Заглавие: Re: Вапрос за гти 2500. Чет Апр 21, 2011 11:20 pm
Колега "handjata" Не си пипай Threshold ,както си е настроен автоматично си го оставаш така
handjata Консул
Заглавие: Re: Вапрос за гти 2500. Чет Апр 21, 2011 11:27 pm
trakieca написа:
Колега "handjata" Не си пипай Threshold ,както си е настроен автоматично си го оставаш така
Колега атова възбуждане от каде мога да го сваля малко.
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: Вапрос за гти 2500. Чет Апр 21, 2011 11:37 pm
[/quote] Колега атова възбуждане от каде мога да го сваля малко. [/quote] Със слушалки ли работиш ? Ако си със слушалки извади буксата на слушалките и пак я сложи и си регулирай шума със копчетата на слушалките, не променяй авт. му настройки още в началото . Ако това бучене не спира отново го изключи и му върни заводските настройки със задържане на бутона Power повече от 5 секунди ,също не се опитвай да работиш във началото със средната антена 12,5" ,тя не се справя добре на тежки почви ,работи си само със малката 9,5" докато се научиш да работиш със апарата а за вбъдеще си вземи една DD антена
handjata Консул
Заглавие: Re: Вапрос за гти 2500. Чет Апр 21, 2011 11:44 pm
trakieca написа:
Колега атова възбуждане от каде мога да го сваля малко. [/quote] Със слушалки ли работиш ? Ако си със слушалки извади буксата на слушалките и пак я сложи и си регулирай шума със копчетата на слушалките, не променяй авт. му настройки още в началото . Ако това бучене не спира отново го изключи и му върни заводските настройки със задържане на бутона Power повече от 5 секунди ,също не се опитвай да работиш във началото със средната антена 12,5" ,тя не се справя добре на тежки почви ,работи си само със малката 9,5" докато се научиш да работиш със апарата а за вбъдеще си вземи една DD антена[/quote] Ами това чудо го взех с три антени. средна ,малка и 45 см-голяма. а иначе работя без слушалки, и със средната,но ще я сменя
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: Вапрос за гти 2500. Чет Апр 21, 2011 11:58 pm
Колега "handjata" още един съвет от мен ,работи си със слушалките и си включвай когато си в режим на дискриминация Audio Bi-Level за двата тона ,така по-лесно ще разбираш кое е желязо и кое не ,чрез Menu прелистваш до Audio Bi-Level и със бутон + го включваш ще видиш каква е разликата и успех
handjata Консул
Заглавие: Re: Вапрос за гти 2500. Пет Апр 22, 2011 12:00 am
trakieca написа:
Колега "handjata" още един съвет от мен ,работи си със слушалките и си включвай когато си в режим на дискриминация Audio Bi-Level за двата тона ,така по-лесно ще разбираш кое е желязо и кое не ,чрез Menu прелистваш до Audio Bi-Level и със бутон + го включваш ще видиш каква е разликата и успех
ОК колега.Мерси за помоща. Не всеки които знае се отзовава
ОК колега.Мерси за помоща. Не всеки които знае се отзовава
Имам още вапроси относно апарата.
Има ли значение батерията за дълбочината 9,6 презаревдащи(8 по 1,2в)или 8 по 1.5в.
- Frequency избор на работна честота-ако се променя, какво влияние оказва на дълбочината
Има ли значение батерията за дълбочината 9,6 презаревдащи(8 по 1,2в)или 8 по 1.5в. Не ,няма значение при 9,6 волта работиш на по-ниско напрежение от стандартната 12 волта , При 12 волта дълбочината не ти се покачва ,но за сметка на това батерията ще държи повече и няма да имаш фалшиви сигнали при 9,6в много често се случва да има лоша дискриминация ,аз работя със 12 волтова акумул.батерия 1,3 Аh и си я нося на кръста ,много добре дискриминира и държи много дълго батерията, но трябва да си прикачиш тел.кабел и да се консултираш със специалист - Frequency избор на работна честота-ако се променя, какво влияние оказва на дълбочината[/quote] Frequency се влия единствено от високо напрежение когато си под някой стълб или до теб някой колега търси със металдетектор си я настройваш най-много до 1-2 чертички не повече, също по-високата честота се повишава чуствителността към златото ,но пък намаля чуствителността си към среброто и обратно не се влия от дълбочината
handjata Консул
Заглавие: Re: Вапрос за гти 2500. Вто Апр 26, 2011 12:52 am
trakieca написа:
Има ли значение батерията за дълбочината 9,6 презаревдащи(8 по 1,2в)или 8 по 1.5в. Не ,няма значение при 9,6 волта работиш на по-ниско напрежение от стандартната 12 волта , При 12 волта дълбочината не ти се покачва ,но за сметка на това батерията ще държи повече и няма да имаш фалшиви сигнали при 9,6в много често се случва да има лоша дискриминация ,аз работя със 12 волтова акумул.батерия 1,3 Аh и си я нося на кръста ,много добре дискриминира и държи много дълго батерията, но трябва да си прикачиш тел.кабел и да се консултираш със специалист - Frequency избор на работна честота-ако се променя, какво влияние оказва на дълбочината
Frequency се влия единствено от високо напрежение когато си под някой стълб или до теб някой колега търси със металдетектор си я настройваш най-много до 1-2 чертички не повече, също по-високата честота се повишава чуствителността към златото ,но пък намаля чуствителността си към среброто и обратно не се влия от дълбочината [/quote]
колега може ли някаква снимка да ми пратиш на , или каде да търся 12в.батерия, но трябва да знам как изглежда за кабела не е проблем. а иначе
Има ли значение батерията за дълбочината 9,6 презаревдащи(8 по 1,2в)или 8 по 1.5в. Не ,няма значение при 9,6 волта работиш на по-ниско напрежение от стандартната 12 волта , При 12 волта дълбочината не ти се покачва ,но за сметка на това батерията ще държи повече и няма да имаш фалшиви сигнали при 9,6в много често се случва да има лоша дискриминация ,аз работя със 12 волтова акумул.батерия 1,3 Аh и си я нося на кръста ,много добре дискриминира и държи много дълго батерията, но трябва да си прикачиш тел.кабел и да се консултираш със специалист - Frequency избор на работна честота-ако се променя, какво влияние оказва на дълбочината
Frequency се влия единствено от високо напрежение когато си под някой стълб или до теб някой колега търси със металдетектор си я настройваш най-много до 1-2 чертички не повече, също по-високата честота се повишава чуствителността към златото ,но пък намаля чуствителността си към среброто и обратно не се влия от дълбочината
колега може ли някаква снимка да ми пратиш на , или каде да търся 12в.батерия, но трябва да знам как изглежда за кабела не е проблем. а иначе [/quote]
Колега готово е. сложих и 12в.батерия. Мерси за помоща
Колеги това с батериите ме заинтересува няма ли да има снимчица? И друго не става ли да се използва оригиналната кутиика за батерии но вместо 1,2V да пъхнем 1,5V ?
Имах GTI2500, които купих през 2001 година и винаги сам зареждал 8 батерии по 1.5В = 12В. Апарата, както и всеки друг, си има вграден стабилизатор на напрежението, които осигурява необходимото за работата на електрониката захранване. Най-добрия вариант е да се използва външна акумулаторна батерия, която да се включва през куплънг към апарата, при което да се изключва захранването от батериите. Както при различните електронни преносими устройства, които могат да работят на батерии или с външно захранване. Трябва да се монтира подходящо женския куплънг(букса), към него да се свържат през нормално затворен контакт (+) на батерийното захранване и през нормално отворения контакт (+) от куплънга на 12В акумулаторната батерия. При този случай, когато куплънга на акумулаторната батерия е включен, апарата ще работи на захранване от него, а когато е изключен( изваден от буксата), апарата ще работи на батериите 8х1.5В. Така ще имаш 2 пъти повече време за работа ! Самия акумулатор може да се защипва, например, механично към кутията в държач, закрепен отстрани. Самата батерия ще има 1 женска букса, в която да се включва зарядното устройство и 1 кабелче с куплънга за включване в апарата. Може и да се направи кабелче с куплънг в единия край и букса в другия, което да се включва в зарядното и батерията при нужда от презареждане( всеки път след използване). Желая успех и пиши как се справяш!
Колеги това с батериите ме заинтересува няма ли да има снимчица? И друго не става ли да се използва оригиналната кутиика за батерии но вместо 1,2V да пъхнем 1,5V ?
Колега аз направих както ме посаветва по горе (тракиеца) купих 12в.акум.батерия 1.3амп.ч,-15лв ,зарядно малко по скъпо25лв. монтирах букса на кутията. на кабела от единия краи са две клеми(синя и червена) те отиват в акумолатора, а от другия краи е букса като зарядно на гсм,N--IA само яе малко по дебела. те таз букса отива в апарата. а батерията може и на колан да се сложи, може и в джоба ,ама може да ти свали панталона ,ако ти е хлабав. -моето впечатление-проблема е решен на 100% а 1.5в.батерии ни-мн не намерих. все са по 1.2в. а батериите от апарата ги махам,и става малко по лек, за тези на които им тежи разбира се
Kopacha Новобранец
Заглавие: Re: Вапрос за гти 2500. Чет Апр 28, 2011 11:29 am
handjata написа:
boom_n написа:
Колега аз направих както ме посаветва по горе (тракиеца) купих 12в.акум.батерия 1.3амп.ч,-15лв ,зарядно малко по скъпо25лв. монтирах букса на кутията. на кабела от единия краи са две клеми(синя и червена) те отиват в акумолатора, а от другия краи е букса като зарядно на гсм,N--IA само яе малко по дебела. те таз букса отива в апарата. а батерията може и на колан да се сложи, може и в джоба ,ама може да ти свали панталона ,ако ти е хлабав. -моето впечатление-проблема е решен на 100% а 1.5в.батерии ни-мн не намерих. все са по 1.2в. а батериите от апарата ги махам,и става малко по лек, за тези на които им тежи разбира се
Винаги са по 1.2 волта просто не може да се направи по тази технология с друг волтаж , но пък акумулатор направен от няколко такива клетки върши перфектна работа , по принцип NIMH елементите са нечувствителни към късо съединение , презареждане и преразреждане , едиствения им проблем е че при отрицателни температури капацитета им намалява, да много по-скъпи са от обикновените оловни акумулатори но си струва , аз съм правил на приятел резервна батерия от такива клетки като в същото време машината му беше оригинално с такива.
boom_n Новобранец
Заглавие: Re: Вапрос за гти 2500. Чет Апр 28, 2011 1:30 pm
Колега Aurelius точно такива батерии ми трябват, защото нещо не ми се приспособява с друга външна батерия, а и за какво ми е със сегашните 1,2V 2100mAh си искарвам два дни без да зареждам, а аз таркам от сутрин до вечер.Просто исках да видя дали ще стане по стабилен при дискриминация както казва trakieca. И да попитам някои с голяма антена EXCELERATOR II 45см.DD работил ли е и как се справя, забелязах че handjata каза че има ако не те затруднявам може ли да дадеш някакво мнение, някаква дълбочина съпоставена с 12,5" че много съм и навит.
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: Вапрос за гти 2500. Чет Апр 28, 2011 4:33 pm
Колега "boom_n" наистина при 12в.акум. батерия се подобрява дискриминацията , така апарата работи на 100% ,при 1,2 в. акум . батерий му пада напрежението от стандартната 12 волта , възможностите на апарата се снижават почти на половина да не говорим ,че със голямата антена или със каквато и друга голяма антена за Гарет на втория час започваш да копаеш само железа и започва да издава фалшиви сигнали ,спомням си когато бях със старите батерий как сигналите ми ги дава различно на каквато и програма да ги включа, просто смях във залата , сега вече нямам такъв проблем покаже ли ми на дисплея конкретна цифра това е точно което трябва да е и успех
boom_n Новобранец
Заглавие: Re: Вапрос за гти 2500. Чет Апр 28, 2011 7:38 pm
Не че и сега много ме е бъркал но на замърсено се опитва девета симпфония на бетовен да вади но сега знам защо благодаря много за отговора и наи вече за темата Само оше едно нещо с 1,5V от менюто на алкални или на презареждащи даваш, чувал сам че на презареждащи вдигало мощност така ли е? В смисал знам че на алкални се слага когато със 1,5V а на презареждащи когато си с 1,2V и от там се получава и разликата в мощноста.
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: Вапрос за гти 2500. Чет Апр 28, 2011 8:15 pm
Колега "boom_n" само ,когато си със 1,2V го включваш на Recharge иначе когато си на 1,5V го оставяш на алкални и когато си със външна 12V акум.батерия също го оставяш на алкални
handjata Консул
Заглавие: Re: Вапрос за гти 2500. Чет Апр 28, 2011 8:20 pm
trakieca написа:
Колега "boom_n" наистина при 12в.акум. батерия се подобрява дискриминацията , така апарата работи на 100% ,при 1,2 в. акум . батерий му пада напрежението от стандартната 12 волта , възможностите на апарата се снижават почти на половина да не говорим ,че със голямата антена или със каквато и друга голяма антена за Гарет на втория час започваш да копаеш само железа и започва да издава фалшиви сигнали ,спомням си когато бях със старите батерий как сигналите ми ги дава различно на каквато и програма да ги включа, просто смях във залата , сега вече нямам такъв проблем покаже ли ми на дисплея конкретна цифра това е точно което трябва да е и успех
Еее, колега аз с1.2 в. направих състояние. колянов вал от трактор,6 бр.лемежи,три лястовици,идр. абе има няма 60-70кг. а с акумолатора съм но куршуми иняои други неща
Последната промяна е направена от handjata на Чет Апр 28, 2011 8:28 pm; мнението е било променяно общо 1 път
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: Вапрос за гти 2500. Чет Апр 28, 2011 8:26 pm
boom_n написа:
чувал сам че на презареждащи вдигало мощност така ли е? В смисал знам че на алкални се слага когато със 1,5V а на презареждащи когато си с 1,2V и от там се получава и разликата в мощноста.
Аз правя разлика между 9,6V акум.батерий и 12V акум .батерия - при 12V акум .батерия се вдига мощността само ,когато си на режим Al Metall иначе на режим със дискриминация не.
handjata Консул
Заглавие: Re: Вапрос за гти 2500. Чет Апр 28, 2011 8:31 pm
boom_n написа:
Колега Aurelius точно такива батерии ми трябват, защото нещо не ми се приспособява с друга външна батерия, а и за какво ми е със сегашните 1,2V 2100mAh си искарвам два дни без да зареждам, а аз таркам от сутрин до вечер.Просто исках да видя дали ще стане по стабилен при дискриминация както казва trakieca. И да попитам някои с голяма антена EXCELERATOR II 45см.DD работил ли е и как се справя, забелязах че handjata каза че има ако не те затруднявам може ли да дадеш някакво мнение, някаква дълбочина съпоставена с 12,5" че много съм и навит.
колега само я пробвах дали работи,и това е.
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: Вапрос за гти 2500. Чет Апр 28, 2011 8:46 pm
Колега "handjata" пробвай Excelerator 45 см как се справя на силно орудено и на колко сантиметра засича монета във земята
handjata Консул
Заглавие: Re: Вапрос за гти 2500. Чет Апр 28, 2011 9:00 pm
trakieca написа:
Колега "handjata" пробвай Excelerator 45 см как се справя на силно орудено и на колко сантиметра засича монета във земята
На ал метал или........... Кажи какво точно искаш,и нема ядове само че нали знаеш че още съм аматиор