здравеите искам да попитам нешо,може да стана смешен но сам новобранец какво пак имам ,,енигма,, мн.сам доволен отапарата но......може ли да се направи с два сигнала за желязо и цветно само тоооова.благодаря.
unreal_66 Преторий
Заглавие: Re: за енигма Пон Ное 19, 2012 4:38 pm
terizis написа:
здравеите искам да попитам нешо,може да стана смешен но сам новобранец какво пак имам ,,енигма,, мн.сам доволен отапарата но......може ли да се направи с два сигнала за желязо и цветно само тоооова.благодаря.
Кой модел ти е Енигмата?
terizis Новобранец
Заглавие: Re: за енигма Пон Ное 19, 2012 5:58 pm
апарата е с 4етири коп4ета с дарвена ракохватка.друго незнам какво да напиша
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: за енигма Пон Ное 19, 2012 6:08 pm
terizis написа:
апарата е с 4етири коп4ета с дарвена ракохватка.друго незнам какво да напиша
а колега апаратът ти може би е Врачанска ЕНИГМА -Пламен е производител
Монтанската пише ENIGMA -Краси е производител
който търси намира
terizis Новобранец
Заглавие: Re: за енигма Пет Ное 23, 2012 8:40 pm
на апарата пише ..ЕНИГМА.. но можели някои да маи отговори на вапроса .влагодаря.
hagemon4o Про-Консул
Заглавие: Re: за енигма Пет Ное 23, 2012 9:56 pm
terizis написа:
на апарата пише ..ЕНИГМА.. но можели някои да маи отговори на вапроса .влагодаря.
желязото го пука бе ман....а виж ако е дебело желязо като плуг или парче дебело желязо пак го дава плътен сигнал...тъй че всичко съмнително се копа,и малкия съмнителен сигнал се проверява....когато си научиш машината не ти трябват 2 тона.... успех и аз съм с енигма и съм доволен...ама друго си е минелаба )) ...
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: за енигма Пет Ное 23, 2012 10:56 pm
hagemon4o написа:
terizis написа:
желязото го пука бе ман....а виж ако е дебело желязо като плуг или парче дебело желязо пак го дава плътен сигнал...тъй че всичко съмнително се копа,и малкия съмнителен сигнал се проверява....когато си научиш машината не ти трябват 2 тона.... успех и аз съм с енигма и съм доволен...ама друго си е минелаба )) ...
От кога стана доволен? Нали се отказваше от нея? Късмет!
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
hagemon4o Про-Консул
Заглавие: Re: за енигма Съб Ное 24, 2012 12:09 am
ivanasen написа:
hagemon4o написа:
terizis написа:
при първа възможност я сменям ) за ся с нея
От кога стана доволен? Нали се отказваше от нея? Късмет!
terizis Новобранец
Заглавие: Re: за енигма Съб Ное 24, 2012 8:07 pm
не сам казал 4е се отказвам от апарата ,искам да си взема и ,,призма 3,, .благодаря за отговорите.касмет на вси4ки.
hagemon4o Про-Консул
Заглавие: Re: за енигма Съб Ное 24, 2012 8:46 pm
terizis написа:
не сам казал 4е се отказвам от апарата ,искам да си взема и ,,призма 3,, .благодаря за отговорите.касмет на вси4ки.
за мене говори
tatoos_dd Преторий
Заглавие: Re: за енигма Нед Ное 25, 2012 10:40 am
terizis написа:
здравеи колега по принцип може да се направи както искаш сас 2 тона но далбоките сигнали цветните шетиги дава желязо .по добре си работи така и кат и посвикнеш ше разбереш че и такае добре един савет не надуваи прага много оставия на мамец данесе чува прага и така шети работи супер
hagemon4o Про-Консул
Заглавие: Re: за енигма Нед Ное 25, 2012 3:09 pm
некой ******и влизат само за да свалят репутации ))
unreal_66 Преторий
Заглавие: Re: за енигма Нед Ное 25, 2012 9:11 pm
terizis написа:
Колега най-вероятно няма да може,защото ще трябва да се преправя платката или да се слага допълнителна.Което ще доведе до оскъпяване с което ще си закупиш друг апарат с двутонална дискриминация.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: за енигма Пон Ное 26, 2012 8:26 pm
terizis написа:
Моят съвет колега е да не се занимаваш с глупости. Когато поработиш няколко месеца няма начин да не отличаваш цвят от желязо , просто практика му е майката. За другото което говориш се прави с почти толкова пари колкото струва машината и машината става неспокойна. Ако толкова искаш двутонална направо си купи заводска марка втора употреба! Късмет!
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
unreal_66 Преторий
Заглавие: Re: за енигма Пон Ное 26, 2012 9:03 pm
ivanasen написа:
terizis написа:
Моят съвет колега е да не се занимаваш с глупости. Когато поработиш няколко месеца няма начин да не отличаваш цвят от желязо , просто практика му е майката. За другото което говориш се прави с почти толкова пари колкото струва машината и машината става неспокойна. Ако толкова искаш двутонална направо си купи заводска марка втора употреба! Късмет!
Така е всичко е практика и най-вече късмет
terizis Новобранец
Заглавие: Re: за енигма Сря Ное 28, 2012 8:48 pm
благодаря за отговорите ,, в4ера излязох да сепоразходя до едно место и намерих парвите си монети нямам представа какви са ама сам доволен от енигмата ,,,, и доста желязо извадих. : .
hagemon4o Про-Консул
Заглавие: Re: за енигма Сря Ное 28, 2012 11:45 pm
terizis написа:
благодаря за отговорите ,, в4ера излязох да сепоразходя до едно место и намерих парвите си монети нямам представа какви са ама сам доволен от енигмата ,,,, и доста желязо извадих. : .
снимай и покажи
terizis Новобранец
Заглавие: Re: за енигма Чет Ное 29, 2012 7:57 pm
незнам как дака4а снимки ,и двете са еднакви ,,имат буква М в средата големи4ки са.ами това е пак 6те отида.
hagemon4o Про-Консул
Заглавие: Re: за енигма Чет Ное 29, 2012 11:16 pm
terizis написа:
незнам как дака4а снимки ,и двете са еднакви ,,имат буква М в средата големи4ки са.ами това е пак 6те отида.