Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Нед Авг 01, 2010 3:05 pm
Вижте ,може и на ток и да си го носиш на обекта.Ако имаш време и желание направи го.Дале4 сам от мисълта да налагам своя модел,но ако помислиш ще се обедиш 4е това е наи простият и евтин модел.И ако все пак държиш да миеш на място с това нещо,по добре си направи разклонение от помпата с едно кран4е и не се хар4и за друга ел. помпа.
doiran Новобранец
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Чет Авг 26, 2010 12:47 pm
zdraveite na vsi4ki az sam nov v foromat i nov i v tarseneto na re4no zlato no sam mnogo zapalen i 6te mi bade mnogo priatno da si korespondiramei obmeniame informatsia takade az ot vas se u4a do sega nesam probvam no sam navit da probvam tuk ot tozi forom nau4ih mnogo polezni nee6ta samo molia bihte li mi kazali ot kade da si kupia ligen4e za promivane ot tezi kato va6te na stalbi4ki blagodatia predvaritelno i mnogo hubavo 4e ima takav forom na vsi4ko pojelavam ospeh
zempar Цезар
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Чет Авг 26, 2010 1:01 pm
Здсраво друже!Ако си от Дойран кажи как се запали по това хоби?Знам дека у вас има по реки и потоци! Но кажи нещо за тебе?
aspay Новобранец
Заглавие: здравейте и от най новият търсач на злато Пет Сеп 17, 2010 9:28 pm
имам корито което дядо ми е правил от дърво няколко летви залепени една за друга издълбани улеи като федер аз го намерих на вилата и го боядисах че беше изпръхнало http://store3.data.bg/aspay/draga/17092010018.jpg като малък ме водеше дядката да вадим злато с това чудо в село железница след селото имаше 2 3 места ходихме и вадеше злато парченца 1,2,3 мм и ги носеше на маика ми тя е златар да да прави разни работи од тях та реших и аз да се пробвам ходих на същите места помна ги като ден днешен дядо почина отдавна бог да го прости опитах се да направа нещо и се получи страшно много магнетит и од цял ден копане и сбиране от дървената чудесия в една кофа после промивах цялата кофа и намерих само 2 парченца с формата на пръчица с големина 1 десета на 6 десети дължина другото е по малко от магнетита
Гост Гост
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Пет Сеп 17, 2010 10:10 pm
aspay написа:
имам корито което дядо ми е правил от дърво няколко летви залепени една за друга издълбани улеи като федер аз го намерих на вилата и го боядисах че беше изпръхнало http://store3.data.bg/aspay/draga/17092010018.jpg като малък ме водеше дядката да вадим злато с това чудо в село железница след селото имаше 2 3 места ходихме и вадеше злато парченца 1,2,3 мм и ги носеше на маика ми тя е златар да да прави разни работи од тях та реших и аз да се пробвам ходих на същите места помна ги като ден днешен дядо почина отдавна бог да го прости опитах се да направа нещо и се получи страшно много магнетит и од цял ден копане и сбиране от дървената чудесия в една кофа после промивах цялата кофа и намерих само 2 парченца с формата на пръчица с големина 1 десета на 6 десети дължина другото е по малко от магнетита
Здравей,преди години реката е била друга всичко се променя,златото се премества и сега може да няма там където е имало.Реката до Железница е златоносна,ако става въпрос за Железница до София,ходил съм и съм вземал проби и съм намирал златинки но подробно не съм работил.
aspay Новобранец
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Съб Сеп 18, 2010 7:48 am
здрасти точно с теб искам да се видим някой ден имам къща там над железница и затова ми е удобно там да хода искам да ти вида драгата и да науча това онова ако нямаш ништо напротив но незнам как да се свържа с тебе
Гост Гост
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Съб Сеп 18, 2010 8:10 am
aspay написа:
здрасти точно с теб искам да се видим някой ден имам къща там над железница и затова ми е удобно там да хода искам да ти вида драгата и да науча това онова ако нямаш ништо напротив но незнам как да се свържа с тебе
Вечерно време на скайпа и на много места можеш да ми намериш телефона и имейла.
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Вто Сеп 21, 2010 6:36 pm
Колеги ето ви едно хубаво филмче от поредицата "направи си сам"
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Вто Сеп 21, 2010 9:38 pm
[quote="Kiril62"]Колеги ето ви едно хубаво филмче от поредицата "направи си сам" [/quote
Това се казва майстор , идеята е много добра за този терен, при нас не е невъзможнотози метод да намери приложение в трудно достъпните местности !
Златодобива е интересно ,а понякога и перспективно занимание (въпрос на късмет и мотивация), такаче колеги негубете време и опитайте късмета си в близката река, никой незнае как и къде ще му излезне късмета !!! Успех ...
Гост Гост
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Вто Сеп 21, 2010 9:48 pm
DTELHO написа:
Това се казва майстор , идеята е много добра за този терен, при нас не е невъзможнотози метод да намери приложение в трудно достъпните местности !
По добре да си направиш сгъваема конструкция от пластмаса или тъка дървесина отколкото да си играеш всеки път 4 часа да режеш и кълцаш дъски
DTELHO написа:
Златодобива е интересно ,а понякога и перспективно занимание (въпрос на късмет и мотивация), такаче колеги негубете време и опитайте късмета си в близката река, никой незнае как и къде ще му излезне късмета !!! Успех ...
наистина е страшна тръпка, миналата седмица доста материал прехвърлихме и нищо .. но има спомени за цял живот
DTELHO Легионер
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Вто Сеп 21, 2010 11:36 pm
Съгласен съм с теб колега феникс ,едно пластмасово корито би било много удобно, човека на клипчето просто показва ако го забравиш как да процедираш ,(нека пренебрегнем изгубеното време и тези инструменти които използва, поне за следващия път като иде си има корито което върши работа ,както се вижда ) !
Да ти кажа честно и на мен не ми върви ,нито със сестерциите и статерите ,нито със златотърсачеството. И аз съм прекарвал часове наред промиваики пясък за нищо ,но несе отказвам , и ти несе отказвай ,ще ти излезне късмета ,като на това място няма има други места пробвай там ,незнаеш къде те чака късмета ,пожелавам ти успех ,на теб и на всички търсачи
Гост Гост
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Вто Сеп 21, 2010 11:48 pm
DTELHO написа:
незнаеш къде те чака късмета ,пожелавам ти успех ,на теб и на всички търсачи
само така , хубавото е че съм тъп и упорит
goldhunter Легионер
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Пон Сеп 27, 2010 11:31 pm
тръпката наистина е голя особено ако изкараш някоя буца злато
adminn Admin
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Сря Ное 10, 2010 9:34 am
Това е интересно и просто:
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
Гост Гост
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Сря Ное 10, 2010 6:43 pm
adminn написа:
Да това наистина е просто решение за бързо пресяване на едрите камъни,според мен ще върши рабобта.Който си има корито трябва само да направи другото приспсобление.
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Нед Ное 14, 2010 8:42 pm
Ето ви нещо интересно което видях във един от американските форуми.Идеята на тази преграда е както виждате стрелките.Първо водата която тече трябва да бъде бавна върху драгата.Материала който се слага трябва да бъде пресят и се слага по малко върху течащата вода.По този начин попадайки вътре се получава въртеливо движение при което тежката фракция остава отзад а леката се отмива.Така ако има магнетит и злато те остават във вътрешната страна и въртеливото движение не им позволява да се отмиват.Дано да съм ви полезен и се надявам ако някой направи и пробва да пише как е със него.Американците пишат че има много добър ефект при улавянето на злато.
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Пет Дек 03, 2010 5:59 pm
navremeto hora ot seloto sa promivali zlato ot r. mesta dali ima naistina zlato po pore4ieto na mesta
poison Новобранец
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Чет Дек 16, 2010 5:44 pm
някои от вас пробвал ли е метода с овчи кожи ?
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Чет Дек 16, 2010 6:05 pm
poison (Чет Дек 16, 2010 5:44 pm) написа:
някои от вас пробвал ли е метода с овчи кожи ?
Този метод са го ползвали древните гърци,траките и римляните.Сега вече има по нови методи.Най важни са пробите да се види къде има злато по самата река,после вече може да си правиш експерименти всякакви. :мъка:
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Чет Дек 16, 2010 6:21 pm
Този метод са го ползвали древните гърци,траките и римляните.Сега вече има по нови методи.Най важни са пробите да се види къде има злато по самата река,после вече може да си правиш експерименти всякакви. :мъка: [/quote]
и коритата са от време оно но се исползват и днес,мисълта ми беше дали руното е по ефикасно от коритото?
poison Новобранец
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Чет Дек 16, 2010 6:49 pm
Kiril имам оште 1 вапрос знаеш ли дали някога е имало златна мина в северозападна Балгария штото 1 местен познат написа 3-4 книги и тварди че е имало,тои е намерил и е дарил 1 златно килче
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Чет Дек 16, 2010 6:54 pm
[quote="poison"]Kiril имам оште 1 вапрос знаеш ли дали някога е имало златна мина в северозападна Балгария штото 1 местен познат написа 3-4 книги и тварди че е имало,тои е намерил и е дарил 1 златно килче[/quote
Къде по точно в Северозападна България.Района около Чипровци е богат на злато.Имаш лично съобщение.