Заглавие: пълна забрана на хобито металдетектинг Чет Апр 21, 2011 5:46 pm
колеги, готви се проекто закон за пълна забрана ползването на металдетектор навсякъде - независимо дали е нива ,гора,частен имот,археологически обект . Мисля че трябва вече сериозно да се готвиме за съдебни процеси за да защитим крехките си права и свободи
pgd Консул
Заглавие: Re: пълна забрана на хобито металдетектинг Чет Апр 21, 2011 6:54 pm
къде го прочети колега ако е вярно е направо ужас
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: пълна забрана на хобито металдетектинг Чет Апр 21, 2011 7:02 pm
Колега на практика това няма как да стане не може да има 100% забрана ползването на металдетектор и то във частен имот ,във закона частната собственост е неприкосновенна ,никой не може да ти забрани дали да търсиш или да копаеш колкото си искаш в собствения си имот ,а доколкото ползването на металдетектор , може да се ограничи ползването му по възможност само на места където със нищо не се нарушава закона ,но все пак това е само един електронен уред и на практика не виждам как ще се забрани след като на всяка крачка се продават всякакви апарати със който можеш да откриеш метал във земята ..........
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: пълна забрана на хобито металдетектинг Чет Апр 21, 2011 9:56 pm
ха значи ако стане така че да нямаш прово на метал детектор , тези които са си регистрила ли машините трябва да се збогуват с тях така ли излиза ...?
georgi_at Легионер
Заглавие: Re: пълна забрана на хобито металдетектинг Чет Апр 21, 2011 10:05 pm
Темата да си< нелегален> по предпочитана.
кирката Консул
Заглавие: Re: пълна забрана на хобито металдетектинг Чет Апр 21, 2011 10:08 pm
[quote="pet1r90"] ха значи ако стане така че да нямаш прово на метал детектор , тези които са си регистрила ли машините трябва да се збогуват с тях така ли излиза ... uote] Кой си е рагистрирал МД бе колега
Око да види,ръка да пипне.
Последната промяна е направена от кирката на Чет Апр 21, 2011 10:10 pm; мнението е било променяно общо 1 път
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: пълна забрана на хобито металдетектинг Чет Апр 21, 2011 10:34 pm
зададох си и този въпрос " има ли изобщо регнати '' но съм обеден че има шматки които са се регна ли ... то в краина сметка не че от тук не ни знаят слушат и гледат но ако и детектора е регнат става по лесно ....
maksim12 Консул
Заглавие: Re: пълна забрана на хобито металдетектинг Чет Апр 21, 2011 10:42 pm
ivangrozni написа:
колеги, готви се проекто закон за пълна забрана ползването на металдетектор навсякъде - независимо дали е нива ,гора,частен имот,археологически обект . Мисля че трябва вече сериозно да се готвиме за съдебни процеси за да защитим крехките си права и свободи
нищто не е загубено както засвири трубата не ходете на мачове и на концерти на чалгажики а на улицата сус сопите не гледаите казиони просташки телевизи а ТВ СКАТ с едно изречение узнаи истината и щте будеш свободен
кирката Консул
Заглавие: Re: пълна забрана на хобито металдетектинг Чет Апр 21, 2011 10:55 pm
SAGITTARIUS написа:
maksim12 написа:
ivangrozni написа:
нищто не е загубено както засвири трубата не ходете на мачове и на концерти на чалгажики а на улицата сус сопите не гледаите казиони просташки телевизи а ТВ СКАТ с едно изречение узнаи истината и щте будеш свободен
Визираш предполагам колега предаванията на Т.В скат за събуждането на раята,за проблемите в обществото ни ,за опитите на ВМРО да направи опит към нещо -и така да е ,еми сериозния проблем за нас засега е този за детектинга,е то не може само да си солидарен с некого заради уцеленото попадение в момента ,айде дай некаква мисъл по нашио въпрос та да се замислим
АМИ НЯМА
Око да види,ръка да пипне.
maksim12 Консул
Заглавие: Re: пълна забрана на хобито металдетектинг Чет Апр 21, 2011 11:37 pm
кирката написа:
SAGITTARIUS написа:
maksim12 написа:
ivangrozni написа:
Визираш предполагам колега предаванията на Т.В скат за събуждането на раята,за проблемите в обществото ни ,за опитите на ВМРО да направи опит към нещо -и така да е ,еми сериозния проблем за нас засега е този за детектинга,е то не може само да си солидарен с некого заради уцеленото попадение в момента ,айде дай некаква мисъл по нашио въпрос та да се замислим
АМИ НЯМА
всичко е свурзано с политиката напримерно аз ако бях независим министур на културата не лакеи бих направил така право да работи с металотурсач да има този които е изкарал курс минимум 3 месеца кум уневеритет и имащт документ след завур6ен курс да работи както частен турсач на цености суздаването на дуржавни аукциони и 4астни за изкупуването на намереното и така нататука няма смисул да го пи6а каквото мисля безмислено е просто трябва правитлство не от лешояди а от ьора които мислят за професията турса4 и запазването на ценостите в булгария
vasko_87 Легионер
Заглавие: Re: пълна забрана на хобито металдетектинг Съб Апр 23, 2011 11:17 am
никой никога няма да ме спре да използвам детектора си нека да дойдат в гората да ме гонят ще гонят ама някой друг не мен всичко е лъжа и измама трябва да се дигнем като единни не само тука да гласуваме и да се правим на непобедими а и на жълтите павета
колеги няма как да дойдат и да ми вземат апарата и няма да се крия от никой ние не правим нищо лошо за да се крием трябва да спрем да се страхуваме и да се крием трябва да се покажем че не сме малко и сме силни стига сме се крили аз повече няма да се крия нека да ме приберат ...............
Еми то кат нема Народно лоби -Така ще е -100-на посткомунистически парвенюта и фамилиите им ще са праят на олигарси, хотелиери-хостелиери и тем подобна гмеж ограбила парите и спестяванията ни още от времето на дядовците,бабите, бащите и майките ни -Заревало е за Национализация ма не Волен Сидеровска ми Пиночетовска -Когато тая сган си отиде -Тогава страната и икономиката ни ще задишат Свободни и ще настъпи реална Демокрация. -PS -Само че за Демокрацията се Воюва никой не ти я поднася даром.........................................................
Това изобщо не е вярно, няма проектозакон с подобни цели, неможе и да има, защото в ЕС има норми, които не могат да се нарушават ей така. Трябва обаче да е ясно, че иманярство във формата, която го виждахме, няма да има!
КЪМ АДМИНА не мисля,че е правилно да изчакваме и се скриваме от проблема като се надяваме всичко само да се оправи ще трябва скоро да вземете страна по спорът ни с тези управляващи
Това, че на някой му се иска е друго- то винаги на някой му се иска, но в случая не му стиска, защото подобни издънки могат да му струват оставката, защото издънките на това правителство стигат. Хоби винаги ще има, но разграбване на паметници и вандализъм няма да има!