Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Сря Юни 02, 2010 7:52 pm
Ех колеги, темата отново отфуча нанякъде, та се не види вече, забравихме въпроса за плажовете маи... Миналата година през есента бях във Варна за 1 месец и през целия период имаше едно хубаво, слънчево време, част от което изкарах на Южния плаж във Варна с моя GPXЧ000. Вероятно намерих по-голямото количество от всички останали отпреди 1989 г. монети и МНОГО МАЛКО съвременни такива. Явно колегите от района добре се справят в зоната и най-вече РЕДОВНО. Говорих с един от тях-човекът сподели, че никога не е имал проблеми на плажа, които е общественно място с полиция или охранители.Е, ако част от плажа е отдадена на концесия, трябва да се иска разрешение от наемателя както , когато желаете да търсите в частна собственност. Аз нямах никакви проблеми с никого на Варненския Южен плаж. Има едно важно условие, обаче: ВИНАГИ СИ ЗАРАВЯЙТЕ ДУПКИТЕ - даже и на плажа!
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Сря Юни 02, 2010 8:13 pm
Aurelius написа:
Ех колеги, темата отново отфуча нанякъде, та се не види вече, забравихме въпроса за плажовете маи... Миналата година през есента бях във Варна за 1 месец и през целия период имаше едно хубаво, слънчево време, част от което изкарах на Южния плаж във Варна с моя GPXЧ000. Вероятно намерих по-голямото количество от всички останали отпреди 1989 г. монети и МНОГО МАЛКО съвременни такива. Явно колегите от района добре се справят в зоната и най-вече РЕДОВНО. Говорих с един от тях-човекът сподели, че никога не е имал проблеми на плажа, които е общественно място с полиция или охранители.Е, ако част от плажа е отдадена на концесия, трябва да се иска разрешение от наемателя както , когато желаете да търсите в частна собственност. Аз нямах никакви проблеми с никого на Варненския Южен плаж. Има едно важно условие, обаче: ВИНАГИ СИ ЗАРАВЯЙТЕ ДУПКИТЕ - даже и на плажа!
Що само с GPX на Експлорера почивка ли си дал ?
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Сря Юни 02, 2010 8:51 pm
Бе едно време повечето одех на Съни бийч - кат ми избиеше сачмата и често ставах на зазоряване към 4-4.30 - хем се надишваш с йодни изпарения и свеж въздух хем не мое си представите кви ли не неща се намираха и то на очи - Ма сега е доста променено -пък и струва ли си да си разваляш почивката зарад некой новойзлюпен бай Ганьо.
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Сря Юни 02, 2010 9:04 pm
Лоша работа стана с ръчния багаж по самолетите! Та за това не го взех....
TITUS Про-Консул
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Сря Юни 02, 2010 9:13 pm
kalbocherc написа:
PlovdivTrakiq написа:
Не прием това мнение колега,все пак сме демократична страна и хобито ни е забранено,затова неможем да излезем на митинг . Така ,че аз подкрепям хората с идей за развитието на металдетектинга и най-вече хората от форума ,който са дейни и организирани!
За какъв митинг говориш ,вие един събор не можете да врътните . Далече ви било реклами щяло да има не знам си какво ......Я ако обичаш изброи никовете на дейните и организираните хора в форум гледам и го чета от месеци 70% от темите се отнасят за други форуми 30% се пише за детектори . Погледнете се един с един нямате еднакво мнение . приличате на овце след градушка .
ТИ С сложния ник--интересен си.а от коя страна на ' барикадата' ?и можеш ли да помогнеш с нещо?даже конструктивна опозиция да си,а не опозиция на ,,опозицията.сигурно влизаш скрит---нали?! и това кое критикуваш--доста си прав,нооооо---забравяш,4е сите сме с един манталитет граден по оно време и то4но с него имаме проблем,както и ти.и няма как вси4ки еднакви да сме.разни хора-разни,,,манталитети(архимед) дано да не те изгонят от този форум--наистина ми се иска да 4ета какво пишеш,затова се дръж като,,,европеец,а не като ,,амбулантен азиатец
K7650 Легионер
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Сря Юни 02, 2010 11:41 pm
Aurelius написа:
K7650 Легионер
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Сря Юни 02, 2010 11:44 pm
ами - май повечето от вас не знаят че не се ходи с лопата на плажа - даже и кирки не се опотребява - надежни джапанки и се подритва пясъка
ulpia.au Преторий
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Чет Юни 03, 2010 12:30 am
предварително се извинявам за латиница,но имам проблем с кирилицата да предупредя колегите-не ходете на плажовете около Несебър http://translator-bg.com/content/view/67/63/lang,bg/
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Чет Юни 03, 2010 1:05 am
Те3и, които ходят с Minelab GP-серия импулсни детектори знаят как да ходят даже на плажа-с лопатка, защото с подритване може да се играе само футбол там. Това е в сила и за плажовете наоколо (Seattle), че то и тука има бая много колеги... Само GPХЧ000 спасява положението...А дупките, макар и не големи по диаметър са си дълбоки...
ulpia.au Преторий
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Чет Юни 03, 2010 1:18 am
септември-октомври мисля да отскоча точно там,...
djotoriij Преторий
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Чет Юни 03, 2010 2:55 am
От място или със засилване, ще направиш ,,отскачането до там,,...?
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Чет Юни 03, 2010 1:17 pm
K7650 написа:
ами - май повечето от вас не знаят че не се ходи с лопата на плажа - даже и кирки не се опотребява - надежни джапанки и се подритва пясъка
Грешка! С джапанки забрави,че знаеш ли някъде освен стъкла и какви железа има в пясъка.Освен ,ако търсиш нощно време. С подритване пак забрави...щото има пари и в дълбочина,във влажния пясък. Не ти трябва лопатка и кирка,друго е нужно там....
tepes Цезар
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Чет Юни 03, 2010 1:31 pm
sitalk написа:
Не ти трябва лопатка и кирка,друго е нужно там....
http://kladoiskatel.kiev.ua/335.html
K7650 Легионер
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Чет Юни 03, 2010 6:08 pm
ами - много гледах и се учих - сега ще обесня - когато само се търси на плитко с подритване на пясъка се намират току що изгубени монети или пръстени ... - на по лоляма дълбочина са стари емисии и окислени монети - за повече от 40 сантиметра са бирини котии или ръждясали пирони ... - а , ситото си го направих преди години с него се работи само на сух пясък , за 5-10 см е идеално - но леко да е влажен пясъка става неизползваемо примерно сутрин рано
kiril-limona Легионер
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Чет Юни 03, 2010 10:17 pm
би трябвало да няма забрана които кадето иска там 6те си копае
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Пет Юни 04, 2010 1:25 pm
K7650 написа:
ами - много гледах и се учих - сега ще обесня - когато само се търси на плитко с подритване на пясъка се намират току що изгубени монети или пръстени ... - на по лоляма дълбочина са стари емисии и окислени монети - за повече от 40 сантиметра са бирини котии или ръждясали пирони ... - а , ситото си го направих преди години с него се работи само на сух пясък , за 5-10 см е идеално - но леко да е влажен пясъка става неизползваемо примерно сутрин рано
В дълбочина има и сегашни монети и други неща..Ама ай,щом си казал,че само ще се подритва....
K7650 Легионер
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Пет Юни 04, 2010 9:46 pm
така се работи - излизаш на плажа и си копаш най много лев и няколко стотинки -идеята е да чуваш сигнала и да реагираш на плитко
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Пет Юни 04, 2010 10:19 pm
А колко други хубави неща има по плажа ако знаете ... Е освен капанчетата с цаца и бира и мацките с оскъдно облекло Мисълта ми е,че както излизат живкови стотинки и центове така и нещо друго изниква
K7650 Легионер
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Съб Юни 12, 2010 12:05 am
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Съб Юни 12, 2010 8:17 pm
Aemilivs написа:
А колко други хубави неща има по плажа ако знаете ... Е освен капанчетата с цаца и бира и мацките с оскъдно облекло Мисълта ми е,че както излизат живкови стотинки и центове така и нещо друго изниква
-Така е то ша смениш май хобито -ма то с тоз твоя късмет де се ги отцелваш Живковите стинки кво а прайш.
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Съб Юни 12, 2010 8:32 pm
Ти се ебаваш,ама 2-3 седмици след тва извадих още една разсейка от такива
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Съб Юни 12, 2010 8:36 pm
Т.е. не беше 2-3 седмици че веднага ни завали друмесечния сняг,ама веднага след тва.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Съб Юни 12, 2010 8:40 pm
- Да не оди пак там самичък бе серсемино ................
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Съб Юни 12, 2010 9:04 pm
Мне.Некаде с японеца ама забраих къде.Вие там досчупихте ли го без да се обадите,а
zumbula007 Новобранец
Заглавие: Re: Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете. Съб Юни 12, 2010 11:20 pm
Последната промяна е направена от zumbula007 на Чет Юли 01, 2010 1:15 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Има ли забрана за хобито металдетектинг по плажовете.