нямам право на съобщения имам и аз въпрос към Владо и ще питам тук, за да не отварям нова тема. Значи имам ГМ1+ купих го ново и е на по - малко от 30 часа работа. "Проблемът" се явява в това, че както си работих нормално като всеки път и изведнъж машината започна да жужи такава все едно съм попаднал под далекопровод и се смущава, не знам на колко е нормално да е звуковият праг, но преди не беше така. Преди жужеше над 9 и работише стабилно на около 8.5 почти 9, а сега над 7 и жужи такова все едно се смущава, някакви идеи от какво може да е? Машината както казах е нова, нито е удряна, нито мокрена нито нищо? Сега пак си работи нормално но на 6 звуков праг, пред беше така на 8, 8.5. Като производител предполагам си се сблъсквал с такива проблеми? Просто над 6 звуков праг и жужи постоянно.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Към Владо Пон Окт 17, 2011 10:36 pm
ivodianov1992 написа:
Понеже нямам право на съобщения имам и аз въпрос към Владо и ще питам тук, за да не отварям нова тема. Значи имам ГМ1+ купих го ново и е на по - малко от 30 часа работа. "Проблемът" се явява в това, че както си работих нормално като всеки път и изведнъж машината започна да жужи такава все едно съм попаднал под далекопровод и се смущава, не знам на колко е нормално да е звуковият праг, но преди не беше така. Преди жужеше над 9 и работише стабилно на около 8.5 почти 9, а сега над 7 и жужи такова все едно се смущава, някакви идеи от какво може да е? Машината както казах е нова, нито е удряна, нито мокрена нито нищо? Сега пак си работи нормално но на 6 звуков праг, пред беше така на 8, 8.5. Като производител предполагам си се сблъсквал с такива проблеми? Просто над 6 звуков праг и жужи постоянно.
Най-вероятно праговия потенциометър е дал фира щом сега на 6 дава праг като преди на 8-9 , трябва да ми я изпратите . По принцип ако звуковия праг на 6 е равномерен може и така да си работиш, на колко се появява (6 или 9) няма отношение към параметрите на детектора .
ivodianov1992 Новобранец
Заглавие: Re: Към Владо Вто Окт 18, 2011 8:16 am
Добре Владо, кажи ми мейл, скайп, телефон, нещо за връзка да се разберем точно кога, къде и как да ти я изпратя, най - вероятно ще е другата седмица.
ivodianov1992 Новобранец
Заглавие: Re: Към Владо Вто Ное 08, 2011 9:40 pm
Владо, получи ли маската, вчера трябваше да ти я доставят от Еконта, как е дереджето, има ли надежда
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Към Владо Сря Ное 09, 2011 9:45 am
ivodianov1992 написа:
Владо, получи ли маската, вчера трябваше да ти я доставят от Еконта, как е дереджето, има ли надежда
В момента съм в Пловдив и тръгвам към Монтана, утре ще ти я върна обратно . Колегите казаха че проблема е в потенциометъра на прага, но искам и аз да я погледна .
ivodianov1992 Новобранец
Заглавие: Re: Към Владо Сря Ное 09, 2011 10:37 am
Аха, добре Владо, там прочети листа, дето бях сложил. Писал съм и адрес за втръщането и други нещица. Жив и здрав.