Заглавие: Re: Въпрос за енигма Чет Ное 04, 2010 2:54 pm
magnetron! написа:
unreal_66 написа:
unreal_66 написа:
От скоро съм в форума и може да се каже че и от скоро съм запален по металдетектинга. Закупих си наскоро една Енигма с 3 копчета,пускане,дискриминация и честота на звука.Интерсувам се дали са добри тези машини и дали в режим на дискриминация се губи дълбочина както съм слушал за много други машини.
Колеги,чета в форума за изметнати сонди,та по този повод искам да питам какви са признаците и как мога да проферя дали моята има проблеми.
unreal_66,ти тази ENIGMA за какво я купи ,да работиш с нея или да пишеш десертация на тема ЕNIGMA,машинката е в ръцете ти ,излез някъде работи с нея докато свикнеш (това с 1 излизане не става) ,пробвай грунд баланса работи ли ,като движиш питата над земята не трябва да влияе ,зарови нещо цветно и черно, виж как ти ги дава ,правилно ли ги различава и на каква дълбочина ги засича.Дали е изметната питата може да ти каже само човек който е правил металотърсачи (не който е работил с металотърсач) ,трябва на изхода на 1 операц. усилвател да се види с осцилоскоп колко mv e баланса трябва да е няколко миливолта ( това зависи от майстора на бобината).НЕ БУТАЙ НИЩО ЩЕ ОСЕ..Ш РАБОТАТА,НЕ Е ЗА ТЕБЕ!
Ми аз обичам да съм наясно с нещата колега,не съм работил до сега с енигма и ми се струва че е нервна.А пък като не съм навън с нея си чета из форумите и за това и задавам въпроси,нали за това са форумите.
ztec Консул
Заглавие: Re: Въпрос за енигма Чет Ное 04, 2010 2:59 pm
От скоро съм в форума и може да се каже че и от скоро съм запален по металдетектинга. Закупих си наскоро една Енигма с 3 копчета,пускане,дискриминация и честота на звука.Интерсувам се дали са добри тези машини и дали в режим на дискриминация се губи дълбочина както съм слушал за много други машини.
Търся по голяма антена за Енигмата
Трудно ще намериш голяма антена ,пък и колегите вече те посъветваха ,че не ти и трябава,тя дълбочината за отделни монети е еднаква,даже с по-малките антени сигнала е по-рязък. Без да се засякаш имаики в предвит ,че това ти е първия апарат едвали можеш да прецениш правелно дали е нервен или не,но може и да си прав ако машинката е трета ,пета ръка може и да се по изнервила В случея нямаш потециометър за прага за да го намалиш и машинката ще се поуспокои.Това третото копче на пръв поглед само мени звука от дебел на по-тънак, но не е само това с него се доизглажда сигнала ,като понапреднеш може и да го усетиш успех
unreal_66 Преторий
Заглавие: Re: Въпрос за енигма Чет Фев 10, 2011 1:46 pm
deso написа:
unreal_66 написа:
unreal_66 написа:
Търся по голяма антена за Енигмата
Трудно ще намериш голяма антена ,пък и колегите вече те посъветваха ,че не ти и трябава,тя дълбочината за отделни монети е еднаква,даже с по-малките антени сигнала е по-рязък. Без да се засякаш имаики в предвит ,че това ти е първия апарат едвали можеш да прецениш правелно дали е нервен или не,но може и да си прав ако машинката е трета ,пета ръка може и да се по изнервила В случея нямаш потециометър за прага за да го намалиш и машинката ще се поуспокои.Това третото копче на пръв поглед само мени звука от дебел на по-тънак, но не е само това с него се доизглажда сигнала ,като понапреднеш може и да го усетиш успех
Тогава можеби ще се окаже че гадулките са по дълбоки ли.Колегата с който излизаме заедно е с гадулка с антена като осмица и чува по надълбоко.
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: Въпрос за енигма Чет Фев 10, 2011 3:12 pm
[/quote] Тогава можеби ще се окаже че гадулките са по дълбоки ли.Колегата с който излизаме заедно е с гадулка с антена като осмица и чува по надълбоко.[/quote]
чува на дълбоко но само кадето може и когато може.а Енигмата няма такъв проблем кадето и да отидеш пускаш и вадиш
unreal_66 Преторий
Заглавие: Re: Въпрос за енигма Чет Фев 10, 2011 3:50 pm
nasko75 написа:
Тогава можеби ще се окаже че гадулките са по дълбоки ли.Колегата с който излизаме заедно е с гадулка с антена като осмица и чува по надълбоко.[/quote]
чува на дълбоко но само кадето може и когато може.а Енигмата няма такъв проблем кадето и да отидеш пускаш и вадиш [/quote] Дано да е както казваш колега,времето се оправя и пак ще ги пуснем в действие.
Rgogo Новобранец
Заглавие: Re: Въпрос за енигма Пон Окт 15, 2012 2:52 am
Колега прага трябва да ти жужи много леко, иначе скъсяваш дълбочината ако е много усилен пак не добре, трудно разграничаваш сигналите.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Въпрос за енигма Вто Окт 16, 2012 12:59 am
unreal_66 написа:
Без да правя реклама енигмата са едни от най добрите апарати макар , че имам друг български монетар! Браво , Краси ! Доказал си се , но по добре е да излезеш на светло!
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
енигмите работя в началото ама при дъжд ако случайно се намокрят край...пък и после Краси няма и да си направи труда да я ремонтира...а ако ти продаде антена тя няма да пасне на намотките!! п.с. от личен опит го зная...тъй че се насочи към оригиналната платка
PMD Новобранец
Заглавие: Re: Въпрос за енигма Чет Мар 14, 2013 7:11 pm
hagemon4o написа:
енигмите работя в началото ама при дъжд ако случайно се намокрят край...пък и после Краси няма и да си направи труда да я ремонтира...а ако ти продаде антена тя няма да пасне на намотките!! п.с. от личен опит го зная...тъй че се насочи към оригиналната платка
Здрасти! И при мен се получи подобна ситуация...ако не те затруднявам ще ми дадеш ли телефона на оригинала? Благодаря предварително!
svarata Новобранец
Заглавие: Re: Въпрос за енигма Чет Мар 14, 2013 7:18 pm
ztec написа:
Първо като тестваш използвай нещо антично За дълбочината зависи каква е почвата,замърсено ли е мястото и от търсача Да имам същата Енигма и аз съм доволен от нея. Мисля че ти трябва повече работа с апарата за да почнеш да го използваш пълноценно.
много правилно ,поже4е работа ,пове4е опит,сам трябва да свикне6 на апарата
buntar.1971 Про-Консул
Заглавие: Re: Въпрос за енигма Чет Мар 14, 2013 7:32 pm
PMD написа:
hagemon4o написа:
Здрасти! И при мен се получи подобна ситуация...ако не те затруднявам ще ми дадеш ли телефона на оригинала? Благодаря предварително!
hagemon4o,това което пишеш за Краси изобщо не е вярно ! И как няма да избуши платка на МД след като го одавиш,това колега не е МД за подводно търсене. Лично аз съм фен на др.БГ марка апарати,но съм работил и с ENIGMA на Краси и бих казал,че са доста добри,и не е честно да се оплюват !!!
PMD Новобранец
Заглавие: Re: Въпрос за енигма Чет Мар 14, 2013 7:43 pm
buntar.1971 написа:
PMD написа:
hagemon4o написа:
hagemon4o,това което пишеш за Краси изобщо не е вярно ! И как няма да избуши платка на МД след като го одавиш,това колега не е МД за подводно търсене. Лично аз съм фен на др.БГ марка апарати,но съм работил и с ENIGMA на Краси и бих казал,че са доста добри,и не е честно да се оплюват !!!
Колега, не съм съгласен с теб. И при мен се появи проблем с апарата на Краси. Два пъти му го пращам , за да го донастрои и все още не е както трябва. Повече няма да му го изпратя.Иначе бях доволен от детектора, но явно майсторът му го мързи да си ги оправя.
hagemon4o Про-Консул
Заглавие: Re: Въпрос за енигма Пет Мар 15, 2013 1:24 am
аз говоря не приказвам п.с. пратих си енигмата на друг майстор и я барна и сега работи добре на Краси не си ги пращайте!!!